Faatoaga

Vaʻaia o le faʻapipiʻiina o sulu mo le moa

O fua o le tamaoaiga o tagata o aso nei o nuʻu ma fale mafanafana o ituaiga sili ona lauiloa o moa. I le taimi lava e tasi, o le tuʻuina atu o laumei autu i totonu o fale moa ma le gaosia saoloto, fuamoa e maua ai fuamoa e maua ai fuamoa fou e fitu i le aiga, ma e mafai ona fafagaina manu laiti mo aano o manufasi.

Amataina faifaatoaga o manufeʻai e masani ona feagai ma le filifilia o nei moa e alu i le faatoaga. E tusa ai ma fuainumera, o le tele o taimi e sili ona fiafia i le itu o fuamoa ma aano o manufasi. O ia manulele e eseese:

  • lē faʻaleagaina;
  • sili atu le tetee atu i faʻamaʻi pipisi nai lo tagata faʻatau;
  • fetuunaiga i avanoa saoloto;
  • tutoatasi i le mauaina mai o fafaga i le nofoaga;
  • gaʻo maualuluga ma gaʻo.

E ui lava o le gaosia o manufasi o nei moa e le mafai ona taua o ni mea taua, o manufela ma le mamafa o le 2.5-3 kg e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina o aiga. E le gata i lea, o tagata manulele o loʻo i ai le sulu malamalama poʻo le alalaʻau ua sauni e pala i le 126-130 aso, ma a mavae sina taimi e mafai ona latou aumaia fuamoa fuamoa ma nonofo i luga o le faamoega. Po o le a lava le ituaiga, e le itiiti ifo i le 250 fuamoa i le tausaga e maua mai i le fuamoa tomua o le tausaga. O ia faʻatinoga e le mafai ona ausia i le tele, e oʻo atu i le 5 kilokalama o le mamafa o le ola, ae tuʻuina atu le afa o moa manu.

E faʻapefea ona suʻe ituaiga aupito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina o laumei mo le fale? E le o se mea e ofo ai e faapea, o tagata o loʻo i ai moa moa i togafiti a le aiga, latou te fia iloa taunuʻuga oa latou galuega i le vave e mafai ai, ma e le faʻatali mo le tau.

Ina ia ausia se maliega fetuunai, na gaosia e faifaatoaga ituaiga o manu-fuamoa o moa, lea e na o sina mea itiiti lava i le gaosia o fuamoa i fuamoa. Ae i le taimi lava e tasi latou te mafai ona fuaina le tasi ma le afa taimi malamalama o le "polofesa" taʻiala. O moa fuamoa-moa e toʻafilemu, faigata, o manulele lelei ma ua tupu e aunoa ma se aʻa i totonu o moa moa ma luga o fanua. Ae ui i lea, na o le faifaatoaga faʻatoʻaga e mafai ona filifili pe o le a le mea e sili atu ona lelei, ma o le a le mea e maua e le tupulaga talavou. Ina ia faia lenei mea, e aoga le suesue i foliga o ituaiga eseese o le faapaleina o laumei ma faatusatusa le tasi i le isi.

Chickens Leggorn White

Faatasi ai ma ituaiga o le faapaleina o laumei o le tino o fuamoa, o le lauiloa ma lautele o White Leghorn. Mo le tele o tausaga, o le siitia, malosi le 'ai ma le vave totoina o moa ua masani masani ai faifaatoaga fagafao i le lalolagi atoa, e avea ma toa i le vave fua o fuamoa. O uluai fuamoa paʻepaʻe e tusa ma le 62 kene o le manulele e aumaia i le 4-5 masina. I le taimi lava e tasi, o le fuainumera o fuamoa i sui sili ona lelei o le ituaiga e oʻo atu i le 250 fasi vaega. O le mamafa o se manulele matutua, pe a faʻatusatusa i ituaiga o manu, e laʻititi lava - na o le 1.5-2.5 kilokalama. Ae o le fafaga lelei o meaola laiti, e mafai ona e maua ni aano o manu lelei.

Mo faifaatoaga laiti, o le dwarf Leggors e lelei, ma faʻatasi ai ma le faʻaogaina o fuamoa. O le mamafa o nei moa e le sili atu i le 1.7 kilokalama, faatasi ai ma le fua tutusa o fuamoa e pei o le tele o moa.

