Laʻau

Faʻasagaina togalaau, poʻo se suʻesuʻega lanumeamata i luga o le faletusi.

Mo tagata nonofo i le taulaga, o le faletalimalo o se avanoa faaopoopo e fiafia ai i le matagofie ma le manogi o laau. O le taimi lava e oʻo mai ai le mafanafana o aso o le tautotogo, e faitau afe ma afe o tagatanuu ua i ai se manao e fatuina se mea fou ma le tulaga ese i luga o le laulau. Tasi se filifiliga o le faʻaaogaina o le feaveaʻi o laau toto.

O tulafono faavae.

O fea e amata ai? Muamua lava, mo le faʻapipiʻiina o se faletalimalo togalaau, e tatau ona faia ni galuega amata faigofie:

  • ia faʻamautu lelei pusa fugalaau ma lagolago i luga o le fola poʻo luga o le fogafale;
  • aua nei galo e uiga i paluga mo le faʻafefe vai e puipuia ai tagata pasese-e ala mai i se pa'ū e lei fuafuaina;
  • mo le itu i saute, filifili pusa laupapa lanu moana pe palasitika ina ia le mafai e le aʻa o laau ona vevela i le la;
  • pusa pogisa e sili atu ona talafeagai mo le itu i matu;
  • i le pito i lalo o pusa taʻitasi o loʻo taatia ai se vaega o alavai (faʻalauteleina o le oneone, iliili, vaega o malala, galu tetele) 3-4 cm le mafiafia.


© Faʻataʻitaʻu Tauvaga

O loo tatou sauniuni le eleele.

E mafai ona faʻatauina le eleele i le nofoaga autu o togalaau poʻo le faleoloa fugalaau. O le taimi nei o loʻo i ai le tele o filifiliga o eleele ua maeʻa mo le toetoe o ituaiga uma o laau teuteu.

Ae sili ona lelei le faʻafefiloi o le eleele ia oe lava. E tatau ona ave fanua o le togalaau, peʻa ma le tele o le oneone i le fua faatatau o le 4: 2: 1.

E le fetaui lelei mo le laufanua faʻamalama o loʻo faʻaaogaina e tasi mama atoatoa. Faatasi ai ma le tele o le suāsusu, e mafai ona mate laau ona o le leai o se okesene i le meaʻai ma le fesuiaʻi o aʻa. Ma o le magoina o le meaʻai e matautia foi: o le peat moni e maua mai ai le vai mai laau toto, ma toetoe lava a le mafai ona lavea.

O le eleele e sili atu le iloa. Lafoaʻi mai pathogens o laau totō e faʻatino i le sasaaina o le eleele i se vevela mālūlū mālūlūlūlū o le potassium. Afai o loʻo e totoina fugalaau i luga o le faapaleloga mo le sili atu ma le tausaga, ia fautuaina e suitulaga i le pito i luga o le tolu o le eleele i totonu o le atigipusa ma ni mea fou i tausaga uma.

Faaopoopo i le eleele fuālaʻau e tuʻuina atu ai laau toto ma meaʻai ma faʻaleleia le tausiga, faʻaititia le aofaʻi o faʻamaʻi.

Fugalaau i luga o le faapaologa

Lauina o fatu.

O le auala pito sili ona faigofie e toto ai fatu o pailate i luga o pusa pusa ma pusa. Afai e vave tu mai le tautotogo ma mafanafana, e mafai ona e faamemelo i le fugalaau ia Iuni. O le lelei o lenei auala e. ia vave ona maua e fugalaau i totonu o se nofoaga tumau, ita i lalo o fesuiaiga masani i le vevela o le vevela, i matagi ma timuga, atiina ae vave, maua le susulu atoatoa o le la.

A maeʻa ona toto, sasaa le vai mafanafana i atigipusa ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se mea e ufiufi ai le malamalama - o le a puipuia ai fatu mai le malulu ma faʻavaveina ai o latou germination.

I le oʻo mai o le tipi, aveese le fale i le ao, ma i le po e sili atu ona lelei le faʻafefe o laau, aua E mafai lava ona faʻamago le tautotogo.

O nai faʻamatalaga mo le tausiga o laau toto.

O le teuteu o fugalaau o le balcony e manaomia ai le vai mafanafana. E tatau ona faʻatumu fagu ma tuʻu i le la - i le afiafi ua saunia le vai mo le faʻavaivai.

O laau laiti e manaʻomia le laʻei pito i luga, aemaise lava le gaʻo. O nisi taimi e faʻagesegese ai le tuputupu ae o laau, e foliga mai e vaivai le toto. I ia tulaga, o luga o laei ma le faʻaaogaina o le suavai faʻapitoa mo le totoina o fugalaau. Mo le totoina o laau totō, faʻaleleia le faʻaleleia o le suavai mo le faʻaauau pea ma le tele o fugalaau e lelei. O luga o laei e faia i aso uma 7-10.

Fugalaau i luga o le faapaologa

O le fea laau e sili ona manaʻo i ai?

Faatasi ai ma le fesoasoani o le aʻeina o laau toto, e mafai ona e faia ni ituaiga ata o ata tusi: pito i tua i pito o le faapaologa po o "pupuni" faataamilo i le nofoaga, suʻesuʻega lanumeamata ma se taualuga fugalaau po o se puaa vaʻa. O le mea autu o le faia lea o lagolagosua mo le aʻeina o laau. E mafai ona faia i maea uumi, faʻapipiʻi ona toso i luga o se faʻava o faʻamau poʻo ni uamea. O le laʻau suamalie o loʻo faia ai se puaa vaʻa, pe afai e te faia ni fale mo ia mai lala, tuʻu i totonu o se ipu tele ma nonoa i le uaea poʻo le twine luga.

