Laʻau

Faʻataʻitaʻiga o Bilbergia Aiga tausiga Faʻafofo Eseese ata

Faʻapotoina e Palabergia fale o loʻo i totonu o le fale photo

Bilbergia (Billbergia) - laau epiphytic (tele), e aofia ai laʻau uumi umi e aoina i totonu o le rosette basal. O le laau e fai i le aiga o le gospel. O loʻo ola i le siosiomaga faʻaleaganuʻu mai Mekisiko i le itu i saute Pasila, ma tupu aʻe i itulagi ma se vaitau o le lāmala ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

O paʻu lapotopoto e paʻu, faʻamau, vaapiapi-laina poʻo le taʻi tolu-tafatolu, o loʻo tusi le pito i luga, o itu uma e lua o laʻau e ufiufi i ni fua laʻititi. E mafai ona lanu mafiafia pe lanu. O le maualuga o le laau o le 40-60 cm. Ua lelei ona totoina mama laau, ina ia avea le vaomatua ma lūlū, e aofia ai le tele o lapisi eseese.

O le fuā muamua e tupu i le tusa o le 3 tausaga. E masani lava ona tupu le fugalaau i le amataga o le taumafanafana, ae mafai ona amata ile tausiga lelei ia Aperila. O fugalaau e susulu, faʻafefete i totonu o se paipa pe faʻapipiʻiina i se taʻavale. Latou te paʻu faʻapipiʻi i luga o mea faʻapitoa. E faʻamalosia lelei i latou e lapoa tetele, e vali foʻi i lanu paʻepaʻe. A uma ona fuga, o le fua o le fua o loʻo faia i le foliga o se pusa. E oti le lau laititi pe a mavae sina taimi, ma se mea fou e aliali i lona tulaga - o le a totogo i le isi vaitau. E tele fugalaau e mafai ona fuga i le taimi e tasi. O laupepa tuai e tatau ona vaeluaina le 1-2 masina pe a uma ona tupu.

O Bilbergia o se laau matagofie lava, e mafai ona teuteuina lelei se fale tele, o se togamalulu, o ituaiga meaola laiti e sili ona talafeagai mo le gaosiga o totonu. E ono tulaʻi i luga o le eleele i le vaitau o le mafanafana.

E faʻapefea ona tausia le potu bilbergia

Flower Bilbergia ata

Faʻamafanafana le vevela o le ea ma moli

Pe a faatusatusa i isi laau o le aiga o le beliaelia, o le bilbergia i le tausiga e itiiti ifo le taua. E sili atu le taliaina o le malulu o le ea, e mafai ona tatalia le malulu o le ea + 2-3 ° C, e le faʻaumatiaina e le pepa laiti, ae e le tatau ona e faʻaleagaina. E ola lelei i greenhouses, terrariums.

O le malamalama e susulu, faʻasalalau. I luga o le faamalama i saute i le aoauli, paolo mai le susulu o le la - na o le ufiufi o le faamalama ma pepa pepa. Pe a tuu i le faamalama i matu e ono le fuga. O le nofoaga sili o le a avea ma faamalama o le itu i sisifo ma sasaʻe.

Mo le taumafanafana atoa e mafai ona tuʻuina i le ea fou, puipui mai le susulu o le la po o le vaʻaia.

O le maualuga o le vevela o le ea i le vaitau o le tau mafanafana o le 20-28 ° C. E oʻo i le autumn, laʻititi i le 18 ° C. I le vaitaimi o loʻo momoe (Oketopa-Fepuari), e fai ai laulaʻau lanu meamata e manaʻomia ai le vevela o le ea e tusa ma le 15-17 ° C, laau faʻalauteleina - 17-18 ° C. O le taumalulu mafanafana e faʻaleleia ai le tupu.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

I le tau mafanafana, faʻaleleia e le aunoa le meaʻai, aloese mai le suavai. E mafai ona e faʻaaoga vaiinu maualalo pe sasaa vai i lau o le laulaau, ae o le ea vevela e tatau ona sili atu ma le 20 ° C, ma e le tatau ona paʻu le vai. O le maualuga o le vai i le tuufaatasiga ma le malulu o le ea e tau atu i le pala po o le oti foi o le laau.

