Fale taumafanafana

Tuʻu le pamu mo le vai mai se vaieli i le leai o se eletise

I le leai o se eletise, o le pamu lima mo le vai mai se vaieli e mafai ona maua ai le suavai i se nuu i tua. E tele taimi i fafo o loʻo i ai faafitauli i le gaosiga o le malosi. I lenei tulaga, o le abyssinian lelei ma le pamu lima o le a na o le pau lea o le ala i le palu ma povi. O le a leai se mea e sili atu nai lo le 30 mita le faʻaogaina o le leo leo.

Faitau foi e uiga i pamu suavai mo vaieli i le atunuu!

Eseese o Pamu Suavai

Po o le a lava le mamanu o le pamu lima mo le vai mai le vaieli, o le a aoga pe afai e faamaonia le siakiina o le eletise ma le vaʻaia. O faʻaogaina o vailaau na faʻaaogaina na fesoasoani i le faia o le mamafa e faʻaaogaina ai le malosi o le muscular o se tagata.

O mea uma lava e teu ai masini faʻapipiʻi e vaevaeina i masini:

  • piston;
  • faʻasalalauga;
  • membrane;
  • apaʻau.

O nei mea, na o pulufana lima lima e mafai ona talafeagai mo se vaieli ma se loloto o le 20 m.

Pumps pumps e faʻaaogaina e sii ai le vai mai le loloto e le sili atu ma le 10 m. O le vaega eleele e mafai ona faia na o le fiafia ma le fiafia. Ae o se maea paipa ma se leve.

O le vaega galue o se piston o loʻo sosoʻo i totonu o se lima. O a latou vaega o le paga o le eleele. O le faʻaogaina o le au i le piston e faʻasalalauina ile ala. E tatau ona i ai se valve e le o toe faafoi atu i luga o le paipa paipa, talu ai o loʻo galue le tino i lalo o le faʻatumu. I le pito i tua o le piston o loʻo i ai ni vanu e tatala e faʻafefe ai le vai i lalo o le mamafa.

O vaega fuafuaina o le piston group:

  1. O le tino o loʻo i lalo o le faga, o potu e tumu, o le siaki siaki e puipuia ai le koluma vai mai le pa'ū.
  2. Ua tafe le leve, o le piston e alu i luga ma vaʻai vai i ona lava luga i totonu o le gutter. I lalo o le piston, e tafe mai le vai mai le pito i lalo i le vaega ua lafo.
  3. Pe a oʻo i lalo le piston, e tapunia le valili siaki, ma puʻe pu i luga o le piston, faʻafefe vai. Ua uma le taamilosaga.

O le tino e toe foi i lona tulaga muamua. O le tele o le vai e tuʻuina atu e faalagolago i le maualuga o le potu, o lona uiga, i luga o le faʻailoga o le paipa ma le faʻaogaina o le piston.

O le pamu lima lima o le paʻu mo le vai mai se vaieli e ese mai sina piston i le mataupu faavae. O le eseesega, o le piston vaega galue o loʻo i totonu o le kaseti, i lalo o le vanu. O le faapona o loʻo i totonu o le vai, e le itiiti ifo ma le 1 m mai luga, e mafai ona loloto. O le tino o loʻo iai i totonu o le vai, ua faʻapipiʻi le valve siaki ile pito i lalo ole iunite. Faatasi ai ma taʻavale taitasi a le piston, na te tuleiina se laina vai i luga aʻe o ia. O le mea lea, e mafai ona ave le suavai mai se eleele 30 m loloto.

O pamu lima uma, e tusa lava po o le a le mamanu ma le loloto, e iai le gafatia e tusa ma le 40 lita i le minute. O le maualuga e faalagolago i le taumafaiga na faʻaaluina, ma i tagata o le malosi muscular e tutusa lava.

O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaaogaina o le pamu o le sucker rod o se vaega o le fausaga o le 100 mm poʻo le sili atu. I totonu o se pusa vaiti, e le fetaui le mamanu. O se uumi umi e maua ai le piston stroke, ae o le vai e tafe lemu mai tulaga taʻitasi. O le taua o le mafuaʻaga mo se faiga faapena, o se taimi umi o le aʻafiaga, faʻamalosia le galuega muscular.

