O le togalaau

Faʻapitoa o le totoina ma le toga vine i totonu o tuafanua

"O tagata vaalele ma tagata miti e fai mai o le a totogo le apu i luga o Mars," o upu o le pese lauiloa e faʻamaonia e tagata fiafia. O faifaatoaga ma saienitisi o le itulagi a Moscou e fuafua le totoina ma le tausia o vine e avea o se nofoaga lelei. O ituaiga fou ma ituaiga o vine o loo tofotofoina, lea e mafai ona tupu ae i Siberia. Ua avea le itulagi o Moscow ma nofoaga faataitai mo le alualu i luma o vine i le itu i matu.

O le faigata o le totoina o vine i totonu o laufanua

Talu mai aso anamua, na ola vine i luga o le itu i saute i atunuu o loʻo i ai le mafanafana. O suauu na faasolosolo malie lava le salalau o le vine i le itu i matu. Ae ui i lea, i Moscow latitudes, o le aganuu e le mafai ona maua ai se fua tele. E leʻi lava aso vevela, o se taimi vevela mo le pai e fuʻe. I le avea o se aganuu teuteu mo le mauaina o fafie, arbors, vine ua leva ona faaaogaina, ae o lenei ua i ai ituaiga eseese o vave ma vave ona filifilia, e mafai ai ona maua ni fuifui mama ma laupapa ua saunia mo le taumalulu.

Ua tuʻuina atu le vine i se nofoaga e puipuia mai matagi malulu, tatala i le susulu o le la. O le vaomatua vine e sili atu ona le lelei i le eleele, ae o luga o laei e faatelevaveina ai le atinaʻe o vine ma le fua o vine. Pe o maua e le tagata amu vine se seleselega vine i tuafanua, e faalagolago i le tele o mea:

  • filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele;
  • filifiliga o ituaiga eseese po o ituaiga;
  • fetaui lelei;
  • togafitiga.

O le vine vine ua maua i le "atamai" aʻa, o le a fetuunai i soʻo se eleele sei vagana ai laufanua. I tulaga o le Moscow Region, e totoina se fatu laau i se malifa i le eleele, ma ina ua mavae le malulu mo le taumalulu.

O le nofoaga e tulaʻi ai atonu o le puipui i saute o le fale. E le gata i lea, o vaeluaga eleele e faia i se mamao e 1 mita mai le puipui. O laau taʻitasi e tatau ona totō i le malamalama aupito sili i le aso atoa. E talafeagai le filifilia o vine vine mo nofoaga e tata ai laufanua. Vaevaega e vaevaeina e tusa ma le tele o uiga. Mo le vaipanoa o Moscow, o le filifilia o ituaiga faʻatasi ma uiga masani vave, vave ma vave o le a aoga. O le fua o le vine vine na totoe o loʻo i tua o fanua faʻatoʻaga e le aʻafia.

Fuafuaina mo le itumalo o Moscou o le a avea ma faailoga o le maalili o le kiona. E talafeagai le filifilia o fatuga o le vaega muamua teteʻe, lea e mafai ona faʻatagaina gutu e oʻo i le 35 tikeri ma luga. Ae ui i lea, mo le Moscow Region e le o aofia ai vine vine mo le taumalulu e fautuaina ina ia faʻasaina.

O le faʻaleleia o le lua e saunia i le loloto e faalagolago i le natura o le eleele. O le loloto o le lua e faʻalagolago i le maualuga o le eleele, mai le 20 i le 50 cm. A uma ona totō, faʻapipiʻi le pu ma faʻafeinu i le vai mafanafana. O fugalaau faʻatoʻaina, superphosphate, suauu fafie, potassium nitrate e tatau ona faʻaopoopo i le paluga faʻafefiloi.

A o le totoina mea, e tatau ona saunia. E talafeagai le aveeseina o fualaau e leʻi puipuia ma tosoina aʻa i totonu o le mash mai se tasi o mullein fermented ma lua volumes o le omea. ◊Oti le pito i luga o le ogalaau i le paʻu i totonu o le lua taamilosaga ma tuu i lalo i palatini palafiti poʻo le solo. O le fatugaina ua saunia e tatau ona faatulaga lelei ina ia oʻo i le lumanaʻi, ia faʻaitiitia le vine mo le faʻamalosi mo le taumalulu, aua le talepeina. O laau laiti e tatau ona faʻafeinu i aʻa ma ia latou amata amata ona fausia na o vine e lua.

Tausia le tovine i le mea e tata ai fanua

O fualaau o vine mamago e faʻamalolo e tusa lava pe itiiti le manava, uiga o le itulagi. O le mea lea, o le mautinoa o le saogalemu, e oo lava i le taumalulu-ituaiga faigata mo le saogalemu e tatau ona ufiufi mo le taumalulu. O le mea lea e tatau ai ona mataʻituina le fuataga, talu ai e le mafai e le ufiufi le talafeagai ona tupu mai faʻamaʻi pipisi o siama, lea o le a oʻo atu ai i le oti. O le faʻamautuina o vine i le laufanua tuʻufaʻatasi e faia pe a faʻamautu le malū o le falemaʻi.

