Fugalaau

Faʻafouina o le symononium i tulaga o le potu, faʻaliliuga ma faigata faʻafitauli

I le natura, o le syngonium e salalau ona o le fuaina o fatu, faapea foi ma le vegetatively. Ae i totonu o se paluga o le pot, e le totogo le laau, ma o le faʻalauteleina o le symononium i tulaga o potu e faia i le faʻaaogaina o ni meaʻai.

E faʻapefea ona maua ma aʻa aʻa? O le a le taimi e tatau ai i le faʻavasegaina, ma o a ni faigata e mafai e se tagata faʻafaifeʻau ona faʻafeiloai ma le tuputupu aʻe o se symononium?

E oʻo lava i se mea e mafai ona tupu ai le ola o le syngonium. O lenei laʻau fale e le gata o se tasi o vine pito sili ona matagofie ma teuteu, ae sili foi le faigofie ona taulimaina.

Faʻapenaina o le syngonium e ala i le tipi

Ina ia maua se faʻataʻitaʻiga fou, ua lava lea e aʻafia ai pito i lalo o fatu na tipiina mai se tagata syngonium matua poʻo ni mea mai le ogatotonu.

O le mea autu lava, i luga o ia siaki taitasi e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi le nonoa ma se moe i totonu o le fatu. A oʻo mai aʻa i lalo ifo o le pona mai le primordia brownish, e fafagu ai le fatuga ma liliu atu i se tulaga tuputupu ae mo se fana fou.

E mafai ona saunia ma totoina mea totino i soo se taimi o le tausaga, ae e sili ona lelei le tipiina o paʻu i le tautotogo, pe a amata le vaitau o le tuputupu ae malosi. O le tuputupu ae o le taumalulu e sili atu le vaivai nai lo le tautotogo ma le taumafanafana, o laulaau i luga e laiti, ma o le internodes e umi atu, o le mea lea, mo le faʻaopoopoga o le symononium i tulaga o le potu, o loʻo faʻaaogaina le vavaega i le tautotogo.

E sili ona faigofie le aʻafia o le sycononium i totonu o le vai, lea e faaopoopo ai le papa maa gaioiolosi e puipuia ai le pala. I luga o le saite o amataga o aʻa aisa, pe a mavae le vaiaso, e mafai ona iloa ai rhizomes papaʻe moni. Pe a latou tuputupu ae i le 5-7 cm, ua sauni le uati mo le fesiitaiga i le eleele.

O le teuteuina e le gata ina faʻapupulaina ai le laau, ae ia faʻaleleia foi foliga vaaia o le syngonium matutua, lea e amata i le paranesi i lalo ifo o le tipi.

Afai e manaʻomia, e mafai ona mauaʻa le syngonium:

  • i totonu o se malamalama faʻafefiloi ma le oneone ma le faʻaopoopoga o le sphagnum ua pala;
  • i totonu o le oneone ua faamamaina;
  • i le vermiculite.

I lenei tulaga, e tatau ona tuu le fatu laau i totonu o se fale kiona pe ufiufi i se afifi ma se ulo. O le maualuga o le taumafanafana mo le fausia o lona lava aʻa e 22-26 ° C. Ma o le condensate e le mafua ai le foliga mai o le pala, e tatau ona faʻaauau pea le gaosia o le laau ma aua nei galo e uiga i le tumau o le susu o le eleele.

Syngonium transplant

E le tatau ona lapoa le ipu muamua o le syngononi. I luga o le 'au e tasi, e mafai ona e ave se pusa e lapotopoto i le 7-9 cm, ae sili atu le totoina o le symononium mo le tele o laau. I lenei tulaga, o le pulou lanumeamata i luga ae o le ulo e faapitoa lava le pulumu ma teuteuina.

Pe a filifilia se ipu mo le faʻaaogaina, e aoga le tuʻuina atu o mea e manaʻomia i pusa palasitika, o lona lautele e tutusa ma le loloto. I le pito i lalo e tatau ona i ai se alavai e faʻafefe ai le susu.

E pei o mea moni, o syngoniums e le manaʻomia tele palapala. O le mea lea, afai o le fale ua i ai se tagata faataitai mo tagata matutua, o le faʻaalia mai o aʻa mai le lua faʻavaivai e avea o se faailoilo mo lona gaosiga.

