Fale taumafanafana

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le lalagaina o ato mai le seleselega: mea, tekonolosi, gaosiga o gaosiga

I aso tuai, o mea vicker na faia mai lala laau sa masani ona faʻaaogaina i le faʻatoaga o le ola. I aso nei, o ato lalagaina o le seleselega o se ata, faatufugaga, ma se pisinisi. O se matai atamai ua faaleleia le faagasologa o le faia o ato, ma o le oloa lava ia e tau tele ai tupe. Mafiafia, susulu, ituaiga eseese o ato e faʻaaogaina e avea ma mea teuteu. Ae o loʻo i ai foi ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga i le olaga i aso faisoo.

O le lalaga vine o se vaʻa faigofie lava lea e mafai ona faʻapitoaina. DIY ato, vailaʻau, atigipusa o le a maua lo latou nofoaga saʻo i totonu, ma, sili atu ona taua, o le ai ai i se kopi se tasi. Faia lima, latou te fiafia i mata, mafanafana le agaga ma teuina le mafanafana o lima o tagata.

Mea faʻapitoa mo lalaga lalaga mai vine

Mo le lalagaina o ato o le seleselega, o laina uumi ma saʻo e aunoa ma ni nonoa ma ni tuputupu aʻe e faʻaaogaina. O lala sili ona lelei e le silia ma le tasi le centimeta le mafiafia, e punou lelei ma e le oso i luga. O lala o Willow ma le paʻu moli, lanu mumu po o le lanu violē e talafeagai lelei mo vaalele.

Masters o loʻo umia le tomai o le lalagaina, saunia mea na oi latou lava. O le taimi sili e aoina ai le willow kete o le vaitau taumalulu po o le amataga o le tautotogo. Ina ia galue, o le a fagogo le laʻau ma faʻagogo.

Mo le vaʻaia e faʻaaogaina ai oneone vaivai ma gaogao. O nai taga faigofie e lalagaina mai laʻau eleelea mo le faʻaaogaina o fale, pa puipui, arbors. O mea e faʻamamaina e faʻaaoga mo mea teuteu: fugalaau, ato, fata, meafale. I le aluga o taimi, o lala o le paʻu e maua mai ai se auro auro, lea o le a maua ai se faapitoa faapitoa i le oloa i le lumanai.

O mea nei o loʻo faʻaaoga i le galuega:

  • faʻamatalaga;
  • awl;
  • pelu maai;
  • Squeegee
  • vaevaega.

Le faagasologa o le lalagaina o se ato o le ulu

Mo le faʻaogaina o mea lalagaina mai lala laau, e tatau ona faamasani oe lava i upu:

  • pulupulu vavae - laina saʻo e tafe mai le ogatotonu i foliga o ave, mai le pito i lalo o lalaga ato;
  • fagu - faʻaputuina nila e manaʻomia e fausia ai puipui;
  • fusi poʻo le lalagaina - o laʻau faʻamalosi faʻatautau ma fagu.

O le faagasologa masani o le lalagaina o se ato o le willow amata mai le faavae. Ona fafagu ai lea o le au ma faia ai puipui. I le mea mulimuli, o le pito o le oloa ua faia, ma le mea mulimuli, o le au.

A la lalagaina le pito i lalo e te manaʻomia e faʻamalosi laʻau e faʻapipiʻi ai nila faʻapipiʻi pei o le fusi e mafai. I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia le suia o le fusi i luga poʻo lalo. O lenei faiga o le a mautinoa ai le lelei ma le faʻamaoni o le ato.

E fautuaina mo tagata amata e amata lalaga fagu mai le seleselega ma lapotopoto faʻaoga e faʻaaoga ai le auala faigofie e lalaga ai.

Ituaiga ma metotia o le lalagaina o se ato o le mutilulu ma ou lava lima

O le faʻasologa masani o lalaga lalaga e vaʻaia i le tasi itu (mai le agavale i le taumatau). O le lala galue o le tootoo tauagavale lea. Ae ao lei lalagaina ato o le seleselega, e tatau ona e suesue i metotia o lalaga.

E i ai auala masani mo lalagaina:

  1. Faʻatau lalaga faigofie. O lenei metotia e faʻaaogaina ai se tasi lala. A maea ona fausia le pito i lalo o le au, o lenei tootoo e toso ese i le auala e ala i le ua. O laina fou o loʻo taatia i se siosiolio. A maeʻa le tootoo faigaluega, o le a tuʻuina atu i ai se paranesi fou. O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina mo mea lalagaina o foliga uma ma lapotopoto.

Afai e lalagaina le ato i totonu o se tapuni tapuni, e tatau ona faʻaaogaina se numera numera o fagu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i luga o le tasi itu, o le tootoo e afifi faataamilo i luga o le tulaga i fafo, ma le isi i totonu. A leai, e le tapunia le liʻo.

  1. Se maea i le 2 (3, 4, 5) laʻau. O lenei metotia e aofia ai le faʻaogaina o lua (tolu, fa, lima) lala o vine e punou i luga o ato ma o loʻo fesoʻotaʻi. O lenei metotia o le lalagaina o se atigi willow ma o oe lava lima o le faʻamoemoe lea e faʻateleina le faʻalagolago ma tuʻuina atu le malosi o oloa.
  2. Layered lalagaina. Faatasi ai ma lenei metotia, o lalaga e faia i ni nai laau. O lo latou numera e faʻaaogaina le tele o fagu e faʻaaogaina. Galuega e amata i le taimi lava e tasi ma au uma. O paranesi taʻitasi, o loʻo ufiufi le ato e tasi mai fafo, ona sosoo ai lea ma le isi mai totonu. Ma le isi, o le faagasologa e toe faia i pito taʻitasi taʻitasi o le uamea. A maeʻa le galuega, o le a i ai totonu uma o le fale i totonu o le oloa.

O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o lala o le umi tutusa ma le mafiafia. O lenei mea o le a faia ai le numera tutusa o laina, lea o le a aafia ai lava puipui o le ato.

E tele naua laʻau lalaga, ae latou te faʻaaoga uma lava auala masani o lalaga. O tagata amataina oe leʻi faʻaaofia i totonu o sea ituaiga vaʻavaʻai e matamata i luga o luga o le initaneti pe faʻapefea ona lalagaina ato ato. Ma ia faʻalelei ma matagofie ia oloa, e sili atu le lelei i le faia o mea faigofie - meaʻai, ipu, pusa.