Fugalaau

Azalea totoina ma toe gaosia ile fale

Azaleas e matagofie, ae mataga. Ina ia lelei le ola o le laau ma olaola lelei, e tatau i le tagata ona ona onosaʻi, ia tele ni tomai faapitoa ma aoga, ma ia maua ai ni tulaga mafanafana mo le teuteuina o le windowsill.

E manaʻomia le fugalaau azalea mai aso muamua o le nofo i le fale. E masani lava, o se togavao e aumai mai le faleoloa, e ufiufi i se pulou pulou o fugalaau, i ni nai aso po o vaiaso e amata ona mamae, lafo ese fugalaau ma lau, ona oti ai lea. O nisi azaleas e le mafai ona toe faʻaleleia pe a uma ona fuga ma faʻamago foʻi.

I le feagai ai ma se tulaga talitutusa, o le amataga o le fugalaau e susulu o ia lava pe faamautuina o le azalea o se fugalaau e tasi le taimi ma e le mafai ona teuina i le fale. O lenei manatu e sese! Faatasi ai ma le sauniuniga tatau ma le maelega, o le matagofie o azalea e tupu olaola, tuputupu aʻe ma e oʻo lava i le faateleina.

Azalea i le maeʻa ai o le faʻatau: tulaga lamatia ma fua talafeagai

Ina ia mautinoa o le fugalaau e umi ma fiafia i totonu o le olaga, i le taimi lava e uma ai le faʻatau, o le azalea o loʻo suʻesuʻeina ma le totoʻa.

O tausi maʻi e totoina togalaau i totonu ole tausiga ole tausiga ole aʻa ma le alualu i luma ole azalea. O laʻau na faʻapipiʻiina i le laʻau vavalaʻau ma totoina i totonu o vaʻa feʻaveaʻi ma se vaega itiiti o le paluga o peat e faʻaopoopoina i togafitiga faʻasolosolo, mea vailaʻau e faʻalauiloa ai le aganuu i se ituaiga o moe. E faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalolo i le palapala, o le sapalai e tausia ai le fou ma le fua o le laau mo le 2-3 masina. O aʻa, e masani ona faaleagaina i le taimi o le gaosiga, aua le atinaʻe i lenei taimi. O le vailaʻau e lamatia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

E le o se mea e ofo ai, o le alu ese mai le faleoloa i le windowsill, o le peti fou e vaivai pe a mavae sina taimi ma e ono oti. O le uluai suʻesuʻega o le azalea i le maeʻa ai o le faʻatauga o loʻo faʻatatau i le faʻamaonia o loʻo iai ma atinaʻe faafitauli ma filifili i isi gaioiga:

  1. O le uiga ese o le azalea, o se microflora faapitoa o loʻo fausia i le aʻafiaga o aʻafiaga o le laau, o le solia poʻo le aveesea o se mea e lamatia ai faafitauli o le tuputupu ae o le aganuu.
  2. E tutusa foi le matautia o le susu o le palapala o le eleele, e mafua ai le pala o aʻa laiti ma le ū o le azalea.

Afai, a uma ona faʻatau i le azalea, o faafitauli ma aʻa e maua, o le tulaga o le palapala e masalomia, o loʻo i ai ni siama poʻo se salinity, e sili atu le tuʻuina atu o le laau i se isi atigipusa, aveʻesea mea ua faaleagaina ma palapala le lelei.

Aua neʻi faʻafeiloaʻi se azalea e ufiufi i fugalaau poʻo tumutumu. Faʻaliliu atu i se isi mea o le a avea ma se malosi poʻo se faʻamalosi e le mafai ona suia mo se aganuu e faʻaaluina lona malosi atoa i le tele o lanu.

Afai o tatou talanoa e uiga i le laveaiina o se laau toto, ao le i toe totoina, e sili atu le aveeseina ma le faaeteete o le tele o corollas fuga ma lanu paʻu.

E lamatia i le gasegase o azaleas i le taumalulu, pe a malolo le laau, o le olaga, e aofia ai le toe faafouga, ua taofia. E sili atu le taumafai e faatali mo le toe amataina o le vaitau tuputupu ae ma faʻafeiloaʻi le laau toe faʻaleleia ile eleele fou.

Azalea totoina

O le faʻatulagaina masani o azaleas e faʻatino pe a maeʻa le faʻalauteleina o fualaau. O sea fuataga o le a le gata ina afaina ai le aganuu, ae o le a fesoasoani foi e faafouina, maua ai le malosi ma faataatia ai faavae mo le alualu i luma.

