Laʻau

20 ituaiga o ituaiga o begonias

O Begonias e le o le manaia, ae o le filifiliga filifilia ma le tulai mai o ituaiga eseese na aumaia ai nei laau toto i ni mea fou. Mai le potu o le vasega, matagofie ma le faapitoa faapitoa o le begonias ua liua i fetu nei ma le le mafai ona suia. O le susulu o ao o fualaau faisua po o le taugofie o mamanu maualuluga o le a le tuua ai se tasi. Ma o tausaga uma lava o loʻo faʻatupulaia ai le fatu o le begonias, faʻatoʻateleina i tala matagofie matagofie.

O Begonias o loʻo ola lelei.

E talitonuina o le "evolusione" o le fetogo o le begonias e sili atu ona itiiti i le teuteuina ma le laulauina o ituaiga. Afai o le fugalaau i totonu o le begonias e suia tele na o lanu lanu ma faaleleia le tumau, ona i ai lea i le faagasologa o le fatuina o ituaiga fou o le matagofie o le lalelei, o le au faifaatoaga ua leva ona sili atu, e foliga mai, o soo se mea e faamoemoeina. Eseese lanu, aafiaga, lanu, fesuiaiga o mamanu e ogatusa i le mafai ona filifili le tele ma foliga o laulaau. Ma o nisi taimi e foliga mai o ituaiga fou e aliali i lea aso ma lea aso. O Begonias e mafai ona filifilia e le gata i lou fiafia, ae mo totonu, textiles ma mea faʻapitoa foi. Ma e ui lava o loʻo tumau pea le tele o ituaiga o mea tuai i le manaʻoga, o mea taugofie ia na toe foʻi atu ai i le pito i luga o le lauiloa.

Faatasi ai ma fugālaʻau o le begonias, e mafai ona mitamita e ituaiga eseese le tele o fesuiaiga. tuber begonia (Begonia x tuberhybrida) Faatasi ai ma na mea, e mafai ona e ausia i nisi o taimi le tele o lanu eseese e le i mafaufauina. Ae o ponetidu begonias e puleaina e hybrids Begonia rex (Begonia rex), lea e masani ona i ai i faʻamaumauga ma i faʻaaliga e pei o ituaiga o mea e le masani ai, lea e manatu lelei i ai uiga taua o mea taua.

Se faaputuga o begonias laulaʻau.

O i latou ma isi begonias ei ai se mea e vaʻaia. Matou te valaʻau atu ia te oe e faamasani i le pito i luga o vaitau e sili ona lelei i le va o le fuga ma le numera tutusa o begonias, o loʻo taʻitaʻia i tulaga lauiloa i aso nei.

10 sili ona lelei fuga o le begonias

Eseese "Ofu o le Autalavou" tuber begonia (Begonia x tuberhybrida) o se tasi o begonias pito sili ona mataʻina ma se lanu mumu susulu. O faʻalavelave tetele e le gata e teteʻe ai i le suiga o lanu po o le numera o petals, ae faʻapea foi ma le fausaga. Faʻasaga i tua o laʻau vaivai (pe tusa ma le 30 cm), o lenei ituaiga o laau e fesuisuiaʻi ai meaola mai le foliga mai o fugalaau fuga ma se mata e le mafaamatalaina. O peti pito i fafo e lautele atu, e agai i le ogatotonu o le fugalaau ua faʻaitiitia le tele, ae o le fausaga faʻavae e sili atu ona manino le faʻaalia. E ui i le mea moni o peteni taʻitasi e ese, o le fuga o le begonia e foliga mai e foliga tutusa. Ae o le uiga autū o lenei ituaiga o loʻo mafaufau pea i le lanu. O le moli, apricot-orange, ma le lanu mumu lanu mumu i luga o le pito lea na "atagia" i autafa o le petal, ae o loo i ai pea se lagona o le eseesega, e fiafia i se taaloga o le tamaoaiga ma le lanu mafanafana.

O Begonia e fuga mai "Ofu Atoatoa".

Begonia ituaiga "Picotee Yellow-Red" e ese foi i le lanu e lua-tone, ae matua ese lava i uiga. O se tasi lea o ituaiga o ituaiga begonias e sili ona lelei ma tumu i le fugalaau, lea e maua ai se lagona o le maualuga ma le maualuga o laau vao ma le maualuga e tusa ma le 25 pe tusa ma le 35 cm ona o le faapuupuuina o ni uila. Fugalaau e iʻu i le 9 cm le lapoa ma le lua faʻalua, lalelei ma gaogao-lauiloa. O le vavaeina o begonia petals e toetoe lava foliga e foliga mai e le masani ai ona o le tuufaatasiga o le melon apricot tone i se paʻu lanumumu mumu. O fugalaau o loʻo i luga o le vaomatua e pei o le faʻasologa i totonu o se nofoaga e tasi. Lanu malulu ma susulu o laulaʻau ma fugalaau "fualaau" e foliga mai e le mafaamatalaina.

