Faatoaga

Togi i moa - puipuiga ma togafitiga ma togafitiga masani

O siaki o ni tamai parasite e tafe i luga o le paʻu. O le a avea i latou ma faafitauli moni pe afai oe maua manu i lau moa. O moa mamaʻi, faʻapea foi ma manulele manufeʻai ma manunuʻa, e mafai ona maua mai ai siama. E le gata i lea, o siaki e mafai ona puʻeina seevae poʻo lavalava, ma faʻapea ona paʻu i totonu o le moa moa. O nei mamanu e malolosi i le taimi mafanafana, aemaise lava i le taumafanafana, ae o nisi o meaola e mafai ona ola i le malulu. E ui o le taamilosaga o le olaga e puupuu tele - naʻo le 5-7 aso, i le taimi lea e mafai ai e parasite taʻitasi ona tuʻuina le sili atu ma le 100,000 fuamoa. O le mea lea, mo le toe faʻaleleia atoatoa o meaola, e tatau ona toe faia faʻataʻitaʻiga togafitiga mo sina taimi.

Faailoga o foliga vaaia o siaki i moa

O faailoga e mafai ona maua i nofoaga eseese. O nisi oi latou e ola tumau i luga o le tino o manulele, ae o isi e nonofo i le moa moa: i le aso latou te natia ai i lalo o paʻu, i luga o pa ma lalo o le moega, ma i le po latou te tuua o latou fale e fafaga ai i latou lava. O meaʻai e paʻu ai le paʻu ma le toto susu. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le faʻavauvau, ae faʻapea foi i le fano o manu, anemia, ma i nisi tulaga e oo lava i le maliliu o manulele.

Afai e leʻi faʻafuaseʻi ona mumusu lau moa e te alu i totonu o le fale moa i le afiafi, pe taofi le faʻaaogaina o nofoaga e teu ai manu, o le faʻamaoniga mautinoa lea ei ai a latou pepa.

E fiafia alokini e ave le pefu palapala i luga o eleele matutu poʻo oneone. Afai e te faʻaopopoina se tamai lafu po o se faʻamalama (e faʻatau atu i afifi), o le a lelei le puipuia o le faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, masani i oga vevela ma nofoaga susu, pe a faʻapupulaina le fuainumera o tagata, pe i le taimi o timuga faaumiumi, pe a le mafai e moa ona ave le pefu pala, o lenei auala e le mafai ona fesoasoani e sosola ese mai le pala.

Ole fufuluina masani ole fufuluina o fulufulu ma le fueina o fulufulumanu e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi pipisi.

Afai e maua e au moa a latou moa, atonu o le ae matauina na amata ona fufulu mama a latou fulufulu ma fao fulufulu i lalo o apaau ma le tafa. I le vaʻaia atili o le asiasiga, o le a mafai ona e vaʻaia ni lanu mumu po o le uliuli e lata i le aus, ma pe a suʻeina le moa, ona e maua ai lea o le toto mumu po o le uliuli e lagona pe ae uuina lou lima i luga.

Taʻitaʻifia Faʻatonu Tausi

O nisi fofo ma vailaʻau e maua i luga o le maketi, ae o le toʻatele oi latou e leʻi faʻataʻitaʻiina i moa, e le o fautuaina vave e tagata e ona le poto masani ia latou faʻaaoga. E sili le taumafai e togafitia togafitiga faʻapitoa i togafitiga masani muamua.

Sulu le moa ma le perches mo ni nai aso i se laina faatasi ai ma se faʻafefiloi o mea nei: 2 ipu vai, 1 le ipu o fuālaʻau fuālaʻau ma 1 sipunipuni ole vai e fufulu ai. O lenei faʻafefiloi o le a fesoasoani e faʻaumatia ia tiketi Aʻo leʻi faʻaaogaina, lulu lelei le oloa, o lea e faʻamalosia ai. Togafitiga o le moa moa e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le vaiaso mo ni nai vaiaso e tutusa ma togafitiga o moa. O lenei 100% fausaga faʻapitoa fale faʻapitoa o le a fesoasoani e aveese faʻamaʻi i totonu o le moa moa.

E mafai ona e fufuluina se vaega o le eleele faʻataʻatitia i luga o le fola o le moa moa ma nofoaga e taofiofi ai, faʻapea foi le suʻeina o le paluga i luga o le papa. Toe faia e pei ona tatau ai.

Wormwood (artemisia) o se isi auala masani lelei e faʻafefe ai siaki. Tui tipi o le wormwood i perches, faʻasalalau laupepa i nofoaga e tautuu ai poo le taina o laau tipi i totonu o le moa moa. O se meafaigaluega sili lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamau.

