Fugalaau

Leptosiphon - fetu susulu

Faatasi ai ma faifaatoaga ei ai le tele o tagata talenia talenia. Ae leai se tasi laau i se auala ofoofogia e le tuufaatasia ai le lanu ma le agavaivai, pei o le leptosiphon. E te le mauaina i totonu o le lisi o tausaga taʻutaʻua taʻutaʻua mo le togalaau, ae o le taimi e te totoina ai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e faigata le tuʻuina atu o le fiafia o le tuputupu ae o leptosiphons mai lea tausaga i lea tausaga. O le susulu o fugalaau fugalaau lanu eseese i luga o laʻau mataʻetaʻe mafiafia, liliu le fiafia atoa i ni kapeta mataʻina. Ioe, ma le tuputupu ae o le leptosiphon e faigofie.

Leptosiphon hybrid cultivar "Confetti" (Leptosiphon hybridus "Confetti").

Sini Leptosiphon Stars

Leptosiphon (Leptosiphon) o se taʻutaʻu taʻitasi taʻitasi o loʻo faʻapipiʻi ai lau laʻau teuteu ma faʻapipii ai le fugalaau. E ui i le mea moni e faʻapea, i le tele o itu, o lenei mea totino e tauagafau, e masani lava e le ogatasi ma talaʻaga o le tele o taumafanafana. E le mafai ona sili atu le leptosiphon e oʻo lava i se kamupani o petunias, ma e tusa lava pe talanoa e uiga i mea e le masani ai e le tatau ai.

Leptosiphon (Leptosiphon) se ituaiga o laau, e aofia ai le tusa ma le 25 ituaiga o laau o le aiga Sinyukhovye, poo Sinyushnikovye (Polemoniaceae) Muamua na aofia ai i le genus Linantus (Linanthus).

O leptosiphon laiti e le sili atu i le 10-15 cm le maualuga, ae faʻatasi ai ma le tauagafau o le telē, o nai feʻau e mafai ona tauva ma i latou i lo latou gafatia e tuputupu aʻe lautele. Leptosiphons e fausia ai se aluga, maua i taimi uma se teritori fou, e aunoa ma se afaina i soo se mea, e oo lava i le tamai laau, ma "poto" i latou. O le leptosiphon lava ia e le o se mea faʻamalosi, ae, i le isi itu: o paaga e matua malosi tele o le a faigofie ona taofia. O le faia o se kapeta matagofie tele, o le leptosiphon e foliga mai e salalau solo ie lalaga i totonu o le togalaau. O ona laupela e pei o le nila, e pei o le opu, ae e tupu tele tele. Talu ai ona o le paʻu tele i totonu o le eletise, o laulaau mūmū ua gaosia ai le matagofie o lanu matagofie o le ufi lanumeamata. Ma o le pubitega susulu e faʻaopopoina ai le matagofie faapitoa i nofoaga o le fatuga na faia e le lauusiusi o le laau: o lau o le leptosiphon ua teuteuina i le tele o villi. O le lanu o laʻau i leptosiphons e eseese e faʻatatau i le palapala. O leptosiphon masani e iloga i se lanu, lanu lanu, ae afai e te totoina se laau i le eleele leaga e sili ona latou fiafia i ai, ona avea lea o ofu mamafa ma se lanu meamata lanu-lanumeamata, ma se lanu vaivai.

Faʻasaga i se laʻau matagofie ma susulu o lanu meamata-lanu meamata, lanu malamalama lelei, fugalaau moni i luga o le fugalaau. Faafetai i le foliga o le fetu, e foliga mai ua faataapeapeina ma lima lima o se tagata. Afai e lelei le leptosiphon i luga o le nofoaga na filifilia, ua ufitia le ufiufi i fetu e matua mafiafia, e masani lava i lalo o fugalaau ua toetoe lava a natia uma laulaau. Lepanosiphon e fuga mai ia Iuni ma oʻo i lona pito i luga i le ogatotonu o le kalena. A maeʻa ona toto, ona fai lea o se malologa, ma o le vaeluaina o le fuā lona lua e amata i le faaiuga o Aokuso ma Setema ma e sili atu ona puupuu. Ina ia mafai ona ola pea le leptosiphon, e tatau ona fetuutuunai aso o le lulu ma le totoina, e tuufaatasia ai le tele o "augatupulaga" o le leptosiphon i mea totō, e fuga mai i taimi eseese.

