Laʻau

Faʻatoʻa togafitia togafitiga fale tausi fale ma toe gaosia

Faʻatoʻa togavao laau mai le aiga Crassulaceae, lea e tupu manuia pe a alu i le fale. O le fanau mai o Echeveria o Mekisiko. O tagata na faaigoa o Echeveria na taua o se maa papa. O le siakiina e taua foi ma talavou mo lona foliga tutusa i lenei laau.

Faamatalaga lautele

Vaʻaia laau toto, o nisi taimi o loʻo i ai ituaiga o vao. O laulaau e foliga mai e foliga mai o se laititi laʻitiiti. O lālā e fai ma sui o le rosette e pei o se rosa. O le lau o le lau i totonu o nisi o ituaiga o meaola e fafo i fafo, ma o nisi e lamolemole, manaia.

O le laau o loʻo i ai se lanu mataʻutia - lanu. O le umi o le laʻau i nisi taimi e oʻo atu i le 25 cm i le lautele o le laʻau e tusa ma le 15 cm. O laʻau e lamolemole, ae laiti, ma o nisi o ituaiga e foliga mai e nonofo i luga o le eleele. Ua tupu foi ituaiga o meaola, ae o le faia o lenei mea e tatau ona maua ai le malamalama talafeagai.

E mafai ona vaaia fugalaau fugalaau i le taumafanafana. O inflorescences e le tele pe tusa ma le 3 cm, ae i ni numera tele ma pei o logo. O fugalaau o loo i luga o se maualuga maualuga ma e pei o se faamalu. O le fuga o fugalaau o le moli lanumoana poʻo le mūmū, ma o totonu, sili atu ona tumu. Fugalaau e tusa ma le masina.

Vaʻalele ma ituaiga eseese

I le natura, e tusa ma le 150 ituaiga, ae na o ni isi e ola i totonu.

Faʻaleleia le alofa o lenei ituaiga o laufanua o loʻo i ai laulaau o se mea e faʻafefeteina, ma o le rosette lava ia o loʻo faʻatusalia mai i se foliga paʻu. O fualaau o le laau e saʻo, ae o le matua o latou tausaga o le a avea ma tafaoga foliga ma faasalalauina. E mafai e le lanu ona totoina i latou i le palapala.

I se tagata tele lava, o le rosette e oʻo atu i le 15 cm le lautele, ma o ona gaioiga o loʻo i ai i luga o laʻau tuai. O le uumi o le lau e oʻo atu i le 5 cm ma le lautele o le 2 cm. O le pito i lalo e maua ai le lanu piniki, po o se lanu mumu sesega ma se fusi samasama i luga.

Faʻafeveria Agave O lenei ituaiga o meaola e ola i le tasi roetette compact e oo i le 30 cm le lautele. O pana e puupuu pe leai foi. O laʻau e tutusa ma pei o se tafatolu. O le pito i luga ole laupepa e lamolemole ma susulu i le umi ole laupepa e tusa ma le 9 cm ma le 6 lautele.

O le pulou e aliali mai i le ogatotonu o le pusa, ma oʻo atu i le toeitiiti 40 cm. O aʻafiaga o loʻo i ai se lanu samasama-lanumumu. O le lau o loʻo i ai se lanu lanumeamata mumu ma se mūmū sesega i luga o le pito.

Echeveria Derenberg o lona taʻitoʻatasi taʻoto i le mea moni o loʻo iai se fuainumera tele o tila e fusi ai. O fafo e tusa ma le 6 cm le lautele. O le fuaina o laulaau e paʻepaʻe pe faʻamamaina le olive ma se paʻu mumu i le pito i luga. O le uumi o le laupepa e tusa ma le 4 cm ma le 2 cm lautele. O fugalaau Spikelet e aofia ai fugalaau e 5. Pedicel e tusa ma le 6 cm le maualuga.

