O le togalaau

Metotia mo le tuputupu ae o le siva: manuia ma le pala

Mai musika uma e ola i mea taufaatoaga, o musika e mautinoa lava o le sili ona lauiloa. E mafai e le tasi ona manatua le musster, o le mauaina o le lauiloa, po o le shiitake, e taua i sasae, ae ui o lea o le siamupini lea e masani ona i ai i faleaiga, i luga o supamaketi shelves, i pizzerias ma kitchens. E le o se mea e ofo ai lenei mea - o le fausaga paepae faʻapitoa o le mushroom e vave ma faigofie ona saunia, e leai se malosi e maua i totonu o mushroom anufe. O musika e fetaui lelei mo le itu o ipu ma mo sauga ma faʻaopoopoga i aano o manufasi, fualaʻau, iʻa, salati, mea malulu ma vevela ma meaʻai. E mafai ona faʻafefeteina, faʻasusu, piʻalu, malu pe matagofie - o nei pulou nei o le ai ai pea luga. Ma o le amino acids o loʻo i ai i musika, macroelements (potassium, iron, phosphorus), vitamini A, C, kulupu B, zinc, magnesium ma iodine - e le gata ina lelei, ae o se mea aoga tele foi.

Faʻasalaga bicorean (Agaricus bisporus)

O mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona manatu e le faʻavaivaia le fiafia i musika e pei o se oloa taumafa, ae, i se isi itu, o le a faateleina le fiafia o tagata faatau, ma o le a taʻitaʻia ai le faalauteleina o le gaosiga.

Mo le tuputupu ae o musika, e tusa lava ma nofoaga muamua sa faaaoga, mo se faataitaiga, o se faatoaga tuulafoaia, poʻo ni faleoloa e le faaaogaina, tuʻuina (pe afai o loʻo galueaina mo le faʻaaogaina patino), e talafeagai. O le mea moni, e fautuaina ina ia liua fale ma faʻamaʻi.

Auala faʻavave

O se tasi o auala sili ona lauiloa e ola ai musika i ni pusa palasitika faapitoa ma le mycelium o loʻo faʻapipiʻi iai musika. O lenei metotia e tele mea lelei ma, e tusa ai ma le tele o tagata lagolago. Muamua, o taga ei ai le mycelium ua tuai pe a uma le seleselega e faigofie atu ona sui. Lona lua, afai e aʻafia le anufe i le pala po o le siama, e sili atu ona faigofie le aveeseina o pepa afaina ma aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. Ma e le gata - aua afai o le falemalama atoa e ono aʻafia, o le a taofia mo sina taimi ma faʻamaʻi, ma o se mea le tele o le taimi ma tupe.

Faʻasalaga bicorean (Agaricus bisporus)

O le isi mea e leai se masalosalo o le "gaioiga" o le mushroom o le mafai lea ona sui ia taga pe a le o le matua le lelei o le fua - o le mycelium ua maeʻa le susu ae leʻi uma le seleselega, e mafai ona suia le faasolosolo malie - pe a manaʻomia. E ui lava e le masani ona vaʻaia musika i laau - ua vaeluaina i latou i se malo eseʻese - ae o lo latou le tupu aʻe e foliga mai o laau toto: mo nisi mafuaaga e le iloa, i nisi o afifi, o le pulou o le a vave ona tupu vave nai lo isi. E ui lava o loʻo tutusa i latou.

O le isi avanoa o le vavalalata. O pusa e mafai ona tuʻuina i luga o fata, o mea faʻapitoa e faʻapipiʻi ai mea e faʻaogaina ma faʻagata i masini faʻapitoa. O se taunuuga, o le a sili atu ona aoga le vaega aoga.

Faʻatoʻa togafiti a Dutch faʻataʻitaʻiga © Scot Nelson

O le mea moni, e pei lava o soʻo se tulaga, o loʻo i ai se itu i tua o le tupe siliva - o le faʻafitauli o le faigata ona faʻaaogaina ma le lima ia fagu, ae o le taimi nei e mafai ona e faʻatauina ni taga fai-faiva (mecelium ma faapalaga), poʻo le gaosi mea masini faʻapipiʻi . O le isi mea e le masani ai, pe a tuʻu saʻo, e le talafeagai le faʻaaogaina o mea faʻapipi.

I totonu o koneteina

Pusa o mea e ola ai musika e fetaui lelei mo kamupani tetele ma tagata gaosiga - o le auala lea ua ola ai musika i Amerika ma Kanata. O le aano o le metotia o loʻo i totonu o pusa laupapa faʻapitoa. O le faʻagasoloina o loʻo faia e faasaga i le pala ma le mamanu, lea e aafia vave ai se laau i se siosiomaga malulu. E pei ona maitauina, o lenei metotia e le taugofie, o le mea lea, i ia kamupani e toetoe lava o faagasologa uma e faʻainisinia. Faatasi ai ma lenei metotia, o le faasalalauina o faamai e aafia ai le galo e masani lava ona le aofia ai. Naʻo le toe faafoi o le tau o meafaigaluega ma pusa.

I luga o fata

Auala Europa e ola ai siamupini (o nisi taimi e taʻua o le Dutch) - faʻalauteleina o le fale. O iinei e manatu ai o mea faʻapitoa, taugofie e maua, faʻafetai i le faʻatoʻaga o le a faʻaaogaina ma faʻaaogaina le mamafa o galuega. O le le lelei o lenei metotia, aemaise lava i mea taugata, lagolago faʻatekinolosi ma tagata faigaluega faʻapitoa e mafai ona faigaluega i luga o ia meafaigaluega. O lenei metotia o le galueaiina e le talafeagai mo tamaʻi pisinisi laiti. Ma faʻatasi ai ma lenei metotia, e tatau ai ona mataʻituina le faʻamaʻiina - ona o le faʻamaʻi na tupu na aofia ai se pito itiiti o le fagu.

Faʻatoʻa togafiti a Dutch faʻataʻitaʻiga © Scot Nelson

I luga o mauga

Totoina i se auala faapena i luga o mauga - O se auala e sili ona faʻaaoga ma atonu o le sili atu ona taugofie e le manaʻomia ai ni fale faʻapitoa, mea taugofie. E sasaa saʻo le faapalaga i luga o le fola, ma totoina le mycelium pei o fatu i moega. O lenei metotia o le tuputupu aʻe e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻataʻitaʻiga: faʻaitiitia le faʻaaogaina o le potu (naʻo le fola), le le mafaia ona faia le faʻamaʻiina lelei ma, o le iʻuga, o le ono mafai ona faʻamaʻi le mycelium ma, pe a faʻamaʻi, le vave faʻalauteleina o siama i le vaega atoa o le moega.

Briquette auala

Fou ma sili atu ona lauiloa - "Metotia o le" Briquette ". O patipeti e faigofie ona felauaiga, e mafai ona fatuina, ma pusa poʻo luga o fata. O lenei mea o se ituaiga o ituaiga o togavao. Ma o lona faʻaogaina e le tatau ona faʻatumu pusa pusa i le faapalaga - e mafai ona faʻatau. O le taimi nei e tele ofo o lenei ituaiga ma e mafai ona e filifilia se filifiliga lelei.