Fale taumafanafana

Maua ia iloa: manatu matagofie o le kiona

Pe a oʻo mai i laau teuteu, faʻafeiloaʻi rosa, jasmine, lilac poʻo viburnum e oʻo mai i lou mafaufau. O i latou uma e fiafia ia i tatou i le matagofie o teuteuga i le taimi mafanafana, ae o manatu matagofie o le tagata kiona e tumau pea le le mafai seia oo i le amataga o le tau malulu. O lenei laau faʻamalosi e faʻafefeteina ai se mataua o le vevela, ma o le a le faʻaitiitia le suamalie i lalo ifo o se malulu papaʻe o le kiona. E tatau lava ia te ia le igoa o le sili ona tetee i laau malulu.

Na maua e le laau laʻau lona igoa mo se faasalalauga tulagaese o paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o lala uʻamea e ufiufi i lau lanu lanumeamata. E tele naua fualaau aina mai le itu, e foliga mai e pa'ū le laau i lalo o le kiona faʻafuaseʻi. E ui lava e le o ituaiga uma o le kiona e maua ai ni fua papaʻe, o le igoa o loʻo tumau mausali i totonu o lenei laau mataʻutia.

I le siosiomaga masani, na maua ai le laau i Central ma Amerika i Matu. E aʻafia i le aiga "Honeysuckle." Ole aʻafiaga o le kiona-aʻa i aʻafiaga i le taulaga ma e pagatia le faʻaleagaina o le gas. Ua faamalieina o ia i le tele o le susu mai le lagi e faasusuina ai le eleele. Ae o le pauu atu i lima o le au fai togalaau, ua matua suia le laau, ua avea ma tulaga o le mamalu i le mamanu o le laufanua.

O fua o le laau o loʻo i ai se mea oona, o lea e tatau ai ona e vaʻavaʻai e leai se tasi e taumafa i latou i le vaitaimi o le taumafa. E moni lenei mea mo tamaiti.

Faiga lauiloa o snowdrops: faʻamatalaga ma ata

I aso nei, e tusa ma le 15 ituaiga eseese o lenei laau mataʻutia ua totoina. E tofu i latou ma ona lava uiga. E eseese o latou maualuga. Ma o vine e le gata na o le kiona-papaʻe, ae faapena foi i na ova:

  • lanu piniki;
  • mūmū;
  • lanu viole
  • pogisa uliuli;
  • mumu

I le faia o se faʻamatalaga o le tagata kiona, e tatau ona e iloa o lenei ogalaau e mafai ona eseese. O nisi faʻamatalaga e ola e oʻo atu i le 20 cm, ao isi e oʻo i le 3 mita. O ona laʻau felafolafoaʻi faʻapipiʻi e faapaleina i le laulauina o laʻau, lea e faia i se petiole pupuu. I Iulai poʻo Aokuso, o le gaioiga faʻapitoa o le racemose e tulaʻi mai i totonu o lauusiusi lauolaola. I latou taʻitasi, e oʻo atu i le 15 fasi 'auʻau e vali i le mumu, lanu piniki poʻo le lanumeamata.

A maeʻa le faʻamalositino, o fualaau suamalie e faia i nofoaga o fugalaau. Latou te faʻasolosolo pe faʻapipiʻi foliga. I totonu o vine o ponaivi oona. I ituaiga uma o le kiona, e pei o le tino o le fua e pei o le kiona, e susulu i le la. Po o le a lava le matagofie o latou, e le tatau ona e tofo i ai. O taunuuga e mafai ona matua ogaoga e le gata mo tamaiti, ae mo tagata matutua foi.

E ui lava i le vevela o le laau, ae o loʻo manatu pea o se mea lelei tele o le meli. O le mea lea, ina ia mafai ona tosina mai ai iniseti i le togalaau, e mafai ona tupu lenei laau toto.

Snow-paʻepaʻe ofoofogia o le natura

Mafaufau i se auiliiliga auiliili o le tagata sinasina sinasina, lea e taua o le ogalaau sili ona tumau o ituaiga uma o lenei laau. I le siosiomaga masani, e tupu ai i ia nofoaga:

  • alavai vaitafe;
  • mauga e tatala mo le susulu o le la;
  • mauga vaovao taupou.

