Faatoaga

E faʻafefea ona fafaga fafasi i le fale i vaitau eseese o le galueaiina?

Aʻo tausia se manulele, e taua le iloa le auala e fafaga ai salu i le fale. O le taumafataga mo pepe, o loʻo ola aʻe ai salu ma fafine eseese. E faʻafefea ona kuka meaai, pe fia taimi e fafaga ai manu, tagata atamamai e tuʻuina atu fautuaga.

Vaega o le atinaʻe o salu

Quail o se punavai o aano o manufasi ma fuamoa e aunoa ma le cholesterol. O manu felelei e atiina ae vave, i le lua masina o le matua o le manu matua e tusa ma le 160, o le vao masani masani e tusa ma le 100 g. Fafagaina o suauu i laasaga eseese o le atinaʻe e eseese i meaʻai ma taimi masani.

Chicks e alu i laasaga o atinaʻe:

  • vaiaso muamua talu ona faʻaumatia;
  • le isi 2-4 vaiaso o le ola o le salu;
  • talavou 35-42 aso;

O se manulele fitu vaiaso e manatu o se tagata matua, ma o le gaʻo e faia e faʻaleleia ai le lelei o le lafu matua. O se vaega o le brood, o fafine pe a uma le pulou ma le salu i luga o le 11 masina ua gaʻo mo aano o manufasi.

O le a matou iloiloina le auala e fafaga ai salu i le fale i laasaga taitasi o le taofiga.

Fafagaina o moa

O pou e totoina, ma o meaai muamua o le a fufuluina fuamoa, nutilili faatasi ma le atigi. I le aso lona lua, o le lisi e aofia ai le 2 g keke siʻusiʻi mo ulu taʻitasi. I le aso lona tolu, e faʻapipiʻi faʻamaʻaina greens i le fafaga. Ona faasolosolo malie lea ona faateleina le aofaʻi o sisi i le mash ma faaitiitia le fuamoa. O aso uma i le gasologa o le vaiaso e suia ai le lisi i le itu o le faaitiitia o le faaopoopoina o fuamoa. Ole taimi o taumafataga e fa 5 aso ile aso. O susu susu o loʻo faʻaaoga mo le inu.

O le vaitau lona lua, e tatau ona faasolosolo malie ona sui le moa i le fagafaʻi o meaʻai, lea e oʻo atu i le 26% le protein ma se kalori o le 280 iunite. E fafagaina tamaiti 4 taimi. O le sauniuni mo le soifua matua o tamaʻi meaola, o le fesuiaiga lea i le fafaga autu mo salu. Ae peitai ina ia mafai e le tamaʻitaʻi ona tuʻu fuamoa ma tumau i le soifua maloloina, i le vaitaimi lea e tatau ai ona faʻaopopo le faaopoopo o vailaʻau. O le anotusi o vitamini E, A i totonu o le fafaga e faateleina i le 50%, o le protein protein ua faaitiitia i le 15% ina ia faatuai ai le fausiaina o fuamoa i le amataga o le fafine. E tatau ona e iloa e aunoa ma le faaopoopoina o fatu i le fafaga, e le o faia ni fuamoa.

E faʻafefea ona fafaga faʻamaʻi matutua

O loʻo i ai se taumafataga lea e atiina ae e amanaʻia ai manaʻoga:

  • faʻataʻoto;
  • tagata salu;
  • matua matua;
  • gaʻo meaʻai.

Fafaga fafaga mo le 100 tamaitai i le masina 90 kg. I le taimi lea, o le gaosia o fuamoa o le a 2,000 fuamoa. E faʻafefea ona fafaga fao ina ia latou sologa lelei? Mo tamaitai, o faʻalavelave faʻalavelave lua poʻo le tolu vaega o loʻo faʻaaogaina. O palatini paleni, gaʻo ma gaʻo gaʻo e tatau ona aofia ai fuamoa mo se seti o atigi. O le aofaʻi o le protein e oʻo i le 25%.

O le mea e manaʻomia i aso taʻitasi e 25-30 kalama. I le faʻaaogaina o le faʻalauteleina o meaʻai mo le salu, e tatau ai ona faʻatamaoaigaina i le sisi, iʻa poʻo le soya.

Faatasi ai ma le faateleina o le polotini o loʻo i luga aʻe o le masani, e mafai ona maua ni fuamoa i le lua yolks. E le mafai ona e faʻafefeina le manulele, o le a oso i luga ma taofi le tuʻuina o fuamoa. I le tausaga, 90 kilokalama o le fafaga o PK-1 e tatau ona alu i le ulu. O le faʻaaogaina o laulaʻau ma fualaau o paluga e faʻamalosia.

