O le togalaau

E faʻafefea ona tupu fualaau vao i totonu o le togalaau

O le a le togafitiga toe teuteu e iloa uma ai fai togalaau. O fualaau faʻasagaga o le laʻau laʻitiiti lauiloa o vine vao lea e toetoe lava o se tausaga atoa - mai le amataga o Iuni e oʻo i le faaiuga o Novema, pe a amata le kiona muamua. O le totoina o na vine i lau togalaau e mafai lava mo se fai togalaau. Ae e taua le taulaʻi atu o le tausiga ma le totoina o strawberries e masani ai e manaomia ai le mataituina lelei. O lenei ituaiga o togavao vao ei ai ni mea e tatau ona e iloa ao le i totoina lenei pusa matagofie i lau togalaau.

Faiga faʻapitoa ma faʻamanuiaga o le faʻafefe o strawberries

O se tasi o mea aoga autu o lenei ituaiga o vine e mafai ona taua o lona alualu i luma, ae ona o le umi o fualaau aina ma le maualuga o le gaosiga o strawberries.

O le umi o le fualaau aina o strawberries o loo i ai le taua o le tele o faifaatoʻaga taʻutaʻua. Sa mafai e le Faatoaga ona faataunuu la latou miti - ia totoina le strawberries i le taimi atoa o latou taimi mafanafana i la latou togalaau.

E sili ona lelei le totoina o strawberries i le mea o fugalaau, e pei o tulip, crocuses ma hyacinths, faapea foi ma fualaau faisua i le ituaiga o kapisi, kukama ma fualaʻau eseese, na faaaoga e ola ai.

E faʻapefea ona totoina fualaau faʻasaga

E mafai ona e totoina fualaau mai strawberries mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu. E tatau ona e iloa afai e te totoina se faʻamalo fua i le amataga o le tautotogo, o le tele o fua o le a sili atu le maualuga ma sili atu nai lo le totoina o le strawberries i se taimi malulu pe malulu.

E mafai foi ona e totoina strawberries i le taumafanafana, ae o le a maua se fualaau lelei i le isi tausaga. E le gata i lea, o le totoina o strawberries i le taumafanafana, e tatau ona e totogia le tele o le gauai i ai, totoina i taimi uma ma veleina vao. I le tau mafanafana, e taua le faʻaauau pea ona faʻaleleia le laumei.

Ae pe a totoina le seleselega o strawberries i le autumn, e manaʻomia ai sina taimi ma lou gauai.

Auala faʻaleleia

O tekinolosi e sili ona lauiloa ma manuia mo le totoina o togalaau e aofia ai:

  1. Totoina o togalaau faʻapitoa poʻo vine taʻitasi.
  2. Totoina o strawberries i se vaiti lauitiiti pe lautele.
  3. O se vaaiga matagofie o le totoina o fualaau.
  4. Totoina o strawberries i le foliga o se togavao. O lenei ituaiga atunuʻu e mafai ona tasi le laina, lua laina poʻo le tolu laina.

I le taimi nei, e manatu le au faifaatoaga poto i le totoina o strawberries e toe totoina ina ia totoina i se toga laau e lua laina. O le moega e tatau ona tasi mai i le tasi ma le afa mita, i le va o moega e tatau ona avea ma ni auala laiti.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le totōina o strawberries, o le a puipuia ai lau fua mai i maʻi o le lumanai, ma e mafai ona e puipuia oe lava mai le vevela o fualaau. I le faʻaaogaina o lenei metotia o le totoina, o le a mafai ona e totoina ni fualaau eseese i se nofoaga se tasi i le aʻoga e aunoa ma le faaleagaina o nisi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e totoina le kalaka i autafa o strawberries, o le a puipuia mai le foliga mai o ni slugs inoino i luga o le strawberries. Taua! Aua nei galo o le totoina o tamato e latalata i strawberries e faasaina.

