Fugalaau

Palu lela

Cerastium - o le igoa faasaienisi lea mo le moa, e fai ma sui o se aiga o cloves. O lenei laau fetolofi e maua ai se faapitoa faapitoa i le foliga mai o se "paʻu" teuteu, e faia i ni fugalaau siliva-paʻepaʻe. Ua amata ona oso aʻe aʻa i luga o le mata, ma ua malosi lona tuputupu ae, ma ua gaosia ai. I le maeʻa o le fugalaau, o fualaau o fualaau e fua i luga ma fatu lanu enaena e fai i totonu o le laau.

Manatu lauiloa

O loʻo maua i se ituaiga o vao i Aferika ma Ausetalia konitineta, i Amerika ma Eurasia. O le laau e tusa ma le lua selau ituaiga, e aofia ai le tasi ma le perennials. Naʻo se numera laʻitiiti na latou mauaina le tufatufaina atu i Rusia:

  • Laʻau saito. E le lelei, o aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 45 cm, o laupepa e mafai ona tutusa ma foliga. E eseese fesuiaiga o fuainumera mai le tasi i le tasi.
  • Alpine. O fugalaau e paʻepaʻe, e fuga mai ia Me. Faʻavaa o le eleele, o loʻo i ai le maualuga e tusa ma le 10 cm.
  • Tele-faʻafefe. Faʻateleina fugalaau nai lo isi ituaiga - e oo atu i le 3 cm.
  • Biberstein. O aʻa e foliga mai o pubescent, e oo atu i le 20 cm le maualuga. Faʻasaʻo i le maualalo o le vevela, vave fuga. E tupu malosi ma e mafai foʻi ona vaʻai isi laau mai le moega fugalaau.
  • Terry. O se tasi o meaola sili ona matagofie, o lona lauʻeleʻele o Italia. O loʻo faia ai ni paʻu pupuni, e 30 cm le maualuga i luga o le eleele.

Tulafono mo le faʻatupulaia o mea faʻalogo

O lenei ituaiga o meaola o se tasi foi o tagata lauiloa. E i ai ni laulaau lanu o lanu uliuli-lanu meamata, lea, o le tuputupu aʻe, e fai ai se aluga maualuga (oʻo i le 30 cm). O fugalaau e paʻepaʻe, e oʻo ile 1 cm le lautele, o loʻo iai i Me. O le vaitau o le vavalalata e tusa ma le 35 aso.

O le tafu o le laau e le o se mea e tupu ai. Ae mo le sili atu ona teuteuina, e tatau ona e iloa nisi vaega o le totoina ma le tausiga.

Filifilia se nofoaga e fau ai

O ituaiga o meaʻai ua paʻu o se mea faʻapitoa, o le malulu ma le taumalulu-faigata. E tatau ona amanaia lenei mea pe a fuafua le nofoaga e tulaueleele ai. O le mea sili o le a avea ma se taupulepulega i luga o se mauga, pe a maualuga le la i le ao. I nofoaga malulu, o le a lagona foi e le laau le masani.

E taua. E le mafai ona e filifilia se nofoaga pogisa mo taʻavale, aemaise lava pe a iai le tele o le susu. O iina e faigofie lava ona ia ola.

O le eleele mo le laau e talafeagai mo soo se tasi: papa, oneone, mativa. O le tulaga autu e tatau ona i ai le maua lelei o alavai ina ia le maua ai le suavai. Afai o le eleele e sili ona eleelea, e tatau ona faʻaopopo i ai le oneone ina ia le paʻu le vai.

Lauina o fatu

O le fatu e faʻaaoga i le eleele pe i le faaiuga o Oketopa poʻo Aperila. E mafai ona e faʻaogaina le metotia fatu. Ina ia faia lenei mea, o fatu e totoina i le amataga o Mati. O vaʻai ma laau o le a tutupu i le lumanaʻi e manaʻomia ona tuʻuina i totonu o le nofoaga sili ona susulu, lelei tele - i le faamalama i saute.

O fanau laiti e ola pe a mavae le 10 aso. Pe a oʻo mai ni laulaau se tolu i luga ia i latou, o le fatu e toso i ni ipu eseese o 2-3 faʻaʻau. Afai o le lūlū sa i totonu o fale tausimai o loʻo i luga o le vaalele, e tatau ona vevela laau toto ina ia maua ai avanoa i le va o le 5 cm.

O tamaiti laiti e faasee mai nofoaga ma fale ile eleele tatala i le ogatotonu o Me, ma i le faaiuga o Iuni - mai fale tausimai. E tupu le toto i le tausaga muamua, ae masani lava o fugalaau e na o le tausaga e sosoo ai.

I le faagasologa o le totoina o fualaau aina, e faʻafeinu lelei lava, aloese mai le tele o susu.

Tausia o se lagona o le le mautonu

Faʻasa

E le o se mea e manaʻomia e faʻafefe ai se lagona faʻafefe - o se kapeta mamafa o le a taofia le susu ma o laulaau mai lalo o le a amata ona pala. Mo le atinaʻeina lelei, o le fale o se natura masani.