E foliga mai o le faʻavavevave ona o lona lanu uliuli lanu moana echeveria gray-hair. Ae o aʻafiaga o lenei ituaiga o loʻo i ai se kulimi moli ma e pipii i le itu.

Lavea Lau o se ituaiga o meaola suamalie ma e tele le 20 cm le lautele. O le laʻau e tusa ma le 6 cm le uumi, ma ona o lona paʻu matte e toetoe lava o lona lanu paʻepaʻe. Inflorescences e tetele, e le pei o isi ituaiga, e tusa ma le lua senitimita. O le fatuina o fugalaau o le moli, e iai foi ma le mea e tasi.

Faʻamalo faʻamalosi O se foliga manaia lea. E laʻititi laʻitiiti pe leai foi. E toetoe lava o le selau o pogisa e pei o le lanu olive o le lau o le lau. O le foliga o laulaau e pei o le tauau o le tauau i se mea mataʻutia. O le uumi o le lau e 9 cm ma le lautele e tusa ma le 3 cm. O le fuga e tupu i le taumafanafana. O le fatu o le fugalaau e samasama lanu samasama.

Faʻaleleia "Le Prince Black" O se laau totoa lenei ma se roe aano e oo i le 15 cm le lautele. Paolo o laulaau ma lanu meamata. O inflorescences o loʻo faʻatusalia i le penta lalata. O le fuga o le fugalaau e mumu-sukalati poo le moli ma o loʻo i luga o se maualuga maualuga.

Faʻafeiloaʻi Echeveria foliga vaaia e pei o se rosette mafiafia ma le lanu o laulaau. I le gasologa o tausaga, o le a tupu aʻe se taʻavale fetolofi i totonu o le laau. O le fatu o le fugalaau e samasama-lanu moli. Fuga e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana.

Faʻasaoina Pulidonis E i ai laʻau uumi ua laugatasia ma se mūmū mūmū. O foliga o le pusa e foliga mai o se fetu.

Echeveria Miranda tuʻuina laulaʻau ma se speck i pito. O lenei ituaiga meaola e ese le paolo o le lanu, mumu, lanu piniki po o le samasama. O le foliga mai o le fuga e pei o se lotus.

Faʻaleleia nodulose poʻo nodular e i ai sana pe tusa ma le 20 cm. O laulaau ei ai se lanu mumu i autafa o le pito. Laʻau mūmū mūmū mumu lanu enaena ia Mati.

Faʻaleleia fale tausi

O le malamalama mo le laau e manaʻomia ai se faʻasalaga pupula ma i le tele o le aofaʻiga, o lona uiga, o aso uma o le ao. Faatasi ai ma le malamalama lelei lava, o laulaau o le laau e avea ma mea e sili ona suamalie, ma o le tosoina o laulaau e avea ma se mumu mumu.

E sili atu mo le tuputupu aʻe o echeveria, le itu i saute o le potu. Afai e te faʻatau se laau totino, ona tatau lea ona e masani ona e masani i le la ina ia le maua ai e le laau le la i luga o lau. O le laau e fiafia i le malulu o le ea i le taumafanafana e tusa ma le 25 tikeri, ma i le taumalulu, a itiiti ifo ma le 6 tikeri.

E faʻafefea vai vaiveria

Faʻamaualalo le laau mai se pulumu e le tatau, ona o lālā e ono amata ona pala. E mafai e le siaki ona faʻaleleia lelei le va i totonu o le ea.

I le mafanafana o le vaitau, e faʻafefe ai le fale e pei ona tatau ai, pe a faʻapala le eleele i totonu o le ulo i le pito i lalo. E manaʻomia le faʻaleleia tatau.

I le taumalulu, afai e maualalo le vevela o le ea, ona tatau lea ona faʻaitiitia le faʻavalaina i se mea maualalo. Ae afai o le ea vevela e masani, ona tatau lea ona faʻafeinu i taimi uma pe a manaʻomia. E tatau ona fofo le vai mo le faʻavaivai. Aloese mai le maua o le vai i luga o le pusa ma laʻau pe a faʻafeinu, o le a le mafai ona aloese mai ai.