O le totōina o strawberries o loʻo i luga o se tamaʻi vaiti, o lona lautele e tatau ona mai le 90 i le 100 centimita. O le mea aupito sili ona lelei, o le faʻaleleia o strawberries e ola i ni vaʻaiga vavalalata, o le lautele e sili ona lelei e tatau ona 90-110 cm. O le mamao i le va o le faʻamalaʻau e tatau ona tusa ma le 40-50 senetimita.

Faʻamasinoga faʻalelei

A e totoina vine, e tatau ona matua faʻaeteete. Ina ia faafaigofie le vaavaaiga mulimuli o vine vao ma ia faia ni tulaga lelei mo se seleselega lelei, e tatau ona amanaia le saʻo le loloto o le fatu o apenilo o fugalaau i le eleele. O le tulaga loloto o le fatugaga ua faatelegese ai le tuputupu ae o le togavao. Faatasi ai ma se tulaga le mautonu o le fatuga, o le a vave lava ona magoto le aʻa o le laau ma tumu i le susu pe a uma timuga, lea e mafai foi ona afaina tele ai le tuputupu ae ma le matuitui o strawberries. A o leʻi totoina strawberries, e tatau ona faʻafefe ma faʻamalo le palapala. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e eliina ni pu laiti mo vao, o lona loloto e tatau ona tutusa ma le 25 simita. E tatau foi ona e faapaleni vaieli e iai ni ofu faapitoa.

O fugalaau faʻatoʻa e sili ona talafeagai mo lenei, e aofia ai: tasi pakete o le eleele uliuli, lua ipu tioata o le vao ma le tasi pakete o le faapalaga faatasi ai ma le faaopoopoina o le lua lita o le vermicompost.

Ina ia aloese mai le faʻamalolo i le taumafanafana ma taimi vevela, pe a totoina ni strawberries, e tatau ona aveese uma laulaau maualalo ma isi puʻupuʻu mai le vao - tuʻu ai na o laulaau atoatoa e tatala atoa. Faafetai i lenei mea, o fualaau e totoina le vave vave ma aumai se seleselega maloloina lelei.

Auala e tausi ai vao vao pe a uma ona toto

O lenei ituaiga fugalaau e le manaomia ai le tele o taumafaiga ma le taimi. O se fualaau faigofie lea faigofie e ola ai. Ae aua nei galo o lena fugalaau, e pei o isi mea toto, e manaʻomia le tausiga lelei pe a uma ona toto. O le mea pito sili ona taua pe a uma ona totōina o le tausiga muamua, lea e matua talafeagai mo soʻo se mea totō. O galuega autu e aofia ai le faʻaleleia o fualaau totō o fugalaau faʻasalalau e faʻamautinoa ai le faʻamaonia o le faʻaogaina o aʻa i aʻa. E pei foi o le mulching of rocks soil - o laulaau laʻau o laau poʻo nila ma sina laumei laiti e faʻaaogaina. Aua le faʻaaogaina laau tetele ma vaovao, e mafai ona latou faʻalavelave i le tuputupu ae o vao vao.

Tulafono mo le tausiga atili

Faʻasalaga lelei le strawberries, o lenei fua e maua ai se mea lelei: o le laau e ola lelei i totonu o le togalaau faatasi ai ma isi fualaau aina ma aumai ai se fua tele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimulitai i tulafono mo le tausiga masani o strawberries fou e tusa ai ma uiga o lenei faatoaga.

O le tausiga autu mo fomaʻi fou e aofia ai:

  • Faʻasusu vai ma faʻamalositino.
  • Mauaina vave ma le aveeseina o meaola faalafua ma laau afaina.
  • Lafoaia o le palapala.
  • Puleaina o pest.
  • Totoina vave vao ma vao o le palapala.
  • Fatuina o laau taʻitasi taʻitasi, ina ia aloese mai le tele o palapala palapala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E faigofie lava ona tupu le faʻaleleia o strawberries i lau togalaau: e faʻaleleia e fatu ma fiafiaga i le faatoʻaga ma se seleselega lelei i le tausaga muamua o le totoina. Ina ia maua se seleselega lelei o le seleselega, e tatau i faifaatoʻaga ona mulimulitai i tulafono faigofie e lua: vai ma le faʻafefeteina e toe faʻaleleia togalaau i se taimi tatau.