"Camelia" - O le tele o siagoniasu, o lona igoa e tautala mo ia lava. O foliga tulaga ese o le petals ma le terry terry e matua faia ai fugalaau o lenei ituaiga e pei o camellias moni. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 30 cm ma le laʻau laʻitiiti e sili atu ona faamamafaina le tele o fugalaau tetele, o lona lautele e mafai ona sili atu i le 10 cm. A e tatau ona taulai faapitoa i le lanu o le begonia - Ma mai lenei taele, o foliga lanu matagofie o fugalaau e sili atu ona mataʻina.

Begonia fuga mai "Camelia".

"Marmorata" - ituaiga o Begonia, e sili ona manatuaina le "Camellia", ae eseese i lanu. Afai o foliga o le vao, ma laulaau, ma le fugalaau lava ia e toetoe lava a tutusa, o le lanu o Marmorata o le faafeagai lea: o le lanu mumu o le petals o loo i ai ni taʻavale le mautonu e faaauau pea i luga o se faavae papaʻe-kiona. E faʻafetai i le faʻafefeteina o fugalaau o lenei ituaiga o begonia e masani ona faatusatusa i meaʻai - o lenei mamanu e masani lava o uiga o le mea mulimuli.

Begonia fugaina "Marmorata".

"Samba" (poʻo le "Samba Mix") - o se paluga varietal o le terry large-flowered begonia, lea e mafai ona mitamita i le taimi lava lea e lua tulaga faʻapitoa. Muamua, faafetai i "paʻu" i tafatafa o le pito, o fugalaau o le laau e tutusa lelei lava ma le matagofie o meaʻai. Ma, lona lua, o le lanu o fugalaau e le mafaitaulia - mai le paʻepaʻe ma le lanu piniki i le moli, toetoe o le samasama, kulimi ma le lanu piniki. O ata e toetoe lava masani i taimi uma, pastel ma lole matagofie. O fugalaau o Begonia e foliga tele tele, o le lautele latou te oʻo atu i le 9 cm. Laʻau lala, lalalelei i foliga vaaia, ma faafetai i paʻu pupuu, fugalaau e nofo saʻo i luga o lau.

Begonia fugaina le "Samba" Faʻafefiloi.

Aʻoga "Alkor F1" - O se ituaiga o ampelini o le tuber begonia, o fugalaau e foliga mai e foliga mai o tagata nonofo masani i le vaomatua. O se mea matagofie lenei laau, e mafai ona oʻo i le 40 cm le maualuga ma e iloga i se lauusiusi laulelei. Ae e le pei o isi begonias, o fugalaau e le malelemo i laulaau, aua latou te fuga i ni numera e aofia ai le vao ma se palanikeke faifai pea. Tele, e oo atu i le 8 cm le lautele, pa'ū ma matagofie, latou te manumalo faʻatasi ma auiliiliga ma le faʻamalosi. O le pito i luga pito i luga o se begonia e valiina i le lole mumu. O peti pito i lalo maualalo e toetoe lava a paʻepaʻe ma paʻu piniki mumu. Ma o le faleoloa ofoofogia e fetogi ma le tele o lanu eseese o lanu piniki ma moli ma peti laiti. O le starical tropical star lea e mafai ona faʻafefe i luga o soʻo se faʻailoga.

"Olomouc" - O se faʻamavaega faapitoa o le begonia (Begonia semperflorens). I le maualuga, o le ituaiga e faatapulaaina i na o le 20 cm, ma o fugalaau e le sili atu i le 3 cm. I le faaopoopoina i lenei lanu paʻepaʻe mama, e mafai ona e mauaina se ata atoatoa "le manaia". I le taimi nei, o lenei begonia o se tasi o mea sili ona lauiloa ma muamua. O le mea o lona lanu lanu susulu ma le vaovao o le vao o foliga lelei, lea e mafai ona talisapaia i le taimi o le fuga e pei o le kiona. O fugalaau e ese le mataʻina ma e foliga mai e leai ni mea. O tafao faʻanoanoa e punou e pei o fanua o se pulou po o ni pepa pepa, e maofa i le mama oa latou laina e le itiiti ifo nai lo le susulu o lanu. Ma o le "polo" matagofie o moli moli i totonu o le ogatotonu e liua atoa fugalaau fugalaau i totonu o se tamai vavega. O se fatuga tulaga ese lea e fuga mai i le taimi muamua nai lo isi ituaiga ma fiafia i le fesuisuiai le tumau i le malulu. O le mafai ona faamamaina o ia lava e le taua foi.

