Laʻau

Aptenia fale tausia le faʻaleleia o fatu

Aptenia o se genus o laau totō o le aiga o Aizov. E aofia ai ituaiga o meaola e fa e masani ona masani ai Aferika i Saute.

Eseese ma ituaiga

Ata Atenia o le ola tuputupu aʻe vave e ola e oʻo i le 25 cm le maualuga. E i ai ni vaʻa fetolofi e fetolofi e matagofie le ufitia o le palapala. O le laʻau e laʻititi, faʻafeagai, faʻavalea poʻo le fatu. O fugalaau e laiti, e aofia ai le tele o petals, na valiina i le lilac poo le piniki.

O le fugalaau e amata i le tautotogo o le tautotogo ma e mafai ona tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, ae e tasi le mea - e na o le aoauli e gaoioi ai fugalaau. E i ai sona foliga fesuisuiai ma laulaau laʻitiiti, teuteuina i fasi pepa lanu samasama-samasama.

Aptenia lafoaʻi e iai foʻi ona lauʻau fetolofi umi. O le laʻau e faʻafefiloi, faʻamalosolo, faʻafeagai, mafiafia, tutusa ma laʻau o se laau tupe, ae o loʻo i ai se malamalama o le lanumeamata. O fugalaau e laiti, tasi, mumu, piniki po o le lanu viole. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

Appenia Haeckel o lenei meaola ua faaigoaina i le senituri o le seneturi sefuluiva ma le natura o Ernest Haeckel. O le eseesega tele i le va o lenei ituaiga o lanu samasama-paepae o petals.

Aptenia e paʻepaʻe-faʻafetaui fugalaau o lenei ituaiga o meaola e sili atu ona faʻalelei foliga ma lanu paʻepaʻe. O le puaa e le gaogao, ma o petals i le ogatotonu o le fugalaau e matua manifinifi lava latou te siosiomia ai le sima.

Aptenia tausi fale

O le Appenia o se faiga le lelei ma le tausiga i le fale e le mafua ai ni faigata faapitoa.

O lenei aganuu e fiafia i le susulu malamalama, e sili atu le paolo mai le susulu o le la. I le taumafanafana, e sili atu le ave o le ulo i le ea fou, lea e le manaomia ai le ufiufi o le fale.

O le vevela i le taumafanafana e masani lava o le vevela vevela, i le taumalulu e 8-14 ° C, ae le sili atu ona maualuga, talu ai o le laau e manaomia se taimi malolo.

O Mesembryantemum foi o se sui o le aiga o Aizov, ae ua matua tupu lava pe a toto ma tausi i le eleele. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, o le a toto ma totō le laau. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasalaga apteniya

E le manaʻomia le maualuga o le susu, e masani lava ona tupu i le ea malulu. Ae, afai i le taumalulu e le mafai ona e faʻaitiitia le vevela, ona sosoo ai lea ma le fugalaau e te manaʻomia e tuʻu ai se pusa vai.

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e faʻatatau i le tasi le afa ma le afa i le lua vaiaso, e faʻataʻitaʻiina ai le faʻaleleia o le vai, ma o le pito i luga o le eleele e iai le taimi e malolo ai i le va o vai. Talu ai o lenei mea o se mea malie, o le faʻamago mo taimi pupuu e le afaina ai o ia.

Ia Novema ma Fepuari, o le faʻainu e faʻaititia i le 30 taimi. Ia Tesema ma Ianuari, e le mafai ona e faʻafeinu pe afai e tausia le faigamalo vevela.

O le laei pito sili e faʻaogaina faalua i le taimi o le tuputupu aʻe ola - ia Aperila ma Iulai, e faʻaaoga ai le faʻamalaʻau mo cacti ma suauu.

Laufanua mo le apteniya

Mo le galueaina, teuina o oneone ma se oneone maualuga oneone e talafeagai.

Ina ia faia le mea e fai i luga ia latou lava mea, latou te faʻafefiloi palapala palapala, oneone lapoʻa ma le laupepa poʻo le peat i le vaega tutusa, ma faʻapipiʻiina foi sina lime i le palapala.

Suʻe totoga

O loʻo faʻaaogaina le totoina pe a totō le laau i totonu o se fagu tuai, e tasi le mea e gaosi mo le lua tausaga e lava mo laau matutua.

E faia le faʻatinoga i le tautotogo, pe a maeʻa ona le mafai ona faʻafefe le fugalaau mo le tolu i le fa aso.

Aptenia Pruning

Faʻasalaga e tu ai le teuteuina. Faʻaalu o ia i le tautoulu. Afai i le vaitaimi o loʻo momoe ai, e le o se mea e gaogao, o lona uiga e tatau ona teuteuina e le sili atu nai lo le faaiuga o le taumalulu.

Ausetalia fatu fatuina

Faʻapenaina o le aptenia i le fale e maua e faʻaaoga ai fatu ma tipi.

Mo le faʻalauteleina o fatu, malamalama, eleele vavalalata e fefiloi ma le oneone paʻu. Ua totoina laʻau i le pito i luga o le eleele, ona latou ufiufi ai lea o koneteina i le tioata ma tuu ai i lalo o le susulu felafolafoaʻi i le vevela ile 20-25 ° C.

A maeʻa ona tupu, ona aveese lea o le ipu. O fualaau laiti ua ola mo le masina, ona totoina lea i totonu o fagu tumau.

Faʻaleleia o le faʻaleleia e ala i le vaʻaia

Mo mea e selesele ai, e mafai ona e ave ia togi i le taimi e teuteu ai. E faʻamago i le aso ma aʻa i le oneone oneone pe na o le vai.

O le taina e pe a ma le 15 aso, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina i lalo ni pusa eseese.

Maʻi ma meaʻai

O le solia o le tausiga, o le aptenia e mafai ona maʻi pe mafatia i mea faʻamaʻi, ae i se tulaga lautele e tupu faʻafuaseʻi.

Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le palapala, faapea foi ma le tele o fualaau oona, e mafai ona amata pala o le aʻa ma fuʻa. O vaega uma o le laau e aʻafia i le pala e vaʻaia ma togafitia i fomaʻi. A maeʻa lena mea, o loʻo faʻapipiʻiina se mea faʻapipiʻi i totonu o se fagu fou.

I le tele o meaola faalafua, aphids ma pusi vaʻaia e taatele.

Aphids tuʻu i luga o le laau i vaega, e faigofie ona matau ona o le lanu uliuli. E 'ai e ia fualaau aina ona o le mea e mamae ai. E le gata i lea, o oloa gaosi o aphids e mafua ai foliga vaaia o faamaʻi.

Spider mite faʻaagaga mea faʻapitoa. E fafaga foi i laau toto, o le mafuaaga lea laʻau vaivai ma pau.

O nei meaola faalafua e pulea e ala i le pulupuluina ma le faʻafefeteina o le kālati, salu o le sipisi poʻo le tapaa. Insecticides e faʻaaoga foi. Faʻatasi ma se vaʻa apogaleveleve, e mafai ona e faʻaaogaina se sachetoa ma tupe faʻatau, o latou fili masani. O ia sachets e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.