Isi

Tausaga o le Autumn i le togalaau: faʻasusu vine ma currants

E i ai loʻu togalaau laitiiti ma se tovine laitiiti, lea o lenei vaitau e leʻi maua ai se togalaau faʻapitoa. Atonu e mafua mai i le mea moni e faapea, i le tautotogo, matou te leʻi faʻapitoa i le laʻei pito i luga. O lea ua matou filifili e puʻea. Tau mai ia te aʻu, o le a le faigata o fugalaʻau o le autumn e mafai ona faʻaaogaina i le tautoulu mo vine ma currants?

Mo togalaau uma, o le autumn o se vaitaimi taua. I le taimi nei, o loʻo latou sauniuni mo le taumalulu o loʻo oʻo mai ma maua ai le malosi ao leʻi oʻo i le isi vaitau. O fualaau e pei o vine ma currants e le o se faʻasesega - o le fua o le fuālaʻau o le a fesoasoani ia i latou i le manuia ma le leai se tau i le taumalulu, ma faʻafouina foi le tuʻuina atu o meaʻai na faʻaaluina i le faʻavaeina ma le fua o le fua.

O le a le mea e manaʻomia i vine i le tautotogo?

O vine vine i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe e manaomia ai le faʻapipiʻi luga o luga. I le amataga o Setema, faʻapipiʻi meaʻai, paluga poʻo le uʻamea i le liʻo lata ane, toe foʻi i tua e tusa ma le 50 cm mai le ogalaau. Faʻataʻoto, faʻalauteleina le faʻaaogaina e le itiiti ifo ma le afa mita. O laʻei sili e tatau ona faia pe a susu le eleele.

Fertilizing vine vao o vine i le manulele, pe afai na faataatia i le taimi o lo latou totoina, e mafai ona faia i le sili atu nai lo le tolu tausaga mulimuli ane.

E le gata i lea, i le faaiuga o Setema, e tatau ona faʻafefiloi fua o vine ma se faʻalavelave o meaʻai e aofia ai:

  • 20 g o le superphosphate;
  • 1 g o le iodine potassium;
  • tutusa le aofaiga o le apocidic acid;
  • 10 g masima masima;
  • zinc ma manganese sulfates - ia 2 g.

O lea ituaiga o le a fesoasoani i le faʻatulagaina o le seleselega i le lumanaʻi ma fesoasoani i vine e ola i le taumalulu. E tatau ona faataatia i vaʻa na faia muamua i le liʻo lata ane.

A maeʻa ona faʻasuina, mulch le togavao ma le humus poʻo le mutia.

O le a le mea e manaʻomia e le fua i le tautoulu?

O le sisiina o currants e tatau ona amata e tusa lava pe ua uma le fua. I le taimi nei, isi fomaʻi faʻamalolo ma le superphosphate.

I le amataga o Setema, o sauniuniga e aofia ai le nitrogen e tatau ona vaʻaia, a leai o le a faʻaauau pea ona totoina vao ma o le a leai se taimi e malosi atili ai i luma o le malulu.

E sili atu ona sui i latou i meaola, mo se faataitaiga, faʻafefe manu, faaopoopo 800 g i le 1 sq. Kilomita. m., poʻo le fausiaina o le togavao i se vaifofo ua saunia ile fua ole 1:15. I le faaopoopo atu, i le faaiuga o Setema, e mafai ona fafagaina currants i fualaʻau minerale e ala i le faaopoopo o le sulfate sulfate (15 g) ma le superphosphate (30 g) i lalo o laau taʻitasi.

Ma le mea mulimuli, ia Novema, faaopoopo le humus i lalo o le fualaau ma eli le fanua i lalo o le togavao. I le tautotogo, o le ai ai le taimi e paʻu ai ma faatasi ai ma le amataga o le vaitau tuputupu aʻe o le a amata ona faʻaleleia lelei le laau.