Laʻau

O fea e tupu ai ma se faʻamatalaga auiliili o le fugalaau lili

Lily o se tasi o fugalaau lauiloa, tufatufaina i le lalolagi atoa. I taimi masani, e masani ona faaalia i lima o setete, aiga ma isi faʻalapotopotoga. O lenei lauiloa e mafua ona o foliga matagofie o lenei laau. Lalo o se faʻamatalaga o ituaiga e sili ona lauiloa o vao masani ma ituaiga o lili ma le mea latou te ola ai.

Lily Description

O fuʻa o se vaega o le faʻalauiloaina o laau totō o le aiga Liliaceae. O laau laʻau faʻamaina ia i ai se pupuʻu, saʻo saʻo mai le 60 i le 180 senitimita. O laʻau e faʻapipiʻi i le aʻa, e leai ni petioles. O latou foliga o le linear-ole laititi, o le lautele le lautele e 15-20 milimita, ma o le umi e 20 centimita.

Lily Lily

Pulufana e aofia ai vaega e lata ane i le isi. E mafai ona vaʻavaʻai pe faʻataʻamilomilo, e mafai foi ona e maua uma atigi pusa ma vaʻai.

O le fausaga o le fugalaau. O fugalaau o loʻo i luga o le pipiʻi, e aofia ai le 6 lobes ma foliga tutusa e pei o se faʻavao. O fugalaau latou te ola na o latou pe faʻaputuina i ni mea e tutupu. Faafetai i le galue malosi a le au faifaatoʻaga, e tele filifiliga mo o latou lanu.

O le fua o le fugalaau o se pusa i totonu o fatu o se foliga tafatolu.

I le natura, toe gaosia i luga o le ea, o lona uiga, ona o le mamafa o le mamafa o fatu, e faigofie lava ona ave e le matagi i mamao mamao.

O le taimi vavalalata e faalagolago i le ituaiga laau toto. O le tele o taimi, e tupu i le tautotogo o le tautotogo - amataga o le taumafanafana.

Homeland o le laau

Ua lauiloa i tagata mai aso anamua. E faigata le taʻuina o le lauʻeleʻele. I le natura, e mafai ona maua i Europa, Asia ma Amerika i Matu..

I Eleni anamua, na talitonuina o lenei fuga e faatusa i le susu o le atua fafine o Gerda. Faatasi ai ma Kerisiano, o le lili o le tagata lea o le Tina o le Atua.

Ituaiga ma le faʻavasegaina o ituaiga

E tele naua ituaiga e le gata o ituaiga, ae o ituaiga o lili. E eseese i latou i ituaiga eseese, lanu, lanu, foliga, ma isi. Faʻafetai i le faʻamatalaga o loʻo i lalo, e mafai ona e faʻamaonia po oa ituaiga ma ituaiga e talafeagai mo le totoina i totonu o lou fale mafanafana.

Asia toto

O nei laau toto e tafe i la latou eseesega ma ese lanu eseese. Le mautonu, taumalulu-malosi, e faigofie ona faʻaleagaina maʻi faʻamaʻi ma e le afaina i vailaau faʻamaʻi pipisi. E mafai ona faʻaaogā faʻasalalau a Asia, e le pei o isi ituaiga, e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasaina.

E sili ona taʻutaʻua o hybride Barshmark, ia o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o tamai smears i luga o laʻau o le perianth; e mafai ona lanu, enaena, samasama poʻo le mūmū. O ituaiga nei e taʻua o le sili ona lauiloa.:

  • Elia
  • Rostany;
  • Delta
  • Zorka Venus;
  • Crane.
Rostani
Asia malosi
Zhuravinka

I le faʻaopoopoga i le faʻamalologa, o lalaga faʻavaomalo e lauiloa mo la latou lanu lua-lanu.

I totonu foi o lenei vaega o lili laiti o le aiga pixie. O lo latou maualuga e le sili atu i le 40 sene le umi, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le ola i le fale.

  1. Ellow - O lenei ituaiga o le sili ona lauiloa o lenei vaega. O fugalaau e samasama samasama ma fasipolo enaena. O le isi mea iloga o le a avea ma vaitau umi o le fugalaau ma faigata o le taumalulu;
  2. Batter - O se laau laʻititi e oʻo atu i le 60 centimita le maualuga. Fugalaau lanu samasama e tutusa ma le diamita e tutusa ma le 15 centimita o mai ia Iuni-Iulai. O lenei ituaiga e puipuia ai le puipuiga o le tele o faamai ma meaola faalafua;
  3. Sorbet - o lili o lenei ituaiga o loʻo valiina papaʻe, ae i pito o petals o le paolo ua avea ma fugalaau susulu. O le i ai o eseesega eseese o loʻo iai foʻi uiga. I le averesi, o le maualuga o ia laau e 70 centimita.
Sorbet
Ellow
Batter

Martagon poʻo Curly Hybrids

O le vavalalata o meaʻai e iloagofie e se fuainumera tele o fugalaau i luga o se tasi laau. I le averesi, o la latou fuainumera e 30-50 fasi vaega. O le maualuga o le tetee atu i tulaga leaga o le tau, o le malulu ma faʻamaʻi o loʻo faʻaalia foi.

