Isi

Maualuga maualuga ma le faʻamaʻi fua o le Chester Tornless e leai se totogi

O lenei tausaga, na faʻatumuina la matou togalaau i le tele o laau totō, faatasi ai ma i latou - o se taula fou fou mo matou. Ou te fia iloa atili e uiga ia te ia. Faʻamolemole tuʻu mai se faʻamatalaga o le Chester Thornless blackberry variety. O le a le taimi e fufulu ai vine, ma o le a le mea latou te tofo i ai?

Faatasi ai ma faifaatoaga, ituaiga paʻepaʻe paʻepaʻe e aunoa ma le pisa e sili ona lauiloa, talu ai e le o tagata uma ua sauni e ositaulaga o latou lava lima mo se fualaau suamalie. O se tasi o ituaiga e sili ona sailia o Chester Thorless, o se fatu Amerika e maua mai Thornfrey ma Darrow.

O le uiga o le fatu

O le faʻamatalaga o le Chester Thornless blackberry eseese e tatau ona amata i le mea moni e faapea, na ia aveina ni fusi lapotopoto eletise mai ona matua, e oo atu i le 3 mita le maualuga. O le togavao e tupu tele lapisi lapisi faʻapipiʻi lauulu ma ua valiina i se lanu enaena enaena. O laulaau e tupu faasolosolo i luga o paranesi e lanu meamata. E tusa ai ma o latou talaaga, o fugalaau lanumoana e fuga mai i le amataga o le taumafanafana e matagofie tele.

E taua tele le eseesega o le faafouina o le tagata lava ia: i le lua tausaga talu ona fua le sua, e mate lala, ma ua fausia ni mea fou e sui ai, ma uunaia ai le fai togalaau mea e tatau ona vavae.

Taumafa uiga

Chester Thornless o le tele o ituaiga o fugalaau, ua amata i le taumafanafana (Aokuso). O vine e lapoa, lapotopoto, mai le 5 i le 8 g ia mea taitasi, valiina i lanu uliuli-uliuli ma faia se lanu matagofie. O le tasi matua matua e lata i le 20 kilokalama o le meaʻai suamalie ma se manogi matagofie.

O le tele o vine e mafai ona ese: i luga o le tasi fana o loʻo i ai uma ma lapisi laiti.

Aʻoga Maualuga

O lenei vavaega faʻapitoa e maua lona lauiloa ona o nei uiga faʻaopoopo:

  • maualuga le gaosiga (o le vave o le faʻamalaina e faʻaumatia le itiiti ifo o le avanoa e faʻafefe ai le fugalaau ma le faʻaogaina);
  • tetee i le lamala ma le malulu;
  • lelei le mafai ona feaveaia e tusa ai ma le vevela o vine.

O mea e le atoatoa, e taua le matauina o le le mafai ona maua mai o le seleselega e ola ai i vaega malulu, ae peitai, o le tele o mea totō e le mafai ona mitamita i lenei mea. E oo lava ile vao e manaʻomia le malutaga pe afai latou te ola i le itu i mātū, pe a oʻo i lalo ifo o le 30 tikeri i lalo ifo o le zero.

Tulaga Tutupu

Mo le puipuia o fua o le ituaiga, o le Chester Thornless blackberry e tatau ona totoina i na o nofoaga lelei e susulu ai le susu. E sili ona lelei i luga o loam. Talu ai o le vao e umi, i le va o ia mea e tatau ai ona tuu se avanoa avanoa e oo atu i le 2 m, a le o lea o le a lūlūina vine i se togavao mafiafia, ma o le a le talafeagai le tausia ma le seleselega.

Toa lapisi lapisi ma le tele o le ovary e manaʻomia le lagolago. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuputupu ae o vine i luga o se auala.

E taua foi le teuteuga: mo le tele o fualaau suamalie, ua lava le tuua o le 5-6 taamilo i luga o le vao, o le malologa e tatau ona tipi. E le gata i lea, o tautotogo uma, o lala mago ma momotu e tatau ona vavaeina, ma o ni laulaau tele o le a fua mai i lenei tausaga e tatau ona faapuupuuina.