Fugalaau

Phalaenopsis: ituaiga ma ituaiga, filifilia ma le tausiga, ata

Phalaenopsis o le masani masani ma le le lelei o vailaʻau. O le aiga e aofia ai le tusa ma le 80 ituaiga o epiphytic, o loʻo tuputupu ae i vaomatua o Ausetalia ma Initonesia. O se tulaga iloga o lenei ituaiga o meaola e tupu mai i le ola - i totonu o lenei laau o le aʻa e le o se paranesi, ae e faasolosolo lemu le 45 cm i le taimi o le fugalaau, ma tuuina atu ni laulaau i tausaga taitasi.

Phalaenopsis species

O ituaiga eseese uma i le aoina, e pei o se tulafono, ua maua Schindler, Stuart ma le phalaenopisis e manaia. O ituaiga muamua e lua o fugalaau paʻepaʻe ma se lanu mumu ma lanu susulu. O le fiafia tele foi o ituaiga filifilia ia o nei kulupu, lea e sili atu ona manaia ma tele mea e le maua.

Faʻafiafia

O le vaega autu lenei o laau totő e faʻaaogaina mo le gaosiga. Lea, e oʻo atu i le 4 pcs., Ovate-oblong, e oʻo atu i le 35 cm le lapopoa, ei ai lanu lanumeamata. O le inflorescence o se lapisi lautele (45-75 cm) le lanu felafolafoaʻi, e uu 45-60 fugalaau. O le sepals e paʻepaʻe, i le taimi latou te maua ai se lanu paʻepaʻe.

Schindler

O lenei ituaiga e talitutusa ma mea manaia pala. E ui i lea, e ese mai i le mea na ia fesuiai laulaʻau - siliva ma lanu meamata e fefiloi i laina le tumau, lanu mumu i lalo. O lenei ituaiga o loʻo taʻua o tuaa o se fuainumera tele o vailaʻau.

O le faʻaogaina e tele, e oo i le 160 cm i le lapopoa, tele-fuga (e oo atu i le 150 pcs.) Ma faʻalalauina. O fugalaau e laʻititi laʻititi, e le pei o le ituaiga o loʻo faamatalaina i luga (pe tusa o le 6 cm), o le piniki mumu, laʻau pito i lalo ma lanu mumu.

Stuart

E i ai ni aʻa ma ni laʻau e fesuiaʻi. O mea e afaina ai e toetoe a paʻepaʻe, e tele lanu violē i luga o laulaau.

Sander

O le mea sili, sili ona taugata ma matagofie tele. O le fugalaau o le Sander e faaigoaina i le maeʻa ai o se mea e sili ona lelei i le orchids. Greenish leaves ma se mamanu lanu. I luga o lapopoʻa tetele i laina o loʻo i ai le oʻo i le 60 inflorescences o le tusa ma le 6 cm i le telē. O a latou lanu e eseese tele.

O lenei mea totino e faʻaoga mo lenei aiga. O le fugalaau lava ia e laitiiti, ma o petals of inflorescences e sili atu nai lo le sepals. O laulaau e tele lona foliga, 12-25 cm i le lapopoa. O le gafa o le tutusa lava e tusa ma le 6 fugalaau laiti. Petals ma lanu lanu. O le laugutu e tolu-lobed ma laiti.

Pink

E i ai ni laulaʻau poʻo ni lau o le lau, 12-14 cm le lapopoa, lanumeamata, o nisi taimi mumu mumu. O lanu viole matagofie, itiiti le 18-25 cm e 12-14 tamai fugalaau lanu pinikie feauauaʻi fuga. O faʻasalaga e faʻaloloa, paʻepaʻe ma se laina lanu piniki.

O le laugutu e tolu-lobed, laitiiti: o loʻo vaʻavaʻai luma lobes piniki; o le pito i totonu o loʻo i ai le foliga o se rhombus, fesuiaʻi, latalata i le pito i lalo ma se lanu enaena. Anther ma le pito i luga.

Goa

O laulaau e lanumeamata, e oo atu i le afa mita i le lapoa ma e tusa ma le 25 cm le lautele. O fugalaau e lanu samasama, ma se lanu mumu lanumoana e tusa ma le 5 cm.

Vaʻaiga faʻapitoa

E le gata o ituaiga eseese e sili ona lauiloa, ae faapena foi tele telefoni feaveaʻi:

  • Toe fausiaina mai Renanter;
  • O loʻo faʻaumatia Dorita;
  • Faʻapipiʻi ma Ascocentrum;
  • Vandenopsis ma Wanda.