O Begonia e tupu pea "Olomouc".

O mea lelei uma o Olomouc o loʻo iai foʻi uiga o le isi ituaiga ituaiga o begonia - "Fana". O le mea moni, o ona fugalaau e le maua mai ai le "pepa" tutusa, o petals e foliga mai e sili atu le agavaivai ma le manaia. Ma o le fesuiaiga mai se lanu piniki lanu moana lanumoana i se lanu sinasina i luga o ni peti tetele se lua o se begonia faatasi ai ma le ogaoga o le lemoni e foliga mai e fuga mai le tautotogo o le apu. O le ituaiga e foliga mai fou, alofa ma le ofo tele.

"Slingndide Ballerina" - ituaiga o Begonia mo i latou e fiafia i suiga o le vai, ituaiga eseese o lanu ma se tuufaatasiga o le afe o ata i totonu o se tasi laau. O le vavalaʻau e oʻo i le 25 cm le maualuga ma sina lanu mūmū mūmū sesega e le mafai ona vaaia i lalo ifo o lalo o lalo o lalo o lalo o laʻau faʻauluʻu ma fugalaau tele. O le tele o fugalaau o le begonia e fesuisuiai lava i luga o le tasi laau vao mai le lima o le 5 cm centimeter fugalaau i mea tetele, e tusa ma le 9 cm le lautele, e fuga mai i fugalaau uma o lanu, pink, suauʻu-samasama, pika, apricot, fawn, ma transitions ma eseesega o leo uiga lelei mo fugalaau taʻitasi, ma mo le vao atoa.

Begonia fuga mai "Splendide Ballerina".

Begonia ituaiga "Funky Pink" na faʻaalia i luga o le maketi i le tausaga na teʻa nei, ae ua uma ona manumalo i loto o faifaatoaga fugalaau i le salafa o le lalolagi. O lenei laau toto e fuga mai i se fugalaau fugalaau fou, e toe faamanatu mai i lona laisy paʻu ma ona pupuʻu vaapiapi ma le le mafiafia. O lanu samasama lanu samasama, pulupulu lanu piniki piniki, o le alofa tunoa ma le lanu piniki o le piniki vave ona taulai atu i lenei begonia. Ae e taua foi le gauai atu i laʻau matagofie, ma i le faateleina o le malosi o le tipu, ma le matagofie o lenei fale ampeli.

Begonia fuga mai le "Pink Funky"

10 sili ona lelei le begonias leafy

Vasega "Jurassic Meloni" begonias rex (Begonia rex) e foliga mai o se mea faʻanatura mai i faʻamaufaʻailoga anamua. O le tuufaatasiga o lanu eseese o le lanu ma mamanu, foliga ma mamanu i luga o laʻau e faia ai lenei begonia e le na o le amataga, ae tulaga ese. O se galu lapoa i le pito i lalo o laula e foliga mai e tafe i totonu o le "siʻusiʻu" - o le pito i luga o le laʻau, e foliga mai o le siʻusiʻu o meaola. E naʻo le lanu e faʻamalosia ai le aʻafiaga: o le siloti-lanu piniki i le ogatotonu e toetoe lava a toe faʻafeiloaʻi le foliga o le laʻau ma, pei o lea, e aumaia ai le le malamalama i le atoatoa. I lalo o se lanu piniki ma i luga o se lanu lanumeamata lanumeamata o le isi laupepa laupepa, o lanu paʻepaʻe-e paʻepaʻe, e foliga mai o se vali malulu pe o le timu ma e matua susulu lava. Ae e le o mea uma nei e ofo ai lenei begonia: o se maataʻe mafiafia ua vaneina ma se lanu lanu violē-lanu enaena ua tuufaatasi ma se vevela lanu vavalalata o le vevela i le ogatotonu o le laumei. O Begonia e fuga lauulu ina ia mafai ai ona iloa atu ia petioles ma fatu. O se vaomatua tele lava, e tusa lava pe laʻitiiti o loʻo foliga mai e malosi tele.

O le begonia teuteu "Jurassic Watermelon".

