Fualaau aina

Eseesega o fatu o le isalaʻelu lelei mo nofoaga tatala ma iloiloga

Ina ua uma ona faalauiloa le poloka i le tele o oloa mai atunuu Europa, na amata ona gauai atu tagata o lo matou setete i le tele o fualaau aina. E matua lauiloa tagata o Eggplants. Latou te mauʻoa i elemene, fiber ma vitamini.

E le gata i lea maualalo le kalori oloa, ma o lea ua aofia ai i le taumafa a tagata uma e taitaia se olaga ola malosi. I le lalolagi e tele ituaiga o ituaiga o aganuu, ma o ituaiga sili ona lelei o eggplants mo fanua tatala ua aoina i le lisi e tasi, ua tumu i ituaiga fou.

O lenei laau e faʻailoa, ae talu mai lena taimi fatuga o loʻo avanoa, e leai se manaʻoga ia tupu aʻe i latou mo le totoina o mea e toto ai.

Tausia Tulaga

O fualaau faisua o le aiga o le nightshade e eseese ma foliga, lanu, ma le gafatia. I le kukaina faʻaaoga mo le kukaina o kosi lona lua ma avanoa mo le taumalulu.

Taʻuina o le aso

Afai ei ai se fale vevela vevela, o mea uma lava e manino, a leai e manaʻomia le faʻatulagaina muamua le taimi o le a leai ai se kiona i le tau. O le tausaga aupito sili ona lelei o le fatuina o tausaga e mafaufau i le 60-70 aso. O le mea lea, pe a totoina ile laufanua, mo se faataitaiga, mai le aso 10 o Iuni, e tatau ona toto fatu i le afa lona lua o Mati.

Toto togafitiga

O fatuga o le tausaga ua teʻa o loʻo sili ona lelei. E tatau ona faʻamafanafanaina i latou i le vevela o + 250 C mo le tusa ma le fa itula, ae le 40 minute, e maualuga le vevela i le +400 C. O le mea e sosoo ai, o le mea e totoina ai e togafitia i se vaifofo manganese, fufuluina i le vai ma auina atu i le vaifofo mai mea e faaosofia ai (mummy aloe poo se mea faapitoa).

Ina ia mafai ona faʻaleleia fatu ao le i luluina, e tatau ona tuʻuina i luga o le gau faʻamaʻa ile vai ma agavale mo ni nai aso. O le fuafuaina o le taimi o le lūlū e faʻalagolago i le eseesega.

Soo

Eggplant - ogaoga o fua. O le eleele e tatau ona lelei ma manava. E tatau ona faaopoopo i ai faʻamala (mineral, superforsate, nitrate) minerale ma meaʻai. I luga o le palapala leaga, o le a tupu lemu tele le laau. E tatau ona manatuaina o lenei aganuu e sili atu le maʻaleʻale i le "uliuli" o le maʻi, ma o le mea lea, ao le i luluina, ua sasaa le eleele i vai inu, faʻamaʻi pe faʻapipiʻi i luga o se pepa tao.

Eggplant


Tuputupuina o laau

Fua le eggplant i ipu faapitoa. O le o le a aloese mai manuʻa i le aʻa i le taimi o le gafa. A maeʻa ona tulaʻi, o le a sili atu ona malosi le fana, ma o le isi mea e aveesea. Pe a fuafua e piki, e mafai ona e toto muamua i totonu o se pusa masani, ona tufatufaina atu lea o fualaau i isi koneteina.

Tatala le afifi

I totonu o le togalaau e tatau ona maua se nofoaga i luga o le maugalea e malamalama lelei. E oʻo lava i le eleele lelei, o le oneone ma le humus e faʻafeiloai muamua ina ia mafai ai ona faʻamamaina le eleele ma meaʻai ma faafaigofie. 2 itula ao lei totoina, o vai totō ua tele le suavai, ona tuu saʻo ai lea i totonu o le fala ma sasaa i le eleele. O le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le 40 cm. Fafaga ia i latou i le vai mafana, ina ia sili atu le aʻa o le togalaau.

Uluai Vaitafe o le Eggplant

Tagata nonofo i le totonugalemu o Rusia mo le fausiaina i nofoaga tatala e taua le filifilia o se aganuu o ituaiga uluaʻi fua, o le malulu ma faʻaleagaina i faʻamaʻi o le aiga nightshade.

