Laʻau

Dischidia

Dischidia (Dischidia) o le aiga Lastovniev o epiphytes. O le nofoaga e nofo ai lenei laau i le vaomatua o le vaomatua o vaomatua o Initia, faapea foi Ausetalia ma Polenisia. O Dyschidia o loʻo faʻapipiʻiina i aʻa i aʻa ma lala o se isi laau, faʻamalosi ma faʻapipiʻi faʻamalosi. Mo le tuputupu ae o dyshidia i tulaga o potu, o le auala ampel e faʻaaogaina.

Mo lona faʻatoʻaga, o se lagolago faʻalagolago e tatau, lea o le a pipii ai i aʻa malolosi ma ola e pei o se liana. O lenei mea totino e manaia i le lua o laʻau eseese. O le muamua - oval, mimiti, lanu meamata; o le lona lua - mea manogi, meaʻai, e mafai ona faʻatalanoa faʻatasi ma fausia se mea e pei o se fagu mo le aoina ma le teuina o vai.

I lalo o le natura masani, susu ma isi iniseti e mafai ona nofo i totonu o lili vai. E mafai e Dyschidia ona 'ai mai le sinuses o laʻau i le vai, faʻalauiloaina vaega o aʻa mai le ea. E mafai ona fuga mai le Dyschidia 3-4 taimi i le tausaga ma lanu paʻepaʻe, mumu po o le piniki. O le peduncle e tolu fugalaau, e ola mai le sinusisi lau.

Fale tausi ile Dyshidia

Nofoaga ma moli

O le Dyschidia ua matua tuputupu ae ma e na o le malamalama lelei lava e atiina ae ai. E aoga le ufiufiina o le laau mai le susulu o le la, o le a leai se isi mea e mu i luga o laulaau.

Lulu

Talu ai ona o le ola o le dyshidia i le vevela vevela vevela, o le a ola malosi i le vevela o le potu i le maualuga o le ea o le ea - mai le 25 i le 30 tikeri i le taumafanafana ma a itiiti ifo ma le 18 tikeri i le taumalulu.

Faʻamamaga o le ea

E ola lelei Dyschidia i lalo ifo o le tulaga o le maualuga o le maualuga o le timuga, o lea e manaʻomia ai ona faʻalalauina i aso uma. Mo le faamamaina atili, e mafai ona tuʻuina le fagu i luga o se fata ma le susu lapoʻa (sand), ae ia tuʻuina mai e le paʻi le pito i lalo o le ipu. O nofoaga lelei mo le totoina o laau toto o le a avea ma se kiona, falemalama poo terrarium.

Faʻasa

I le tau mafanafana ma le tautotogo, faʻafeoloolo o le dyschidia e tatau ona faʻalelei ma faia e pei o le pito i lalo (2-3 cm) faʻamaʻa ese atoa. Mo le faʻaleleia o vai, na o le susu, vai vai i le vevela vevela pe laʻititi maualuga atu e talafeagai. I le autumn ma le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, ae e le taofi lava.

Le palapala

Mo le totoina o le dyshidia, o se eleele faapitoa e talafeagai mo ituaiga o laau o le bromelia. E tatau ona lelei le susu-ma manava. I totonu foi o potu, e mafai ona totoina le dyschidia e avea o se laau epiphytic: i luga o le paʻu o se laau poʻo poloka faapitoa foi e tumu i le paʻu pine, sphagnum ma vaega o malala. O le pusa o loʻo i ai le meaʻai e tatau ona i ai se alavai lelei.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O Dyschidia e tatau ona faʻaleleia i le tautotogo ma le taumafanafana. Ole taimi o le fafagaina e 1-2 taimi i le masina. Mo le paluga, e faʻaaogaina fugalaʻau mo le teuteu ma le faʻaaogaina o laau toto.

Suiga

O le Dyschidia e sili ona totoina i le tautotogo. E manaʻomia e le tamaititi laʻititi se faʻafeiloaʻiga i tausaga taʻitasi, ma e manaʻomia e se tagata matua ao faʻatumu le ipu i aʻa.

Faʻafouina o dyshidia

O le laau e mafai ona lelei le faʻasalalau e fatu uma ma vavae. Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina, o siʻosiʻo e tusa ma le 8-10 cm ua vaeluaina. O lili ua lubricili ma aʻa ma tuu i totonu o se faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu. I le pito i luga o le atigipusa ua tapunia ma se taga po o se tioata. O le vevela o le fale gaosi vavalalata e tatau ona le itiiti ifo i le 20 tikeri. E tatau ona faʻaleleia le eleele i taimi uma, ma e tatau ona faʻamalo le fale koli.

A uma ona tupu, o fatu e aliali i totonu o pusa. I foliga vaaia, e foliga tutusa ma fatu laau. O le eleele mo le totoina e tatau ona mama ma lelei. Mai i luga, o loʻo ufiufi i lalo i le eleele, ma ua tapunia le fagu i se ato poʻo se tioata ma tuʻu i le vevela pe a ma le 20-25 tikeri.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi pipisi e sili ona aʻafia ai le dyshidia e aofia ai le mealybug ma le apogaleveleve.