I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i totonu o rhododendrons i totonu o lona lava uiga. Muamua lava, e tatau ona e matua faaeteete i le aʻa o le laau.

Pe a aveeseina le azalea mai le ulo, e masani lava ona maua e le tagata fugalaau fualaʻau se paʻu omea, lea e pei o se omuni uliuli-enaena. E matua aʻafia e le tele o aʻa tetele ma le itiiti, ma o foliga o siti ma mea oti o loʻo vaaia i vaega totoe o le palapala. O le mea lea, o le suia o azaleas e masani ona muamua togafitiga, e aofia ai:

  • aveeseina o toega o le tino tuai;
  • toe faafouina o aʻa;
  • aʻa togafitiga togafitiga ma le stimulator growth ma le zircon.

O meafaigaluega uma, pe o se naifi, teuteu seleni poʻo ni seleulu e tipi ai le coma, e muaʻi togafitia i se vai inu vai poo le faʻamaonia i luga o le mumu.

Ona o le tele o le aʻa i totonu o le ulo, o le azalea ua leiloa nisi o meaʻai, ma o le maua o le susu ma le okesene ua paʻu. Ina ia faasaʻo le tulaga, o se meaʻai ma aago azalea e vaelua pe tusa ma le centimita i lalo, i le ū ma le pito i luga. I luga o le auala, aveese le eleele o loʻo totoe.

I totonu o lenei fomu, ua tuu le fugalaau azalea i totonu o se atigipusa ma vai mama mama, lea, e tusa ai ma faatonuga, o le aʻafiaga o le tuputupu ae o le tuputupu ae ma le zircon faatasi ai ma le faʻamalosia ma le faʻataunuʻuina o gaoioiga. I le taimi o loʻo sauniuni ai e le tagata faʻatoʻaga se kulimi o le eleele, o aʻa o le azalea e tumu i le susu, ma o le faʻaalia o sauniuniga o le a faʻaalia ai lo latou aafiaga.

E le pei o le tele o laau i totonu, o le azaleas e sili e ola i eleele palapala. O le mea lea, o le paluga ua saunia faapitoa mo i latou. Ina ia faia lenei mea, ave:

  • eleele faʻapitoa mo azaleas;
  • ufiufi paʻu oona;
  • oneone;
  • moa faʻamalolo sphagnum;
  • malala;
  • perlite ma vermiculite.

O le mea e tupu mai ai e tatau ona vaʻaia ma malulu. O le ipu mo le suia o azaleas e le manaomia se loloto, o le mea autu o le tatau ona lava le avanoa mo se vaega malosi o le faʻavaivai mai le laititi laititi o loʻo faʻalauteleina ma le faʻaleleia lelei o le aʻa:

  1. O se vaega laitiiti o le mea o loʻo sasaaina i luga o le masini lautele.
  2. O se fugalaau azalea ua faatuina i le ogatotonu o le atigipusa, o loʻo laʻititi ai ona moe le eleele fou ina ia le aʻafia le ua o le vao.
  3. O le meaʻai e faʻatulagaina ma pe a uma ona faʻavasegaina, o le azalea e mālūlūina le vai ma se vaifofo lea ua faʻafefeteina ai aʻa.

O le nofoaga sili mo le gaogao i le maea ai o le faʻatinoga o se mea e lelei le susulu, ae le o le faamalama o le la i le mea e le o faʻaalia ai le laau i le faʻataʻitaʻiga ma e leai ni afi afi i lata ane.

I le isi 3-4 aso i le maea ai o le totoina o azaleas, e le susu le palapala, ona faʻafefe lea o le faʻafefe, e faʻaaogaina vai inu pe faʻafefe i le vevela o le potu. Mo le 1-2 masina, e tatau i le fale ona faʻalauiloaina ma totogi mo le leai o aʻa.

Talu ai o le setete o le fugalaau azalea o loʻo tumau pea le faʻaleleia, e sili atu le le fafaga, ma o nisi taimi e faaopoopo ai le zircon i le vai e faʻafefe ai.

Faʻapenaina o se laau talafatai azalea e ala i le taoto

Mo le faʻalauteleina o azaleas i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻataʻoto, aʻa i le tautotogo. Le faia o lenei mea:

  • Tui i le pito i lalo o le togavao e punou i le eleele;
  • faia se felafolafoaʻiga i luga o le fafie, ma o loʻo faʻapipiʻiina ai se afitusi poʻo se nifo nifo ina ia le fesoʻotaʻi le tipi;
  • o le nofoaga o le tipi ua faamautuina i se uaea uaea i se mea e leai se mea;
  • o le vaega apical o le pana ua siitia ina ia maua ai se tulaga i luga, ma ua i ai se pine.

