Laʻau

Tina paʻu fasi pineapa

I faleoloa fugalaau, e mafai ona e faʻatupulaia atili ai ni togalaau e le masani ai. O ia suiga fou mo tagata lautele e aofia ai le falesa. I le taimi muamua, o le aiga atoa na taua o Pineapples, talu ai o le pineapple lauiloa o se vaega o lenei kamupani tele.

Latou te tuputupu ae na o na tagata fai togalaau latou te iloa lo latou natura masani ma faʻatusatusa ma i latou. E le gata i lea, e le mafai ona faapea mai o faifeau uma na matua faigata i aganuu. E tatau ona e taulimaina sina mea itiiti nai lo, fai mai, geraniums.

Vriesea (Vriesea)

O le tele o bromelia e fausia ai se ulu e pei o se faʻavao o paʻu paʻu lanu. E oso mai se tulaga mai lona ogatotonu i luga o se maualuga maualuga, ae pe a uma ona tupu, e mate le tina, ona suia lea e se laulaau e tupu i lona faavae. O lenei fatu e atiina ae i le tele o tausaga ao le i toe faia le fua o le fuʻa.

O faafitauli

  1. O lanu enaena o laulaau - ona o le ea, le lava o le vai i totonu o le faʻavao poʻo ona o le faʻamaʻaina o vai.
  2. E afaina i le fua o iniseti ma mealybugs, o nisi taimi e palapalū, ae e seasea lava.
  3. O le laau e le i ai se taimi e fuga ai e fano ona o le suavai o le soʻo. O le maliu o le pusa ina ua maeʻa le fugalaau e masani lava.
  4. Laʻau enaena enaena i laulaau e foliga mai mai le la. Vrieses o loʻo nonofo i faʻamau i le itu i saute e tatau ona ufiufi.

O nisi o bromelia e tosina atu i latou i laulaʻau mataʻina, o isi e le pei o ni faʻafitauli e ola i ni nai masina. Ae o loʻo i ai foi "multi-pitters" e faʻaalia uma ai i latou i le taimi e tasi. O ia ituaiga vriesia matagofie (Vriesea splendens) - o laʻu mea e fiafia i ai.

Vriesea (Vriesea)

Mo lona foliga uiga ese e taʻua o le "tiger bromelia", ma - "pelu afi." O ona laulaau e toʻaitiiti, e lanu meamata lanu meamata o lanu violē ma lanu. Latou te faia se lapoʻa telē e oʻo atu i le 1 mita. Ma mai le ogatotonu ua tulaʻi toetoe lava o le maualuga mita maualuga, e foliga tutusa lava ma se pelu mumu.

Talu ai ona o lona matagofie ma le le mautonu, e sili atu nai lo isi faʻamatalaga e talafeagai mo le teuina i totonu o se potu. Ou te totoina i totonu o se ipu fai ipu. Ou te faʻalautele le gaʻo poʻo le paʻu o lalo i le pito i lalo ma se laulau 3-4 cm. O le meaʻai e tatau ona lafoaʻi ma lelei. Ou te faʻafefiloi le eleele ma le laulauina o eleele, luga ma le laufanua eleele maualalo, oneone, paʻu o le paina poo le pine, o le sphagnum moss i le ratio 3: 3: 3: 3: 0.5: 0.5: 0.5. E aoga le faaopoopo i ai o malala. Ae peitai, i le taimi nei i faleoloa fugalaau faʻatau atu le eleele mo bromelia ma vaega filifilia lelei. E tatau ona manatuaina o le aʻa i vriesia e "vaivai", o lea e le fiafia ai o ia i le gaosiga masani.

O le viliaina o le faʻasalaga o se auala uiga ese. Ou te sasaa vai i totonu o le pusa ma e masani lava ona suia, susu ma sui. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, ou te fafagaina vriesia e ala i le liligiina o se vaifofo o le faʻamaʻiina i totonu o le faleloloa lau. Ma talu ai e manaʻomia e ia le maualuga o le suavai, nai lo le teu i totonu o se kiona i totonu o le vevela o le potu (e mafai ona e faia i lena auala), e masani ona ou viliina le laau.

Vriesea (Vriesea)

© BotBln

Sa matou faamautuina a matou vriesia i le faamalama i sasae. O iinei, atonu e fiafia tele o ia nai lo se isi lava mea. Leitioa a latou fai mai o le taeao aoga e aoga tele mo laau.

Mea ua fai ma vaisu

  • Lulu: Ina ia mafai ona fuga le vriesia, e manaʻomia le maualuga o le vevela (28 °), ae o le fugalaau ua leva ona fulafula, e le o se mea e sili ona mamafa, ma le toʻa (e oo i le 12 °).
  • Malamalama: E sili ona lelei le lagona i faamalama sasaʻe ma sisifo. Fafaga lelei, e mafai ona ola i matu, ae o le lanu o lau o le a le susulu.
  • Faʻasa: e le faʻafeiloaʻiina se mea faʻaputu vai, ma o lea e tatau ai ona faʻaleleia alavai. O le taotoga tutotonu e tatau ona faatumuina i taimi uma i le vai, ma le vai e faʻafeinu pe a magoto.
  • Faʻamamaga o le ea: o laau toto o loʻo teu i totonu o se fale koli pe faʻavasegaina e le aunoa mai se vaʻaia atomiser.
  • Laʻei pito sili: e le o se aʻa - i totonu o se pusa o eletise poʻo le sosoloina i se vaifofo solution.
  • Suiga: o le laau e matua tiga lava, o le mea lea, na toe gaosia pe afai e matua tatau lava. O le taimi aupito sili e tautotogo.
  • Tofiga: lapisi taamilo na faia i le pito i tua o le tamaʻitaʻi.

Ae o le taimi nei ua uma le fuga, ma ua mate le laʻau o le tai, ae le vave. I le taimi muamua, e toatele tamaiti e ola i ona tafatafa, lea e mafai ona fuga mai i nisi taimi e aunoa ma le faatalitali mo le maliu o le tina. E tasi le masina pe lua pe a uma ona aliali mai, o nei laumei lafoaʻi 3-4 lau ma se aʻa vaivai. O le taimi sili lea e vavaeese ai i latou ma tuu i totonu o se ipu e ese ai ua tumu i le sphagnum. I totonu o se potu mafanafana (26-28 °) latou te faasolosolo lava ina maua aʻa, faʻaaogaina i le ola tutoʻatasi.

Vriesea (Vriesea)

© Tequila

Manatua:

  • O le bromelia e masani lava o le epiphytes, o lona uiga o laau toto e masani ona ola i luga o isi laau, aemaise lava i luga o ogalaau, ae faʻaaogaina lava e pei o lagolago, e le aveesea mai ni meaʻai mai o latou tino ola. O le mea lea, o le sui mo epiphytes ua saunia i se auala e faʻataʻitaʻiina ai le taotoga o lala tetele i totonu o faga. E masani ona fautuaina se paluga o laulaau semi-decomposed, sphagnum, oneone, vaega o malala po o ni paʻu gau. O lona aloagofie e maualalo - pH 3.5-4.

Tusitala: A.Shumakov Kursk.