O le togalaau

Vaega o le totoina ma togafiti o le tausia o togalaau aina i le atunuu

E faitau miliona tagata faifaatoaga faifaatoaga e masani ona faatumu a latou faaputuga i laau matagofie. O le mea lea, o le togalaau vine, totoina ma le tausiga lea e manaʻomia ai se poto faapitoa, e agavaa e avea ma faʻaaliga faapitoa o le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili lelei se ituaiga ma saunia le eleele. A o faagasolo se vaitau o le tuputupu ae malosi, e taua le faʻafefeina o le eleele, faʻapena foi ona teuteu lala. O se matafaioi taua e faia e ala i le faʻagasologa o le faʻalauteleina o aganuu. O nei togafiti uma e tatau ona mafaufauina.

O fea o loʻo tupu?

I le natura natura, o le pata (o se tasi o igoa o lanu violē) e masani lava ona maua i nofoaga eleʻele ma i le tundra. E sosoo atu i ai, o le susmary rosemary ma blueberries e masani lava ona faʻavaeina. O se uiga iloga o nei teritori o se laufanua susu lava, e ui i le taumafanafana e tatau ona mafanafanaina e le la. O nofoaga sili ona taatele o loʻo ola ai vine i Rusia:

  • Siberia
  • Ural;
  • Le Caucasus;
  • Far East
  • Altai.

Talu ai o lenei pusi i matu e matua manaomia lava, o ona togalaau o loʻo sosolo i le vao. I lenei tulaga, o tagata nofomau o Arkhangelsk, Moscou, Vologda ma Leningrad, faapea foi i le Republic of Komi ma Karelia, o loo taumafai e ola leaga i luga oa latou fuafuaga patino. Ae peitai, e le o ituaiga eseese uma e talafeagai mo nisi itulagi. O le totoina o lanu vine i le eria o Moscou ma le tausiga o ia mea ei ai uiga patino.

I luga o moega taitasi, e tatau ona toto mai ni ituaiga se lua pe sili atu foi. Ona mafai ai lea ona e ausia le maualuga o gaioiga.

Filifiliga eseese i le itulagi

O le tulaga autu mo le manuia mo le laau o se taumalulu manuia. E le gata i lea, o le fua o le suavai e tatau ona puipuia mai faʻamaʻi, faapea foʻi ma le matagi. Pe a filifilia, e taua le mafaufau i le taimi matua o vine (vave po o le ala). O lenei mea o le a mafai ai le seleseleina i le vave e mafai ai (Iulai, Aokuso). O le mea lea, o ituaiga nei o laumei e talafeagai mo le itumalo Moscow:

  • Duke;
  • Taumafai;
  • Patriot
  • Thoreau;
  • Bluray.

O taimi faʻaleleia mo le totoina o se fatuga i totonu o le atunuʻu e latalata ane i Moscou e faʻapitoa i le tautotogo. O le mea moni e le i ai le taimi e pipiʻi ai le tumutumu e mafua ai le fetaui lelei o le fatuina i le fou fou. O le vaitau lea o le totoina ma le tausia lelei o togalaau aina e sili ona lelei. Ioe, o le tulaueleele e mafai ona faia i le tautoulu. Ae peitai, e tatau ona faia lenei mea i le afa muamua o Oketopa (o le masina muamua ao leʻi amataina le kiona), ina ia aua nei galo le laau.

O se togavao faatoa totoina e tatau ona puipuia mai le taisa. E sili atu le afifiina ma le faaeteete i le paʻu ao faʻaitiitia le vevela. Faʻamatalaga mo le tau o le tautoulu.

Sauniuniga i le nofoaga

E ui lava e tupu le tama i le tundra, e aoga le filifilia o se la e susulu ma avanoa mo ia. I lalo o laau po o tafatafa ane o vao uumi - e le o le filifiliga aupito sili lea mo le tuputupu ae o lanu. O le iʻuga, o fualaau aina o le a nutimomoia, o le tofo o le a sili atu ona malosi, ma o le fua o le a faʻaitiitia 3 taimi.

E le tatau ona filifilia le 'upega tafailagi i se laulau loloto loloto o le vai e tusa ma le afa mita. O lea la, o le lalolagi o le a susu tele. O le eleele e tatau ona faʻamalolo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina le maualuga o le pH. O le masani o tapulaa mai le 3.5 i le 5.5. E tatau ona faʻamalosia le palapala ole eleele ina ia mafai ai e le laau toto ona atiaʻe.