O meaai e faia i le fale i luga o le polotini ma le susu o loʻo faʻaaogā fou. O le faʻamaʻi faʻatasi ma meaʻai vevela po o masima sili atu o se mea leaga.

O le fua mo meaʻai o salu ia oe lava lima e aofia ai mea faʻafefiloi o fatu gaosi:

  • saito - 1 kg;
  • karite - 100 g;
  • sana - 400 g;
  • ponaivi aano - 5 g;
  • moa fualaʻau - 3 g.

O meaʻai minerale o loʻo faʻatusalia e le papa apisa, penisina ma masima, 5 kalama o mea taitasi. Faʻaopoopoga o le Protein - kisimasi, iʻa faʻanoʻa, fafaga meaʻai. O le tuufaatasiga e aofia ai gela ma fuamoa.

O isi suʻega mo meaʻai o salu ia oe lava lima atonu e aofia ai le fafagaina o meaʻai e faʻamalosia ma faʻaopoopoga poʻo mea faʻafefiloi:

  1. O le fatu o se oloa malosi, e faʻaaoga i le tuufaatasiga ma le 40% falaoa o le ponaivi poʻo iʻa iʻa.
  2. E tatau ona faʻamamā muamua meaʻai i ata tifaga, e aofia ai elemene ma vitamini, tutusa i le gaioiga.
  3. O le siʻosiʻomaga e faʻaleleia ma tausia le faʻatupulaia o le faʻatapulaʻaina o sulu.
  4. Legumes contains protein, gaʻo, amino acids.
  5. O le falaoa ma le ponaivi o le supple supplements.
  6. Meaʻai gaosi susu i le ituaiga o sisi ma yogurt, fua o masini fuamoa.
  7. Fualaau faisua i le ituaiga o fualaau aina mata ma otaota. Ua faapipiiina pateta.
  8. O mea e faaopoopo i le mineral e tatau ona tuʻuina i foliga o penisina, papa maʻa, iliili, ma fuamoa fuamoa.

O le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi ua saunia e faʻafaigofie ai le tausiga o manulele. E tatau ona faʻaleleia le fafagaina o fale, aua le faatagaina i latou e ulaula.

E sili atu le fiafia o alii o le kalo e tatu fatu laiti o vao, millet ma e pagatia. Latou te manaʻomia le palatini i le tele o ituaiga, greens. O le meaʻai e fafaga mo tamaloloa tane o le a talosaga i salu e tofo ai. E tatau ona i ai pea le vai mama i le tagata inu.

O le taumafa a le matua matua e tamaoaiga ma eseese. O salu sili ona lelei e filifilia mai talavou, amata mai le lima o vaiaso. O taumafataga o le lafumanu o loʻo aofia ai le tele o meaʻai fafaga faʻatasi ma faʻaopoopoga o loʻo lisi atu i luga. I le ala o le ai ai se faʻaopoopoga o le mea faʻafefete a le fai meaʻai, gaʻo suauu ma le mutia.

Afai o saunia se lafu manu mo le fasiga, faʻapefea ona fafaga le salu i le fale? O manu laiti, manulele na galue o ni moa, ma tagata taʻitoʻatasi o le matua "matutua" e tatau ona fafaga mo aano o manufasi. Mo i latou, o se taumafataga faapitoa e faʻaaogaina ma le aofia ai o le fafagaina o meaai. O le mea o loʻo gaosia i le sana e faʻaopopoina, o peʻa ua kuka.

I le taimi o le fattening, o le 'ai o kāloti e maua ai le aano o se lanu tele. E le mafai ona e faaopoopo mea taugata i le lisi i le laasaga o le gaʻo e fai ai le meaʻai.

O manu feʻai e tuʻufaʻatasia e ala i le itupa, tuʻu i le pogisa mafiafia, ma o le taumafataga e faasolosolo malie ona suia i le 4 aso. O le gaʻo e 4 vaiaso, faʻateleina le faʻaaogaina i aso taitasi i le 30 kalama. I le faaiuga o le fuaitau, e tatau i le tagata ona fua le 160 kalama.

O le lafu o le salu e maua mai ai meaʻai i fua o fuamoa, aano o manu ma faʻafouina i tausaga taʻitasi. E mafai ona e taofiofi salu i totonu o le potu, i totonu o se fale.