O le togalaau

Atinaville totoina ma tausia, fatu fatu

O le Incarville Delaway e masani ona taʻua o gloxinia, mo le tutusa o fugalaau ma laʻau violē.

O fugalaau o le Incarville e vaeluaina le lanu-minoi, fulafula ma le galu, e oo i le sefulu centimita le lautele, lea e aoina i ni pulumu e lima i le sefululua fasi vaega.

Faamatalaga lautele

Incarville fuga mai ia Me-Iuni ma e toeitiiti atoa le masina. O le laau i le taimi o le fugalaau e oʻo i le valu sefulu senitimita le maualuga. A maeʻa le vaitau o le vavao, e masani lava ona tele fatu o loʻo faia i totonu o pusa faʻalautele.

Afai e leai ni fugalaau, e teuteuina le togalaau incarvilla i lau lanu lanu meamata, lanu lanumoana, lanu lanumoana, ma i le taimi lava e tasi e foliga tutusa ma le fern fronds.

Atinaville fugalaau fuga ma tausia

Incarville Delaway - o se laʻau faʻapitoa lea e fiafia i nofoaga lafulemu po o le malulu o le vaeluaina o meaʻai ma le gaogao, ma le sili ona taua le palapala.

E matua faigata lava ona faʻafefe eleele mamago, ae faʻapea foi ma le tele o le susu, e aʻafia aʻa, e mafai ona pala. Pe a totoina le fugalaau o Incarville i le lua, e sili atu le faʻaopopoina o faʻamaʻi faʻasusu ma fafie. I taimi malulu malulu, aemaise lava i matu ma sisifo o Rusia ma Iukureini, e mafai ona malolo le lanu piniki.

Ona o lea mea, mo le taumalulu, e tatau ona ia faia se malulu malulu: i le faaiuga o Oketopa, lafo laulaau mama i luga o le laau, ona ufiufi lea o lapnik, ona tuu lea o piliki i itu ma tuu se fasi tioata po o se plexiglass i luga - faatasi ai ma lenei malutaga, leai se faafitauli.

Atarville fatu toto

O fatu fugalaau o Incarville e mafai ona totoina i le tautoulu po o le tautotogo i totonu o le lauʻeleʻele i se vaega o le paolo, i se nofoaga e sili ona lelei le susu, ae aunoa ma le gaogao o vai.

Ae ui i lea, e sili atu ona faʻatuatuaina le ola i totonu o laau. Lauina o fatu mo fualaau i le masina o Mati. Muamua togafitiga o fatu ma se vailauga piniki o le paseka e masani ona aoga mo le germination.

A lūlūina fatu mo fatuga mai luga, faʻafefeteina faʻamalosi i le palapala poʻo le oneone, e masani lava e le sili atu i le mafiafia o le fatu, ma e tusa ma le afa centimita.

Pe a tupu aʻe i le vevela o le potu, e tupu mai laau i le aso lona tolu poʻo le lima, ae o nisi taimi o le germination e oʻo atu i le sefulufa aso. E le gata i lea, o laau e manaʻomia le faʻamalamalamaina.

A maeʻa le lua muamua o laulaau moni, e tofu le tagata talavou i totonu o ipu eseese e tusa ma le sefululima senitimita le maualuga. O le saoasaoa o le ola o laau toto e maualalo.

O fualaau e tatau ona totō i luga o se nofoaga tumau i le faaiuga o Aperila: e faia lelei ma le faʻaeteete, e fautuaina e tusa lava pe faia lenei mea i se palapala eleele, ao taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa ma aʻa.

A e totoina, e tatau foi ona e gauai i le ua i lalo o le palapala. O fualaau amata amataina o latou vaitau i le tausaga lona lua, ma o nisi taimi e tupu ai naʻo le lona fa o tausaga talu ona toto.