O laau

Laʻau o le ufiufi: faʻamatalaga o laau, foliga, eseese i le ata

Willow o se tasi o na laau toto e masani ona tatou masani i ai. E iloa e le toatele i lalo o igoa e pei o vetla, willow, vine, talnik.

E masani ona maua i le ogatotonu o lo tatou atunuu. O nofoaga e sili ona fiafia i ai o ni nofoaga malulu. E i ai nisi o meaola e lagona lelei i totonu o le au. O nisi taimi e mafai ona maua ai lenei laau toto i totonu o vaomatua, lea e fai ai o se faʻafefiloi o isi laau.

Faamatalaga o le laau: o le a le manulele e pei

O Willow e aofia ai le tele o vao, lea e ono tele ni uiga i fafo. O lenei aiga e tusa ma le 300 ituaiga o meaola, o le tele o nei mea ua totoina lelei. O uiga o le laau e tatau ona faʻaalia manino, e ala i le palefaʻapea foʻi ma le vaʻaia e matuā manaia ma faigofie.

Pe a fuga mai, laiti mea e fai i luga o le willow. O le tele o ituaiga o laau iti e mafai ona ola e oo atu i le 10-15 m, ae o loo i ai ni faataitaiga sili ona manaia, o lona maualuga e mafai ona 30-40 mita.

Talosaga

O foliga o Willow e sili ona lelei i nofoaga nofofua ma vaega. Ina ia mamanu togalaau ma togalaau, e masani ona faʻaaogaina ituaiga o nei laau. O le tele o ituaiga e tumau le teuteuina lelei, e masani lava ona faʻaaogaina mo le gaosia o pa.

O le tele lava o taimi, e maua ai le mutilali i tafatafa o vaituloto, lea e foliga mai latou te faʻafetai tele i le siliva-lanumeamata o laʻau, ma faʻaopoopoina le faʻaleleia o le vai. O se tetele tele o nei laau totō o se aʻa malosi, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e faʻamalosia ai le tafe ma puipuia ai le palapala.

Mea tau vailaau

O le paʻu o le paʻulaʻau e sili ona taua i vailaau, ona o lenei meafaitino saunia fualaau faasaina mo togafitiga o faʻamaʻi faʻapitoa e pei ole:

  • faʻasalaga faʻapitoa;
  • tachycardia;
  • neurosis.

E le gata i lea, ei ai a latou meatotino antipyretic, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le tagata maʻi i le rūmate ma faʻasaʻo le manava.

I le avea ai o se sui o fafo, o sauniuniga e faʻavae i luga o le ulu o le ulugalii e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi inflammatory o le ooto, e faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le pala. Mo le togafitiga o le eczema, o le baths mai se decoction o le paʻu o le ulu ma le birch buds e aoga.

Ua faʻamaonia e Willow barki i faʻataʻitaʻi tagata: O se teuteuga na saunia mai ai e aoga tele mo:

  • tulaga vevela;
  • se malulu
  • rūmāmatika;
  • maʻi faʻamaʻi umi;
  • tiga i le manava ma le gaogao;
  • faʻamaʻi o le vao, gout;
  • E iai sona aʻafiaga, choleretic ma le diuretic.

O se vaifofo lelei o teuteuga i le togafitiga o:

  • tiga tiga;
  • faʻamaʻi o le vaʻa tautala;
  • leucorrhoea;
  • vailaʻau vevela;
  • vaivai vaivai.

Eseesega

White willow

O lenei sui o le aiga e le tutusa le maualuga, o le 10-12 m, faapea foi ma le le mautonu. O le igoa o lenei meaola e fesootai ma lanu lanu siliva. Vaʻaia tele i le faʻatasi ai ma laʻau tetele e lanu lanumeamata lanumeamata - solofanua solofanua, elm poʻo linden. E talafeagai foi le totoina o lenei laau i le pito i tua, o se taunuuga o laʻau teuteu o lenei laau toto e mafai ona taulaʻi atu i le matagofie o le manogi mumu lanu mūmū, barberry po o le pogisa o le mauga pine.

White willow, fetagisi foliga

O le ausia o se maualuga o le 5-7 mita, o lenei laau toto e tu i fafo ma se pale teuteu, lea e pa'ū i vaʻa. E iloagofie foi e lala uumi, lea e toetoe lava a oʻo i luga o le fogaeleele. E mafai ona ola i le toetoe lava o eleele tetee i le malulu o le malulu, tali i le susu. E mafai ona ola e oʻo lava i luga o se potu malulu, ae peitai, o le leai o se malamalama o le la e afaina ai le tele ma le teuteu o le pale.

O le ufiufi o le seleselega e foliga mai e le gata i se ituaiga o laau toto na totoina, ae o se vaega foi o se vaega o laau, aemaise lava pe a latou totoina i luga o auvai o tino vai. E mafai ona fausia ai se mea lelei tele faatasi ma isi mea teuteu ma le faʻamaina ma le maualalo o conifers - juniper, cypress, thuja.