O le mea sili ona taua o mea faʻafefiloi ma Doritis pulcherima. E le o se laau lapopoa lea e pei o se tamai palatalaʻau ma lau lauitiiti ma lau laititi.

Phalaenopsis hybrid

O lenei igoa e faatatau i se vasega tele o hybrids: ituaiga, ituaiga ma meaola, o le natura masani ma le filifilia. I le taimi nei, e faitau afe ituaiga eseese o loʻo faʻaalia i le umi o le fugalaau, fugalaau tetele o se paolo matagofie po o laina le tonu.

I aso nei, e mafai ona vaaia vailaau lanu moana lanumoana. Ae, o le mauaina o lenei fugalaau matagofie, aua e te manatu o le a tumau pea. O lenei lanu tulaga ese ua tuʻuina atu i ni vailaʻau e fufuluina i luga o le taimi ma pipiʻi e maua ai la latou lanu papaʻe masani.

Ae e le tatau ona e le fiafia, aua o le au saienisi talu mai tausaga uumi o galuega o loo i ai pea se fugalaau natura, e le lanu. Fugalaau saʻo e tusa ma le 6 cm i le lapopoa, ae i luga o se fuga e tasi e mafai ona fuga e oʻo atu i le 25 inflorescences.

O masani masani:

  • Parataiso - o le tele o meaola e matua tele lava, e iai ni peti laiti, o se lanu lanumoana ma se mumu lanu mumu, e sili atu ona loloto i lalo;
  • Cerise Streep - petaliki-lalac petals ma se fesoʻotaiga o vela lanumumu mumu; lipine ma se lanu samasama samasama, pine tele ma lanu piniki;
  • Chromium - fugalaau lanumeamata, lea e sili atu le tele o petalifale i totonu. O le papae paʻepaʻe mama e lelei ona faia e se moli moli;
  • Malibu Chablis - faʻalavelave tetele, faʻatasi ma lapotopoto lapotopoto ma lapoʻa i totonu, paʻepaʻe. O le laugutu o fualaau suamalie ma laina papaʻe;
  • Pending Bright - o se lanu papaʻe tele e iai le fugalaau, e sili atu ona faʻalogo mai i lalo, o ni petalima i totonu. Lanu uila, ma laina samasama;
  • Solden Bell - e leai se mea e tupu. Petals o le foliga tutusa ma le uumi, malamalama lanu meamata i le lanu ma se manulele lanu enaena;
  • Sleido Sever - faʻapitoa o se laʻititi, faʻatasi ai ma paluga faʻafefete, lanu samasama i le lanu ma se faʻaogaina o vela piniki.

Phalaenopsis Fou

O le mea e taʻua o le totoga e le mate ai le fugalaau. Latou te sulufaʻi pe a uma ona fuga, ona toe tupu mai ai lea o le fuga, ma o loʻo tupu aʻe foi fou - o se tagata matua matutua e mafai ona i ai ni nai faʻaletonu sefululua. O mea fou e mafai fufulu ma le lima i le tausaga. E masani lava, o nei hybrids o loʻo i ai se tamai pupuʻu faʻatasi ma sina vaega tele o fugalaau matala.

E faapefea ona tausia se fugalaau?

O nei ituaiga eseese e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le faamalama i sisifo ma sasaʻe e aunoa ma le faaaogaina o greenhouses, i le taumafanafana i le vevela o le 24 ... + 29C, i le taumalulu - a itiiti ifo i le 14C. O le faʻaitiitia o le vevela i le po e faʻamalosia ai le faʻaalia mai o ni aʻafiaga o inflorescences. I aso malulu malulu, e sili ona lelei le faʻatulagaina o se meaʻai.

A o tuputupu ae i le taumafanafana, e tatau ona fuga le fugalaau i aso uma. O nei laau toto o le a totogo naʻo i se faʻamamafana o le 60-85%. E mafai ona faʻalauteleina le suavai faafetai i se tagata faʻafaigofieina poʻo le tuʻuina o fugalaau i luga o se palanikeke e tumu ile iliili.

Afai o le gafatia e tuputupu aʻe ai le orchid ua laʻititi, ma o le tuputupu aʻe o le fugalaau ua faʻaititia, o lona uiga e tatau ona toe totoina. I le avea ai o se tulafono, e le sili atu ma le tasi i le 2 tausaga le faia o se gaioiga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia aua le faamanualia aʻa aʻa. Fautuaina e tipi pe talepe le koneteina tuai, ma tuu le laau i le taimi e tasi e pei o se faaputuga eleele i totonu o se koneteina fou, faʻatumu le palapala.

