O le togalaau

Faʻamatalaga faʻapitoa: ata, tupu mai fatu, totoina ma tausi

O Diasia o se laulelei matagofie, o se laau matagofie o le siaki. O le fugalaau e masani lava i Aferika i Saute, o le mea lea, i le tele o itulagi o lo tatou atunuu, ua latou ola ae o se laau taʻitasi. I le avanoa tatala, e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa poʻo se faʻavae. E tele taimi e teuteuina ai e le diasters le tele o terraces, loggias ma balconies. O le laau e le lelei i le tausiga, ae mo lona manuia o le galueaina, o mea uma e tatau ona amanaia.

Diasia: faʻamatalaga fugalaau, ituaiga ma ituaiga faʻatasi ai ma ata

O Diasia o se laau laʻau faʻamaʻi ma fetolofi pe saʻo. I totonu o le vivo stems e oʻo i le mita e tasi, i totonu o togalaau e oʻo i le 25-60 cm. O laʻau e faʻasaga i le faʻafeagai o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O fugalaau o se pulu faʻamau ma le lima lobes. O lapopoa lapopoa e tolu e fai ma laugutu pito i lalo, ma o vaʻa e tu i le pito i luga. Fugalaau e oʻo atu i le diamita o le 20 mm e mafai ona maua ai le lanu viole, samasama, moli, lanu piniki.

E susulu Diasia i le lauʻeleʻele mai le tautotogo i galu malulu. O le muamua fugalaau e tusa ma le masina ma le afa. I le tautotogo ma le autumn, o le tele o fuālaʻau e fai i luga o vao nai lo le taumafanafana.

O le Diasia e tusa ma le limasefulu ituaiga, e na o ni nai mea e faʻaaogaina i le vaomatua.

Ua tupu le lapisi o le clobose e avea ma tausaga taʻitasi ma o se vao vao e oʻo i le 30 cm le maualuga. E amata le lala ma fuga pe a tupu le 10 cm. O lau lanu susulu i lalo o le laau ua faia se aluga mamafa. O loʻo i ai ni fugalaau fugalaau eseese. O le ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina e pei o le ampel laau ma ua totōina i le tele o laau teuteu ma ipu. O ituaiga e sili ona lauiloa o le diasia diarthric o:

  1. O le ituaiga "Pink Queen" e iloga i le lanu piniki mālū ma se lanu lanu.
  2. Eseese "Ruby Field" o le taunuuga o le laasia o le diasia cordate ma le paʻu. Ua tupu uma i luga o fugalaau ma fugalaau fuga. E fuga mai i fugalaau piniki ma se nofoaga pogisa.

O le tisaia o le siasia e iloga i le tele o lanu lanu, o le mea lea ua faʻaaogaina e teuteu ai vaega, faletala ma potu e oʻo lava i fafo atu o le fugalaau. I le malae vavalalata i le taimi atoa o le tau mafanafana ma fugalaau lanu eseese. O a latou moli pito i lalo e lanu piniki le lanu ma lanu mumu i le ogatotonu. O fugalaau taʻitasi e oʻo atu i le 2 cm. Peduncles e tupu i le 25 cm.

O le faʻafefe o Harsh o se laau faʻamalosi e oʻo i le 50 cm le umi. Laʻau lanumeamata lanumumu e mumu-lanu enaena ile lanu. O fualaau o loʻo aofia ai fugalaau laniki piniki ma le maualuga e oʻo i le 2 cm. O meaola sili ona malulu, lea i le tele o atunuʻu o Europa o loʻo ola i luga o le eleele e avea o se mea faʻapitoa.

O le mea e sili ona manaia o le mea lea o se laau o loʻo i ai ma faʻamau, ma o le umi e mafai ona oo i le 30 cm.

Mataʻituina mataʻitusi tupu aʻe e pei o se fale o le ampel. O lona fale na tafe mai i le 30 cm le umi ona maua aʻa. I tumutumu o pupu, o le a vave lava ona fatuina ia pulumu, lea e avea ma fugalaau lanu piniki.

Diasia - aemaise lava le totoina ma le tausiga

Talu ai i lalo o le natura masani o le fugalaau e tupu i luga o le itu i sasae o atumauga o Aferika i Saute, e manaomia e le laau se nofoaga lelei, malamalama lelei.

O le totōina e tatau ona faia i luga o le eleele faʻaleleia, talu ai e le mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi le vai. O le mea lea, a oʻo ina tupu aʻe le faʻalauiloa, e faʻapipiʻiina le faʻaleleia o alavai i totonu o le fagu, ma a oʻo ina totoina laau totō ile eleele, e faʻafefiloi le palapala i le oneone. O le a tupu le tupu o Diasia i luga o eleele le mautonu, sina loka oona poo le fefiloi oneone. E le manaʻomia e ia ni eleele lafulemu.

Faʻaiga ma fafaga

O le laau e fafagaina tele ma faʻaauau, aemaise lava i le taimi o fugālaʻau ma aso vevela. E le manaomia e le laau le faʻaogaina lelei. Aʻo tausia le diastasis, o le a lava le totogi tasi i le masina fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo fua o laau totō.

O le mea lea e tupu lelei ai le vaomatua, faʻapipiʻi pea ma fuga mo se taimi uumi, o loʻo faʻaleleia ai eleele palapala, tele le faʻamaʻiina ma le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina e tatau ona alofia. A le o lena, o le a totogo lauʻau o le laau, ma o le a faavaivaia fua.

