Laʻau

Deinanthe

O fusi o fugalaau e seasea pe le masani ai e tatau ona taulaʻi atu ia Dainanta - o se laau teuteu, sei vagana ua iloa nei i se liʻo vaapiapi o le aoina i le ogatotonu o Rusia ma Europa agavaʻa.

Ma o le igoa o lenei fiailoa o se fetaui, faaliliuina mai le Eleni, o lona uiga o le "matagofie" po o le "fugalaau le masani."

Faamatalaga lautele

O Dainante o se mea laʻau faʻamalosi poʻo le faʻamalosi. E sau mai Iapani ma Saina, o mea i totonu o le vaomatua ma le malulu o le vaomatua e fiafia ai mata i le lanu lanu meamata ma lapopoa, lanu e le masani ai ma ofoofogia.

Fugalaau taʻitoʻatasi ma le lautele o le 4 cm, e peiseai na faia i le suauu eleelea, e vali i le paʻepaʻe, lanu moana po o le lanu viole. E foliga mai o se laulau lautele o loʻo faʻafeiloaʻi.

Ma i le totonugalemu o lenei pesini i se liʻo, e tele lanu lanu enaena - lanumoana, lanumoana poʻo samasama, e tutusa ma se corolla fluffy.

Fugalaau e tautau i luga o ni nai piʻamea ma e faʻaputuina i pulumu vavao o loʻo i totonu o laʻau o pito i luga. Fugalaau e leai se aoga ma e faʻapitoa.

Laʻau 40-60 cm le maualuga. Tuputupu ae mai rhizomesiti lauiti, ma lapoa, e iai foi laʻau teuteu o lanu lanumoana poʻo le lanumeamata o loʻo i luga ia i latou. O laʻau e faʻafeagai, faʻatulagaina ni paga i luma o le isi. O le telē o laulaʻau laʻau e 15x25 cm, o le maualuga e vevesi, ma vevela loloto, sina pala, o pito e faʻamalosi. E foliga tutusa i latou i foliga ma ituaiga i le togalaau o le hydrangea.

O le taimi vavalalata o Dainante e pau ia Me-Iuni. O fuga e le tupu i tausaga uma.

Uiga masani ma ituaiga o Dainante

Bifid - maua i vivo i saute pe i le ogatotonu o le motu Iapani o Honshu. O fugalaau e paʻepaʻe ma se paʻu o lanu samasama, o le maualuga o upega e oʻo atu i le 60 cm. O lona igoa faʻafetai i laupepa, o ona pito i totonu o le tulaga matua e vaevaeina i le lua.

Blue - Ua salalau solo i le itumalo o Saina o Hubei, lea e ola ai i vao lapotopoto ma le limasefulu o le sili atu ma le afa mita. I lalo ifo o le vailaʻau, e le mafai ona faʻaaogaina - e faʻafeiloaʻi peduncles e tupu i le 45 cm, ae sili atu ona teuteuina. Fugalaau fugalaau o lanu eseese o lanu moana po o le lanu violē, o lanu lanu lanu enaena. O lapisi lapoa e foliga matagofie i le pito i tua o le laʻau.

Vaitala "Lulu Lanu" - e maua le laau i le laasia o le Dainante blue ma le pifid. O le uʻamea e uumi, o fugalaau e tele, muamua e paʻepaʻe, ona liliu ai lea o le lanumoana. O laulaau e lanu meamata, ma se manogi manaia.

Eseese "Pink-Kii" ma le "Pink-Shi" e aʻafia i le ituaiga meaola e ese ma e ese mai ona masani masani i le lanu uiga ese o fugalaau. Pink-Kii o pulupulu e lanumoana uliuli, ma o fugalaau latou te papaʻe, e siomia e paʻu piniki. I le vailaʻau Pink-Shi, o le faʻalavelave e aofia ai fugalaau paʻepaʻe tutotonu ma ni piniki piniki, o loʻo siomia e fugalaau piniki piniki. O laau toto o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia foi e vaitau o vaitau mulimuli ane.

Dainante Tausia ma Tuputupu Aʻe

I se aganuu, ua faatupulaia Dainanta, ma ua ia malamalama i tulaga o lona natura masani. E le mafai e le laau ona faʻafefe le vevela, o le susulu o le la, lea e susunuina i laʻau matala ma lamala.

O le mea lea, mo le tulaʻi mai o lenei sissy, latou te filifilia na o nofoaga malulu ma malulu, faʻapea foi ma nofoaga e puipuia mai matagi malolosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le puipuiga o mea maualalo po o se vaega faʻatasi ai ma laau uumi.

O le eleele e tatau ona faʻaleleia, malie malie, faʻavalea pea, ae i le taimi lava e tasi e matua malamalama ma vaʻaia. Ina ia maua le falemaʻi ma le faʻamafanafanaga tele, e fautuaina e faʻatumu le lua ua saunia mo le totoina ma le faʻafefiloi o vaega tutusa o laufanua o togalaau, humus leaf ma peat. Ina ia puipuia mai le vevela, o le eleele e mulimulitaʻi.

Ina ia mafai ona maua ni laumei lanu vavalalata, ma fua mai ia tele, e manaomia e le laau le faaopoopoina o le fugaina o meaʻai ma meainu. O faʻalapotopotoga e faʻafeiloaʻi i le amataga o le tautotogo, ma faʻaopoopoina faʻamaʻi faʻasamaʻi i le taimi atoa o vao gaosi.

Dainante o le malulu ma e mafai ona saogalemu i le tau malulu e tusa lava pe leai se malutaga, ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le vevela i le -30 tikeri. Ae o le vaega pito i luga o le vevela, i se isi itu, e matua faigata lava ma fefefe e oo lava i le amataga o le tautoulu po o le malulu o le tautotogo.

Vaʻalele mainante

O le auala aupito sili e faʻaleleia ai le vaevaega o rhizomes, lea e faia i le tautotogo i le vave e mafai ai, aʻo leʻi amataina le tuputupu aʻe, ina ia mafai ai ona toe maua le taimi o le laau.

Lisi o le Rhizome o le 5-8 cm le umi ua totoina i ni togavao na saunia muamua i le eleele tatala poʻo totonu o se vasega pepe, latalata ile loloto o le 3-5 cm.

Faʻapupulaina o Dainante e fatu fatu o se faagasologa uumi. O fatu e ola mo se taimi umi, ma o laau e ola malie tele. O fatu fou e totoina fatu ua totoina i pusa poʻo ipu, faʻafeinu i taimi uma, ona tuʻuina lea o fualaau aina i totonu o se fale kiona malulu seia oʻo i le isi vaitau.

I le fale, e mafai ona totoina fatu i lalo o puletini e amata mai ia Tesema, ona mafai lea ona maua ni togalaau talafeagai mo le totoina ile amataga o le vaitau tuputupu ae. Ae ui lava i lea, o fugalaau muamua o laau toto e tupu mai fatu o le a aliali mai nai lo le 3 tausaga talu ona toto.

Maʻi ma meaʻai

Mafiafia, aemaise lava laʻau laiti a Dainante e fiafia tele i le 'ai o gata ma slugs. Ma o rhizomes e mafai ona aʻafia i le tele o faʻamaʻi pipisi.

O le manatu o lau o Dainante e talitutusa lava ma laʻau o le hydrangea, e tatau i se tasi ona fefe e mafai foi ona afaina mai faʻamaʻi ma meaola faalafua o le togalaau o le hydrangea - chlorosis, o le paʻu, aphids, ma le moli.