Leptosiphon prolomnik (Leptosiphon androsaceus).

O le lanu lanu o le leptosiphon o se mea ese ese o le faamaualuga o le laau. O le mea moni, i luga o se togavao i le taimi lava e tasi e fuga mai fugalaau o lanu eseese. Ae i le taimi lava lea e tasi, o le leptosiphon e le foliga mai o se mimiti ma se mea ola. Lanu malulu o le moli, lanu piniki, samasama, ma le gaosiaina o le paʻepaʻe sinasina, e ese mai i le laulaau e le mafai ona valaʻau.

E ui lava i le faʻavasegaina o fualaau oona, lea e fesootaʻi ai le leptosiphons ma le gilia (gilia), ma nisi ituaiga o meaola ma le linanthus, e faigofie ona iloagofie le laau ma e tulaga ese, salalau ma ola i lalo o le igoa e tasi - leptosiphons. O le i ai o le sili atu ma le 25 ituaiga o tagata taitoatasi e sili ona taua mai se vaaiga faasaienitisi ma mo le puipuiga o mea e mafua ai, aua o mea uma e gaosia e pei o leptosiphon ua teuteuina i lalo o le igoa aoao e aunoa ma le tauaina o le ituaiga o laau ma o ituaiga totoga.

Faʻaleleia le faʻaleleia o leptosiphons e maua i le toetoe lava o atunuʻu uma ma e oʻo lava i le itumalo. Pe a faʻatau fatu, e sili atu le taulai atu i amio mama teuteu, aemaise lava ile paʻu lanu. Ae o loʻo i ai nei ni mea faʻafefiloi o leptosiphon e tele-lanu - "Confetti Mixing", "Stardust" ma le "French Hybrids".

I le mamanu o le togalaau, ua faʻaaoga le leptosiphon:

  • e pei o se tasi o laau sili ona lelei mo faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaogaina o meaola faʻapitoa, faʻavaveina;
  • i le matafaioi o se tagata e taofiofia mea sese i le tuufaatasiga ma le eleele saoloto i luga o moega fugalaau ma i tau;
  • e avea o se laau tele mo le faʻafefiloi o mea fefiloi ma se taʻaloga o mea lanu;
  • e pei o se lanu lanu taʻitasi taʻitasi;
  • o se tasi o fuʻa aupito sili ona mataʻina e teuteuina ai mauga maumaututu ma alalaʻau, faia o fesoʻotaʻiga masani ma nofoaga vaivai;
  • i le mamanu o le gaugau o fugalaau ma le fabatok;
  • e avea o se laʻau tulaga ese.

O paaga lelei mo le leptosiphon: vao-vao, osteospermum, Clarkia, Iberis.

Leptosiphon vaeluaga.

Tulaga lelei mo leptosiphons

Leptosiphons o le a faʻaalia uma a latou taleni i le malamalama lelei. Latou te vevela, e le fefefe i le itu i saute, sili atu nai lo le faafetai mo le filifilia o soʻo se nofoaga o le la.

Leptosiphon e mafai ona faitauina i totonu o le tulaga tulaga ese, e matua leʻoʻo e manaʻomia luga ole eleele. E susulu matagofie ma vave ona tupu i luga o eleele sili ona mativa, i na tulaga lea e leai se isi vaalele vevela e manatu e fiafia i le tele o fugalaau. O lenei tusi taʻaloga o loʻo fiafia i le oneone ma le oneone papaʻe, vaʻaia ma vaʻagogo. E le gata i lea, i luga o eleele lafulemu, le leptosiphon e le aoga tele, ua faʻaosoina pine ma ua faʻalavelave le eletise o vao. O lenei laau e mafai ona faʻafetaui i soʻo se tulaga. E moni, e le mafai e leptosiphon ona faapaleni eleele palapala mamafa.

