Fale taumafanafana

O vaega o mamanu o vaomatua ma vaomatua e suʻeina fanua faʻatoʻaga

E faigata mo tagata e ona le latou lava tamaoaiga ona fai e aunoa ma le fesoasoani o le faiva masini. O se tasi o nei fesoasoani o se vaomatua ma vaomago mo togalaau tutoatasi. E mafai ona e faʻatauina se iunite saunia, ae o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le taugofie. O i latou e lelei le atamai i tekinolosi o le a sili atu ona aoga e fai ma o latou lava lima.

Faitau foi e uiga i: lala eletise eletise.

O le a le mea e tatau ona faia e se tagata pulou?

E avea Hay ma meaai autu mo povi i masina o le taumalulu. E faʻaaogaina foi mo le fola o le moega pepe, mulumulu le palapala, faia o suauu ma isi mea faapena. O le mea lea, o vao e tatau ona seleseleina i ni aofaiga tetele. Mo le faigofie o le faʻaoga ma le teuina, e toe faʻaaogaina. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o loʻo i ai se vaomatua ma vaomago mo faʻatoʻaga.

O ia tagata e taofiofi e faia i eseese gafatia ma lapopoa. O le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e faʻavae i luga o le galuega o knives rotating. E fafagaina Hay i se fale faʻapitoa faapitoa. A pasi atu i se pamu ma naifi, e faʻafefe ma ulu atu i le pusa faʻaola.

Faiga Faʻavae

O le mamanu o le vaovao ma vaomatua e aofia ai elemene autu nei:

  1. Taavale afi O le saoasaoa o le faagasologa o le a faʻalagolago i lona mafai.
  2. Le malosi e fafagaina ai vao masani po o vaomago. E mafai ona iai ni vala eseese, e fuafua i le aofaʻi o meafaitino e fuafua e teu.
  3. O le uʻamea o loʻo faʻapipiʻi ai knusi ma tui. E tatau ona faia i le malosi malosi ma faʻamalosi malosi.
  4. Sapalai otaota. Mo le faigofie, o loʻo faʻasaina le fola.
  5. Fesoasoani. E tele taimi e faia ai paipa ma le limamatua o le 25 mm. O lo latou maualuga e filifilia e faavae i luga o le tele o le afi eletise.

Faʻataʻitaʻiga fale faʻapitoa

O i latou e le mananao e faʻaalu le taimi ma le malosi i luga o le gaosia o sea ituaiga masini, e sili atu ona lelei le faʻatau o se faʻataʻitaʻiga maeʻa i le faleoloa. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o vaomatua ma vaovao mo faʻatoaga tumaoti o:

  1. M15. O loʻo i ai se vavao talafeagai mo le fafagaina o meaʻai. Ua faʻapipiʻiina i ni manoa mafiafia e faia i le maualuga ma le malosi ma se masini ma se mana o le 3 kW. Faafetai i lenei mea, o se tuufaatasiga e mafai ona gaosia e le gata o vaomago ma vaovao, ae o laulaau manifinifi foi. O le taʻavale e sui i se saoasaoa o le 1,500 rpm. O le mamafa o le fausaga atoa e 130 kilokalama.
  2. KP02. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻatusatusa ma i le taimi e tasi e sili atu ona lelei. O le afi afi o le 1.54 kW e lava lea e gaosia ai le 25 kilokalama o mea e gaosia i le itula. E galue mai se faʻamaufaʻailoga masani o le 220 V. I le maualalo o le puleaina o le eletise, e nafa ma ana galuega tauave atoatoa.
  3. K-500. E mafai ona gaosia i le 300 kilokalama o mea gaosi i le itula. Moli afi 2 kW. O lenei faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei mo faatoaga tetele ma le tele o lafu manu. O le mamanu o le sosolo e mafai ai e oe ona tuʻuina se pulou i se vaitusi, lea e faʻamalosia ma faʻateleina ai le galuega.

E tatau ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga faapitoa e faʻavae i luga o le aofaʻi o meafaitino e tatau ona faʻaaogaina. Afai o le numera o lau lafumanu e laʻititi, e leai se lagona e sili atu ona maualuga mo iunite mamana. E sili atu le faʻafefe ma faʻatau se siʻosiʻomaga gafatia.

Na o filifili fua mai oloa gaosi oloa. O se tagata e maualalo le malosi o le 'aufaipese ma se afi o le le lava o le malosi, o le a le lelei lana galuega ma o le a vavave vave.

O le le lava o vaega faigata ma mea faʻapipiʻi i totonu o le mamanu e mafai ai e se tagata atamamai poto ona fai se mutia ma vaovao i ona lava. E lava le faʻatauina o se afi o le mana atoatoa, o isi elemene uma e mafai ona maua i totonu o aiga uma. Aʻo leʻi faia le tagata e faʻaaogaina meaʻai, suesue lana ata tusi

E faʻapefea ona fai se pulou oe lava?

Afai e te le manaʻo e faʻaalu le tele o tupe i luga o le faʻatauina o masini, ona mafai lea ona e faia se vaomatua ma vaomago ma ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i nai fautuaga:

  1. Suʻe le afi eletise saʻo. Afai e fuafua e faʻaaogaina e oʻo atu i le 200 lita o mea faʻaaoga, ona tuʻuina atu lea o mea e fiafia i ai faʻataʻitaʻiga i se gafatia e 2 i le 5 kW. Mo se tamai vaomago, ave se iunite laʻititi.
  2. O le faʻapotopotoga o le masini e faia e tusa ai ma le ata. I le taimi nei i le Initaneti e mafai ona e maua le tele o filifiliga. E tatau ona e filifilia le mea sao.
  3. Mo le gaosia o vaega faʻalaʻau, faʻaaoga le uamea ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 3 mm. Ina ia lagolago le afi, filifili se mea e sili atu le mafiafia.
  4. O le vaega galue o le iunite o se paʻu uʻamea, i totonu lea o loʻo faʻapipiʻi ai se pu ma pelu maʻila. E tatau ona mausali le togi i le afi.
  5. I le avea ai ma fagu mo le faʻatutuina o vao, e mafai ona e ave se paʻu uamea tuai.
  6. O se lagolago mo le afi ua faʻaeʻeina i le vaega galue. Mo le faʻalagolago, e tuʻuina i latou i silafu.
  7. O le afi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se lagolago e faʻaaoga ai faʻaaliga ma sikulima.
  8. E mafai ona faʻaalu se eletise pe a uma ona faʻaputuina vaega uma o le fausaga ma mautu lelei.

Afai ei ai ou tomai e taulimaina le masini faʻaleleia ma malamalama i le faʻaogaina o le afi eletise, e mafai ona e faia se iunite i le aso e tasi. Afai e le manino ia te oe soʻo se faʻataʻitaʻiga, matamata i se vitio pe faapefea ona fai se vaovao vaovao: