O le togalaau

Laʻau matagofie togalaau - plum greencod Tambov

Soʻo se tautotogo uma lava, o laʻau faʻaputu i laʻau o le fugalaau. Faatasi ai ma le tele o laau, o se mea mataina i lona lalelei - le Tambov greengage plum. E le gata ina tosina mai ai fugalaau mama i luga o le laau, ae faapea foi fua aoga. O ituaiga laumei e iloga i le tofo mamago ma le pulupulu suamalie, lea e suamalie i lou gutu e pei o le meli.

O ia laau e toetoe lava a foliga mai i taimi uma e faasaga i tua o isi togalaau. Ma na o nisi taimi latou te manaʻomia ai le teu e fai ai le uluaʻi pale.

I le natura, e sili atu ma le 250 ituaiga o plums. O nisi oi latou ua tuʻufaʻatasia i vaega faʻapitoa, o le tasi o le Greenclod. O faʻafitauli i totonu o lenei aiga e le gata i foliga faʻapitoa, ae faʻaalia foi eseesega eseese.

Tulaga lautele o le ituaiga

O le tele lava o taimi, o Greenbacks e fafaga i le itu i sisifo o Europa. I Rusia, o se ituaiga o ituaiga ua maeʻa ona faavaeina i le ogatotonu ma le itu i saute o le atunuu.

Plum greencod Tambov e sili ona fiafia i eleele tafe lea e pasi lelei. E mafai ona avea ma oneone paʻu, palapala vaivai, faʻapea foʻi ituaiga eseese o le lalolagi uliuli.

E le tali lelei le laau i le lamala, ae e le fiafia foi i le tumau o le vai i luga o le eleele. Afai ei ai se taufaamatau, e mafai ona e tausia lelei lenei mea. A o leʻi totoina, fai ni vai faʻavaivai faaopoopo.

Plum greencod Tambov ola lelei i nofoaga lanu. A le o lea, o le fua o le laau atonu e leai se suamalie. Ma o le seleselega o le a itiiti ifo nai lo o laau e ola i nofoaga tatala.

E fautuaina le totoina o se lala laau o le Greenclod aiga i le va o fale mafanafana ina ia puipuia mai matagi malulu ma matagi malulu.

O le malosi o le kuluga o le Plum e sili atu i le apu ma le uʻamea. I nofoaga e masani ona tutupu ai le vevela, o laau e tatau ona malulu mo le taumalulu. Afai e le faia lenei mea, o le a mafatia tamaiti laiti mai le malulu malulu o le malulu, lea ua suia e ala i le le mautonu.

O laau Greenclod uma ei ai uiga tutusa. O nisi nei o:

  1. O le maualuga o se tagata matua, i le averesi, e oʻo mai i le 4 i le 6 mita.
  2. Crohn e toetoe lava o taimi uma e foliga tutusa.
  3. O laulaau lauulu e lanu enaena i le lanu mumu, ma o nisi taimi e lanumeamata ma le lanu e tasi. O le paʻu o paranesi tuai e fai sina lanu enaena.
  4. O fuālaʻau fou o le tautotogo e masani lava e vaivai ma faigofie, ae faʻamalosi le taimi.
  5. O laʻau lanumeamata o loʻo i ai ni laʻau e iloagofie ai vailaʻau mataʻutia.
  6. O fua e fua i le lautele, e oo atu i le 5 cm le tele. O laumei mataʻituina e paʻi lima e tafe ma taofimau i se faʻavalava faʻapitoa.
  7. O nisi vailaʻau e manaʻomia ai le faʻamalosia atili.
  8. O le aofaiga o le seleselega e faalagolago i tulaga lelei o le tau.

O fua e fua mai i le 3 pe 6 tausaga talu ona totoina mo le 15 tausaga. Ona fautuaina lea e faafou. O se auiliiliga auiliili o ituaiga o plum greencod Tambovsky o le a fesoasoani e mafaufau i lenei aiga i lona matagofie uma.

O lenei kulupu na maua e ala i le sopoia o le matua matua mumu ma le lanu meamata. Faʻafetai i lenei mea, e maua ai se laau, e tusa ma le 4 mita le maualuga ma le paleni lautele. O ona gaʻo vaivai e tutū ai gutu o gutu malolosi.

Talu mai le falemafa Tambovsky o se ituaiga e le ola ai le tagata lava ia, e manaʻomia ai ni tagata eletise faaopoopo. Ua latou manatu o le sili sili ona lelei - Hungary poʻo le faʻapotopotoga tuʻufaʻatasi Kolkhoz.