I le avea ai o se mea e faʻamalolo, faʻaaoga le sulfur colloidal (e oʻo i le 60 g), phosphoric poʻo citric acid. O nisi taimi e faʻaaoga ai le sulfate o le Ammonium. E sasaa le masini i le 6 masina aʻo leʻi totoina ma faʻatulagaina.

E le gata i lea, e taua le filifilia o nofoaga e le matagi. Po o se pa po o se puipui o laau teuteu o le a avea o se malutaga. O le fanua mo le totoina o laau toto e tatau ona matala, faʻafefiloi ma le okesene. Ona taua lea le tufatufaina lelei o fualaau o lanu vine i totonu o le togalaau e maua ai ei latou le tuputupu ae malosi ma le toe gaosia. Faʻatonu e le Faatoaga mea nei:

  1. O le mamao i le va o vao e 75 pe 130 cm.
  2. O le mamao o moega mai le tasi i le isi e 2-3 mita. E mafai ona ufiufi laufanua eleele i le sawdust.
  3. O le loloto o le lua e 50 cm. E tatau ona faia i le foliga o se sikuea ma se itu o le 60 cm.

E manaʻomia le faʻaleleia o alavai. O taʻavale e totoina i luga o tulimanu mai le mea ua saunia. E mafai e oe ona eli laina (lautele - 1.2 m, loloto - 0.80 m) ma ufiufi i se ata: atoatoa pe naʻo puipui. Afai e faʻamautu le mea i le pito i lalo, ona vaeluaina lea o le alavai i se mamao e afa mita. O lenei faiga e maua ai le pito i luga ma le susu. E le gata i lea, pe a tupu se lupe i totonu o le atunuu, e tatau ona maua ai ni mea ola masani. O le faʻasalalau i le taeao ma i le afiafi e aumaia ai le laʻau e latalata i lo latou nuʻu. Ae i lenei tulaga, e tatau ona faapaleniina oe ina ia aua nei paʻu le susu.

A o lei totoina, tuu le pusa i totonu o le vai mo le 15-30 minute e faamalulu ai le eleele. O lenei mea o le a fesoasoani e aveese le laau e aunoa ma le afaina ai o aʻa.

Le eleele ma le tulaueleele patino

O se tagatanuu o le tundra tundra e le fiafia i le eleele masani i totonu o le togalaau po o le togalaau o Moscow Region. Ae ui i lea, o loʻo ola pea i luga o fanua le lelei ma e le manaʻomia le fugalaʻau, humus poʻo le faapalaga. I le taimi nei, e tatau lava i faifaatoaga ona faia le eleele mo laumei ma o latou lava lima, lea e ese mai le tuufaatasiga mai le togalaau masani.

I le pito i lalo o le fossa ua fausia, e tatau ona faataatia alavai mai kesi po o pine pine. Ona saunia ai lea o se sui, e aofia ai mea nei:

  • o se faʻafefiloi o sphagnum (moa, laupapa, ma otaota vao) ma peʻa;
  • pulumu humus;
  • oneone;
  • sulu;
  • vaomatua.

O le afa o lenei mea totō o loʻo totoina i totonu o mea faʻafefiloi. O isi vaega uma o loʻo faʻaopoopo i le tutusa ma aofaʻi. E sasaa le masini i totonu o le uati ma faatumulia i sina vai. E totoina le togavao i le eleele, muamua faʻasaʻo aʻa. O le aʻa e tatau ona nofo ile eleele mo le 6-10 cm.

Faʻatau fualaau e talafeagai ma i latou ua oʻo i le lua pe tolu tausaga.

I le faʻasalaga, o le palapala o loʻo faʻataʻamilo i le vao e fai si pamu ma faʻafeinu. E taua le tuʻuina o le mulch mai le sulu i tafatafa o le ogalaau. O le maualuga o le laulau e tusa ma le 10 cm. O lenei mea e taofia ai laau mai le vevela ma faʻamago, aua o le mulch e le mafai ai ona susu le susu. E fautuaina le togafitia o gaʻo ma le pale ma sui o le fungicidal, e avea o se faʻasolosolo mai mea faʻamaʻi (fungi ma siama).

Faʻasalaga o le tausiga

I le taimi muamua, e tatau ona faʻafeinu vai masani ma veleina ina ia le mafai ai ona gaosia se manu. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le aʻa aʻa.

O se nofoaga taua i le tausiga e masani lava ona teuteuina. E manaʻomia mo se faʻatoʻaga lelei ma le tele. E tatau ona amata ile 5 tausaga talu ona totō, ma faʻaalu uma vaipuna. E tatau ona vavaeeseina lala e:

  • ufiufi le togavao (latou latalata ane i le talal);
  • ua aulia le 6 tausaga;
  • malulu i le taumalulu (tele lava o pine).