Soʻo mo le echeveria

Mo le laau toto, e mafai ona e faʻatau eleele e saunia mo le cacti. Po o le fefiloi mole mole, oneone lapoʻa i le tutusa tutusa ma sina paʻu o le maa e pei o se alavai i le pito i lalo poʻo le uamea lautele.

I le taimi o le atinaʻeina o le faʻaleleia, e fafagaina le laau i le fugalaupapa mo cacti. Ae ia ave le afa o le faasologa masani o loo faailoaina i luga o le afifi ina ia le faaleagaina ai le laau. I le tau malulu, e le faʻapalapalaina e le laau.

E faʻafefea ona faʻaaogaina le paveria

E tatau ona totoina le laau i tausaga taʻitasi. O le gafatia mo le popole e tatau ona filifilia lautele ma le loloto. Talu ai ona o le maualuga o le laau o loo i luga o le fogaeleele. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le suʻega ina ia le faaleagaina ai e le laau fasi lau.

Faʻaleleia le totoina pe a uma ona faʻatau, pe a mavae ni nai vaiaso. Aʻo le i faʻauluina, e tatau i le fale ona taofi le faʻamalosia lelei. O le laau e tatau ona sii i se pusa eseese ma se vaega eleele mama atoatoa o le palapala, ma a uma ona toe totoina, e tatau ona uma le vai.

Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i laʻau

O lenei ituaiga o gaosia e maua i le vavaeina o le lau mai le tina. Ona manaʻomia lea ona faʻagogo le laulaʻau e aloese ai mai le pala i le palapala, e tusa ma le vaiaso. A maeʻa lena, e tatau ona tuu le laulaʻau i luga o le palapala susu i fafo ma tausi i le vevela pe a ma le 25 tikeri mo le aʻafia. A maeʻa foliga mai o se tamai laupepa, e tatau ona totō laau i ni atigi pusa eseese.

Faʻafouina o le faʻafefeteina

Auala e sili atu ona faʻaleleia. Mo lenei mea, ua vavae ese le tama teine ​​mai le tagata matua ma o le tipi ua togafitia i le gaʻoina o le malala ma faʻagogo mo le afa aso. A maeʻa lena mea, e totōina i latou i totonu o le oneone, o le oneone susu mo le aʻafia. O lenei metotia o le toe gaosia e sili ona aoga i le vave ona aliali mai o ni paʻu.

Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i le vavae

I le faʻaaogaina, o le faʻalauteleina e ala i le tosoina e leʻo galue. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se laulaau ma pe a uma ona mamago le laau e tatau ona aʻa i le eleele poo oneone. Pe a ma le masina, e totogo le laau.

Maʻi ma meaʻai

  • O le tele o taimi, ua faaleagaina le laau e le anufe. Mo le puipuiga, e tatau ona togafitia le laau i se iniseti.
  • O lālā e lanu samasama; o le faʻavaivai o le vai i totonu o le eleele atonu o le mafuaʻaga lea.
  • Laʻau paʻu, o le mafuaaga mo lenei mea e le lava le fausiaina o le laau.
  • I le tuaveria, o lau pito i lalo ua vevela. E masani lava ona tupu lenei mea i le taumalulu, ma a maeʻa le lau, e aliali mai pepe fou.
  • O laʻau ua paʻu ma ua amata ona paʻu, o le mafuaaga e ono paʻu i le susu i le tau malulu.
  • Afai o le laʻau i luga o le laau e minoi ma laʻititi laitiiti, o le mafuaʻaga e le lelei ona filifilia ni iniseti.

I le mulimuli ai i tulafono uma mo le tausiga o le laau, o le ae le maua ni faafitauli i le tuputupu ae.