Faʻatonuina e le Dutch Holani Highsex Brown ma Highsex White

I aso nei, o lenei ituaiga o moa ua avea ma amataga mo le mauaina o le tele o fua eseese o fuamoa ma le gaosiga o manu-fua. O se faʻataʻitaʻiga o le koluse Crosssex brown ma paʻepaʻe. E le mafai ona tauva le manulele o Dutch ma le moa, ae talu mai le fa masina na latou felelei ai, ma aumai ai fua o le 65-gram. Mo le tausaga, tuʻuina atu e le matua se faʻamaumauga tusitusia o le gaosiga - 300 fua. O le gaosiga e le pa'ū mo 2-3 tausaga.

Lalu Manuia

O Loman Brown na motusia e le faʻasalalau e maua mai e le au Siamani i luga o le faavae o sui o le Plymouthrock ma le Rhode Island tupuaga o le ituaiga fuamoa. O le tuʻuina atu o Loman Brown e tusa ai ma le igoa e lanu enaena ma maua ai se toʻafilemu, uiga lelei mo le faʻaauau i luga o se faatoaga tumaʻoti. O nei manulele e le matamuli, faigata ma sili ona aoga.

I le faaopoopo atu i nei tulaga lelei, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu le tau aoga o le tausia o lenei ituaiga o moa. Latou te lava meaʻai, ae mai le 5.5 masina ua latou saunia e faanatinati. I le averesi, o le fuamoa e tusa ma le 62-64 kalama, o loʻo i ai se atigi lanu enaena malosi, o uiga o nei lanu mumu lanu mumu. E oʻo atu i le 320 fuamoa e mafai ona maua mai se fafine i le tausaga, lea e aʻafia ai foʻi le filifiliga o le faʻamaumau o le hens.

Rhode Island Chickens

O augatama a Brown - Ua fafagaina moa Rhode Island i le Iunaite Setete e ala i le fusia o laina gafa manuia e maua ai se manu malosi manu ma-manu. O nei laumei mumu lanu moana ma manulele i lanu uliuli ma lanumeamata matagofie ma vae mamana, tamai apaau ma lanu samasama e tosina atu ai le manatu o tagata e ona fanua e le gata i se manulele matagofie, ae faapea foi ma le mamafa o tino o manu.

O le mamafa o le tino o se moa matua e oʻo atu i le 3.8 kilokalama, ma moa i le kilokalama uma e mama. O le manu felelei e amata i le fitu masina, ma i le tausaga e mafai ona oʻo i le lua selau fuamoa.

Toa pepe o Russian White

Mo le tele o faifaatoaga moa, o le amataga o le manulele ua avea o se mea taua e aafia ai le filifilia o le faapaleina o hens. O lenei faiga e talafeagai, talu ai e masani lava ona sili atu ona fetuutuunai ituaiga o le lotoifale i tulaga ola, e masani i meaʻai e faʻaaoga ma le tau. O le fanau a Russkaya Belya, na totogo i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, o fanau ia o le White Leghorn ma manu felelei, lea ua sili atu ma sili atu ona faamanuiaina i le faagasologa o filifiliga.

I le lima masina le matua, o le tuʻuina atu o laumei o lenei ituaiga tuʻuina atu fua muamua paʻepaʻe e tusa ma le 58 kalama. E sili atu ma le 200 fuamoa e mafai ona maua mai le tagata taʻitasi i le tausaga.

E le gata i lea, o le fua faatatau o le gaosiga o fuamoa e le pa'ū i tulaga leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi umi vevela poʻo le le lava o meaʻai.

Vaʻaina o moa Adiga siliva

O le siliva o le lagomeli o le Adler e matagofie lava manu felelei o manu e maua i le Itumalo o Krasnodar. O moa ma-fuamoa e mafai ona tuʻufaʻatasia ai foliga o le tele o ituaiga lauiloa filifilia e tagata faʻato'ā avea ma tuaa o se manulele e le masani ai lanu.

Mo manulele o lenei ituaiga, o le skeleton malosi o se uiga lelei, e faʻaalia ai le lelei o le mamafa o le tino, faʻaleleia le amio ma le faʻatuatuaina. O le lanu siliva o le faʻamavaeina o le vao o le a le tuua ai o latou tagata e aunoa ma ni fuamoa, ma o le a maua e tamaiti talavou gaʻo ni meaʻai lelei.

