Laʻau

23 sili ona matagofie laau totoa ma fugalaau lanumoana pe lanumoana

I le mamanu o le laufanua, o le fatuina o faatulagaga fugalaau i se tasi o ata lanu e leʻi leva ona avea ma foliga vaaia. Aisea e te le taumafai ai e fatuina ni motu o laau ma fuga lanumoana lanu moana po o lanu lanumoana i luga o le fasi fanua, aua o lanu nei o le vanimonimo ma le sami, lea e malolo ai ma maua ai se lagona lelei.

Se tele o fugalaau ma laau totő ma fugalaau lanu moana ma le lanumoana

E tele lanu lanu lanu uliuli, tusa lava pe o tausaga taʻitasi po o ni faʻataʻitaʻiga ma, fatuina o ni fugalaau fugalaau, e leai se mea e taofia ai lau filifiliga.

Agapanthus poʻo Lily Aferika

Agapanthus faamalu faʻafefe o le vevela-alofa o le laau i luga o laufanua eleele e ola na o le itu i saute. I tulaga o le totonugalemu o Rusia, latou te ola i totonu o le gaosiga o le paluga, mai le tautotogo latou te ave i totonu o le falesa po o se togalaau.

Agapanthus poʻo Lily Aferika

O le la-alofa - faʻafeiloaʻi sina ufiufi, e manaia le susu ma e manaʻomia ona fafaga tasi i vaiaso uma. I le taumalulu, aʻo i ai i luga o le windowsill, o le faʻafeinu e faʻaititia i se mea maualalo, o le fafagaina e le aofia ai. Faʻafeiloaʻi pei ona tumu le ulo i aʻa ma ola vao.

Ageratum

Ageratum vavalalata i tausaga taʻitasi fugalaau mai le aiga aster. E alofa o ia i mea lelei, malamalama, e le mafai ona tatalia ni malulu malulu, o laau totō e totoina mai fatu e totoina i eleele tatala i le afa lona lua o Me.

Ageratum

Ageratum ua tupu i luga o le eleele lafulemu suamalie ma le eletise le lelei, e puipuia ai le taofiofia o le palapala ma le fugalaʻau ma le vao fou. O le fugalaau e le lelei i le tausiga, alofa i luga o laei ma le faʻaogaina o le minerale 2-3 taimi i le vaitau. Faʻapenaina e fatu.

Afai e tipi ma fafagaina vao vao mafolafola o le agratum, e vave ona tupu le pupu, ma amata ai se galu fou o le fugalaau.

Periwinkle laitiiti

Periwinkle laitiiti fuga e fetolofi solo o le laau o lo o felafoaʻi ma avea ma se kapeta faifaipea. O le maualuga o le fugalaau e le silia le 30 cm. O le fugalaau e le lelei, e tupu uma i le la ma le paolo. A uma ona fuga, e tatau ona teuteuina, a leai o le a lelea ese ai tuaoi lata ane.

Periwinkle laitiiti
Periwinkle lelei tusi vaʻaʻau laau vaʻo.

Mountain set corn

Fugalaau malie - mauga vao. E le mafaamatalaina e oʻo i le 0.6 mita le maualuga, photophilous, e le fiafia i sina mea itiiti o le paolo ma le lūlūina o le eleele.

Mountain set corn

Winter-hardy, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. I se tasi nofoaga e mafai ona ola e oʻo i le 10 tausaga. Faʻamafa fatu fatuflower. I le vaevaeina o le vao.

Veronica Oak

Veronica - faʻaauau le tuputupu ae vave o se laau e maualuga lona le sili atu i le 20 cm. E mafai ona faʻaaoga e pei o se mutia, e laʻititi ma faʻasao i le solipalaina, ma le avea o se mea e maua ai le eleele. E sili le fiafia e tupu i luga o le solitulima poʻo eleele eleʻele.

Veronica Oak

Faʻafeiloaʻi

Bulbous amataga o le tautotogo totogo o se laau toto e oo i le 40 cm le maualuga. E tupu i luga o le eleele tatala ma e talafeagai mo le faʻamaʻiina i le taumalulu. Photophilous. Ua totoina pulu i le malamalama, eleele lafulemu ia Setema-Oketopa.

Faʻafeiloaʻi

Faatoaga hydrangea

O Hydrangea ma lanu lanumoana o fugalaau o se tamaoaiga taua i totonu o le togalaau.

Laʻau vao faatasi ai ma le matagofie o pulou fugalaau, fafaga suavai masani ma laei masani. E sili ona ufiufi le ao ile aoauli.

I le taumalulu, o le palapala i lalo o hydrangeas e manaʻomia ona lelei lelei, ma e tatau ona ufiufi le laau, punou ile eleele.
Faatoaga hydrangea

Ina ia faatumauina le lanu uliuli o fugalaau, e tatau ona faatumauina le pH o le palapala i se pH o le sili atu nai lo le 5.5 ma ia faaopoopoina pea le masini sulfate.

E pei o se mulch, faʻaaoga le sawdust, paʻu o le coniferous e faʻamalolo ai le eleele.

Delphinium

Grace Grace Tulaga Ese se laau toto. Alofa i nofoaga la, lamala ma le malulu. O le eleele mo le tuputupu ae o mea manaomia malamalama, mauoa i mataupu o meaola.

Delphinium

Matagofie pe a totoina i vaega o le 5-7 vaega. Mo le fausiaina o mea vaivai, e tatau ona fafagaina le delphinium ia le itiiti ifo i le faatolu i le vaitau. O le laau e maualuga, o lea ina ia mafai ai ona aloese mai le talepeina o 'ie, e tatau ona nonoa i luga o siteki.

