Laʻau

Aisea ua le fuga mai ai le Tiapolo?

O le fale o le "Decembrist" poʻo le vaomatua cactus sa i ai lona igoa mo le matagofie matagofie ma le lauolaola, lea i le tele o mataupu e faʻaauauina ia Tesema. I le taumalulu, e aumai e le laau se punavai laitiiti i totonu o le fale, siitia ai lagona ma teuteuina le potu. Ae e tupu foi o se fagafao e le faafuasei ona fuga, ma o mafuaaga mo lenei mea e le o iloa. O le mea moni, e tatau lava ona e mulimuli i tulafono faavae mo le tausiga o fugalaau i le gasologa o le tausaga. O le Decembrist ua manatu o se mea e le lelei ma e le o se mea e tupu ai. Ma afai e le fuga, ona tatau ai lea ona iloa pe o le a tonu le fugalaau e le fiafia ma faanatinati ona faia ni auala e faatupuina ai se siosiomaga lelei.

Tulāfono Tausi Tausiga

Manaoga faʻamalamalama

O le Decembrist e le fiafia i le susulu malamalama o le la, e sili atu le tuʻuina o se atigipusa ma se fugalaau i totonu o le paolo. E le pei o le tele o isi laau totő, e le manaʻomia le faʻamalamalamaina i taimi puupuu o aso malamalama. Fugalaau e na o le malamalama masani.

Tulaga o le vevela

E le fiafia se pa laau i suiga faafuasei i le vevela i le potu. O le vevela lelei i le taumalulu o le 12-16 tikeri o le vevela. I le tau mafanafana, e lagona e totonu o le fugalaau le fiafia tele i luga o le loggia poʻo le faapaologa, ae aunoa ma le susulu o le la.

Faʻasaʻo Tulafono

E fautuaina le tele ma masani i le taimi mafanafana ma le itiiti i le taimi o le malulu malulu.

Tausia aʻo lei tupu

Mo le atinaʻeina atoatoa o le laau i le taimi o le fatuina o pupuvao i totonu o le potu, e tatau ona faatumauina le vevela mautu ma le malamalama lelei. I le taimi lea, e le fautuaina e tipi le vaʻaiga poʻo le toe faʻaopoopoina o fagu fugalaau i se isi nofoaga. E manaomia e le laau le filemu atoatoa ma le faʻaleʻaleʻaleʻaina, a le o lea, o le Decembrist e mafai ona faʻafetaia uma le pulupulu, e le mafai ai ona tatala.

Tausalaga moe

Setema o le masina lea e malolo le Decembrist. O le faʻatonuga atoatoa o tumutumu ma le vaitau o le fugalaau e sosoo ai e faʻalagolago i tulaga o le a ia faʻaaluina i lenei masina. O le vevela o le ea e tatau ona faʻaitiitia, ma o le tele ma taimi o le faʻavaivai o le a faʻaitiitia faʻaititia. I le taimi lea, soʻo se laei pito i luga ma le susunuina o mea e faʻasaina.

Suiga

O le gaosiga o taimi e mafai ai e le faleplant ona faʻaauau pea ona faʻaleleia ma tuputupu ae. I le taimi o le gafa, e mafai ona asiasia le tulaga o le aʻa ma, pe a talafeagai, ia faia ni metotia talafeagai. Faatasi ai ma se tasi o soliga o tulafono mo le tausia o le Decembrist (soona inu tele, overheating of the soil or its low temperature, insufficient moisture, excess or lack of fertilizer, foliga vaaia o meaola faalafua), e mafai ona amata ona pala aʻa. E manaʻomia le suʻesuʻe ma le totoa o aʻa ma aveese vaega uma ua faaleagaina pe maʻi. O aʻafia maloloina e tatau ona mulumulu lelei i le vai vevela ma tuʻuina ia faʻamamago.

A maeʻa le togafitiga o le solofanua, e tuu le fugalaau i totonu o se fagu fugalaau fou ua tumu i paluga fou palapala.

Afai i le taimi o le suia o aʻa i se tulaga lelei, ma o foliga mai o le fugalaau e le o se mea aupito sili ona lelei, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le faʻafeinu poʻo le suia o le nofoaga o le galue. Masalo e le lava le malamalama.

O mafuaaga autu mo le le lava o le fuga

  • Le lava le faʻaaogaina i le palapala poʻo se tasi o meaʻai.
  • Le lava le malamalama masani.
  • Le lava le tele o vai faʻavaivai i le taumafanafana.
  • Sailia o se laau i le malosi lava e tasi mo le silia ma le lima tausaga. Faʻafeiloaʻi lata mai se fugalaau i totonu.
  • Le fesuiaiga saʻo o fugalaau. O le tele o se ipu e mafai ai ona tupu le le aʻafia le aʻa, e afaina uma ai le laau.

Decembristo o se totonugalemu totonu e mafai ona fuga i tausaga uma mo le lua pe sili atu tausaga.