E mafai ona e amata faʻafefiloi strawberries mai le amataga o Mati. E tatau ona e fafagaina le strawberries ma faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le vevela, e mafai ona e faia tuusao i luga o le kiona. O le ituaiga lona lua o laʻei pito i luga o le mulumulu lea o strawberries faʻasalalaʻau ma minerale ma faʻamalaʻau. O lenei ituaiga o fafagaina o loʻo faia i le ogatotonu o Aperila. O le faʻatauga lona tolu e masani lava ona faia ia Setema.

Fertilize lenei aganuu e tatau ona matua faʻaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa ma lau o vao vine. E faʻaaoga le faʻaposta e fai ma faʻaopoopoga faaopoopo.

Faʻasusu ma mulching

I le tau vevela, i aso vevela ma mafanafana, e vave faʻapalapala le palapala, lea e aʻafia ai le lelei o le seleselega mulimuli ane. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le palapala e vave ona suavaia, lea e mafua ai ona faaitiitia le fuaina ma le fuaina mai o le laau. O le mafuaʻaga lena i le taumafanafana, e manaʻomia lou suʻeina o strawberries, i le tele e mafai ai. E taua tele le faʻafefe o le strawberries i le taimi o le tuputupu aʻe malosi o vao. Afai e leai se timu i le vaitau o le taumafanafana ma e tumau pea le maualuga o le vevela, e tatau ona suavai le selu lea e tatau ona faʻafeinu i aso uma.

Faatasi ai ma le mulilua faifai pea o le eleele, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaina o le faʻasalaga o strawberries. O le siakiina e faʻamautinoa le faʻaputuina o le susu i le eleele ma le masani ona maua ai aʻa i aʻa fou ma malulu.

Sauniuniga o fugalaau faʻasalalau mo le taumalulu

O le tausiga ole strawberries i le tautoulu, ma le sauniuniga mulimuli ane o lenei fualaau aina mo le taumalulu o se mea taua tele.

O vaega autū o le vaavaaiga tatau o le alamago i strawberries i le tautoulu:

  • Faʻaitiitia faʻaitiitiga o vai inu ma faʻamalositino mo le gaosia o togavao (teuteuina o laulaʻau mama poʻo le faʻamaina, faʻapea foi ma le teuteuina o fusipaʻu). O le gaioiga ma le lelei o le toe totoina o strawberries i le tausaga a sau e faalagolago i nei gaioiga.
  • I le taumalulu, o se vaega o laulaau o le fugalaau o strawberries e mate ma pa'ū. E masani lava, o ituaiga uma o meaola faalafua ma pathogens e amata i lau paʻu. O le mafuaaga lena e amata ai le amataga o le tautotogo ona aveese uma laau mama mai le moega. E tatau ona maitauina e tatau ona faia lenei mea pe a uma le kiona, pe a tupu le kiona.

Maʻi ma meaʻai

Faʻafeiloaʻi strawberries e matua maaleale lava i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O nisi nei o faʻamaʻi e ono mafai ona matauina i se fualaau ua tuʻuina atu:

  • Powdery Mildew
  • Gau pala.
  • Lave le nematode.
  • Faʻateleina le laʻau.
  • Paʻu mumu.

I nei faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi, e mafai ona e faʻatau mai fualaau fualaau lelei e tele i le faleoloa. O galuega uma i togafitiga ma togafitiga o vao e tatau ona faia pe a maeʻa suʻesuʻega loloto o faatonuga mo sauniuniga. A maeʻa ona faʻatulagaina gaioiga, 'aua le' ai le fua o le suamalie strawberries mo meaai mo ni nai aso.

O le mea lea, e faigofie le totoina ma le tausiga lelei o fualaau faasao, pe a faia lelei, o lenei fualaau aina e maua ai se fua tele o le maualuga i le gasologa o le tausaga.