Faʻapipiʻi fatu o le delphinium, vaevaeina o le vao.

Afai e te faʻaaogaina mea vaivai, e ono mafai ona toe fai lau fugalaau.

Tatala

  • Bell medium cup and saucer
  • Bell Carpathian
  • Platikodon po o le logo tele
  • Portenschlag Bell
Bell medium cup and saucer
Bell Carpathian
Platicodon
Portenschlag Bell

O logo e umi le malulu laau totő ma fugalaau fetaui le igoa. Maualuga, faʻalagolago i le ituaiga, o logo e vaevaeina i:

  • umi - 1-1.5m;
  • tele-siʻitia - 0.5-0.8m;
  • e le sili atu nai lo le 0.15m.

Faʻailoa i nofoaga lafulemu ma eleele lafulemu ma lelei, aua O le logo e le faʻafefeina le vai i le aʻa, e manaʻomia le faʻamautu faʻafefe. Mo le faʻaleleia o mea teuteu, o le fugalaau fugalaau e manaʻomia ona aveeseina. Faʻapipiʻi le fugalaau i fatu, sosoo ai ma le vaevaeina o le vao.

Lavender

Lavender e faatatau i fualaau manogi. E tupu i luga o le laufanua, i tulaga o le totonugalemu o Rusia, na o le Igilisi e vavalalata lavender.

Fiafia e tatalaina nofoaga lafulafi. I le vevela i lalo -25 ºC e manaʻomia le fale mo le taumalulu.

Lavender

A maeʻa ona fuga, ia teuteu ma tausia le foliga o le vao, e tatau ona taʻe le lavender. Faʻapenaina e fatu, vaevaega o vao ma vavae.

Flax

Faʻailoga faʻapitoa faʻaseʻe nofoaga matagofie o le la. A uma ona totō fatu, e pei o mea uma, e fuga i le tausaga e sosoo ai.

Flax

O le susu-alofa ma le taumalulu-le malosi o le muka e fiafia tele i le eleele lapoʻa ma laei masani. Laʻau maualuga 0.3-0.5 m.

Lobelia

Lobelia a fuga laau vao fua tele po o le vaomatua. O le maualuga o ituaiga o vao e oo i le 0.2 m, e foliga mai e pei o fugalaau e oo i le1-1.5 m.

Mo vaomatua lelei, e manaʻomia e le lobelia le la, faʻasaina tele, laʻei masani masani.
Lobelia

I le faaiuga o le vaitau muamua o le fuga, o le lobelia e tatau ona tipi i se maualuga e 5 cm mai le palapala, ma fafaga. Toe faʻatoʻa fuālaʻau seia oʻo i le malulu. Lolaria faʻalautele e ala i fatu.

Manatua-ou-leai

"Ua galo ia te aʻu-ae le o fugalaau i Rusia - lanumoana e pei o le lagi ..."

Le mafaamatalaina mo le tele o tausaga o se laau toto e oo i le 0.2 mita le maualuga. A o tuputupu ae i le la, o le fugalaau e tele. Faʻatalo-e-e le o se mea e manaʻomia mo le faʻamaina.

Manatua-ou-leai

Kukama vao

Talosaga faʻaletausaga 0.3-1.0 m maualuga le faʻaleleia e le fatuina o ia lava. Lago malosi, ae faʻaleleia le suavai.

Kukama vao
O laulaau e le o le lauola (aʻo le i fuga) ua i ai le manogi o le kukama fou, ua faaaogaina mo le kukaina o salakeke, okroshki.

Sipelaga

Faʻailoga sili e oo atu i le 0.5 mita le maualuga, e ola uma i le la ma i lalo o le paolo. Winter-hardy, malie-susu.

Sipelaga

Bluehead laulau-faʻalelei

Tulaga lauiloa tau-taumalulu toto laau ola i luga o mea mama, oneone oneone. Sun-alofa, e oo i le 0.8 mita le maualuga.

Bluehead laulau-faʻalelei

'Otiʻoti fugalaau e faʻaaoga e gaosia ai sela vevela.

Chicory

Fugalaau matagofie ma le malosi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. E sili atu le fiafia i nofoaga o le la, faatasi ai ma eleele eleele mama, e mama.

Chicory
O se vailaʻau togafitiga, o aʻa eleele e faʻaaoga e sui ai le kofe.

Damask nigella po o nigella

Tausaga taʻitasi malulu malulu toto i luga o le 0.5 mita le maualuga. Faʻatele i nofoaga lafulemu, faʻalelei. Faʻapenaina na o le lūlū fatu ma vave loa i se nofoaga tumau.

I le le lava o le suāsusu, e taofi ai le fugalaau.

Damascusk chernushka

Sage

Sage faasino taumalulu masani-taumalulu totoga e oʻo i le 0.7m maualuga. E fiafia o ia i nofoaga lafulemu ma eleele laulelei. E le fiafia o ia i le suavai. Faʻaigoaina o fatu ma faʻamuamua amata.

O se vailaʻau vailaʻau ma faʻaaogaina e avea o se meaʻai i le kukaina.
Sage

Hionodox Lucilia

Faʻailoaina o le pulu le laau 10-15 cm le maualugataumalulu taumalulu. Pe a toto i le la, o le tasi o uluaʻi fuga; i se vaega o le paolo, o le faatoaga e tuai. O le eleele e sili ona lelei ma lafoaia.

Hionodox Lucilia

O lanumoana lanumoana ma lanumoana o fugalaau o le a aumaia ai se lagona o le fou ma le alofa i le togalaau.