  1. Robin Hood o se fua o fua o fua muamua. O le maualuga o le maualuga o le laau e oo i le 1.5 mita, ma o le tuputupu ae o le vaitau e 95-100 aso. E oʻo atu i le 14 cm le fua o le laʻau e tele-siʻosiʻomaga, ma e mamafa le 250-350 g. I le mita o le fanua tatala, o le gaʻo e oʻo atu i le 19 kg.
  2. Tupu o le North F1 - o ituaiga laau toto e puipuia i le malulu. Ole vaitau vegetative e 95-100 aso. O fualaau uumi e oʻo i le 30 centimita. Lanu enaena uliuli. O lenei ituaiga e maua ai se seleselega lelei, ma o le mea lea e tasi le 1 m2 e mafai ona e aoina mai i le 15 kilokalama o le isalaʻelu.
  3. Vavega o Vaiole - o se ituaiga o fualaau aina na tupu ina ua totoina mo le 100 aso. O le paʻu paʻu o le fetus ua ufiufiina i le paʻepaʻe o le paʻu o le paʻu paʻeuli uliuli. O le pulupulu e paʻepaʻe-lanumeamata e aunoa ma le ita. O fualaau laititi e tusa ma le 120 g. E tusa ma le 14 kilokalama o le isalaʻelu e mafai ona aoina i mita taʻitasi o le fasi fanua.
  4. O le Korea Korea o se ituaiga lelei, e le lelei le tuputupu ae. E mafai ona aveese muamua le togalaau ile 70 aso talu ona totoina. O le vao o le laau e le maualuga - e oʻo i le 45 cm, ma latou faʻafetaia fua o paʻu e tusa ma le 500 g. O le fua o le lanu uliuli, e pei o le uliuli ma o se tino malamalama o loʻo natia i lalo o le paʻu e aunoa ma le ita.
  5. Bourgeois F1 o se ulugalii matua. O ona fua e lapoa, mafolafola faataamilo. I le mamafa, latou te mafai ona oʻo i le 500 g. O se paʻu paʻepaʻe paʻu na natia le tino paʻepaʻe. O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se vaitaimi umi e fua ai.
  6. Valentina o se ituaiga eggplant ma ni uiga lelei. O le paʻu uamea faʻalanu ua valiina i se lanu uliuli lanu uliuli. O lona telē e oʻo atu i le 25 cm le umi. Faʻafetai i lona fua tele ma lona faʻamaʻi, o le ituaiga na maua le tele o iloiloga lelei.
  7. Lanu uliuli - o se uluaʻi fua, e amata i le 78 aso mai le totoina. O le togavao ua tumu i se tagata manaia e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. O fua o le paʻu saʻo le paʻu enaena-violet, ma e tusa ma le 260 g le mamafa o le gaosiga e 8 kilokalama i sikuea mita.

Vaʻalo i le vaeluaga o le vaitau

O lenei ituaiga aganuu o le fua muamua e maua i le 130 - 150 aso pe a uma ona lulu. O fuamoa o le totogo i totonu, o le faʻamatalaga lea o le a tatou maua i lalo, o le matutua, e ui i lea, latou te sili atu ona puipuia i le vevela ma le le faʻafefe.

  1. O le fatu o povi o se fatu lelei ma le maualuga o le vao i le 80 cm.
  2. Sea Black - 110 aso na pasia mai le taimi o le luluina ao leʻi seleseleina. O le fua o se paʻu umi e oʻo i le 25 cm e oʻo atu i le 300 g. O le pulupulu e paʻepaʻe e aunoa ma le ita, e iloga i le agavaivai.
  3. O le tupu o le maketi o se ituaiga e maualuga lona totoina o lana seleselega muamua e seleseleina ile 115 aso. E iloga le laau i le fua o le umi. O le tino o lanu paepae e le oona.
  4. O Marzipan o le isalafa sili ona suamalie. Fua o le lautele o le umi o le uumi o le uumi. E ufiufi le paʻu o le paʻu i lalo o le paʻu o se paʻu paʻeuli uliuli. O le tuputupu ae o le vaitau e 125 aso.

O ituaiga lelei o eggplant lanu eseese

E leʻi leva talu ai nei laulaʻau paʻepaʻe, o ata ia na 'ai i luga o le Initaneti, na manatu e sili ona lelei mo i matou. Na faasolosolo lava ina lauiloa i latou i le togalaau ona o la latou laʻau matagofie ma le tofo matagofie. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e le oona, ae e tofo e pei o se moa po o ni anufe, lea na maua ai iloiloga fai.

O fualaʻau samino nei na maua le mea taatele i Rusia: Iceberg, Swan, Ping-Pong, White Egg, Pelican, Bibo.