Fugalaau Mata i le tuufaatasiga ma Vailaau Matagofie o Vailaʻau Fualaau - O se tagata e puleaina le puleaina o meaʻai

Ina ia togafitia ai moa, ia saluina i le vailaʻau suamalie. Ua iloa e tagata suʻesuʻe mai le Peretania e mafai e lenei meafaigaluega ona fasiotia le 100% o pepa uma ile 24 itula. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai manulele ma faʻasolosolo.

Ina ia faia se mea faʻapena masani, o le a e manaʻomia:

  • 300 ml o vai
  • 30 ml sukala keke
  • 1 sipun (aofaiga) o soʻo se tuufaatasiga o nei suauu taua - laʻau bay, onamon, cloves, coriander, lavender, mint ma / poʻo caraway fatu.

Faʻafefiloi mea uma i totonu o se fagu ma se vaʻaia lelei ma moa moa faʻatasi ma lenei fale faalua i le vaiaso mo le faʻamaʻi, poʻo isi aso uma mo le 2-3 vaiaso i le tulaga o faʻamaʻi pipisi. Faʻasoa faapitoa i vaega o loʻo i lalo o le va ma lalo o apaʻau. A maeʻa le pulupulu, e fautuaina foi le togafitia o moa ma le manava o le eleele, solo le paʻu i totonu o le paʻu ma le fulufulu. I lenei tulaga, ia faʻaeteete - taumafai e le maua e le efuefu (poʻo oe) i mata ma mama. O le togafitiga tutusa o moa ma le togafitiga o le moa moa o le a fesoasoani e faʻaumatia uma ai siaki.

Afai o le moa ua i luga o ona vae, ona le lelei lea o le fua, ae faʻalauteleina

 Togi i luga o paʻu o se isi ituaiga o palasi i fafo lea e natia i lalo o le fua, e mafua mai ai.

Afai e te matauina ia faailoilo, pamu moa moa ma se vaifofo o le sukalati, ona fufulu ai lea i le suauu o le suauu masani (poo ana mea e tutusa ma mea e masani ai le natura). O nei togafitiga o le a fesoasoani e le gata i le paʻu, ae faʻaumatia foi tiketi - o le a latou feoti mai le gaʻo.

Meaʻai-'oa maoaʻe e fesoasoani e togafitia ai miti na aʻafia i siama

I le togafitia o moa ua afaina, ua fautuaina ina ia faʻaopopo le faʻaaogaina o le uʻamea ina ia puipuia ai le mai.

O meaʻai maualuluga e aofia ai: fuamoa, aano o manu, iʻa, moa, iʻa, iʻa, iʻa, moa, falala suamalie, falala, kale, kale, strawberries, suamalie, vine, oloa o le saito, oatmeal, sana, masila. O le faʻaofiina o nei oloa i le taumafataga o moa o le a fesoasoani i le toe faaleleia atili o manulele vaivai - pe a afaina, e le gata o le maualuga o le uʻamea i le toto e faʻaitiitia, ae faʻavaivaia ai foi le tino puipuia. O le faʻaopopoina o se laulaau o le kalama fou i le inu vai poʻo le kalama i le fafaga o le a avea ma se puipuiga lelei o faʻamaʻi pipisi, aua o meaola e le fiafia i le tofo o le toto o nei manulele o loʻo i ai taumafa o loʻo i ai. E le gata i lea, o lenei oloa aoga e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o moa mama i le taimi o togafitiga.

Ole suʻesuʻega masani o moa e faʻaalia ai faailoilo o faʻamaʻi i se taimi vave.

O faʻamaʻi sili ona lelei mo le tele o faʻafitauli e mafua i faʻamaʻi o le suʻesuʻeina soo ma iloa poʻo le a se mea ola maloloina ma maʻi e tatau ona foliga.

Ole suʻesuʻega faifaipea ma le maeʻaeʻa o moa o le a mafai ai e oe ona iloa ma foia faafitauli aʻo leʻi alu ese mai latou. Faatasi ai ma se suʻesuʻega ma le totoa o le nofoaga i lalo o apaʻau ma le aotelega o le ala, e mafai ona maua pusa i luma o le a amata ona latou faʻateleina. O le mauaina o faailoga muamua o le faamaʻi ma togafitiga vave o le a fesoasoani e aveese ai siama aʻo lei amataina le tele o manufelelei. Lafumanu mo le taʻele o le pefu ua tumu i eleele malulu poʻo le oneone, eleele faʻasaina ma le efuefu o laupapa o le a avea foi ma se puipuiga lelei o le faʻamaʻi pipisi mo au moa.