Isi

Matou te fiafia i au tamato ma le faʻamaʻi azofoski

Lelei taimi o le aso! Latou te fai mai o le fertilizer o azofoska e masani ona faʻaaoga mo tamato. Ou te fia taumafai e faʻaaogaina i le atunuu, ae tele fesili e tulaʻi mai i le taimi e tasi. E mafai ona faʻaaoga lenei fusi i luga o oneone oneone? O afea e sili atu ai le faia? E matautia le faʻaogaina - mulimuli ane, kemisi, ma oloa mai le togalaau e vave alu i le laulau. Ou te faamoemoe mo se tali vave!

Talofa. O le fesili e matua taua lava i le faatalitali i le seleselega. E ui lava, i nisi nofoaga na faatoa totoina ai fatu laau. O le mea lautele, o le faʻaaogaina o le azofoski faʻamaʻi mo tamato o se tasi lea o fofo aupito sili ona lelei. O le mea autu iinei o le faia o mea lelei uma - ona maua ai lea o le seleselega o fualaau lelei, lelei. A le o lena, e mafai lava ona maua se mea oona matuia. I le tulaga lautele, o le igoa aloaia o le nitroammophosk.

O le auala lea e foliga ai le faʻapipiʻi azofoski

Faʻasologa o vailaau faʻasaina, o lea e taua tele ai le mulimuli i ni faʻamatalaga patino. O le a ou fai atu ia te oe puupuu.

O le a le palapala e faʻaaoga?

O se tasi o mea taua o le isofoski o le gafatia e faʻaaoga toetoe lava o soo se ituaiga palapala:

  • Chernozem;
  • Sandy;
  • Clayey;
  • Laʻau.

O le mea lea, e manino lava e le tatau ona e popole i lenei mea - lagona le saoloto e aumai i le oneone oneone. E le gata i lea, o loʻo i ai le lelei tele, talu ai ona e maualalo le mamafa. O le a faʻapalapala vave le fugalaau, o le a le faaputuputu i se nofoaga e tasi ma o le a aʻafia ai le fua.

O le a le taimi sili e teu ai?

E pei o soʻo se vailaʻau vailaʻau, e sili atu ona faʻaaoga le azofoska i le mafanafana o le eleele. O lenei mea e saofaga i le faʻaumatia vave. Afai e te faʻaaogaina ia Aperila poʻo Oketopa, o le a leai se taimi e mafanafana ai le eleele (pe leai foi, o le a lelei lava le mafanafana), o le mea lea o le a faʻasalalauina ai le faʻaaogaina, e tumau i le tasi nofoaga. O lenei mea ua mafai ona afaina ai lau togalaau ma e oʻo lava i le soifua maloloina o tagata o loʻo 'ai totoga.

E sili le faʻaaogaina ia Me, e leʻi leva ona totoina tomato i le eleele, poʻo Setema, i le taimi lava e uma ai le seleselega mulimuli. O le mafanafana, o le palapala vaivai e lelei tele le faʻafefe - faʻatasi ai ma le fafagaina masani poʻo le timu, o le a faʻasalalauina faʻavavevave ma faʻapalapalaina ile eleele. O le iʻuga, o le a maua e togavao ni ofu lelei pito i luga ma o le a faʻatagaina oe e maua se seleselega tele.

Moni, e tatau ona e saogalemu e te mautinoa. Aua neʻi galo se tasi o fomaʻi faʻamaʻi ma mea faʻalaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o oe faʻasosolo le eleele mo le lua tausaga i le laina i luga o le tasi site ma le azotos, i le tausaga a sau faʻaaoga fualaʻau lanumeamata poʻo vermicompost. Manua e le manaomia - o loʻo i ai le palapala.

E faigata le taʻu saʻo pe fia le azofosk e tatau ona faʻaopopo i le eleele. A uma mea uma, e eseese ituaiga o nei falu, e ese mai i le maualuga ole potassium, phosphorus ma le nitrogen. O le mea lea, e sili atu le mulimuli i faatonuga - e tatau ona faʻaalia i luga o le afifi.

O nisi o fai togalaau, ma le faʻamoemoe e vave maua se seleselega tele, filifili e faʻalale tulafono, faʻafeiloaʻi atili tele le faʻamalo. Ma o se mea sese matuia lea e le gata ina mafai ai ona tatalia tumutumu o tamato, ae mafua ai foi ona maua ai le soifua maloloina. A uma mea uma, faʻatasi ai ma se fua faʻateleina o le faʻaleleia, o le a tumau pea le meaʻai i le aʻa, faʻamalosia ma tuʻuina atu se fua lelei. Afai o le vaega na sili atu le mamafa, o le vaega o le fugalaʻau o loʻo aʻafia i isi meaʻai ma le vai o le a pa'ū tonu lava i totonu o pu, lau ma fua. E mamao lava mai taimi uma e mafai ai ona fuafua le i ai o ni meaʻai i fualaau aina e aunoa ma se tomai faʻapitoa. O le mea lea, e sili atu pe a na o le mulimuli atoatoa i fautuaga o loʻo taʻua i luga o le igoa nai lo le lamatia o lou soifua maloloina ma le soifua maloloina oe pele ia te oe.

O le mea taua o le vaʻavaʻai mo le faʻaaoga lelei ma e le mafai ona e fefe i fomaʻi faʻamaʻi - i luga o vai vaivai ma le vaivai, ua na o le pau lea o le auala e maua ai se fua tele.