Faatasi ai ma le auala epiphytic o le galueaina (tuu i luga o se laau bromelia), i le tasi taimi i aso uma e 10, e tatau ona aveese le laau mai lona lagolago ma faatofuina i le vai inu mo le suamalie. Faataga le tele o le vai e faʻafefe, ona toe faafoi atu lea o le kalaria i lona nofoaga.

I le taumalulu-tau malulu, i le ea vevela i lalo ifo o le 20 ° C, faʻalelei le vai, faʻatagaina ai le pito i luga o le palapala ia faʻamamago. Afai o le vevela o le ea e sili atu i le 20 ° C, e mafai ona e sasaa mai i nisi taimi se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana i totonu o le falesa.

E mafai ona toleniina e Bilbergia le ea vevela, ae e sili atu ona lelei le faatumauina o le maualuga. Sulu i ni nai taimi i le aso, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o se paʻu ma le susu susu, maso, pebbles. E sili atu le le pala i le vaitau o le vavalalata - o le pa'ū o le vai e paʻu i luga o faʻalavelave e ono tumau le palapala.

Laʻei pito sili

I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, i le 2 vaiaso, faʻaaoga fomaʻi faapitoa ua mamanuina e Bromeliev poʻo fomaʻi mo le teuteu teuteu i totonu o laau ile afa afa. Aloese mai le sili atu o le vevela.

Suiga

O ituaiga fugalaau e tatau ona toe totoina i le tausaga pe a uma le fugalaau, o mea uma - pe a manaʻomia.

E tupu lelei i le hydroponics. E sili ona tupu i se mea faapitoa mo le Bromeliads. O le faʻafefiloi o le eleele o le a talafeagai: faʻafefiloi i tutusa tutusa turf, laʻau, humus, peat, faaopoopo sina oneone. E mafai ona e faʻafefiloi atigi gaʻo, eleele laʻau, peʻa, oneone i le fua o le 2: 2: 1: 1.

Faaaoga se lautele ae le loloto le ipu. A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻafeoloolo le vai mo le 2-3 vaiaso ma tolopo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

Aisea e le fuga mai ai le fale i le fale

E faʻapefea ona faʻaleleia le ola o le bilbergia? Afai o loʻo e faʻaleleia lau laʻau, ae o laau talavou e le faʻamaʻavale, ona faia lea o se tasi pe sili atu mea sese i le tausiga:

  • E le lava le malamalama o vaomatua, e tatau ona faʻamalamalamaina pe tuu i luga o pupuni lanu ma le faʻalailauina o le malamalama.
  • Pe a faʻapipiʻi le fagu sese, e tele naua. E tatau ona tatou faʻatali seia tupu le laau, o le a tumu, ma o lenei mea o le a tupu ai le fugalaau.
  • Le lava le inu. E itiiti le susu o le laau. I le tau vevela e te manaʻomia le tele ma le tele o le vai, faʻatumu vai i vai.
  • O le laau e leai ni meaʻai. E tatau ona fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi mo taimi o talatala.
  • O le toto o Bilbergia i le tautotogo, ae pe a maea le taumalulu faatulagaina lelei: faatasi ai ma se mataua o le vevela o le ea i le 18 ° C ma se faaitiitia o le faasusu. Afai e mafanafana le fale i le malulu uma, o le a le fuga.

Faʻateleina le bilbergia mai fatu

Ata o le vine a Bilbergia

Atonu o le fatu ma le totoina o laau.

  • O fatu e sili ona totoina i le taimi lava e uma ai le seleselega.
  • Faʻamamaina i latou i se vailaau-lanu piniki o le manganese, mago.
  • Lulu i pusa i le pefu-sand mix or sphagnum nutililii.
  • Ufiufi faʻatoʻaga i fasi pepa, tuʻu i totonu o se paolo, ia mautinoa o le vevela o le ea o loʻo i le maualuga o le 21-25 ° C.
  • Taofi le mafiafia i totonu o le kiona, aua nei galo e faimalaga.
  • Vaʻaia o taʻavale e tatau ona 1-1.5 masina.