E taua. E tatau ona faʻamauina pe a fai e vevela ma vevela le tau, ma na o ni nai taimi i le vaitau.

Suiga

I le tolu tausaga mulimuli ane, e manaʻomia le toe totoina o le fugalaau e toe faʻaleleia ai le laau, talu mai le taimi, o le a leiloa ona uiga teuteu. E faʻamalo le 'au ma e faʻafefe le vao.

Ina ia tumau lelei foliga, o le seti ua teuteuina. I le faagasologa o le teuteuina, ua aveeseina ai ni eletise tetele, lea e taʻe mai le "ulu" masani o le togavao.

E taua. Mo le tausia o mea teuteu pe a uma le fugalaau, e manaʻomia ona teuteu ia upega.

Faʻatauga ma le faʻamaina

E mafai e Strawberry ona faia le lelei e aunoa ma le faʻamalosi. Ae afai e te manaʻo e faʻamafa ia te ia, e mafai ona e faʻaaogaina le mea masani mo laau teuteu. I le fafagaina o le fugalaau i le amataga o le taumafanafana, o le ae saunia le meaʻai i mea uma e te manaʻomia.

Fugalaau fugalaau

O le laau e faʻafefeteina gutu. Afai ua e filifilia saʻo le nofoaga o le totoina, ona leai lea o se mea e te ufiufi ai se mea ma se fugalaau. O se vaega o pupulo e tumau pea lau laʻau, ma ua toe faʻafoisia i le tautotogo. O le ufiufiina o le aʻa i lala vaovao poʻo vao mamago e aoga tele pe a iai se taufaamatau o le malulu, ma e leai se ufiufi kiona.

Tip. Afai ei ai sou manao e faamemelo i vao matua i le tautotogo, ia ufiufi i mea e le nonoa. Latou te aveesea pe a maeʻa le kiona - o le vao o le a ola atoatoa. I le tautotogo, e tatau ona faʻamamaina le togālaau fugalaau lea e tupu ai le aʻa i mea totino laau ma aveese uma laau mamago.

E taua. Afai o lo o lolovaia le laufanua ma fugalaau i le eleele suamalie, e ono mate le laau.

Faʻafouina o mea faʻalogo

E mafai ona faʻalauteleina le aʻa e le gata i fatu, latou te faʻaaogaina foi le vavae ma le vaevaeina o le vao.

  • Vaega o le vao. O le faʻatinoga e faʻatino i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. Ua vaevae le vaomatua i se suo, ma o vaega taʻitasi ua totoina i se nofoaga fou. O aʻafia e aʻa malosi ma amata ona tupu malosi.
  • Laʻau. A maeʻa le laʻau, e tipi ese mai i ai mo le toe gaosia. Ua totoina i le eleele, lea e vave lava ona maua aʻa. Ua i ai nei i le tautoulu, o na ituaiga o fualaau aina e maua mai ai ni totō fou, ma pe a uma ona taʻe, e vave ona tupu.

E taua. O le aso ao leʻi seleseleina le vavae, e tatau ona faʻaleleia le fale e fafaga ai le gaʻo i le susu.

Maʻi ma meaʻai

O le auala autu mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le eleele palapala masani mo lea. E tatau ona matua mago. Afai ei ai le tele o le susu, o le fugalaau o le a pala. O le mea moni, o le pau lenei o faʻamaʻi e lamatia ai le laau. E le o taufaamataʻu le au faimalaga.

Lafu toto i le ata o le laufanua

O le nofoaga sili mo tafaoga, o le mea moni, o se paʻu alpine. I le taimi o le tuputupu ae o le ie puipui, o maa o le a siomia ai ma le matagofie maa maʻa, ma o le a iai se foliga masani, foliga vaaia. E le gata i lea, e foliga lelei le fugalaau i totonu o le vaʻai ma se faʻala, logo, ata, maa, pe afai e te tuʻuina i totonu o se moega fugalaau e maualalo le tuaoi.

E lelei le totoina o se laau i tulips tulips, muscari e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo. A maeʻa, o le a ufiufi e le kapeta laupepa mago, ma o nei lanu paʻepaʻe o le kiona o le a fiafia i latou ma a latou tele.

O vaalele i luga o se lanu meamata e mafai ona faia e ala i le totoina o se fatu i luga o se mutia. E foliga matagofie foi o ia i le pito o le togalaau. O le lanu paʻu paʻu o le aʻa e maua ai le avanoa e filifili ai laau o soo se lanu e manaʻomia e tusa ai ma le lanu lanu.

E taua. O fugalaau fugalaau, e le manaʻomia le fafagaina masani, e tatau ona faʻalatalata i le aʻa. E mafua lenei mea i le mea moni, o le susu susu, e talafeagai mo isi laau, o le a mafua ai ona pala le manu.

O lenei fugalaau ua sili ona lauiloa i le tele o fai togalaau. Ma e leai se mea e ofo ai. O le mea moni, i le manaʻomia o le itiiti ifo o le tausiga, o le aulelei o le a teuteuina ma le matagofie soʻo se tulimanu o le togalaau.