Laʻau

Faʻaliliuina ma faʻafefeteina o laau i totonu

Pe a faʻaleleia le totoina o laau, e tatau ona totoina i se taimi.

O le totoina o mafuaʻaga e mafua mai i le manaʻoga e faʻaleleia le vaega o meaʻai (faʻalautele i le maualuga o le paluga o meaʻai), suia le eleele tuai elemene palapala ma eleele fou, ma se faʻamaʻi poo le pala o le aʻa.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute

E masani lava, e ala i foliga mai o le laau, e mafai ona faʻamautuina e manaʻomia se mea e faʻafeiloaʻi ai. O faailoga muamua o lenei mea o le vevela mai le poti mai le ulo, le lava le tupu o le tuputupu ae, lanu samasama o laulaau, lafoaia o fugalaau, faapuupuuina o le vaitau o le fugalaau, ma le foliga mai o le eleele i luga o le eleele. Ina ia iloa pe manaʻomia e se laau se mea e faʻaaogāina, i le leai o ni faʻaaliga mai fafo, e aveeseina ai le masima eleʻele mai ipu ma suʻesuʻeina. Ina ia faia lenei mea, ua uma ona faamalūlūina, ona faapipii lea i lalo o le pito i luga o le laulau ma faapipii i luga o le laulau faatasi ai ma lona pito pe taia i le alofilima o le pito i lalo. O le faʻamalosi malosi o le coma ma ona aʻa o loʻo faʻaalia ai o loʻo totoina le laau i totonu o le ipu tuai.

O le taimi e sili ona lelei e gafa ai le tautotogo (mai le ogatotonu o Fepuari ia Aperila). O fualaau totogo e totoina pe a uma ona tupu, fugalaau - pe a uma le samasama o laulaau. O meaʻai e teuteu-deciduous, laau toto ma laau toto e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga; mo tagata matutua ma ogalaau tetele, e filifili. Palms, laurel noble, camellias ua suia i le mavae o le 4-5 tausaga. Faʻafeiloaʻiga masani e aʻafia ai lo latou tuputupu ae.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute

O le tele o le ulo o loʻo faʻapipiʻiina e tatau ona 2-4 cm le lautele, e fuafua i le malosi o le fale. Mo vaovao ma se aʻa e le lelei le atiaʻe po o le pala, o le a tuua e vaa ia laʻau muamua, ma a oʻo i aʻa, e mafai ona sili atu le laʻitiiti (2-4 cm) le lautele.

Pusa fou e tu i le 10-12 itula i le vai aʻo lei totoina, ma o mea tuai e fufulu mama mai palapala ma pala, faʻamaʻi pe a tao i totonu ole ogaumu.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute

Pe a faʻapipiʻi le eleele, latou te faʻamamaina aʻa laiti, ma vavae ese aʻa o aʻa laiti ma faʻaupu. O aʻa mama e le paʻi i ai, tipiina i latou i le tulaga o le pala. Vavaega o le mafiafia o aʻa na luluina i le paʻu ola. O le pito i luga o le eleele ua aveesea mai se coma, ma o se pi na faamamaina ma le faaeteete mai le eleele tuai mai itu. Ae e le tatau ona e luluina uma le lalolagi tuai ma faʻaalia atoatoa aʻa o le laau.

Pe a sauni se potopotoga fou, o se fasi mea (fasi potopotoga) ma le itu faʻafefe i luga, tuʻu i luga o le lua, ona avea lea o se alavai o le alavai mai le oneone. O le loloto o le alavai e 0.5-1 cm mo ipu laiti ma le 3-5 cm mo vavae. Pe a suia le eleele poʻo le paluga o le eleele, e faʻaaogaina e tusa ai ma manaoga o aganuu. E sasaa atu i se komi i luga o le alavai, mulimuli ane ua tuu se laau toto ina ia avea le ua ma le 2-3 cm i lalo ole pito o le ulo. Faatasi ai ma le tasi lima latou te uuina le laau, ma le isi o latou sasaaina le eleele, faatusatusaina.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute

O le totōina o le manogi e aʻafia ai le tuputupu ae ma le fuga o le olaola - o le vaʻaia lelei o le alualu i luma, ma o le manogi e sili ona fiafia i le tupu.

Pe a totoina se tasi (pama, dracaena, ligustrum), o le eleele e faʻamalosi lelei. O le laau e matua faasusuina, faʻapipiʻiina ma tuʻu i totonu o se potu malulu.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute

O le faʻasesega mai le totoina o mea e ese mai le eseesega i lena mea e le o faʻalavelaveina ai le eleʻele omea. Latou te na o le palapala ma le 2-4 cm - o le tele o le ulo. Pe a totoina fatu i le tele o fua o laau toto (cyclamen, gloxinia hybride, cineraria hybride, calceolaria, primrose, ma isi mea), e manaʻomia le tele o felafolafoaiga. O le mea lea, cyclamen, gloxinia e faanatinatiina 2 taimi, tuu i totonu o ipu e iʻu ile 11-13 cm, vailaau vailaau i le vaitau mai le luluina e ola ai - 3 taimi.

I lenei faagasologa, o le tuputupu ae o le ola e le muta, lea e mafai ai ona maua ni mea faʻapitoa, lelei-atiaʻe.

Fale toto totoina

© Fafagaina i se Minute