Bilbergia mai le fatu fatu laau

  • Aua nei vave aveeseina le fale, ia e masani ile malogo malie.
  • Pe a 2-3 laulaau ua faia, e tatau ona totō i ni koneteina eseese ma tausi lelei e pei o laau matutua. o le laei muamua e mafai ona faia i le 2 vaiaso pe a uma le gafa.

Toe faʻaleleia o le bilbergia e ala i auala faʻalautele

I le taimi o le gafa, faia le toe gaosia e ala i laasaga (fanau).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le bilbergia i le vaevaeina o se ata o vao

  • O le tele tele o le lelenia e maua ai le aʻa sili. Taofimau ia i latou i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe mo se aso (rootin, heteroauxin).
  • Mo le aʻaina, faʻaaoga se meaʻai: 1 laʻau laʻau ma eleele humus, 2 vaega oneone. E mafai ona mauaa i se paluga o oneone laititi (e tatau muamua ona fufuluina ma faʻamaluina), paʻu paʻu umi, perlite, uʻamea lautele ma le maʻila.

Faʻapenaina i alalaʻau

E mafai ona faʻaleleia e ala i laulaau laʻau ma se umi o le 20 cm.

  • Laʻu aʻa i totonu o le palapala mo laau matutua ma le faʻaopoopoga o oneone paʻu.
  • Ufiufi le 'ie i se pusa paʻu, pusa, ato.
  • Tausia le vevela o le ea i le 22-26 ° C, faʻaaoga le faʻamafanafanaga maualalo.
  • O le malamalama e tatau ona susulu, ae aunoa ma le susulu o le la.
  • Faʻaauau pea le susu o le eleele: aua le faʻafefe pe faʻafefe, faʻafefeteina le lauʻeleʻele.
  • O aʻa e foliga mai e tusa ma le masina.

Pests, faʻamaʻi, mea sese i le tausiga

O Bilbergia e iai le puipuiga lelei, faʻamaʻi ma meaola faalafua e le masani ona afaina.

Fua, aphid, mealybug, miti vaʻaia e mafai ona i ai taimi i luga o le laau. Latou te nonofo i itu uma o le laulau laʻau, suʻe le sua, ona o lau lanu samasama, o le alualu i luma lemu. Faʻamama se togitogi poʻo se omomi i le fasimoli ma le vai ma solo le lau. Afai e tatau ai, togafiti ma se iniseti.

O le aphid lafoaʻi se lafoaʻi e mafai ona maua mai ai se paluga vevela - aveese ia vaega na aafia o le laau, togafiti ma se mea malie.

O le faaletonu i le tausiga e fesoasoani i le leaga o foliga o le laau:

  • Mai le la, e foliga mai lanu enaena i lau.
  • Afai e te sasaʻaina le vai malosi poʻo le vai i totonu o paluga, e faʻafefeteina le lauulu o lau.
  • Ona o le leai o se malamalama, o le a toesea ai lau laʻau ma o le a faasolosolo lemu.
  • Mai le suavai, e mafai ona amataina le pala, e masani ona oo atu ai i le oti. E mafai ona fesoasoani se faʻapipiʻi faʻafuaseʻi.

O le maliu o le pusa (pala, faʻamago) pe a uma le fuga o se faʻalavelave masani.

Ituaiga ituaiga o kalaria ma ata ma igoa

Billbergia pyramidal Billbergia pyramidalis

Bilbergia pyramidal Billbergia pyramidalis ata

Fanua fanua. O le roalette o le basal alumini e faʻalanoa e aofia ai se numera itiiti o laulaau. E lautele le laina, e tusi le tipitipi, o le umi e 60-80 cm, o le lautele e 5-6 cm, ua valiina i lanu lanu meamata, o laumei e lanu mumu le lanu. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o tautotogo ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana. O loʻo faʻapotopotoina i totonu o pulumu pyramidal le faʻalanoa o le faʻaoga. Stamens e samasama, o petals ei ai se lanu mumu mumu.