O le tuʻuina atu i le mea o lona faʻapipiʻiina i le eleele e faʻafefeteina i se meaʻai ma faʻafeinu. Aʻo lei amataina le aʻa ma le vavae ese o le fugalaau azalea mai le tina, e tele ni masina e pasia. E masani lava ona tupu lenei mea i le tautoulu, ma i le isi vaipuna e totogo ai le fatu o le a saunia mo le toe totoina i totonu o se ipu.

Fafaʻasalaina Azalea i le vaevaeina o le vao

I lenei auala, e mafai ona faʻalauteleina le azalea, lea e faʻaaogaina ai le tele o tiiti, o loʻo aʻafia ai le aʻa ma maloloina. O le faʻatinoga o loʻo faia i le tautotogo, pe a faʻamalosia le agavaʻa e le gata o le tuputupu aʻe, ae faʻapea foi puipuiga.

Faʻaolaina o Azalea e ala i le vaevaeina o le vao - lamatia tele i mea laiti, ae matua taua tele mo le laau. O le mea lea, e tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga ma le faʻaeteete e faʻaaoga ai se naifi faʻamaʻi pipisi.

O vaega valavala o le azalea pe a uma ona totoina i totonu oa latou lava fagu mo le itiiti ifo i le tausaga e toe faʻafoʻiina le malosi ma manaomia ai le tausiga faapitoa ma le tausiga.

Faʻapupulaina o se fugalaau azalea e ala ile tipi

E pei o le tipi, latou te ave vaega o le tipi o le tausaga ua teʻa, 7-9 cm le umi ma e tele ni laʻau na faia lelei. O le paʻu ua faia i se mea e sili ona lelei ma se naifi malosi po o se lau. O le pito i lalo o laulaau e tolu ua aveeseina, ma tuʻu ai se vaega itiiti o le aʻa. O isi pepa lapisi uma e vaeluaina.

Ina ia faafaigofie le toe gaosia o le azalea i le fale, ao le i totoina i le eleele, e faatofuina ni lapisi mo le lua sikimita i se vaifofo o le stimulator growth growth. O lenei togafitiga e taʻi 4-6 itula.

O le taina o mea totō o loʻo faia i totonu o se mea e leai se mea e maua ai le gaʻo. E le sili atu nai lo le 2 cm le tanumia i le mamao o le 3-4 cm mai le tasi. I totonu o se kiona ma sina malamalama, o le a faʻaalu e laau o le lumanaʻi 1.5-2 masina. O le taimi atoa o vavaega e tatau ai:

  • ia i totonu o le vevela e le o lalo ifo o le 25 ° C;
  • suāuʻu lelei;
  • felafolafoaʻi ma se vai mafanafana, mautu;
  • folasia e taofia ai le faʻasalaga ma faʻasolo.

Ina ia fausia se pale paleni, o le atigi pusa o loʻo tulaʻi mai i lea taimi i lea taimi. O le fugalaau fugalaau Azaleas e aveesea mai le fale lauʻeleʻele pe a amata ona amataina a latou pu. Ona totōina ai lea o tamaʻi azaleas ia latou lava ipu iti, ma o le a tuʻu ai le faavae mo le pale o le lumanaʻi.

A uma ona maua ma muamua aʻo leʻi maua mai se tagata matua totō, e lua i le 3 tausaga. Talu ai o le azalea e faʻavaivai vaivai pe a uma ona fuga, e sili ona aveesea muamua mai mai faʻataʻitaʻi laiti.

Tuputupu ae Azaleas mai Fatu

O le fuga mai o azaleas mai fatu e matua faigata ma faigata, ae mafai. Ina ia faia lenei mea, o fatu laiti e fefiloi ma le oneone mago ma lulu i luga ole pito o le meaʻai. O le taimi sili mo le faʻatinoga o le tautotogo.

I lalo o le kiriata i le vevela o le 18-22 ° C ma le faʻamafanafana faifai pea i le va o le 90-100%, o laau i le lumanaʻi e faʻaalu tolu vaiaso. E masani ona suʻiina ma faʻamalosi e puipuia le faʻamagoina poʻo le faʻapala. Aʻo fai laʻau moni i luga o fualaau, ua oʻo i le taimi e fufulu ai azaleas. Ma oʻo atu i le tele o le 10-12 cm, o fatu o loʻo totoina i totonu oa latou lava ipu.