Lanu meamata

O fualaau laititi laʻitiiti o lanu lanumeamata susulu e sili ona lauiloa i atunuu o Asia i Saute. Tagata faʻapitoa i totonu o le atunuu aumai fualaau lanumeamata lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le eggplant "Green" e maua mai ai fua o paʻu e tusa ma le 300g. I ia fua, o le aano e le oona ma e lanu paepae ma sina lanu lanumeamata.

"Emerald" - o se vasega amata muamuatotoina uma i lalo o le ata ma totonu o le togalaau. O vao tetele e le lelei ma faʻafefe i le malulu. O fua o se foliga uumi lautele e mafai ona oʻo atu i le 400 g, ma o la latou eleʻele eleʻele e valiina i se lanu paʻepaʻe sinasina. E fiafia faʻaulu i le maualuga o le gaosiga.

Lanu samasama, moli ma le mumu

O nei ituaiga o eggplant i totonu oa tatou togalaau e toetoe lava a le mafai ona ausia.

Manatu mataʻina "Umu auro" - O se mea ofoofogia ma le fua o fualaau aina na gaosia mai Holani. O le pulupulu ua faʻamaoaigaina ma le koko, ma o isi uiga o le aganuʻu e tutusa ma isi ituaiga.

Miniature Turkish Eggplant eseese i lena lanu moli moli e aliali mai i le taimi e matua ai. O le fualaau aina suamalie e lanumeamata ma e iloa lelei e se manogi manogi, ae peitai, e pei o le lanu, latou te amata ona oona. I fua o lenei ituaiga o isalaʻelu o loʻo i ai lycopene, lea e faʻaaogaina i le tau faasaga i le kanesa.

Mumu mumu faamanatu tomato poo nai paʻu kulimi. O le mea e masani ai, o nei eggplants ua tupu mo mea teuteu, e pei ona faia e le laau se vao tele. O laʻau ma le ogalaau e ufiufi i manua ma valiina i le lanu violē poʻo le paʻu. O le fualaau eggelu e aoga, ae i le avea ma tagata matutua, o le tele o ituaiga e amata ona vevela.

Nuances Lautele E Taua mo le Laʻau

  • O le palapala e tatalaina i taimi uma ina ia puipuia ai lona faʻamalosi.
  • E tatau ona tele le suavai, ma o le vai mo lenei mea e muaʻi faʻamauina i le la.
  • I le gasologa o le vaitau, e tolu taimi e fafagaina ai laʻau eggelu. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le faʻaaoga o le paʻu ma le manoa poʻo le moa moa.
  • E masani ona vela vao ma ia mautinoa e leai ni faʻamaʻi i le laau.
  • O taʻavale e tatau ona tuʻuina i luga ma nonoa.
  • E taua le faia o se ata tifaga i luga atu o le moega ina ia mafai ona faʻalautele le ata i luga o laau i le po. O lenei mea o le a le faatagaina ai le maalili.

Manatu o tagata fai togalaau

Sa ou punouai i se togalaau mo se taimi umi, ae e le mafai ona ou filifili e toto le isalaʻelu. Mulimuli ane, na ia filifilia le ulutala o le "Tupu o North", suesue i ona uiga ma faatulaga i le galuega. O le a e le talitonu i ai, ae ina ua mavae se taimi umi ma le faaeteete tuu, sa mafai ona ou aoina se seleselega e le masani ai! Sa ma aai ma loʻu toalua i le tele o fualaau aina fou, sa mafai foi ona ma faasaoina!

Andrey Petrovich

O laʻu filifiliga na pau i le ogatotonu o le vaitau o le Marzipan. Ou te fia faʻasoa ma tagata uma - o nei fualaau suamalie mataʻina! O le seleselega I, e pei ona faamatalaina i uiga, sa mafai ona seleseleina mo le 125 aso. O fua na ola uma lava i le matagofie o le tasi-on-one. Na o mai tuaoi uma e faamemelo i oʻu matagofie!

Olga Ivanovna

Sa ou faalogo mo se taimi umi o loo i ai ni eggplants lanu eseese, ma o lea sa ou filifili ai e taumafai e fanauina i latou i laʻu saite. E foliga mai e le faigata pe afai e te mulimuli i mea uma e manaʻomia ile tausiga ma tausisia i le taimi. Na ou mauaina ni lanu eseese se tolu, ma o lea na foliga mai ai o laʻu togalaau e malie ma le masani ai pe a uma ona fua. O le tofo o nei fua e le ese mai masani, ma o le fua o le gaʻo e maualuga.

Nina Pavlovna