Ae ui i lea, o lenei vaega e iai foʻi faʻafitauli faʻaalia i le maualalo o le avanoa o le faʻaleleia manuia. O le mafuaʻaga lena e tele ituaiga eseese e manatu e seasea maua.

  1. Terrace city - o le maualuga o sea lili e mafai ona oʻo atu i le 1.5 mita, o fugalaau e samasama lanu samasama, ma e tusa ma le 7 simita le lautele. I le tasi laau e 20-25 fugalaau;
  2. Tuai manu - o pulupulu o se lili e piniki, e tutusa le lanu. O le fuga e tupu muamua muamua nai lo isi laau o lenei vaega.
Terrace city
Tuai manu

Faʻamamaga o le Candideum poo Snow White

O lenei vaega e tufatufa atu i Balkans ma Western Asia. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe ua avea ma faavae o ituaiga uma o loʻo i ai nei ma o loʻo i ai uiga taua:

  • latou maualuga mafai ona oʻo ile 100 sene;
  • fugalaau fugalaau e eseese mai le 5 i le 7 senitimita, latou te faʻapotopotoina foi i se fusi puupuu;
  • fugalaau e amata mai ia Iuni ia Iulai;
  • leai aʻa aʻa, nai lo i latou, o se basal rosette o laulaau ua faia;
  • pito i lalo tele taimi e sili atu nai lo le pito i luga;
  • pulu vali paʻepaʻe;
  • o le mea le lelei o leaga le faʻafitauli o maʻi ma faʻamaʻi.
Lilia Candidom Apollo

Apollo - o le lauiloa e sili ona lauiloa o lili-paʻepaʻe paʻepaʻe, o se laau totino lanumeamata, o aʻa malolosi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O fugalaau e telē tele (10-12 inisi le lautele), e oʻo mai i le ogatotonu o Iuni ma tumau ai i luga o aʻa seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana

Lilia Amerika

Latou te le salalau ma tupu i luga o atumauga o Ausetalia ma le Pasefika. E faʻaaoga i lāmala ma mafanafana mafana. Laʻau e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita. O fugalaau e tele, lua-leo. O ituaiga e sili ona lauiloa ua mafaufauina:

  • Del North;
  • Shuksan;
  • Cherry Wood;
  • San Gabriel
Shuksan
San gabriel
Itū i matu

Longiflorum poʻo uʻamea uumi

O nei paluga na fafagaina i Iapani. O le laau e mafai ona oʻo i le maualuga o le 120 i le 200 senitimita, laulaʻau lapopoa, fugalaau fugalaau, ola i itu taumatau mai le aʻa. O le fulafula faalua o uiga ia i le ogatotonu o le taumafanafana ma le faaiuga o Oketopa.

O lenei ituaiga meaola e masani ona faʻaaogaina e pei o ni fale. E mafua ona o le fefefe i le malulu.

Lilia White Elegans

White elegans - o le laau toto e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, o fugalaau e tetele, lanu papaʻe ma se lanu lanumeamata lanumeamata.

Tubal Hybrids

O nei ituaiga o laau e maualuga lona taua ma e sili ona lauiloa i le va o tagata fiafia i lili. I le numera o faʻalauiloa masani, o lenei vaega e lona lua i na o faʻatoʻaga Asia.

O laau e maualuga tele, o le umi e mafai ona oʻo i le 190 inisi. O puʻu e matua mamana, ma o laʻau e tele. O fugalaau e felafolafoaʻi solo i totonu o se pu, e mafai ona valiina i le tele o lanu, ae o le eseesega, lanu e pei o fetu o le faai o se uiga. O le averesi o le diamita e 17 simita.

O vailaʻau kulupu e puipuia i le vevela o le vevela ma mafai ona fuga mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

Lily African Queen

Aferika Aferika - fugalaau lapopoa ma lalelei, moli i le lanu ma fasi 'apamemea i fafo o petals. Latou te aoina mai i totonu o vaega laiti e 3-5. O le maualuga o se uʻu malolosi ma mamana e mafai ona oʻo i le 90 inisi sima.

Lisi o sasaʻe

O se tulaga iloga o le vaega o le a tele tele o fugalaau (20-22 senitimita) ma se manogi susulu.

O ia ituaiga totoga e aofia ai ituaiga laiti e maualuga atu i le 30 centimita le maualuga. O le mafuaaga lena e masani ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae o le aiga. O le fuga mai o lili o Oriental e pau i le faaiuga o Iulai - amataga o Setema.

Lily Marco Polo

O se tasi o sui sili ona lauiloa o le ituaiga o Marco Polo. O ona fugalaau e valiina i se lanu moli, lanu piniki ma le tele o togitogi laiti. I luga o le 'au e tasi, e oʻo i le 14 peduncles e mafai ona fausiaina.

Apu

O le taunuuga lenei o se tuufaatasiga o vaega umi-flowered ma Asia, lea o le tele o ituaiga eseese ma se lanu eseese o petals ua fausia.