Vaʻaia o hens Kotlyarevskaya

O le isi fatuga malosi e faʻamoemoe mo fuamoa ma aano o manu o le Caucasian e mafua mai i le faʻataʻotoina o sulu o le ituaiga Kotlyarevskaya. E tasi le tausaga, e mafai ai e moa ona tuʻuina atu i le 240 fuamoa, ma faʻamautinoa lelei ma fafagaina, o le fuamoa o manu e le faʻaitiitia mo le tele o tausaga. O lapisi o le kulimi e tusa ma le 63 kalama o loʻo i ai se lanu enaena manaia manaia. O fua o le uluaʻi fua, ae tele. E le naʻo le maelega o laumei faʻamalosi, ae o laʻau manogi foi, e aʻafia ai foi le filifilia o le ituaiga sili ona lelei o le faʻamautuina o nila mo le fale.

Vasega o moa Zagorsk salmon

Faʻataʻitaʻiina o matai e latalata i Moscow na maua se fanau o le tuʻuina atu o laumei, e fiafia mo ē e ona tuafale. O i latou nei o moa o le salmon Zagorsk, ua faaigoaina faapea faafetai i le malamalama, ata matagofie o aano o manu o le tofo lelei. O le mamafa o le moa o lenei ituaiga e oʻo atu i le 3.6 kilokalama, ma e mafai ona mamafa eleni i le 2.7 kilokalama.

E mafai ona tosina i ai le faʻatoʻaga faʻatoʻaga i le mea moni e faʻapea o tane ma fafine iinei ua ese mai le aso mai le isi. Ma i le taimi o le tuputupu aʻe, pe a faʻapipiʻi le lanu, e mautinoa lava e le faʻalavelaveina le taʻavale ma le matua.

O lapisi lapopoa taʻitasi i le tausaga e tuʻuina atu i le tagata e ona le 260 fuamoa e tusa ma le 60 kalama.

Vaʻaia o moa Pushkinskaya tafe ma motusia

Mo le tausaga faakalena, o le Pushkin faʻamalamaina o le moa e mafai ona tuʻuina atu i le 270 fuamoa, ae o le fafine e tusa ma le 2 kilokalama, ma o loʻo ola aʻe le roosters i le 2.5 kilokalama. Faatasi ai ma na ituaiga o gaioiga faatosina, e le mafai e se tasi ona matauina faamatalaga mai fafo o le manulele. O tafaoga ma moa e manaia tele. Faʻasaga i se paʻepaʻe paʻepaʻe o manulele, o lanu uliuli ma enaena e manino lava ona iloa i eseesega eseese. E mama laumei, o le 'auʻau e matua punou, o laʻau ma paʻu e mumu.

Mo le tuufaatasiga, o lenei ituaiga o le faapaleina o namoa e lelei ona e le iloa pe faapefea ona felelei ma e le manaomia ai le fausia o papuipui matuia.

Mai lava i le amataga, o moa ua iloga i lo latou tutumau, faigofie ona latou faʻaaogaina, o latou lava e naunau ma le manuia e suʻe meaai. E le gata i lea, o aano o manufasi e matua matagofie lava ma tofo.

Chickens o le aso Kuchinsky pepe

O uiga sili ona lelei o fuamoa ma aano o manufasi o loʻo i ai i le tasi, o lava o le Iupeli Kuchinsky. Faʻapitoa i tuutuuga o le taofia, ae vave sauniuni ma manulele matagofie e tuʻuina atu i lē e ana le fanua i le 180 fuamoa i le tausaga. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le gaosiga o aano o manufasi. Ole maualuga o le moa e oʻo i le 3.7 kilokalama, o le hens per kilogram e sili atu nai lo alii.

Ituaiga o le fanau Pule

O tuai, o loʻo faʻasolosolo lelei e le o faʻaitiitia i le lauiloa i faatoaga tetele, ma i totonu o lotoa tutoatasi, lea e na o nai manulele e teuina. Ae o le olaga e agai pea i luma, o le mea lea o le fausiaina e le fausiaina o le sili atu ma le tele o koluse fou ma fanau.

O se tasi o nei faʻafouga o le Lawn breed. O latou tino fua tele ma fuamoa-fuamoa, e maua mai sui pito sili ona lelei o le lalolagi moa.

Faʻafetai i le tomai faʻapitoa o le toto, e mafai e faifaʻatasiga ona maua se lafu ola maloloina lelei ma uiga e pulea ai o latou augatuaa, o lona uiga, i le maualuga o le gaosiga o fuamoa ma gaosiga lelei o manu. I le taimi lava e tasi, o le faʻapipiʻiina o manoa e le faʻafefe, faʻafetaui ma faigofie ona faʻafetaui i tulaga eseese o le taofia.