O le togalaau

O le totoina o le laufanua i le lauʻeleʻele i le tautotogo

I le toetoe o fale uma o le fale e mafai ona e maua ai le kalama. O tausaga taʻitasi, totoina o le malisi i le tautotogo i le laufanua, o se mea atoa lenei mo soʻo se tagata nofoa mafanafana. O fua o le aʻa e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o mea manogi faʻapitoa, o se vailaʻau o togafitiga masani ma mo isi faʻamoemoega.

E faʻapefea ona totoina lelei, tausia le laau, o le a tatou malamalama i le tusiga.

Eseesega o le kalaka

I le natura, e lua ituaiga o fualaau faisua - tautotogo ma le taumalulu. E matua ese lava i foliga vaaia, taimi e tulaʻi mai ai, ma tulaga e teu ai.

Winter garlic

O ituaiga o le taumalulu e faʻaalia i le vave ma vave le vave. Laʻau ua toto i le eleele i le tautoulu, ma ua i ai i le faaiuga o le tautotogo e mafai ona e fiafia i fua o lau galuega. Ae, faaaoga, i le tele o tulaga, mo le kuka. O lenei meaola e le lelei ona teuina.

O ituaiga o le taumalulu e fetogi ai aū, ma e tatau ona faʻaalu se taimi faaopoopo e aveese ai. Ae, i le faia o se togafiti faigofie, o le ae maua ni ulu tetele ma manogi.

Tagogo lanu

E totoina le vaitau o le tautotogo i le tautotogo, faatasi ai ma isi fualaau faisua ma aʻa. O ulu e faia i se auala e sili atu le tele o nifo e sili atu nai lo i totonu. O na keke e teuina mo se taimi umi, seia oʻo i le isi seleselega. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e tuu i se nofoaga malulu.

O nei ituaiga o meaola e iai ona lelei, itu lelei ma le lelei, ae o la tatou tusiga o le a tatou taulai atu i le totoina o le kalaka i le tautotogo i le laufanua.

E faapefea ona saunia moega?

E toatele faifaatoaga e talitonu o le keleni o se laau e le taua, ma o fea lava e te toto ai, o le a tupu. E le o lea, ina ia maua ai se seleselega lelei e te manaomia e sauniuni ma le faaeteete eleele mo le totoina o se fualaau manogi.

I le laasaga sauniuni, e tatau ona e mafaufau i ni fautuaga faigofie:

  1. O le totoina o laulaʻau i le tautotogo i le lauʻeleʻele e taʻu mai ai se laufanua mafolafola ma le la. Afai oe totoina se laau i le paolo, po o se eleele maualalo, o le a tuputupu ae le lelei, masani ona maʻi ma pala.
  2. O le mea aupito sili ona lelei, o le a ola le keleti i luga o le loam, poʻo le palapala lea e tumu i fugalaʻau.
  3. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, aua le faʻaaoga na moega lea na tupu muamua ai tamato, aniani, ma kukama. O le teritori lea ua totoina ai pateta, pi, po o kapisi e lelei atoatoa.
  4. O se fofo sili ona lelei o le tupu lea o le kalaka i le laufanua e sosoo ma strawberries, fugalaau poo rosa. Faatasi ai ma lona manogi manogi, o le a fefefe ese ai iniseti ma meaola faalafua e fiafia e taumamafa i laau mama.

O le totoina o le silati i luga o le moega e tasi mo le sili atu ma le lua tausaga sosoo e matua le fautuaina. E sili atu le tuʻuina atu o le 'upega tafaʻilagi a le itiiti ifo ma le fa tausaga. O lea e te maua ai le seleselega sili.

Totoina o le silati

Talu ai e le mafai e le kelela ona fatuina ni fatu, e tupu ai ona lava nifo, poo le fesoasoani a se tamai pulou e aliali i luga o le aū.