La hybrids e le fefe i le malulu ma faamaʻi. Aʻo mafai ona totogo i totonu o laau i le tautotogo ma le tautotogo. O le tele o fugalaau e 25 sene, o lea e masani ona faʻaaogaina e tipi. O le faamatuuina o laau faapena e tupu i le 75 aso talu ona totoina.

Lily Algavre

Algavre - tupu e tupu i se maualuga e 120 centimita. O fugalaau e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana, e valiina ai petals i se lanu piniki piniki.

Orienpets

O nei fatuga o le taunuuga o le sopoia o vaega i sasae ma le toto. O uiga masani o Orienpets o le tele tele o peduncles, manogi manogi ma lua mita mita maualuga.

Lily Black Beauty

Lanu uliuli - fugalaau lapopoa, e oʻo atu i le 12 senitimita le maualuga, e faʻaititia i lalo. I luga o le 'au e tasi e mafai ona e iloa atu lili. O paʻu manu e valiina i se lanu mūmū sesega. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le tetee atu i faʻamaʻi ma le malulu.

Totoina, tausia ma le ola o fugalaau i totonu ma togalaau i le fale

Tausia o se lili togalaau i le tele o auala e tutusa ma isi fugalaau ma e aofia ai vaega nei:

  1. Neat tatalaina le eleele faataamilo i le laau o le a maua ai le ea lelei ma le susu;
  2. E fautuaina e vai i le afiafiao faʻaaogaina le mafanafana, vai tu. O le tele o le fafaga o le a faalagolago i luga o le tau, o le mea autu o le palapala e masani ona susu, ae e le mafai ona sasaa vai ile vaega lanumeamata o le laau;
  3. I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, fufuluga ma aʻo lei saunia mo le taumalulu, e manaomia e le laau fafaga faatasi ai ma fugalaʻau (o le humus ua faʻamamaina i le vai, mullein solution, ma isi mea) ma faʻamalaʻau. E mafai foi ona e faʻaaogaina se paluga faʻapitoa faapitoa mo lili, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa. O laʻei pito i luga e sili ona lelei e faia i le foliga o le suavai faʻatasi ai ma le faʻafeinu;
  4. Ina ia malosi le aʻa, laau toto lemu;
  5. E manaʻomia foʻi le masani aveese otaota vao uma;
  6. Le puipuia o le laau mai matagi, mo iafaʻavae le lagolago;
  7. O le isi tulafono e fusifusia ai aveeseina o fuga ua mamae.

O le tausia o lili fale e ese si ese mai fugalaau togalaau. Ina ia mafai ona totoina se laau malosi, e tatau ona e usitaia fautuaga a le au fai togalaau:

  1. Mo le tasi pulu, e sili ona faʻaaoga o se ipu e i ai lona lautele e 20 centimita;
  2. Alofa i le susulu o le la, o lona uiga tuʻu i luga o windowsill;
  3. E masani ona susu le eleelee aunoa ma le faʻamamago;
  4. Mineral fertilizers saofagā i luma ma le taimi o fugālaʻau, ma mea faʻaleʻaleʻa;
  5. O le lalolagi e tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi, e fautuaina i le taimi lava e tasi e faʻaopopo i ai sina tamai pusi;
  6. O le taimi lava e mimiti ai le aʻa, ua vavae ese ma le totoama o le pulufana ua totoina i oneone oneone. I le taumalulu, o le eleele e masani ona faʻamaina;
  7. I le tautotogo, o le pulufana ua totoina toe foi i le eleele lafulemu.
Mo le tele o fugalaau, o le lily totonu e manaʻomia se tulaga vevela ma malamalama

E faigofie tele le tausia o se lili potu ma se lili fale, o le mea autu o le puipuia o le palapala mai le faʻamamaina ma i le taimi e faia ai galuega talafeagai. E masani ona fesiligia e tagata fai togalaau fugalaau, aisea e le fuga ai le lili? Le mafuaʻaga mo lenei mea o le le tausia lelei o le eleele i totonu o le ulo.

Faaaogaina o Vaovao Lilu i le Faʻasalaga

O le tele o taimi e faʻaaogaina ai fatuga o vaega, teuteuga o laʻau lanumeamata lanumeamata, e tu i luga o le nofoaga o nofoaga ma luga o auala.

Lily o le a avea ma se teuteuga o soʻo se fale mafanafana po o se togalaau

Pe a teuteuina le togalaau, o nisi o nuances e teuina:

  • e faia ai se tuaoi ma o laupepa o lili lili o loʻo faʻaaogaina ai laau laiti laiti;
  • mulimuli ane muamua mafaufau e ala i se lanu lanu o ituaigatotoina i se tasi o fatuga;
  • tele lava lili e faʻafefiloi ma manini, rosa, phlox ma peonies.

E le gata i lea, o lili e masani ona totoina i totonu o fagu poʻo ipu ma faʻaaoga e teuteu ai se terrace, gasebo poʻo se faletupe.

Lili o se fugalaau matagofie ma se talafaasolopito mauoa. E mafai ona tupu uma i le togalaau ma i le fale.ao fatuina ni fatuga tulaga ese.