"Sese" - Ese ese ma le tuufaatasiga masani o lanu susulu ma le purpura, ae o loo pulea pea e foliga le mafaamatalaina muamua. O mea uma lava e uiga i taʻavale o le mamanu ma mamanu loloto, o le foliga e faigata ona fai pe a taʻalo ma vaʻai mea teuteu. O le vao o le begonia lava ia, e ui lava i le tele o le lapopoa, e foliga manaia, e toetoe lava o le lautele ona o le fusi o le lau. O le laulaau e tele, faʻatasi ai ma le vaʻavaʻa mata i le pito i lalo, susulu lanumeamata, vevela susulu. O le aʻafiaga o le begonia o loʻo faia ai se lagisi, o le mafiafia o le mea e toetoe lava o le uliuli e maua i tafatafa o pito o le laupepa ma faia ai le aafiaga o se mea teuteu.

Begonia teuteu lithuanian "Malie".

Talitonuga Bird - O se ituaiga uiga eseese o le begonia, lea e foliga mai e susulu e le itiiti ifo nai lo le taua. O laulaau e faʻaloloa, tele-siʻitia, ae ona o le malosi malosi o le busini, o le laau e foliga mai o se mea manaia tele. O se lamolemole lamolemole ma nai tamai nifo e faamamafaina ai le taaloga o lanu. O lau o lenei paʻepaʻe papae e foliga mai e foliga mai ma e malamalama moni lava. O lenei taunuʻuga e maua e le gata i le faʻafetai i le lanu paʻepaʻe o laupepa o le begonia, ae faʻapea foi i mamanu mamanu e pei o se vaʻa apogaleveleve: siaki ma piniki piniki, e fai ai se mea ofoofogia, o le feʻaveaʻi i luga o veins ma fasi paʻu, laumei.

Begonia teuteu lithuanian "Talimulu Bird"

Begonia "Casey Corwin", o le matagofie o Begonia rex eseese e foliga mai o le tupu ma e toetoe lava a leai se mea. I lenei ituaiga, i tulaga lelei, e leai lava se lanumeamata lanumeamata, ma le taʻaloga o foliga, lanu ma auiliiliga liliu le laulaʻau i totonu o se meaola ola ola. Oval, faatasi ai ma se pito i luga, o laulaʻau lanu o lenei ituaiga e iloga i se laupepa vaivai o lo o faʻaalia i le pito i lalo o le laʻau o le begonia ma se pito i luga o le lau o le begonia, ma tuʻuina atu i le laau se foliga o le lane. O le ua vaneina e matagofie le faʻaleleia e le taaloga o lanu. O le siliva, e toetoe lava o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e masani ona puʻeina uma ai le eleele, faʻapipiʻi ma se paʻu o le pipi-fatu i le ogatotonu o le laulaau, ma sina vevela vevela ma le vevela, ma le lauulu e foliga mai e faʻapipiʻi ai nifo i le pito. Laʻau mumu o le begonia e faʻamalosia ai le taʻalo o le siliva ma le kesi. Ma e tusa ai ma le matagofie ma le matagofie o le vao, o lenei ituaiga e le talafeagai foi.

Peʻa teuteu begonia "Casey Corwin".

At Begonia ituaiga "Garden Angel Blush" loloto laasaga laulaau ma foliga moni lava o apaau o agelu. Afai i le ituaiga muamua o le i ai o lanumeamata i le lanu e tuusao lava i luga o tulaga tuputupu ae ma, e ui lava e le o se mea e tupu, e tupu, ona vaʻavaʻai ai lea o le begonia. O lenei siliva-lanu piniki e manaia, laumei ma e le ofoofogia le ofoofogia. O le foliga o laulaau e masani lava ona taʻua o maples, ona o le loloto o le vevela o le lau laulaau ma le malosi o le fautuaga a le lobes. Pogisa lanu uliuli po o le paauli lanu vevela o lau o laufanua e sili atu ona le masani ai. O le lanu piniki lanumoana laititi e alu ese mai le taimi ma toe faʻapaʻu i le siliva moni, ma o le lanu o le lanu eseese e eseʻese ma e le sili atu le matagofie nai lo lanu uma lanu. O nei laau totoa e tele, puʻe, susulu.

O le vete teuteu "Fugalaau o le Fagaga Lulu".