Faʻalelei Magnolia Billbergia

Ata matagofie matagofie a Billbergia magnifica photo

Malamalama lelei. O le rosette laulaau e seasea lava, e aofia ai laulaau laina ma se pito i luga, o pito e lilofia i mea manogi. O le umi o le laupepa e tusa ma le 70 cm, o le lautele e 6-8 cm. O latou valiina i se lanu lanumeamata-lanu meamata i laina i fafo. E fuga i le taumafanafana uma. O le lalataina o le laʻau, o le paʻu, e aofia ai le tele o foliga o le oval, o gaʻo e mafai ona uʻamea i se vili, o le uʻamea ma le pito i luga o le corolla ei ai le lanu, o le isi e piniki.

Le paʻu o Billbergia, toʻulu po o loimata o Queen Billbergia fuamoa

Toto Billbergia o Billbergia o loʻo ola i le fale

O le tele o laʻau laititi e fai ai se laʻau laʻau vavao, o se laau epiphytic. O laulau pepa e faʻaloaloa mai i le 60-70 cm, o le lautele e na o le 1-2 cm. O le pito o loʻo ufiufi i mea manogi. Ae o laulaau e lanu meamata, ae ma le malamalama tele, latou te maua ai se paʻu mūmū ma le paʻu paʻu. O lanu piniki e piniki. Faʻasolo ifo le popo. Lotu uma taumalulu.

Billbergia vermiflorum Billbergia viridiflora

Bilbergia vermifolia Billbergia viridiflora ata

Epiphytic bilbergia. Laina laulaau ma pito pito lima ma pito faʻamalosi e fausia ai se taʻusiʻu mafiafia. O le uumi o le lau e 60-70 cm, lautele - 5-6 cm. O lau lanu lanumeamata, o fugalaau foi e vali lanumeamata. O fugalaau e tumau uma i le tautotogo ma le taumafanafana.

Bilbergia Zebra Billbergia zebrina

Bilbergia zebra Billbergia zebrina ata

I lalo o le faatosinaga o le malamalama susulu, o laupepa laupepa e avea ma lanu violē-'apamemea ma fasi auro siliva. O paʻu ma fugalaau fugalaau o loʻo i ai se lanu piniki mumu, o loʻo faʻapotopotoina le corollas i le faʻavaleaina o faʻataʻitaʻiga. E fuga mai ia Iuni ma Iulai.

Bilbergia tape Billbergia vittata

Ata o Bilbergia Billbergia vittata photo

O le fugalaau lanu piniki ma lanu piniki mumu e teuteuina i ni manoa o se uliuli lanumoana.

Billbergia Saundersii Billbergia

Billbergia Sanders Billbergia Saundersii ata

O le laau e tusa ma le 30 cm le maualuga O le pito i luga o laulaʻau lauulu e lanu meamata-lanu moana, o le pito i lalo e lanu-mumu, specks ma samasama-lanu piniki atonu o iai.

O faʻamanuiaga o le bilbergia, o faailoga ma talitonuga taufaasese e uiga i le fugalaau

O laulaau o le bilbergia e faʻaleagaina ai vailaʻau oona e iai le aʻafiaga o le tino: latou te faʻamamaina le ea o meaola leaga.

O le malosi o le laau e mafai ona aʻafia ai mea leaga, faatupuina se siosiomaga o le malulu, mafanafana. Ua fautuaina ia Bilbergia e tupu tagata e leai ni tagata, faapea foi i latou ua galo ia faamatalaga taua. O le gaioiga o le laau e faʻamalosia ai le atinaʻeina o mafaufauga, ola lelei o mafaufauga, faʻaosofia ai le sailiga mo le malamalama fou. Feng Shui Bilbergia o se faailoga o le poto o le olaga, faaleagaga.