Nasturtium e sili atu le lūlūina i luga o le pito i fafo o le paʻu. Tausi se vaega o uʻu i maea o loʻo faʻatutu i le pito i luga. Fugalaau o le a tutupu i le 40-50 aso pe a uma le luluina ma faʻaauau seʻia oʻo i le malulu. I luga o le balcony i saute i taumafanafana vevela ma i le lava le gaosia o le nasturtium atonu e fuga mai ia Aokuso. O le mea lea, e tatau ona puipuia, luluina ni nusi o le 2-3 fatu i le faaiuga o Me-amataga o Iuni. ona tupu lea o le fugalaau seia oo i le faaiuga o le vaitau.


© Thesupermat

Morning Glory (farbitis) lūlū faʻatasi i le taimi e tasi ma fatu nasturtium (ia Aperila-Me), le laina lona lua, vavalalata i totonu o le faapaologa. O le a totogo i le ogatotonu o Iuni ma amataga o Iulai ma o le a fuga i le sulu. I le faʻaaogaina o ituaiga o taeao mamalu ma fugalaau eseese lanu, e mafai ona e faia ni puipui mataʻina matala o le faapaleo, ma o lau togalaau o le a tapunia mai le prying mata ma le vevela o le la; O lenei mea e sili ona moni mo faletalimalo i saute. E na o le tatau lava ona tuʻuina atu le lagolago i le tulaga o ni fusi faataamilomilo faataamilo i le nofoaga o le faapaologa.


© Ralf Warner

Peʻa suamalie - o se tasi o laau e sili ona lauiloa mo togalaau faʻasaina. O ituaiga eseese, e oʻo i le maualuga 2 m poʻo le sili atu, e manaʻomia le lagolago. E i ai laʻau e maualalo le ola ae o le umi o le fana e 60-90 cm. O le maualuga o ituaiga eseese e le sili atu i le 40 cm.

O le laʻau suamalie e sili ona fiafia i nofoaga la. E fuga mai i le 90-100 aso talu ona lulu ma fuga i le kiona. O fatu e totogoina e sili ona lelei ona totoina ia Me i se nofoaga tumau, aua e le taliaina e le laau le gaosiga.

Ina ia sili atu le matagofie o le pusi suamalie ma fuga lelei, pi le pito i luga luga o le tolu o laulaau.


© tpholland

Pulu mumu mumu (teuteu) - tasi o vine lelei. O ituaiga o pini i aso nei o fugalaau e valiina e le gata i le mumu, ae faʻapea foi i papae, piniki, kulimi, ma e lua ni leo. O le togalaau e faʻapipiʻi ma le malulu, e ui lava e fuga mai i le paolo. O laʻau faʻalaʻau o pi ua ave i luga o lagolago e oo i le 4 mita le maualuga. O ona togi paʻu i totonu o ato e tautau e le o se mea e sili ona mataʻina.

O ni teuteu teuteu e manaia tele i se tapulaa faatapulaa o le palapala, lea e sili ona taua pe a tupu i luga o se faapaologa.

Laʻau tupugo e tupu i le 60-70 aso talu ona toto. Mo le vevela ma le faʻalauteleina o le fugalaau, e tatau ona aveese faʻamalo o meaola ma pulapula lanumeamata i fatu i le vave e mafai ai. O otaota teuteu teuteuina e lelei, 'oti pia o mea oona!


© gardengrrrl

Echinocystis (kukama vao) e seasea ona vaaia i luga o faleta balcony, e ui lava e maua ai le tele o lauusiusi. A o Aokuso, e susulu le liana i fulufulu lanu samasama, ma ia Setema, o fualaau muamua o loo i ai i luga, o le suamalie o laau e leai ni laumei, lea e foliga mai ai o fatu paʻu ua foliga tutusa ma le pauka.

O le le mautinoa o le lelei o lenei laau e mafai foi ona toto i pusa i lalo o le taumalulu (ia Novema). O le luluina o le taumalulu e sili ona lelei, e maua mai ai le germination o fatu o le echinocyst, e pei latou te manaʻomia le maalili. Afai e te lūlū fatu i le amataga o le tautotogo, e le o mea uma o le a tupu. Ae o le tausaga a sau, ia Aperila, o le a e maua ai ni kukama vao totō i totonu o le faletusi.


© Algirdas

Iapani - O se taʻutaʻu taʻitasi ma fuālaʻau manogi - O se tagata asiasi mai i luga o le faletua. O ona laumei matala e ola i le umi o le 2.5-3 m. E totoina fatu i le amataga o Me i se nofoaga tumau. Fugalaau fugalaau e laiti, e aoina i le pine pine, paʻu; male fugalaau e samasama-lanu meamata, panic inflorescence.

Homs fuga i le afa lona lua o le taumafanafana. O lenei liana faʻafefe faʻafefe o mea e fesoasoani i ai ma lagolago o soʻo se foliga. Hopu e fufulu pu, faʻagogo ma faʻaaoga e faʻaleleia ai le ea.


© Yoshikazu Takahira

Faʻamatalaga o Mea:

  • Faatoaga O 4/2005 - Faʻapipiʻi togalaau i luga o le faletusi.