I le averesi, e tusa ma le 10 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aoina mai le tasi laau, ma e maualuga le gaosiga - 30 kilokalama. O fua o Tambovsky greengage ei ai foliga lapotopoto pe foliga tutusa.

O le mamafa o le tasi vaega e oʻo i le tusa ma le 20 g. O le lanu o le pi e lanu viole. Mai i luga o loʻo ufiufiina i se paʻu mafiafia. O le pulupulu e pala, e tofo malie-suamalie. O fua e teuina mo se taimi umi i totonu o se potu malulu, aua e matua puipuia lava i le pala. E faʻaaogaina mo le taina ma le kukaina o le uaina.

Foliga lauiloa o le aiga Greengage

Talu ai ona o le taua o fualaau aina mai lenei laau, ua manino ai pe aisea ua tele ai ituaiga eseese eseese.

O vai taʻitasi taʻitasi e aofia ai elemene taua nei:

  • vailaʻau oona;
  • vitamini o vaega autu (A, B, C, E);
  • suka
  • nitrogenous, pectin ma tannins;
  • se seti o suauu minerale (uʻamea, manganese, potassium ma iodine).

O le mea e malie ai, o mea aoga aoga e faʻasaoina pe a uma le vevela o le suamalie po o le faʻamago. E i ai so latou aoga aoga i luga o le popolega ma le endocrine o le tino. O tagata lauiloa mai le aiga o Ranclod na atiaeina e le faʻailoa tulaga ese I.V. Michurin. O nisi nei.

Faatoaga faatoaga

O le kulupu faʻatoʻaga o le faatoʻaga faʻatoʻaga na faʻamautu faapitoa mo nofoaga tutotonu o Rusia. Ina ia fatuina, na faʻaaogaina e le faifaatoʻaga vao talatala ma le faʻafefeteina lanumeamata. E oʻo atu i le 2.5 mita le maualuga. O le laau e iai lona pale i foliga o se polo, i luga o lālā e ola ai fualaau suamalie. E laʻititi i latou ona o lo latou mamafa na o le 20 pe 15 kalama.

O le paʻu o le fua o le lanu samasama, sina lanu lanumoana i se lanu paʻu. I lalo ifo, e tele mea laiti e mafai ona vaaia. O nisi taimi o paga e sau ma le moli lanumoana, lea e mafua mai i le susulu o le la. O le tino e suamalie i le tofo, ae e vaivai ma malie, lea e mafua ai se lagona manaia.

O fua e tatau ona filifilia i le taimi ina ia aua le maumau se vaega o le seleselega. I le averesi, mai le tasi laau e mafai ona e maua mai le 20 i le 40 kilokalama o plums.

I le totoina o le tautotogo, e taua le tuua o lala o le fugalaau, talu ai o le 90% o fua e tutupu i luga ia i latou.

O le kulupu tuʻufaʻatasia e tuʻuina atu gutu malulu e oʻo i le 30 tikeri. O pusi na amata i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o Setema.

Auai

O le uluai fualaau aina na maua mai e ala i le sopoia o le faatoaga tuufaatasi ma le ituaiga o Victoria. Laʻau faʻafiafia e tupu aʻe i foliga o se vao. O le maualuga e oʻo atu i le 3 mita. E amata ona fua mai i le tolu tausaga talu ona totoina. I le averesi, e tusa ma le 15 kg o plums e seleseleina mai se laau. Mo le manuia o le palotaina, e fautuaina e totoina se mafaufauga o Moscow Hungary po o Timiryazev lata ane.

O laʻau lanu enaena lanu moana ma se lanu violē. O latou foliga o le oval, mamafa e tusa ma le 16 kalama. E le pipii le ponaivi i le pulupulu, ae faigofie lava ona vavae ese. E faʻaaogaina le laau mo togalaau faʻasaina o le taumafanafana, ma le faʻamoemoe e fiafia i fua suamalie.

Opal

O le popo o le opal plum paʻu na gaosia e tagata Suetena i le 1926. Na maua mai i le laasia o le "Renklod Ulena" ma le "Tuai Faameaalofa" ituaiga. O le taunuuga o se ituaiga laau e tupu e oʻo atu i le 3 mita. O le lautele o lona palealii e faia i le tele o lala eleelea. O le opal plum e fuga i le ogatotonu o le tautotogo, mulimuli ane o fualaau suamalie na totoina i luga. O le tele o taimi latou te taamilo. E laiti tele i latou. Ole maualuga o le fetus e oʻo i le 20 kalama.

