Faatoaga

Faʻafefea ona fai se moega faʻasaʻo ma ou lava lima

Matou te mananao e faʻamatala atu ni mea na tupu ia te oe lava ma tuuina mai ni fautuaga i le auala e fausia ai se togalaau i le matou fale. O tomai faʻapitoa ma le taupulega e le manaʻomia mo lenei, ma e matua faigofie lava ona tausia o ia.

Le lelei o se moega ua sii aʻe

O lenei fausaga faigofie o le a matua faʻafaigofieina ai lou olaga i le taulaga:

  1. Lelei mo se nofoaga laititi (e ese mai i se togalaau vao).
  2. E fetaui lelei mo eleele papa ma le pala.
  3. Pe a faatusatusa i se togalaau masani, e maua ai le tele o fualaau aina i le eria tutusa. E mafua ona o le faʻaleleia o alavai ma le aʻafia lelei o laau totō.
  4. E faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le vaitau, e pei o laufanua malulu ma le oʻo mai o le tautotogo e mafai ona e amata galue i le taimi muamua.
  5. Faʻafaigofie le faiga o togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fetaui lelei e faia ai se ata (lea e fai o se mulch) e puipuia ai vao mai le tuputupu ae.

Mea mo le fausiaina o se moega sii

O le tele o fai togalaau e popole i le saogalemu o le fafie laau. Muamua, ia manatua o le mamaina o fafie e faʻasalaina i se antiseptic family CCA e le mafai ona faʻaaogaina. Lafoaia arsenic. Ina ia faʻaleleia le ola o se laau, e tele ni filifiliga:

  1. O aso nei, i le tele o mea e gaosia i laupapa mama, ua faʻaopoopoina se faʻafefiloi o vailaʻau e puipuia ai mai le fesuiaʻi ona o le susu. E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o laupapa ua faamaonia ma saogalemu mo laau toto, o nisi ua masalosalo ma fiafia e faaaoga isi mea e fiafia i le siosiomaga.
  2. O laupapa e sili atu ona taugata, e pei o le arasi, e aofia ai suauu masani e puipuia ai le pala, faateleina ai le tumau o le mea. E taugofie, ae o le a latou tumau i se faasologa o le umi.
  3. O le mafiafia o le laupapa, o le umi o le a le pala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipui e lua-inisi larch e mafai ona tu mo le 10 tausaga e aunoa ma se tausiga.

E mafai foi ona e faʻaaoga poloka poloka po o piliki, ae ia manatua o le sima e faʻapupulaina ai le eletise palapala ile taimi.

O nisi e tusa ai ma nofoaafi uila, ae ou te le fautuaina lenei mea. Afai e mafai ona talafeagai faʻataʻitaʻiga tuai, ona fai lea i le gaosiga o mea fou, togafitiga faʻamaʻi, lea oona, e faʻaaogaina.

Fuafuaga ma Faʻamaumauga

I le faia o se faaiuga i le ituaiga o laau, e mafai ona e agai atu i le fuafuaina o le fausiaina o le lumanai:

  1. Filifili se nofoaga o le a pau ai le susulu o le la.
  2. O le lautele lautele o moega e 120 cm. O lenei lanu e maua ai le le sao i avanoa i laau e aunoa ma le manaomia e laa i totonu;
  3. o le umi o le fausaga e le taua. E masani ona fai 120x240 cm poʻo le 120x360 cm.
  4. O le loloto e mafai ona eseese, ae peitai, e tatau ona itiiti ifo ma le 15 cm. E manaʻomia aʻa e 15 i le 30 cm, o lona uiga o le loloto loloto e 30 cm.
  5. Aʻo leʻi tuʻuina le moega, siaki e le faʻatulagaina le eleele. O le faia o lenei mea, tatala i togalaau i le loloto o le 15 - 20 cm. Mo le faʻaleleia o aʻa, o nisi o fai togalaau e aveese le pito i luga o le palapala (i le loloto o le suo), ona eli lea o le isi vaega ma faʻafefiloi ma le muamua.

Fausiaina o se moega sii

Ina ia lagolagoina le fausiaina, ia faapipii pou laau i tulimanu taitasi (ma 60 cm uma mo moega umi). Ou te fautuaina le faia o lenei mea mai totonu - o le mea lea o le a le maitauina le lagolago.

O pou lagolago e tatau ona peʻa pe a ma le 60%, ma tuʻu ai le vaega pito i luga luga o le eleele. Ia mautinoa e tofu i latou ma le maualuga e tasi, a leai, o le a faʻaaogaina ia vaega.

