Laʻau

Nemantanthus (Goldfish Flower)

Talu ai nei, o se laau e pei o Nemantanthuslea e taua foi o "auro auro"Ma aemaise lava fugalaau e le masani ai e tosina i ai, ia e talitutusa lava ma lanu samasama po o le lanumumu-lanu moli. E i ai foi ona gaʻo matagofie, o loo i ai se lanu uliuli, lanu mumu.

Nematanthus e fesoʻotaʻi tonu ma le aiga e igoa ia Gesneriaceae. I lalo o tulaga masani, e mafai ona ausia i Amerika i Saute. I lenei ituaiga, o loʻo i ai uma vaovao ma laau afu e umi ona uʻu poʻo fuefuga fuga, o loʻo i ai le malosi e aʻafia ai i ni manoa. I le vao, o le semi-epiphytic poʻo le epiphytic. I le taimi nei, o lenei ituaiga e aofia ai foi laau totino e tasi i le uiga o le pepelo.

O laulaʻau ma laʻau laʻitiiti e vali lanumeamata, ma o le itu sese oi latou e lanu violē. E i ai foi se foliga mai pe foliga mai.

I le fale, latou te masani ona tuputupu ae Vetstein nematanthus (Nematanthus wettsteini), o se fualaau matagofie. O ona lala vevela lamolemole i le uumi e mafai ona oʻo atu i le 90 inisi. I luga ia i latou e tele ni satin leaves o lanu lanumeamata lanumoana.

O fugalaau e le masani ai e talitutusa ma iʻa o le aquarium, ma e lanu mumu lanu-lanu moli ma samasama. O lo latou umi e tutusa ma le 2 simita. O lenei laau toto e ola lelei ma mo se taimi umi lava.

Nematanthus tausi ile fale

Malamalama

Mo se laau e ola ma atiina ae masani, e na o le manaomia lava o se malamalama susulu, ae tatau ona faasalalauina. I le taumafanafana, e sili atu le aua nei tuʻu le nematanthus i le faamalama i saute, aua e mafai e le la ona faʻaleagaina. O se faamalama o loʻo i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le potu e sili ona talafeagai mo le tuʻuina o le laau.

Tulaga o le vevela

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, pe a vave ona tupu le fugalaau, o le potu vevela masani e fetaui mo ia. Ma ao faagasolo le vaitaimi o totoe, lea e matauina i le taumalulu, o le vevela e tatau ona tusa ma le 15 tikeri.

Totogi

O lenei laau e sili ona lagona le maualuga ma le maualuga o le susu, o lea e fautuaina ai e sulu i totonu o le tautotogo-taumafanafana, i taimi uma e mafai ai.

E faʻafefea vai

I le taimi mafanafana, e manaʻomia tele le fausiaina o le nematanthus. E fautuaina le vai i le taumafanafana, faatofuina le fagu fugalaau i totonu o se pusa vai, lea e tatau ona nofo mo le 10 i le 20 minute. I le tau malulu, o le suāvai e tatau ona faʻalelei, aemaise lava pe a fai o le taumalulu e faia i totonu o se potu malulu. Afai e le lava le vai, o le a amata ona paʻu le lau laau.

Laʻei pito sili

E taua le fafagaina o le laau i le taimi o le tuputupu ae matua 1 pe 2 taimi ile 4 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau faʻapitoa faʻapitoa.

Taimi e malolo ai

O le taimi malologa e manaʻomia ai le fugalaau. E matauina i le taumalulu, pe a faʻapuupuuina le ao. I le taimi lea, e tatau ona tuʻu le nematanthus i se potu malulu ma susulu, ma tuʻuina atu ia te ia le faʻamautu lelei.

Faʻafefea ona vaʻaia

O le gaioiga e faia e pei ona tatau ai, ma mo lenei mea latou te ave se ipu e sili atu le telē nai lo le muamua. E fautuaina e aua le toe faʻapipiʻi le fugalaau tuai, ae ia vaevaeina i le tipi. I lenei tulaga, e fautuaina le totoina o ni meaʻai i totonu o se ipu lautele. Aua nei galo le faia o se alavai lelei ina ia aua nei paʻu le vai ile palapala.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E manaʻomia e le eleele le vaʻaia lelei ma le lelei o le ea, e le faʻaituau poʻo le gaʻo. O se faʻafefiloi lelei o le palapala e aofia ai humus, oneone, laʻau palapala ma le peʻa na faia i le ratio 1: 1: 2: 1. E fautuaina foi e faʻaopopo le moa sphagnum poʻo fasi vaega o malala.

Teuteu

O fugalaau e mafai ona vaaia i na o pupuʻu laʻititi, o lea e manaʻomia ai e le laau le teuteuina o le tino. O se taunuuga o nei faiga, o le fugalaau o le a sili atu ona lelei, ma o lona fugalaau - e tele. Afai o le totogo pe a uma le taumalulu e tele ona fofola, ma o se vaega o laʻau na felelei solo, ona tatau lea ona faia teuteu i vaiaso muamua o le tautotogo. Ma o le teuteuga e faia i le faaiuga o le fuga.

Faʻatauga auala

Faʻapenaina e fatu ma tipi. Laʻau aʻa i le tautotogo ma le taumafanafana. Latou te aʻafia aʻa i ni fao. O latou umi e tatau ona mai le 7 i le 10 centimita. O laulaau o loʻo i lalo e tatau ona vaʻaia ma le totoa ma le 'ato na tuʻuina i totonu o se lanu pupula ae laitiiti. A maeʻa sina taimi, o le a amata ona tuputupu ae se laau talavou.

Pests ma faʻamaʻi

O se apogaleveleve mite ma aphids e mafai ona foia. Afai e tafe le vai i le eleele, ona oʻo lea i le foliga mai o le pala.