"Peter Piper" - O se ituaiga mai mamao e mafai ona faaseseina mo se fuga o lau o le tautoulu matutu. O le mea e faʻapea, i totonu o le fale e teuteu ai le fale o le begonias, e le mafai ona e toe faʻafeiloaʻi ituaiga faʻatasi ma le tele o lanu mumu-lanu mumu-lanu. O se ituaiga mea lanu eseese ma laulaau lanu, e iai ni laʻau mafiafia ma ni "nifo" i tafatafa o le pito. O le itu pito i tua o laulaau e tilotilo i pupuni, ma atili faamamafaina le lanu o le pito i luga o pepa laulaau. Orange-piliki, terracotta, eseese lanu o le lanu enaena lanu moana e felafolafoaʻi i luga o le fagu launiu, o loʻo faʻamalosia e na o sina vevela vevela. E masani lava, o se lanu mumu samasama e maua i le pito i lalo o le lau, lata i le au. Siliva, susulu malamalama e faʻapupula uma ai lanu lanu i se auala fou.

"Laʻei Taʻaloga" - O se mea faʻapitoa ma e seasea lava, ae e maofa mamā ma foliga mai o se laulaau, ma le lanu o le ituaiga begonia. E itiiti ni laau e matua vavalalata i le lanu monochrome o laʻau vavalalata nai lo lenei lalelei. O le lagono tele-tele e le manumalo i le tele, ae o le matagofie o laulaau lapopoa o se foliga lelei lelei ma se tamai tipima ma e toetoe lava atoa le atoa. O lau e mama, toetoe lava a sinasina, e peiseai o le faʻapalaina i le paʻu paʻu. O se vaʻai-vaʻetaʻi-uliuli ma se lanu uliuli i le ogatotonu o le launiu o le begonia e faʻasesega faʻapitoa ma lanu lanu. O le aafiaga o le lūlūina e faʻaleleia e nai paʻu moli laiti i luga o le tuaoi, lea e na o le pau lava le mea e mafai ona fuafuaina. O se eseesega tele lea o ituaiga o mea e masani ai.

At ituaiga "Suede Paʻe" o laulaau ua na o sina pogisa (malamalama o pistachio, toetoe lava o le paʻepaʻe), ae o le natura o lenei begonia e matua ese lava. O le tele o le begonias e leai ni laulaua lapopoa ma se fao e le mafaamatalaina i le faavae. O le lanu, suede begonia leaves e foliga mai e agaalofa. Ma o lenei aafiaga ua na o le faamamafaina e velenua paʻepaʻe, lea e naʻo le latalata, e pei foi o le vevesi, e mafai ona vaaia i ni nai lanu mumu mumu ma le lanu, o le mea e lalata ai le pito i tua o le laupepa. I le ogatotonu, o le pogisa o le lanu pogisa uliuli foi e feeseeseaʻi solo i luga o veins.

Begonia teuteu lithuanian "White Suede".

O le Black Swan - o se faʻalavelave faʻapitoa o le begonia e oʻo lava i tua o isi ituaiga e pei o le uliuli i lanu. E tusa uma lava laʻau lapopoa o se foliga e le masani ai e punou ma feusuaʻi, e foliga tutusa ma ata o nei manu mananaia. E ui lava i laulaʻau lapopoa, o lenei begonia e laiti vao. E matagofie ma ofoofogia le tulaga masani. O le paʻu o le laʻau e totogiina i le vaivai ma le vavau o le laupepa lau. O lanu mumu mumu e faamamafaina ma le matagofie le matagofie o le lanu mumu-lanu-mumu, ma le siliva o lanu siliva, e le mafaamatalaina i le va o veins, faamamafa le lanu ma faia ia sili atu ona lelei laulaau. O se faʻaaliga tele lea e le tutusa lau laupepa ma soo se isi lava begonia.

Peʻa teuteu begonia "Pulu Paʻu"

"Pulu Snow" - O le isi ituaiga o begonia ma lau laʻau lapopoa, lea e mafua ai faʻasalalauga faʻatasi ai ma maples poʻo faʻamaʻi. O lenei laʻau lapopoa na lauiloa i le tele o le laʻau: o le laau e le tele ni laulaau ma e tumau pea lona matagofie. O laulaau uma e lapotopoto, faatasi ai ma le matagofie o le faʻamafa, ma le paʻu i totonu o lobes ma luga o le sami. O lapisi lapopoa tetele o loʻo faʻamalosia e ala i le faaluaina o selu i le faʻavae. O lanu lanu-lanumeamata ua tuʻufaʻatasia ma tafega o paʻu ma le pito o le laupepa, ma o foliga tutusa e tutusa ma le "sprinkling", e aofia ai pito sili ona lelei. O lenei begonia e foliga mai na sosolo i le kiona paʻu ma o se tasi lea o ituaiga o meaʻai e sili ona tele o teuteu ma begumias.