O le tusi vaʻaia e lelei le pamu o loʻo taʻavaleina e se uili e fesoʻotaʻi i laulaʻau. O le potu faigaluega e aofia ai ni vaega se tolu. Lua e fesoʻotaʻi atu i le paipa faʻatoʻa. O i ai, e ala i se faiga o vaʻai, o le vai e ulufale atu i totonu o le potu i lalo o le masini mimiti ma ua pamuina i totonu o le tino mai le vaega o le tafe. O le vai e ulufale atu i le pito i luga e sasaa solo. E maua se tulaga paleni e ala i le fetuunaʻi o vaʻai.

O le faʻamaʻavale manual manuals for a well is a room divided into half by membrane elastic. O le faʻaupuga e mafai ona faʻaaogaina e fesoʻotaʻi atu i le au. O le potu pito i luga e malu, e le o aofia i le faʻafefeina o vai. I le vaega pito i lalo, o le tasi paipa e fesoʻotaʻi i totonu o le valve i se suʻega, o le isi o loʻo faʻatuina. Pe a tulei i lalo le tagata, o le a oso i luga i le vai ma ua tatala le valve. A faʻaputuina le tootoo, e alu aʻe le peʻa, o le potu faigaluega galue i lalo o le valve siaki e amata ai le vai. O le gaoioiga e faia i le 2 taamilosaga. E mafai e se paʻu paʻupaʻu ona maua vai mai le loloto o le 6 m.

O pamu lima e le taugata, faigofie ona gaosia. E mafai ona e faʻatau le oloa i se teuteuga lelei, pe mafai ona e faia oe lava ia.

DIY piston paʻu

I le fausiaina o se pamu tusi lima mo se vaieli ma ou lava lima, e tatau ona e faia saʻo le faasologa o galuega. E taua le i ai o se vai e lava lelei i le potu e maua ai i le maualuga e sili atu ma le 10 m mai luga. O se piston potu faʻapipiʻiina i:

  • toso ma pusa o taʻavale ma fagu;
  • vailaʻau e tuʻuina atu ai le malosi i le piston;
  • siaki siaki i luga o le laina sosolo;
  • pulupulu mo le siiina o vai.

O le potu faigaluega e mafai ona faia i paipa i luga o se laʻau, faʻaaoga le tino o le vaʻalele eletise pe alu i le potu taʻavale, o le pito i totonu e tatau ona sili atu i le 80 mm, le umi o le avanoa 600-800 mm. O le tulaga autu, o le pito i totonu e tatau ona lamolemole, faʻaleleia. O le paipa e mafai ona faʻasolosolo, ae o le piston e mulimuli i le tino.

O le pamu vai e mafai ona i totonu o se pusa palasitino, ae na o ituaiga uʻamea o koluma e talafeagai mo le faʻaaogaina o le tausaga.

Ina ia maua se potu faʻamaufaʻailogaina, e tatau ona tapunia pito o le paʻu ma pusa mai le uamea, palasitika, laupapa. O le pito i luga o le ufiufi ua togiina i lalo o le au. I le pito i lalo - faʻapipiʻi le valve, faʻapipiʻi lelei i le nofoaga. O le paipa o fafo o loʻo tuʻuina i le itu.

O le piston gaosia e tatau ona i ai faʻamaufaʻailoga paʻu ma alu i totonu o le fale e aunoa ma se taumafaiga. O mea e mafai ona avea ma mea, e oʻo lava i le moa laupapa. O le piston e fesoʻotaʻi ma le uamea i se filo ma se taofi.

O le siaki siaki e fuafua ai le vaʻaia o le lumanaʻi i luma. O le tele o le mea e talafeagai i le soʻo e fuafua ai pe o le a faia le vai i totonu o le pulumu. Fai se paʻu poʻo se polo valve. O lenei mea e lelei tele e faʻatau.

E sili atu le faʻapipiʻiina o le fausaga tuʻufaʻatasi i totonu o le lua, faʻapipiʻiina ma faʻamalosi. Ina ia mafai ona toe foi le tagata i lona tulaga muamua, e tatau ona faʻapipiʻi se tautotogo.

E mafai ona e faia se pamu poʻo se pamu pipi. O le faʻamaoni ma le faʻaaogaina o ata tusi o le a faia ai se masini mataalia.