O le togalaau

Strawberry Bed Care

O fua mulimuli o vave seleselega sa seleseleina, ua maeʻa le fua o le tele o ituaiga laau. O le taimi lava e te aoina uma ai vine, e tatau ona tausia lelei le faatoaga. Saoloto mai fua, o vave ona amata sauniuni laau mo le taumalulu. Ua faʻamalosia le aʻa, o loʻo totoina fua o fugalaau i le lumanaʻi.

Togalaau togafiti. © Sue's Corner

1. Oti fasi lau matutua

I luga o faʻanoanoa faʻavaivaia, e tatau ona tipiina laulaau tuai. O le tuufaatasiga o masini e mafai ona tuʻuina i totonu o se palu palamole pe mu, talu ai e mafai e faʻalavelave faʻapitoa ona faʻaputu i luga o ia lau mo le taumalulu.

2. Aveese le musele

E taua foi le aveese o le musele, pe afai e le o totoe e totoina laau e faʻafouina ai le tumutumu.

3. Tausia le eleele

A maeʻa lenei mea, vai, faʻamalosi ma fafaga le palapala.

Totoina o strawberries i lalo o le ata. © Faatoaga Faatoaga

Tuputupuina o strawberries ma lalo o mea ufiufi

O le tele o faifaatoaga amateur e totoina le strawberries i se auala alualu i luma, e faaaoga ai se mea faapitoa lanu uliuli e le nonoa. E masani ona faʻatau atu i faleoloa masini. O isi mea faapena e mafai ona faʻaaogaina.

Amata ona totoina vine i le faʻaaogaina o nei tekinolosi e tatau ona mai le taimi o le totoina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e muamua ona vavae ese le mita mita mai le mea ua filifilia. Latou te faia ni sefulu centimita i totonu o le luasefulu maila mai le agavale po o le taumatau saʻo ma a maeʻa le sefululima senitimita mai le tasi. O fasi pepa, ma tuu ai le avanoa e tasi le centimita i le va oi latou, o loʻo taoto i luga o se moega ma se pa'ū i le ogatotonu.

E manaʻomia le avanoa mo le fafagaina ma le fausiaina o laau, ma ia sili atu le susu o le susu, e tatau ona e faʻatumu uma le umi ole moega i le oneone oneone 5-8 centimita le lautele.

Lelei e faia i pu. Ua sasaa atu Ash i totonu oi latou taʻitasi, ua fefiloi ma le eleele i le taimi o le mamafa o le sua. O aʻa o le totoina o mea, lea e ufiufi i foliga paʻu, e paʻu i totonu o lenei pusa

E leai ni vao i totonu o le togalaau. Afai e tasi i le masina ona i ai lea o timuga lelei, ona le manaomia ai lea e le laau ni vai faaopoopo.

Fualaau o le seleselega. © Chloe

E tāua foʻi faʻapea o laʻau o loʻo taoto i luga o meafaitino e le pala, o laau e itiiti lava aʻafia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

Ina ia maua se seleselega i le tausaga a sau, e tatau ona totō laau i le afa muamua o Iulai.

Maua se seleselega lelei!