Fugalaau

Pulu teuteu

O le aufana teuteu e taua foi o Allium. O lenei mea totino e faʻaletausaga ma faʻaleleia, e fuafua i le eseesega. O le aufana teuteu o se aiga vavalalata o tulip, lili, hyancites ma gladioli. Ma o mea uma ona o latou o se vaega o le aiga lava e tasi e pei o le bulbous. O lenei laau e foliga manaia ma susulu, ma atoatoa le atoatoa o le aiga atoa. E tusa ma le ono selau ituaiga o meaola.

O le laufanua o se aufana teuteu o loʻo manatu i Asia i Saute Asia. E tupu uma i totonu o vaomatua, i steppes ma fanua. O lona tofo e matua vevela lava, ma o le manogi e maamaai ma tart. Ma o mea uma ona o lenei laau toto o se aiga vavalalata o le keke ma aniani aniani. E faʻaaogaina e avea o se mea teuteu i fugalaau ma tuaoi. A uma, o aniani o loʻo i ai se foliga matagofie ma tulaga ese. E foliga mai o se faamalu laulaau, faʻafetai i lona manaia ma le amataga i luga o se pale umi.

Le palapala. O le totō o aniani, e manaʻomia le palapala susu, ma o le nofoaga ua filifilia e tatau ona malamalama lelei. Mo le faʻateleina o le sipisi, e masani lava ona faʻapalapala le faapalaga i le eleele. Na te faia ni tulaga lelei mo ia. E le tatau ona gaosia le palapala. Ina ia faʻafefe, e faʻaaogaina le lime, lelomita, poʻo le limasone. O lenei laau, e pei o le paluga uma, e manaʻomia ai le paluga. O loʻo i ai i totonu o se vailaʻau suamalie, lea e faʻaaogaina e pei o le faʻalaʻau.

Faʻasa. O le teuteuina o se sipuni teuteu e talafeagai, aemaise i le amataga o le vaitau tuputupu ae. I le taimi nei, o laʻau o loʻo faʻapupulaina aemaise le malosi. Afai e le maua e le laau le aofaiga tatau o le vai mo se taimi umi ma amata le lamala, o lau laititi e tupu malie. A maeʻa ona faʻaleleia, ona toe faʻaleleia lea o lau laau. A o le toilalo laitiiti, latou te le faia se taufaamataʻu tele pe afai o le palapala ua lelei ona tafe.

Suiga I nisi tulaga, talu ai ona o le tau, pe a uma ona totoina pulu, o le a eliina mai laau mai le palapala. E teuina i le vevela, ae le susu, potu faʻataʻavale seia oʻo i le amataga o le tautoulu. O le totoina o pulu e faia i le amataga po o le faaiuga o Setema, ina ia mafai ai e le laau ona maua se taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi amataina le kiona. E masani lava i le taumafanafana i lo matou atunuu o loʻo i ai le malulu o le tau, e mafua ai le fesuiaʻi o pulu. O le mea lea, e tatau ona togiina e aunoa ma le toilalo, ina ia mafai ai ona tausia le saogalemu ma le amio saʻo.

Pe a totoina, o le tele o pusi e teuina. O le telē tele, o le loloto e tanumia ai. Ma a maeʻa, ina ia aloese ai mai le palapala o le lalolagi, mai luga aʻe o le palapala e masani ona togafitia i le humus poʻo le peat.

O eria e le manaʻomia ai le suʻeina o taumatau taʻitasi. Masalo o lenei mea i nofoaga e le lelei. E tatau ona eliina i totonu o le tolu tausaga, aʻo vavae ese le tama teine ​​ma galo le togavao.

Toe gaosia. O fugalaau fugalaau fugalaau e fai ai ni tamai pulu ma fatu. O nei aniani laʻitiiti ua taua foi o pusa. Faatasi ai ma le fesoasoani a latou ma fatu, e mafai ona faʻaleleia lenei laau. Buns e sili atu ona taua nai lo fatu. O fatu e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete. E sili ona totoina i le taumalulu. A aunoa ma se vevela vevela, e masani lava ona le tupu.

O le a umi se taimi e faʻatali ai mo le fuga. E masani ona tupu lenei mea i le lima o tausaga, ma o nisi taimi i se taimi mulimuli ane pe muamua. I le taimi lea, o le pulu e maua ai le malosi mo le faʻamalosia. O lenei mea e manatu e le faigofie ma manaʻomia tele le onosaʻi.