Ina ia totoina le keleka i le tautotogo ile laufanua, e tatau ona saunia muamua nifo:

  1. Faʻataʻituina ma le faaeteete nifo. E tatau ona e filifili naʻo le tele, e aunoa ma le faaleagaina ma faailoga o le pala. E tusa lava pe toʻatasi le nifo o le nifo i le ulu, o isi mea uma e le fetaui mo le tulaʻi. E taua tele lenei mea, aemaise lava pe afai ua fuafuaina e totō le kalaka i le tautotogo ile laufanua i Urals, lea e le eseese ai le eleele i le alofa tunoa mo laau toto.
  2. Ina ia puipuia le fatu mai le galo, e tatau ona sola mo ni nai minute i Fitosporin. Afai e le oi ai se vailaau faasaina, o se vaivaiga vaivai vaifofo o le potassium e masani ai.
  3. Mo le faʻaleleia o fua, ia gaogao nifo i totonu o le vai mai le palapala. Ina ia saunia, e tatau ona e aveina le 500 kalama o le efuefu, sasaa i se lita o vai, ma le kuka mo le afa itula. Ona malulu lea. O lenei vaifofo e avea o se mea lelei tele mo le laau toto.

Tuʻuese le tines ma fai uma togafiti saʻo ao lei tulaʻi. Afai e te faia muamua, o le a faʻavaivaia le aʻa ma o le a le tupu le aʻa.

O afea e totō ai le kāla?

O le tele o fai togalaau e finau pe a totoina le kalaka i le avanoa. O le taimi sili mo le luluina o le faaiuga lea o Mati ma le amataga o Aperila, pe a amata ona mafanafana le la i le tautotogo mafanafana, ma agi le matagi.

Ae, o uiga masani nei, ma e tatau i taʻita taʻitasi ona taʻitaʻia e ala i le tau. O le mea lea, o le totoina o le kalaka i totonu o le eleele i Siberia e tupu mai nai lo le itu i saute. Ae, o le taimi lava e liusuavai uma ai le kiona, ma o le eleele e mu ese laitiiti - e mafai ona e amata galue.

O laina e sili ona lelei mai le itu i matu i le itu i saute. O lea o le a susulu lelei lava laau i le la. O le va i le va o cloves e lua o le kelati e tatau ona le itiiti ifo i le 8-10 cm, ina ia mafai ai ona latou atiina ae atoatoa, ma ia le faalavelaveina le tasi ma le isi.

Totoina togafitiga pe a uma ona toto

A maeʻa le totoina o le kalaka i le tautotogo i le laufanua, e tatau ona e faatali mo lau, o lau muamua muamua. Ona e manaʻomia lea e tatala le alalaʻau e tuʻuina ai aʻa i se okesene, faʻapea foʻi le mulch ma peat or humus.

E tatau ona tele le sua, pe afai e afaina aʻa ona o le le lava o le susu, ona laiti ai lea o ulu, ma e ono le mafai ona faia. O le mea lea, afai o le tautotogo ma le mafanafana i lau eria ua matua vevela, ona tatau lea ona fafagaina i aso uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le totoina o le malisi i le tautotogo i le laufanua i Transbaikalia e maua ai le amataga o le faʻavaivai mai le taimi na magoto ai le fanua.

I le faaiuga o Iuni, e tatau ona taofi le susu o le eleele, ma e tatau ona faʻatagaina ulu e faʻagogo lelei mo le seleseleina. I le taimi lea, o le tuputupu ae tuputupu ae e taofia, ma ua mate le aʻa. A maeʻa le pito i luga, e mafai ona seleseleina le fualaʻau.

O le seleseleina o aʻa laau e amata ona fuafua i le eseesega, ae masani lava o lenei vaitaimi e aofia ai le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aukuso. E lava le na o le tilotilo o le ulu i se suo, tuu i se ato, ma tuu i se nofoaga manaia.

Afai e saʻo mea uma, o le totoina ma le puipuia o le kalaka i le malae vaʻaia o le a le afaina ai oe i faigata ma faafitauli, ma o le seleselega o le a sili atu ona lelei mo le galuega ua maeʻa.