Muamua, o le paʻu paʻu e vali samasama-lanumeamata. A oʻo i le taimi e matua ai, e sui, mauaina se lanu mūmū, lanu violē. O nisi taimi o fualaau aina e mafai ona moli. O le paʻu o le paʻu e ufiufi i se paʻu lanu moana lanu moana lanu moana.

O le mea manogi ma le vevela o se lanu auro o se mea manogi manaia, e oʻo ai i le matua lelei. E le gata i lea, e manaia ai lona manogi suamalie ma le manaia o soʻo se faʻamalamalamaga o plums.

O se auiliiliga auiliili o le eseesega o le opal paipa e mafua ai le fiafia tele i le au faifaatoaga. O sea laau e mafai ona maua se seleselega lelei - e oo atu i le 50 kilokalama o fualaau aina i le tasi vaitau. E sili ona talisapaia ona o lona tetee atu i le malulu. Seʻi vagana lava pe a pa'ū le vevela i lalo ifo o le 30 tikeri e mafai ona faʻamago le laau. O le opal eseese e teteʻe i faʻamaʻi eseese, e aunoa ma le manaʻomia o tausiga faaopoopo.

Eseese Karbysheva

O le amataga o Karbyshev na amataina i Iukureini i le 50s. O lona uiga o fua e fua mai i le 35 i le 50 kalama. O le pito i fafo o le paʻu e matua leaga lava. A oʻo i le paʻu, e mumu lava, o nisi taimi e pipi mafiafia.

Afai e sili atu le fua o fua, e aliali mai se lanu uliuli. O le pulupulu o le paʻu piniki Karbyshev ei ai le lanu meli, lea e talisapaia ai le kuka.

Ina ia fausia se pale matagofie, ia fautuaina e teuina le laau e le aunoa.

Sailia fua o fua

O le laumei e tele lava ina fiafia i ona foliga matagofie ma le tofo tulaga ese o vine. O le mea lea, ao le i totoina fualaau aina i le taumafanafana, e taua le iloa lelei o ona ituaiga eseese.

Laʻau auro

O le uluai ituaiga o Golden Drop na fafagaina i Europa i Sisifo. O le tele o taimi, e maua ai i latou e fiafia i ituaiga eseese o plums poʻo i fale tausimai faapitoa.

O se laau o lenei ituaiga e masani lava o le tele o le lapopoa. Crohn round shape, na faia mai i lanu puefu po o mumu mumu. Latou te tutupu laiti lanu lanu meamata lanu meamata, lea e lafo i totonu o se lanu siliva. Pe a fuga mai le fugalaau, e aliali mai paʻepaʻe paʻepaʻe po o paipa i luga o lala. I le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, fualaau suamalie na fua. E masani lava, o fualaau laiti e amata ona fua mai i le lima o tausaga talu ona totoina.

Fualaau laʻau O fualaau e masani ona tele. O le mamafa, i le averesi, e tusa ma le 70 kalama. O le foliga o ia laʻau e vaivai ma ua faʻasalaga. O le paʻu o le auro, teuteuina i lanu lanumeamata moli. O le fua suamalie e suamalie i le suamalie matagofie. O le ponaivi e saʻoloto e alu ese mai le pulupulu. Se fualaau ese tulagaese!

Tulaga Aupito Sili Lelei

E tele taimi e taʻua ai lea ituaiga o "piniki piniki." O le mealilo o loʻo taoto i ona lanu piniki lapopoa, o le tele e oʻo atu i le 70 kalama. O fua e masani lava o le oval, e fai sina umi. O le tino i totonu e samasama-lanumeamata ma le suamalie suamalie suamalie.

Laʻau o le Kyrgyz Excellent Plum e oʻo ile maualuga (2-3 m). O le pale e le mafiafia, ae o le lauulu. E faʻafeiloaʻi ai le manumalo i tulaga masani. Toeitiiti lava aumaia taimi uma.

Pusa fale

O lenei ituaiga o pulu na gaosia e ala i le tuufaatasia o ituaiga eseese. O le tele o taimi, e tufatufaina atu i latū latū ma se tau le tumau.

E ola le laau e tusa ma le 15 mita. O le palealii o le felafolafoaʻi, o nisi taimi ma sosoʻo lamolemole ma moli e maualuga aʻe i luga. O le fale e ola mo le tusa ma le 25 tausaga. Ua amata ona fua mai i le lua pe tolu tausaga talu ona totoina luga o le saite.

E faalagolago i le eseese, o le laau e fua mai fua o ituaiga eseese. E mafai ona avea ma fualaau aina suamalie e oo atu i le 50 kalama, ma tino sili - e tusa ma le 100 kalama o le mamafa.