Ona faapipii lea o le laina pito i lalo o laupapa ma siaki o latou uma o loo i le tulaga lava e tasi. A maeʻa lena, taia le malologa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fao po o sikulima.

Ina ia mafai ona sologa lelei le alu i le va o moega, e tatau ona e tuua se fuataga o le 60-70 cm.

Sogi e faatumu

Faatumu vaega i le paluga o le paluga, faapalaga ma isi mea e gaosi (e pei o le manu) ina ia i ai laau i se siosiomaga o meaʻai.

Faamolemole ia maitauina le paʻu vave o le eleele i na moega, lea e aoga i le tautotogo ma le autumn. Ae ui i lea, i le taumafanafana e ufiufi ai le ogaumu ma vaomago, mulch poo vaomago.

E masani ona tatau ona inu susu mo soʻo se laau maualuga. E moni lava lenei mea i uluai amataga o lo latou tuputupu aʻe i luga o moega e moe ai.

O a laau e mafai ona toto

Toeitiiti lava o soʻo se togalaau e mafai ona tupu i luga o moega. Fualaau faisua e sili ona taatele, ae lelei foi le totoina o fualaʻau, vao, ma laau. Faʻamanatu pea o nisi laau toto o le a ola i fafo atu o la latou vaega, ma e tatau ona mafaufauina lenei mea pe a fuafuaina le nofoaga.

Fautuaga aoga

O nisi o fautuaga lautele o le a mafai ai ona e faʻateleina faamanuiaga o le togalaau.

Faʻaauauina. O le vave suia o fualaau o le a mautinoa ai le faʻaauauina o gaosiga. A selesele se seleselega, ona saunia lea o ni fualaau mo le toe totoina i le nofoaga tuai. Mo faʻataʻitaʻiga lelei, ia faʻaaogā ituaiga faʻatoʻaga vave e maua ai fua aupito maualuga i le tasi vaitau.

E talafeagai lelei. Toto faʻatoʻaga faʻatoʻaga eseese e faʻasaʻo avanoa. O laau toto e tatau ona i ai i se mamao e mafai e la latou laʻau ona paʻi le tasi i le isi, poloka le eleele mai le susulu o le la. O lenei mea o le a puipuia ai le vao ma le susu, ma faʻaitiitia le manaʻoga e faʻafeinu vai, vela ma mulch le eleele. Talu ai o laau, ao latou matutua, o le a fefinauai ma isi, aoina mai le uluaʻi fua i le mea muamua, ma tuu isi avanoa mo le atinaʻe atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu le letus ma fualaau faisua e pei o tamato, broccoli poʻo pepa.

O aganuu eseese o ni uo, ae le o ni tauvaga. E iai aʻafiaga o laʻau. Totoina i latou i autafa o le ki i le faʻaaoga lelei o le moega atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafefiloi pi o loʻo i ai aʻa pupuu ma beets e loloto aʻa. O le mea lea, e te vavaeese ai tauvaga i va o aganuu. E aoga foi le totoina o fualaau faisua o loo mamafa tele i le tele o meaʻai (kapisi, kukama), faatasi ai ma pusi le lelei po o kāloti i lenei itu.

Fesoasoani e tuputupu ae. Afai oi ai se pa i le itu i matu o le moega, o le mea lea e sili atu ona totō ai laau aupito sili ona totōina o loʻo totō iina. Aua nei faatagaina ituaiga eseese e olaola solo, ma nofo ai i se nofoaga taua. Fesoasoani ia latou tuputupu ae i le itu sao:

  1. Komepiuta e naunau e oso i luga o le pa ua solo. O le iʻuga, o le faʻaaogaina o fualaau aina e matua faigofie lava ona aoina.
  2. Tomato e vave vave ona maua ma sili atu tamato pe afai o loʻo i luga aʻe o le eleele, e faʻapipiʻi i se mea totino.
  3. O pi ma pi e masani ona tosoina i le lagi. Suia se tripod po o se uaea felaʻuaʻi ma o le a amata ona latou feoai solo.

O nisi laau mamafa, e pei o melons ma suauu, o le a manaʻomia le fesoasoani i le alualu i luma. Tautau a latou aʻa i le lagolago ina ia latou agai i le itu saʻo. Lagolago i fua tetele ma fusi ina ia latou le o mai pe paʻu vave.

Laʻau oona, lava le la ma le suavai lelei - o tulaga talafeagai ia mo le manuia o le atinaʻeina o le togalaau. Fatu lau lava togalaau, lea o le a faʻafiafiaina ai oe ma au uo i fualaau faisua fou ma fualaau aina i le laulau.