Leptosiphon Care

O lenei tusiga tausaga o se tasi lea o tulaga aupito sili ona tuputupu aʻe e filifili mai ai, ae mamao ese mai le faigofie ona faʻaauau pea. A uma, o le leptosiphon, e masani ona ola i oneone oneone, e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le susu. Ina ia mafai ona fiafia i le matagofie o le laau, e tatau ona ia saunia vai masani. E le tatau ona tele, ae sili atu ona lelei le faʻatinoina o taualumaga i taimi uma, tali atu e oʻo lava i nai lāmala paʻu.

Ae mai le polokalama o le leptosiphon e mafai ona e vavaeeseina ma le saogalemu soʻo se ofu pito i luga ma e oʻo lava i le faʻaleleia o eleele. O lenei pepa e le naʻo le manaʻomia o faʻamaʻi, o se tasi lea o mea sili ona matautia ma faʻaleagaina mo ia.

Leptosiphon e le fefe i le malulu o le po, aemaise i le tautotogo, e mafai ona toto i le eleele muamua. I le autumn, o le a le mou ese mai le vaaiga o le togalaau i le tau malulu muamua lava, ma i tulaga lelei e mafai ai ona ia ola i gutu muamua.

Leptosiphon laiti-fuga (Leptosiphon parviflorus).

Pests ma faʻamaʻi

Leptosiphon o se pepa mautu. Na o le pau lava le mea e lamatia ai ia o le suavai ma le laʻei pito i luga, lea e ono mafua ai le vave vave ona oti le laau.

Leptosiphon faalauteleina

O lenei laau e mafai ona faʻalauteleina e fatu. Ae o le fuafuaga mo le tuputupu ae o le leptosiphon atonu e eseese. E sili atu le vaeluaina o fatu i ni galu o le gaosiga. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaauau pea fugalaau fugalaau ma faʻalauteleina le fuga o le leptosiphon mo se vaitaimi umi atu. Leptosiphon e fai foi le fatuina o le tagata lava ia, ae o fatu ua sosolo i totonu o le eleele e mutate ma o le laau o le a fua mai ai fugalaau e na o le tasi le lanu - lanu samasama po o le paʻepaʻe.

Leptosiphon e mafai ona lūlū saʻo i totonu o le eleele i le amataga, toe foʻi ia Aperila, aua e le o nofouta i vaitau o le tautotogo e oʻo lava ile matua. O le palapala i le nofoaga e totoina ai e tatau ona fufulu lelei ma faʻamamaina. Fafasi fatu i luga o le fogaeleele, sina ufiufi ile eleele, ae le loloto loloto.

Leptosiphon e laiti-lanu.

Leptosiphon e totoina i fatu mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Me. O le totoina o laau e sili ona lelei e le faia i le meaʻai, ae i le oneone susu, faʻasalalauina fatu ile luga. I le vevela o le ea o le 20 tikeri ma ufiufi i se ata tifaga po o se tioata, o le a vave ona tutupu vave laau toto. E sili le lelei o le faʻaaogaina o laau i le laasaga o le 3-4 laulaʻau, ma e mafai ona faasee atu i le eleele ia Me. O le mamao pe a totoina fatu laau i le va o laau totino e tatau ona tusa ma le 20 cm. E sili atu le aua le faʻaumatia le eleele palapala i luga o laau, ma faʻamausali ai aʻa laiti. A maeʻa ona totōina, e manaʻomia ona totoina e le suka ni vai e masani ai ma faʻavave seia oʻo ina faʻafetaui atoa ma toe faʻafouina le tuputupu ae.