O galuega o le tautotogo e amata ile tatalaina o le vine mai le fale. I le taimi lava lea e tasi, e saʻoloto mai lala mai le avega. Muamua, ua aveeseina se vaega o le eleele, ona faasolosolo malie lava lea i le ao ona amata ai le togavao, toe ufitia foi i le po. Tatala vave i le amataga, e mafai ona tupu le faʻamaʻi. Faʻateʻaina le laau i lalo o le ufiufi - maua se laau mate ua oti. Tausia le tovine i Moscow ina ua uma ona tatala le vao i lalo o vaega nei:

  • le faia o se togavao vine;
  • faʻamaina ma faʻamaina le laau;
  • togafitiga e faasaga i meaola faalafua ma faamai;

O gaioiga uma e faia i luga o se vaomatua lanumeamata, ma le lesona i le auala e tausia ai vine, o le vitio i le pito i tua o le tusiga o loʻo faʻamalamalama manino mai i se faʻamatalaga auiliili.

E na o le poto masani na maua i le faagasologa o vine totogo o le a fesoasoani i le faatinoina o galuega ma le malamalama, ma o le mea lea, fatuga. E manaʻomia togavao teuteu ina ia mafai ai ona taofia faʻatoʻaga e le o galue i luga o le fua. O laʻau uma o le laau e tatau ona susulu i le tele e mafai ai i le gasologa o le aso. O fualaau e le fua mai e tatau ona seleseleina ma faʻatonutonu i luga o le vao. Afai e tele ni pulumu e nonoa, o le a latou le maua se taimi e faʻamaʻa ai, o le a itiiti ma leai ni fua. O se togavao e faia i se taotoga. Fesoasoani maturo e tuʻu ai le aofaʻi saʻo ole palasi.

Mai lava i le amataga o le tuputupu aʻe o le tautotogo, e manaʻomia e le togavao se vavao lea e nonoa ai pe ua faapipiiina e se musika. E mafai ona i ai ni faʻatulagaga mautu, ma e mafai foi ona faia ni laupepa mo pepa fausaga. E naʻo le tatau ona tuʻuina atu se metotia mo le tuʻuina o vine o le autumn i lalo o le faʻavaa. Trellis i le tasi laina o le uaea po o le faalua.

O taumafanafana i le taumafanafana i le taimi o le totoina o vine i le mea e lata ane ai:

  • se vaega o fualaau lanumeamata;
  • fanau teine;
  • piu luga.

O le suaina o vine e faia i togalaau i se mamao mai le ogalaau. O aʻa e le fiafia i se suiga tele i tulaga o taumafa ma le susu.

Faʻasalaina o le togavine e fai ai ni togavao i le va o vao. Afai o le laau e tasi, ona tatau loa lea ona faia le togi i se mea mamao mai le ogalaau, talu ai o le susu tuusao e solia ai le puleaina o le basal. E manaʻomia le faʻaleleia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, pe a iai le faateleina o le lanu meamata ma le sasaa o vine. Ia Aokuso, e le manaomia le inu, e tatau ona maua le suamalie.

Laʻei pito i luga mo vine i le laufanua faʻasalalau aʻo iai le taumafanafana. O meaʻai e faʻaaoga i le amataga o le taumafanafana mo le atinaʻeina o le vao. Mulimuli ane, o le phosphorus ma fugalaʻau e manaʻomia, e sili lava i le tino o le masima masima e aunoa ma le gaʻo. O luga o laei e tuʻufaʻatasia ma le faʻavaivai i tafatafa o togalaau. O le laau o loʻo lagolagoina e le faila i le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻapipiʻiina i togafitiga faʻamaʻi. Faiga faʻatusatusa o elemene elemene ua filifilia.

A o faagasolo le vaitau, e 4 taumafa faʻanatura o loʻo faʻatinoina ma, pe a manaʻomia, togafitiga pe a oʻo mai faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Vai vine mo le itumalo o Moscow

O le tele o ituaiga o meaʻai o loʻo lafoina nei i le tuaʻoi, e tosina atu le mafaufau i le eseesega mo le amataina. O le filifilia Amerika o le Alefa na faia e peiseai mo i latou. Tetee i frosts o le 40 0, ulu, vave. O vine e lanu uliuli, suamalie. E i ai le taimi e fua ai le vine. O le le lelei o le suamalie o vine, ae lelei i le kuka.

Amursky ituaiga, i se isi itu, e matua suamalie, vave ona vave, e tetee atu i le kiona e oʻo atu i le 42. I luga o le fua o le sefulu-fua o le tofo, e 8.7 ona maualuga, lea e sili ona lelei. O le togavao e teteʻe i faʻamaʻi, e matua lelei, e talafeagai mo le resitaraina o mamanu fausaga teuteu, ma le taumalulu i lalo o se fasi fale.

I ituaiga eseese o le amber, e aoga le gauai atu i le ituaiga o le meaʻai a Kay Gray. O le kulupu e matua mamana, fuatele ma faʻasao i faʻamaʻi uma ua iloa o vine.

O ituaiga o vine vine na faʻamatalaina mo le Moscow Region e le maua, ma, o le mea lea, o le tele o le sauniuni o le togalaau mo le taumalulu o le a itiiti.