O le papaʻe paʻepaʻe e paʻepaʻe e tusa ma le 150 cm. O loʻo i ai se pale matagofie lanu, lea e faʻavae mai i laʻau masiʻi ma manifinifi. E lalagaina i laʻau lanu ua vali lanumeamata. O le umi atoa o le pupuvaʻa o le racemose inflorescences, e aofia ai miti laiti moli piniki. O le mea lea, o le laau e iai le isi igoa - carpalis. I le aluga o taimi, i lo latou tulaga e foliga mai o ni fua o vine i foliga o polo, lea e tumau i luga o paranesi seia oʻo i le isi tautotogo. O fua e avea ma meaʻai mo manu felelei e pei o hazel grouse, pheasants ma tits.

Le mataʻutia o se tagata kiona masani

O lenei ituaiga o laau afu na muai mauaina i togalaau o Amerika i Matu. O loʻo faʻaalia i pulou mimiti vaivai lea e faia ai se pale matagofie faʻapitoa. O le pito i fafo o lau o le kiona e masani lava ona vali lanumeamata. Ma o le pito i tua e lanu enaena, lea e maua ai e le laau se foliga manaia. I le taimi e tupu ai le laʻau, o laʻei "ofu" i totonu o se ofu o le piniki piniki. O le mea lea, e masani ona taʻua o le kiona.

O foliga o le laau e sili ona manaia pe a oʻo i le tautoulu e foliga mai o fualaau piniki, cora poʻo le lanu violē. Faʻatoʻaga e le Faatoaga ituaiga masani masani o le kiona:

  • Variegatus (iloga i se lanu samasama i luga o se laulau laulaau);
  • Tuffs Silver Age (lanu papaʻe paʻepaʻe).

O le laulauina o laulaau i le taimi o le tautoulu e maua ai le laau teuteu. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo le faʻafanua o fuafuaga a le tagata lava ia poʻo totonu o paka a le taulaga.

Se vaega o le aulelei o Dorenbose

O lenei ituaiga o manu na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le faʻatoʻaga o Dutch, o le na fafagaina le tele o na vao. E oo mai i le taimi nei, e tele ni vaega laiti o le snowberry Dornenbos:

  • Medzhik Berry (vine o lanu piniki pula);
  • White Hage (faʻasaina laau e le punou i lalo o le mamafa o vine);
  • Maser o Pearl (fua papaʻe ma se lanu piniki);
  • Amethyst (teteʻe maualuga i le kiona).

O laʻasaga taʻitasi e faʻatusatusa i le telē, faʻasalalau le pale ma le maualuga tele.

Paʻu faamamaina o se laau teuteu teuteu

O le tagata faimalaga fiafia i le mauga e masani lava i le tele o lautele o Amerika i sisifo. E ui i lea, ua tupu i le vaeluagalemu. E oʻo atu i le 150 cm le maualuga ma e matua ufitia lava i laʻau o le sosola. I le taimi o le fuga, e teuteuina le vao i logo o le piniki poʻo le paʻepaʻe. Mulimuli ane, o fua papaʻe lanu moana e faia mai ia i latou. O la latou ata autu o ni ponaivi se lua i totonu o pusi taʻitasi, lea e fesoasoani i le manuia o le faʻalauteleina o le laau.

O lenei ituaiga o kiona o loʻo i ai le laʻasaga maualuga o le teteʻe i le kiona. O le mea lea, i le itu i mātū e le tatau ona tupu i luga o se fale vevela.

Siamani i Sisifo

E tusa ai ma le igoa, atonu e manatu nisi atonu e ola le vao i totonu o se nofoaga. O le mea moni, o le sami i sisifo o loʻo maua foi i isi eria o Amerika. I totonu o le natura natura, e faia ai ni vaomatua tetele i luga o mauga pe latalata i vaituloto faalenatura.

O laʻau o le lanu lanumoana lea i le lanu, lea e ufiufi i se faaputuga mamafa i le pito i tua. I le ogatotonu o le taumafanafana (Iulai), o le a amata ona fuga le laau i le tafaoga tele o le tafaoga. E aofia ai lanu papaʻe o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. E le o toe umi, i lo latou nofoaga, fua o le lanu mūmū o le lanu e tasi e pei o foliga o pepe.

O Cheno Hancock e le gata o se igoa matagofie

O lenei ituaiga o vao na fafagaina e ala i le tuufaatasia o ituaiga meaola e lua, masani ma laiti-lavea. O le taunuuga o se snowman Sheno Hancock, o loʻo i ai vaega nei:

  • togavao vao i luga o le mita 1.5 m;
  • pogisa lanu meamata lanu meamata;
  • fuga i logo paʻepaʻe;
  • vine lanu ma le paʻu lanu violē.

O le laau e taua o le thermophilic, o le mea lea e na o nofoaga lava e maua ai le tau.