A maeʻa muamua le fugalaau, e fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau le faia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le teuteuina o le faʻailoga. E tatau ona faʻapipiʻi le laau ina ia na o le afifi e oʻo i le 5 cm le umi. Ona faʻamaua tele lea o le vao ma fafagaina. I le gasologa o le vaitau, e fufulu ese ai fugalaau fulafula ma fufulu. O lenei mea o le a fesoasoani i le toto e totogo umi atu.

Diasia i le taumalulu

Ua toto le laau e pei o le taʻitasi tausaga, aua e le taliaina le vevela o le vevela. O le mea lea, i le tautotogo, e aveeseina pe taʻeina vao, ma teuina i totonu o se potu malulu ma le vevela i le ea i + 5C. O paʻu o laau eliina ua vaeluaina, ma o laau totō latou te totoina i totonu o koneteina ua tumu i eleele fou.

I le tautotogo, o le diasters o loʻo teuina i lenei auala e tineia aʻo lei faʻatuina i le eleele. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia ona faʻaalia i le ea fou mo le tele o itula i aso mafanafana. Fugalaau e toto i luga o le saite e fafagaina aʻo le i fuga.

Metotia faʻalauteleina o le faʻasalalau

E lua ala e faʻalautele ai se laau:

  • fatu;
  • toso.

Fanauina o fatu

O fatu laau e totoina ia Fepuari. O laau toto e ola i lenei auala o le a fuga mai ia Iulai.

O le luluina o loʻo faia i totonu o koneteina ua tumu i le eleele. E le o fufuluina le fatu i le eleele, ae na o le pipiʻiina ma lūlūina i le vai mafanafana. O pusa o pusa e ufiufi i le tioata ma fufulu i se nofoaga mafanafana. O fua muamua e tatau ona aliali i le 10-25 aso.

Pe a oʻo mai le tupu muamua, o pusa e aliali mai i se laʻau lelei, ae sili atu le malulu i le vevela o le ea i totonu + 15- + 17С. O le taimi lava e lua pe tolu laulaau moni e foliga mai ai, e totogo laau. O le tausiga mo na mea e na o le tausia o le eleele susu. O vailaʻau Diasia e sili ona aoga, ola vave ma tupu vave.

I le faaiuga o Me, e totoina ai ni faʻatalanoa faʻamalosi i le tele o togavao i totonu o se ato faʻapipiʻi, ma o laau totō o loʻo i luga o le eleele e mamao atu i le 15 cm i le va o laau totō.

E mafai ona totoina vave fatu o le paina i luga o le eleele. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le fugalaau e faatoa amata ia Aokuso.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona vavae ese mai mai le eliina i le tautoulu ma teuina ai vao i le tautotogo. O le seleseleina ma le 3-5 laʻau e maua aʻa i totonu o se mea susu. A maeʻa pe a ma le masina, latou te manaʻomia le tuiina o latou pito i luga. O laau toto ua totoina ua totoina i eleele matala i le tautotogo i totonu o se pusa malamalama ma puipuia mai le matagi malulu.

Tifaga e mafai ona faʻaleleia e aʻafiaga o aʻalena pau i le tautoulu mai le fale autu. Delenki eleele i ipu e faatumulia i eleele, lea latou te lalafi ai i totonu o potu malulu, potu malulu. Mo le faʻaleleia o le taʻavale pe a uma ona faʻamaʻaina, o le tipi e tipi. O faʻasalalau faʻasalalau e ala i le taina o fugalaau i le faaiuga o Me o le a fuga mai.

Maʻi faʻamaʻi ma meaʻai

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae i lalo o nisi tulaga faʻalautele e mafai ona maʻi.

  1. I totonu o potu e maua ai le ea malulu, e mafai ona aliali i luga o laʻau ma laʻau papafasi ma aphids. O le taua faasaga ia i latou o le togafitia lea o le laau i iniseti.
  2. I le tele o le susu, e mafai ai e le siama ona maua i maʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina i le foliga o le uʻu poʻo le solofanua. I lenei tulaga, o togafitiga ma sauniuniga malie e talafeagai.
  3. O lapisi fugalaau o mea totino e tutupu i luga o le eleele atonu e osofaʻia e gata po o slugs. I lenei tulaga, o aʻa e tulaʻi mai le eleele ma nonoa i lagolago.

Fuafuaina o fanua

A e totoina laau totő ile lauʻeleʻele, e mafai ona e faʻaaogaina tu ma aga masani, ma teuteu ile fugalaau fugalaau, moega fugalaau, vaega laiti, auala togalaau. E mafai e ia faatumu le avanoa i le va o laau, faʻaaoga i totonu o le televise ma papa papa maʻa.

Vaʻavaʻa mataʻutia faʻapitoa faʻatupulaʻia i totonu o fagu fola, pusi faʻatoʻai togalaau poʻo ato teuteu.

O le laau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma pito maualalo, poʻo i ni mea e faʻaaogaina ai fua o fua. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻavaeina o meaola e aʻafia ai le tua o le vao, e mafai ona e faia se lanu lanu o le a lele i le ea.

Faʻasaga lelei, e tupuga mai i fatu poʻo tipi, o le a foliga lelei ma fiafia le diasia i lona lauolaola umi i le tasi ma tuʻufaʻatasia.

Tia le tupu