O le foliga o le vine o le lapotopoto ma le faʻaloloa. Valivali masani:

  • samasama
  • lanu piniki
  • mumu
  • lanu viole
  • lanu enaena.

O i latou uma o loʻo ufiufiina i le paʻu o le pa'ū.

Na amata ona latou ola i le fale o Plum i le taimi o le nofoaiga a le au Aikupito. Mulimuli ane, na ia siitia atu ai i Eleni, mulimuli ane i Farani, ona oo ai lea i Rusia. E oo mai i le taimi nei, e tele ituaiga o vailaʻau e faia i le fale ua lauiloa. E mafai ona vaevaeina i ni vaega laiti:

  1. Vaʻaia masani. O lenei vaega faʻavae e aofia ai ituaiga faʻatoʻaga i Europa seia oʻo i le amataga o le seneturi 21. O fua o nei ituaiga e masani lava ona i ai se foliga ovoid, masani o le tele pe lautele. Le lanu paʻu o le samasama, lanu piniki, lanu viole. O le tino o le berry o se lanu amber. A oʻo ina tumu atoatoa le paʻu, latou te maua se suamalie suamalie ma le faʻapitoa.
  2. Italian plum. O laau o lenei vaega laʻititi e tele lava ina laʻititi le lapopoa, o le pale e lapotopoto, mafiafia. O fua e samasama ma se lanu lanumeamata. Pulp - malamalama lanu meamata, e mafai ona fua. O nisi taimi ei ai ni faʻataʻitaʻiga ma fualaau lanu viole.
  3. Mirabelle. O lenei laupepa na aliali mai o se taunuuga o le laasia o le pulu masani ma le paʻu pele. O le taunuuga o se fualaau laititi, lapotopoto ma le tino samasama. Mirabelle ua tupu i Europa atoa. Mai ona fua o le a faia ai ni lanu samasama uiga ese, faapea foi ma le vai inu malosi - "Brandy".
  4. Stubborn. O laau faʻamalosi e faʻaalia i le tumau o le tumau. Latou te faigofie ona onosaia le tele o le susu, faapea foi ma suiga o le vevela.

E masani lava ona i ai le lautele o le pale ma le ogalaau. O fualaau laititi lanu-paauli-fualaʻau e ola i luga o pulupulu pulupulu. Latou te maua se manogi po o se mea suamalie ma suamalie. E ui i lea, e masani ona faʻaaoga i le kuka. Pau lava le toe foi mai o le tino e le tu i tua o le ponaivi.

Vavega o le taeao

O ai e le fiafia e 'ai fua suamalie manogi i lalo o se laau paolo i le togalaau? O loo matou talanoa e uiga i le uiga ofoofogia o plums Morning, lea na maua ona o le sopoia o le matua matua mumu ma le Ullens 'greengage.

O le laau e mafai ona ola e oʻo i le 3 mita le maualuga. O le pale e maualuga, maualuga le maualuga. I luga o lanu paʻu enaena lanu enaena e masani lava ona tele ni laumei mafiafia. O latou foliga o loo i le foliga o se ellipse, malamalama lanu meamata i le lanu, o le pito i lalo ua vevela. O le laau e amata ona ola i le ogatotonu o Me, ma fua mai i le 4 tausaga talu ona totoina. O le mea e malie ai, o lenei ituaiga o meaola e lelei tele, o le mea lea, e le manaʻomia ai pollinators i le taeao. O fua e masani ona lanumeamata pe samasama i lanu.

I le la, o nisi faʻataʻitaʻiga e ono maua ai le kalakeke piniki. I fafo, o le paʻu o loʻo ufiufi i se paluga o le pa'ū, lea e faigofie ona fufulu ese. O le tino i totonu e laʻititi laʻitiiti, samasama i lanu. O le fua e suamalie ma suamalie, ma se manogi manaia.

O le mamafa o le fatu e tusa ma le 40 kalama. O le ponaivi e alu ese lelei le pipi. Mai le tasi tagata matua, e mafai ona e aoina mai i le 60 kilokalama o laʻau manogi.

O ituaiga lauiloa o laau laʻau o loo faamatalaina i luga aʻei se auala faavavega e mauaʻa i le vaeluagalemu. I le lautele, latou te malulu, e sili ona lelei fua ma maua ai se manaia lelei. O le totōina o se matagofie i totonu o se fale vevela, e mafai ona e mauaina le faamalieina moni mai lau galuega. A maeʻa, latalata i le fale o le a le gata o se ata lafoia mai le vevela o le taumafanafana, ae o meaʻai maloloina foi.