Uila laʻau, faʻalelei foliga

Shrubby willow ona o lana apili i le palealii, lea ei ai le mea saʻo saʻo pe faʻapipiʻi. I le gasologa o le tuputupu ae, o le rocket e faia ai se tele o ogalaau, lea i nisi tulaga e mafai ona ola e oo i le 7 m. O le avea o se togalaau malulu, e sili ona matagofie e tumau e oʻo lava i le maasiasi leaga. E sili atu le lelei o Rakita e le gata o se laau totō na totoina, ae o se vaega foi o le totoina o laau. O lenei laau e mafai ona faʻaaoga e avea o se talaaga mo isi mea totō teuteu. E matagofie le matagofie o le matafaga o le vai, lea ua teuteuina i se ie puipui po o se manoa o laau faapena. E le gata i lea, o fale puipui e masani lava ona tofiaina galuega a le pa puipui.

Fulufulu anufe, tagi tagi

O le uiga teuteu o lenei laau toto na tuuina mai e ala i le paʻu o le tagi, lea ua fausia i foliga o se faleie i luga o se tamai ogalaau, lea e oo atu i le maualuga o le 1.5 mita. I tausaga talu ai nei, ua amata ona faateleina le fiafia i ai, lea na matua faafaigofieina e ala i le maua o mea toto totoina mai fafo. Afai e totō lenei lauulu teuteu i se nofoaga lanu, e mafai ona fausia se pale vaapiapi o foliga lanu ma vailaau e tu i luga, i nisi tulaga e mafai ona oʻo i le eleele.

I le tautotogo, pe a amata ona fuga le laau, i luga o laʻau fugalaau fugalaau tatalaO le iʻuga, o le willow e amata ona pei o le laumei tele. I lenei laau, e masani ona le matauina le tuputupu ae i luga, e le sili atu nai lo le 30-40 cm le maualuga le maualuga o le ogaumu. E masani lava ona faʻaaogaina i vaega faʻavae. Ae ui i lea, o lenei laau toto e maua ai se foliga matagofie i le tuufaatasiga faatasi ai ma laau totino ei ai le matagofie o le paolo o laʻau, pe a totoina i autafa o itu o togalaau.

O le tausia o lenei meaola e talitutusa lava ma soʻo se faʻalaʻau faʻasaina. O se fua tatau mo ia o le teuina o le ola vao, lea e masani ona aliali mai i luga o se koluma i lalo o le tui puipui. Afai e le faia lenei, ona toe oti ai lea o le vaega mulimuli. Talu ai e le o le malulu o lenei ituaiga o mutilulu, e fautuaina e filifili nofoaga o loʻo i ai le malamalama lelei ma puipuia mai le matagi mo le totoina.

A o tuputupu ae i le itu i mātū o Moscou, e fautuaina se vaega o le fatugaina saunia mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, ua afifiina i mea e le o ni mea e faʻaaogaina ile tele o laumei, mo se faʻataʻitaʻiga, spunbond. A oʻo ina totoina laau totō, e tatau ona ave le tausiga ina ia tumau lo latou tuātusi: mo lenei mea, e tolu siteki e tulia i tafatafa o le eleele ma o loʻo totoina se laau.

Willow

E maua i le tele o eria o lo tatou atunuu, sei vagana ai mamao matu ma saute. O se laau tele e iai le tele o lala, e maualuga lona maualuga e le sili atu ma le 8 m. O loo faia ai se pale lautele, e faia i pine uumi umi e pei o le fulufulu i tausaga muamua o le tuputupu ae ona avea ai lea ma mea e leai se mea. O lanu e teuteu ai laulaau-lanceolate ma le pito i luga. E umi le sili atu ma le 10 cm le umi, e valiina i le pito i luga i le lanumeamata. O le vaega pito i lalo e iai le lanu siliva ona o le i ai o lauulu enaena.

O lenei vilila vine e iai le isi igoa, lea e fesootaʻi ma lona tutusa ma laulaau vao. A amata ona fuga laiti tautaliga ua faia e oo i le 6 cm le umi. I lenei laasaga o le taamilosaga o le olaga, o le laau toto e matua fesuisuiai, ma totoe mo le 6-13 aso.

I le gasologa o le vaitau, e televave le mauaina o le lanu meamata, ae o le siʻosiʻomaga o le olaga e le sili atu i le 30 tausaga, pe a maeʻa ona tupu. Talu ai ona o le malosi tele i le malulu o le malulu, o lenei ituaiga o laulaau e mafai ona tatalia le totoina, teuteu ma lagona le lelei i le aai. E mafai ona ola e oʻo lava i eleele pala. Faafetai i le tipiina, e mafai ona fausia ai ni vao tetele.

Faaiuga

I aso nei, o le seleselega ua taʻua o se tasi o laau e sili ona lauiloa i le vao ma e toetoe lava o tatou uma e masani. E matua faigofie lava ona iloa lenei faʻamalo faafetai i le i ai o pupu uila uumi. O le tele o fale o le taumafanafana e masani ona faʻaaogaina mo ni mea teuteu, ona e mafua mai i lona le lelei, e mafai ona ola latalata i soo se mea. O le mea lea, o le suʻeina o se fatuga, e le tatau ona e iloa le mea e tupu ai le willow. O ona fualaʻau e mafai ona faʻaleleia ma ola umi e mafai ai ona teuteu, e mafai ona faʻaaogaina o se pa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaaoga e avea o se talaaga e teuteu ai isi mea faʻamalosi teuteu.

Faʻafefete i le Willow Tree