Tala Fou

Manatu malie mo le fausiaina o auala tuufaatasi i le togalaau

O auala e masani ona solia i luga o le saite ua leva ona galo i le galo. Ina ia faʻamalosia le teritori o le togalaau, o tagata nofo i le mafanafana o loʻo taatia ala mai mea eseese. E mafai ona faia mai mea eseese, lea ua uma ona matou taʻuina atu i isi iloiloga. I totonu o lenei tusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i auala tuʻufaʻatasia o loʻo faʻapipiʻiina ai mea eseese ma ituaiga o paga i le taimi e tasi.

O auala e masani ona faʻaaogaina e tatau ona tuʻuina atu ma le atoatoa, ina ia e le o mulimuli ane e taulimaina palesi ma sui vaega. E sili atu ona lelei le faia pe a agavaa ma faatuatuaina.

Pavali pavali

I le tele o tusi, o le tuʻuina o paʻu paʻu e sili ona lelei e tuʻuina atu i se matai atamai, peitaʻi, afai e te manaʻomia e faʻapipiʻiina i le lotoifale, e mafai ona e taulimaina oe lava, mataʻituina le tekonolosi faʻavae:

  1. Muamua, maka le vaega i se maea ma pine, ona ave lea o le 20 cm o le palapala.
  2. E sasaa le maa solo i totonu o le malologa, ona toso ai lea.
  3. I le tumutumu o lea mea tatou te momoe ai ma momoe ai.
  4. O le isi o loʻo i ai se laulau o le sima poʻo se mea faʻagogo, lea e sili ona faʻatulaga i le auala lava e tasi.
  5. O le taimi nei e mafai ona e amata tuʻuina atu ia falesa. O loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻapipiʻi i se paʻu paʻu.

Ina ia le faʻatagaina le tupuga o le vao, tuʻu le meaʻai i le va o iliili ma oneone.

O le tele o taimi, o le mea lona lua mo le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu o laupapa. E fetaui lelei mo nofoaga o le faʻasaoina ma faia avanoa i le va o vaʻa. Faatasi ai ma maamaʻi, faʻailoga laupapa-e foliga fou ma fou.

Talu ai nei, o taʻavale mai le paina o paʻu e ola ai le mutia. O lenei tuʻufaʻatasiga e tuʻufaʻatasia mo lona tulaga le masani ai ma le faigofie o le faʻatinoga. E tutusa lava le faia e ala i le sui o taʻale ma pebbles poʻo fafie.

Faʻasalaga faʻatasi ma le sima

I le avea ai o se tulafono, o le sima e faʻaaogaina e fausia ai ni fausaga tetele. E foliga le mafaamatalaina ma manaia pe afai e te faatumuina i le vaega atoa o le auala. E tatau foi ona manatua i vaipanoa ma matagi malulu, o le sima e le o le filifiliga sili ona lelei, aua e ono mafai ona tafe.

O le faʻaalia o pusi faʻamalosi e matua suia uma lava pe a faʻapipiʻiina i maa, maa vao po o le vao vao. Fai ni vaega o ni uumi eseese e ala i le faʻaopopoina o vailaʻau faʻapitoa ma paʻu taʻe mo teuteuga. E i ai foi ni fomaʻi faʻapitoa e faʻapipiʻiina i nofoaga saʻo, ona faʻamalieina lea i se tali.

Faʻailoga manu

O le fagota manu e lelei tele mo i latou o loʻo mananao e ausia le maualuga o le natura. E ese le lelei o mea uma e lua, ma faʻatasi ai ma laumei, tile poʻo mutia. Faafetai i lona maualuga, e le mafai ona e togi i luga o se maa e tusa lava pe timu. I le avea ai o se tulafono, ua faataatia i luga o se vaifofo, e ui lava o se vaega o le oneone i oneone. Faamolemole ia maitauina o lenei filifiliga o le a itiiti le faatuatuaina.

Pepa

O le ufiufi o le laʻau o se fofo sili lea mo le mamanu o se laina tuʻufaʻatasia. I le faaopoopo atu i le tele o fesoʻotaʻiga ma isi mea, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata peʻafai e te savali pea i luga e aunoa ma ni seevae.

I le taimi muamua na tilotilo ai, o le faigofie o le mamanu e moni lava ua liua i se faiga faigata ma le faigata o le eliina o se atuatuvale ma le saunia o se uili maa maa-paʻu oneone e ala i le faatusatusaina o paʻu pa. Ona tuʻuina lea o le maamaʻi i luga o le fofo.

Soo se ala e manaʻomia ai le vavao. Aua e te faatalale i lona faʻapipiʻiina, aua o le a maua ai se foliga tulaga ese i le mea atoa. E aoga le taumafaiga ma tupe.

Nai lo o iliili ma maa nutililii e lelei

O le aoga sili o le tele o mea e faigofie ona faʻapipiʻiina. E le gata i lea, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa e fatuina ai sea ituaiga. O lapisi ma maa meamea o lanu eseese e foliga lelei i le faʻapipiʻi ma fola laupapa ma le uʻamea.

Mo le faia o sea auala, ua lava lea e eli ai se malologa, mea e gaosi mai vao ma faatumu i lapisi mai luga. I le avea ai o se vaega itiiti o auala sese, e mafai ona matauina le manaʻomia ona faʻapipiʻi taimi.

Tui laau

O lenei filifiliga sili ona lauiloa e foliga manaia ma matagofie. Faʻatasi ma maata memea, o vaega o laupapa e foliga sili. Peitai, e ui lava i le mea moni e faapea o laupapa uma e togafitia i ni fofo e faasaga i le susu, e vave ona leaga ma ufitia i galu i na itulagi o loo i ai pea le susu.

O le fofo aupito sili ona lelei i ia tulaga, o le filifilia lea o mea na fuafuaina e pei o "laupapa-pei", mo se faataitaiga, nisi ituaiga o taʻale.

I le faaiuga, 2 taua taua e tatau ona matauina. Muamua, e tusa lava po o le fea auala e te filifilia, e tatau ona i ai i se maualuga pe a ma le 5 cm mai le eleele e aloese mai le tele o le eleelea i timuga. Lona lua, ia mataʻituina se pito i lalo i se tuaoi mo le lolovaia o vai. Faʻaaoga lelei a matou fautuaga mo le fatuina o alaga o alaga ma faʻaalia au uo i le uluai ata o lau 'upega tafaʻilagi.