O le mea moni, i le tautotogo e taua le togafitia o le galau ma fuluʻi (faasaga i siʻi ma faʻamaʻi) ma iniseti (faasaga i iniseti). A o faagasolo lenei vaitau, e faʻafefeteina e le au fai togalaau le palapala ile faʻaaogaina o fualaʻau o le minerale pei o:

  • potassium sulfate;
  • superphosphate;
  • ammonium masima o le suka o le sulfate.

O nei tupe e tatau ona faʻafefe i le vai. Mo le 10 l o le vai, 50-100 g o le tasi o le faʻamaʻi. Ae peitai, e sili atu ona e faamasani ia oe lava i faatonuga mo i latou taitoatasi.

A o leʻi faʻatau se laau toto, e tatau ona e siaki le fatu. O lala ma le paʻu e tatau ona aunoa ma le faaleagaina, ma o aʻa e tatau ona tapunia uma (i totonu o se taga po o se pusa).

O le tele o ituaiga o blueberries o le malupuipuia o le malulu, ae o faufautua e fautuaina le tausiga lelei o le seleselega i le tautoulu, ma maua ai le sauniuniga lelei mo le taumalulu. O le taimi lava na pasia ai muamua froulu:

  • sosolo aʻa i le eleele;
  • faʻaputuina lālā ma faʻamau poʻo le uaea;
  • afifi faʻatasi ai ma le faʻafefiloi poʻo le afaina.

E faasaina le faʻaaogaina o polyethylene mea mo fale puipui. Pe a oʻo i luga le vevela, e faia se microclimate susu i lalo o le malutaga. E afaina ai tamaʻi ma iu lava ina oti.

I le tau mafanafana, e manaʻomia ai le faʻaogaina o le faʻaleleia o le vai. Mo le 7 aso, e aoga le faʻaaluina o le 20-30 lita o le vai i le vao, e fuafua i le vevela o le ea. E taua le mataʻituina o le eleele ile masina o Iulai ma Aokuso, aua o le tausaga e sosoo ai o loʻo taoto i nei masina. O le vaivai o le susu e faʻaititia ai le fua.

Tofiga

E afe ma afe o faifaatoaga o loʻo faʻatinoina le tuputupu ae o lanu vine mai fatu i le fale, ae o se faagasologa uumi lenei. Muamua, e tatau ona e filifilia fualaau aina suamalie e aunoa ma le pala ma mea leaga. E manaʻomia le tele o le tele e mafai ai. Ona latou galulue e tusa ai ma lenei algorithm:

  • mago ma teuina i se vevela o le 0 + 5 ° C;
  • totoina i le tautotogo i eleele palapala (mafanafana) i le loloto o le 1.5 cm;
  • latou te ufiufi i mulch - leaves, sawdust ma peat;
  • e masani ona faasūsūina ma gaogao susu.

O laʻei pito sili e amata mai le 2 tausaga. Pe a oʻo atu le togavao i le tolu tausaga, e tatau ona faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau.

E le gata i lea, o le laumei e faʻapipiʻiina e le vavae, ae mo lenei mea e tatau ona e matamata i ata vitio na saunia. O se auala vave ma sili atu ona faatuatuaina. O le seleseleina o lala (8-15 cm le umi) e tatau ona faia vave pe a maeʻa le vao. I le tautotogo, ua vavaeina i latou e fagua ai fatugaʻo. O le tipi e tatau ona faia e tusa lava, o le fatuga muamua mai le ape ape i le mamao e 2 cm.

A o le totoina, e teuina ia lapisi mo le 30 aso i le pusaaisa (t = 0 + 5 ° C). O lenei mea o le a faatelevaveina le faagasologa atinae. I le tau 90 ° latou te totoina i totonu o le palapala ma se oti ua oti i lalo, faia vave i lalo o le fatugaʻo. E taua le aua nei galo e fafasi le pito i le paʻu mo le aʻafia. O sea mea faigaluega e mafai ona faia i totonu o le kiona.

E tatau ona faʻafeinu vai masani i taimi uma. E mafai ona e fausia se pupuni mai se ata e ufiufi ile vaeluaga e fatu ai le maualuga o le susu. A maeʻa le 2 masina, aveese le fale, ma faʻapipiʻi le tipi.

Faatasi ai ma se faʻalapotopotoga o le malamalama e uiga i le totoina ma le tausia lelei o togalaau aina, e mafai ona e maua se seleselega tele ma fiafia i lou aiga i se togafitiga matagofie.