Faʻalagolago i tuutuuga na faia mo le laau, faʻapea foʻi ma lona ituaiga, e tatau ona tuʻuina atu le pusi lanumeamata i totonu o se fagu fou i se faʻagasologa 2-3 2-3 tausaga. Ae mo talavou, e leʻi leva ona totoina faʻamatalaga o le symononium, e manaʻomia le gaosiga i tausaga taʻitasi. O le taimi sili mo lenei mea e tautotogo ai:

  1. Ina ia taofia le tupu mai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o symononium, o le mea na faʻapipiʻi muamua ua gaosia.
  2. I le pito i lalo o le ulo, o loʻo faʻapipiʻiina se lagolago, lea o loʻo faʻasusu i le uamea lautele ua fuafua mo le faʻavaivai.
  3. O loʻo faʻafefe le palapala faʻafefe i le palapala susu, lea e tufatufa lelei ai aʻa, ua tuʻuina le symononium. Afai o se laau tetele e totoina, e le aveeseina le eleele tuai, ae o le lapisi ma le faaleagaina o rhizomes ua vaeluaina ma le faaeteete.
  4. O va i le va o puipui o le ulo ma le laau ua tumu i le eleele, lea ua faʻapipiʻi lelei ma faʻafefe.

A maeʻa le totoina o le symononium, e tatau ona tumau pea lona tulaga tuputupu ae i luga o le pito o le meaʻai.

I le avea ai ma lagolago mo le fugalaau, ave koluma ua maeʻa i luga o le faavae o le galu ua faʻamalosia i luga o le masini. Ae peitai, e le mafai ona faia se mamanu e le mafai ona talitonuina i ou lava lima mai se fasi paʻu palasitika ma se masini.

Ina ia faafaigofieina le laau e aʻe i luga, ona lubricati lea o le pito i luga o le kulupu, ma faapipii i le susu, i luga o luga o le pito i luga o le maea ua afaina ai le maea fiber.

O aʻafiaga faigata i le tuputupu aʻe o symononium

O le Syngonium e le lelei, e matua faʻamalosi ma e le manaʻomia le mataala ma le mataala mai le tagata faʻatau. O le "faafitauli" sili ona taatele e faʻalavelave ai le amataina o le foliga mai o tamai pata o le vai i luga o laulaʻau lau. Aua le popole. O le mea lea e faʻapipiʻi ai e le laau le susu, aveese le tele o vai i luga o laulaau.

E manaʻomia lou mataalia mo isi faʻaʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le syngonium e gaoioi i le malulu vevela, le lava o le faʻavaivai, poʻo le maualuga o le vevela o le ea e ala i le faamamaina o pito o lau.

O le faʻaleagaina o le tuputupu ae, o le samasama o le laʻau ma le faʻaitiitia o lona tele e mafua ai le le lava o mea taumafa i totonu o le eleele, faʻapea foi le i ai o se fugalaau i le susulu o le la. I le tulaga mulimuli, o laulaa e le gata ina laiti, o le a liua paleni, ma leiloa o latou lanu teuteu.

A maeʻa ona tuʻuina atu le fale i tulaga lelei, o le faʻatulagaina o le fafagaina e masani ona faʻasolosolo, poʻo le suia o le symononium, lea e "faʻaogaina" le fagu tuai, o loʻo faʻatinoina, o loʻo tupu le tulaga lelei.

E sili atu le leaga pe afai o faigata i le tuputupu aʻe o le symononium e mafua mai i le faʻaogaina o le tumu o le laau. O le mea e leaga ai, pala i luga o auʻau, o le foliga mai o lanu enaena i luga o laupepa o faailoga pito lua ia e muamua i le fesuiaʻi o aʻa. I lenei tulaga, e sili atu le lelei o le fesuisuiai o le fugalaau, i le aveesea muamua o rhizomes ua faaleagaina, ma togafitia nofoaga o le tipi i le paʻu mai laupapa po o le carbon activated.

O le syngoniums talavou e sili ona faigofie i faʻamaʻi pipisi ma osofaia e meaola faalafua, lea, pe a faʻaleleia i totonu o potu, vave ona aʻa i le eleele. O le mea lea, e matua taua tele le puipuia o le faʻaaogaina o le faʻasalaga i totonu o le falemafa ma faʻapipiʻi laau i totonu o se mea e leai se mea e faʻamalosi.

O meaola faalafua, o le apogaleveleve mite, thrips ma mealybugs e masani ona osofaia le fugalaau. Afai e teuina le laau i totonu o le togalaau poʻo luga o le faletalimalo i le taumafanafana, o le faʻamaʻi pipisi ma le aphids e mafai. Mai le falemalama lea na tu ai le fale aʻo leʻi faʻatau atu, o nisi taimi e ulu atu ai le ulu i le fale. Mo nei iniseti uma, o loʻo i ai ni iniseti vailaau lelei ma o loʻo maua vaifofo faʻaleaganuʻu, ae e mafai ona e manuia manuia i le na o le faʻaauau pea ona tausia lelei se aganuʻu matagofie o le potu.