O nei ituaiga o kulimi e manaʻomia se mea faapitoa, o se lalolagi faigofie e le galue. E mafai ona e faia oe lava: paʻu paʻu, malala ma le sphagnum. I lalo o le natura masani, o laau e totogo i luga o laau. O aʻa e maua ai vai ma minerale, o lea latou te manaʻomia ai le tele o le ea. O le tele o le mea e fai, o le lelei. I le faʻaopoopoga, mo le tuputupu aʻe, e fautuaina e filifili manino ipu pipi tioata lea e mafai ona e faia ni pu mo alavai.

A filifilia se fugalaau, ia eʻi totoʻa i lona aʻa. O aʻa e tatau ona lanumeamata, e aunoa ma se pala po o se mago. Leai se mea e te popole ai pe a sau se vaega o aʻa i totonu o le ulo. I le taimi e maua ai, siaki ma le faaeteete le fugalaau: o le mea autu o se mea e lelei ona fausia, e le tatau ona i ai se mea e faaleagaina ai.

Faʻailoga faʻafitaulie aliali mai i le taimi o le galueaina:

  • o le laau e afaina ai laulaau - e foliga mai, o le mafuaaga e matua vevela lava le ea. Fugalaau faʻatasi ma se ulo e tatau ona aʻa i le vai mo ni nai itula;
  • ua muta le ola o le laau - o le fugalaau ua i le vevela vevela pe sili atu foi. O le mafuaʻaga e ono avea ma se mea e leʻi faʻaaogaina (e mafai ona e faʻaaogaina pe'ā faʻavaeina ni aʻa fou);
  • aʻa o aʻa - o le mafuaaga lenei mo le mamafa o le suavai. O se vaega o le eleele ma aʻa e manaʻomia ona faʻamamaina lelei. Ona aua le fafagaina le fugalaau aʻo i ai le faʻasalaga i totonu o le ulo;
  • meaola faalafua - e mafai ona pisia i se paʻu po o se apogaleveleve mite. Faʻaauau pea le maualuga o le maualuga o le 'ea o le vaʻalele. Faʻasa le tele o le laau. Ina ia aveese ni siaki, e te manaʻomia se faʻataʻitaʻiga e faʻatau i luga o le diccofol;
  • ua mago aʻa - pe a oʻo mai le lanu enaena, e tusa lava pe lava le susu i le palapala, o lona uiga o le fugalaau ua "lofia", o masini ua faaputuputu i ona sela;
  • ogaumu mumu i luga o le laau - o le taunuuga lea o le faʻaalia i ave o le la, ufiufi le ulo;
  • e le fuga le laau - o le mafuaaga e le talafeagai, ae afai o le fugalaau e foliga mai o le soifua maloloina, atonu o le leai o se malamalama.

Faʻasalaga faʻapipiʻi

E masani lava faʻaleleia i le vavae ese o le laau, na latou tipiina i se naifi i ni nai itu ina ia tofu lava ma aʻa. E masani lava, o fatuga moe o loʻo faia i tamaiti, e totoina pe a uma ona fausia aʻa. E mafai foi ona e faʻapipiʻi le laau i fatu. O kulimi, lea e tupu mai fatu, fuga, e fai ma tulafono, i le tausaga e sosoo ai.

Siʻitia fautuaga

O le paluga o povi e matagofie tele ma e mafai ona teuteuina o soʻo se potu. I fugalaau, e mafai ona tulaʻi fugalaau i soo se taimi, faalua i le tausaga. I luga o se lapoa (e oʻo atu i le afa mita) puipui e oʻo atu i le 14 faʻalēmataʻu. O lanu e matua ese lava, o loʻo i ai ituaiga ma lanumeamata, lanumeamata, maamora, samasama ma isi lanu. O se laau totō i totonu o le fale o le a avea moni ma taulaʻiga autu. O se fugalaau mananaia e tautala i le fale e teuteu lelei, o loʻo nofo ai le filemu ma le malamalama.

O se laau totogo e le tosina tele atu i le potu malolo, o le fugalaau e siomia e tusi, ata, vali, teuteuga, ma isi mea, ae e le mafai ona le amanaiaina pe afai e na o ia i luga o le laulau kofe i totonu o le potu. Faʻaalia, tasi i totonu o lou fale, o nei fugalaau o le a liua i totonu o tagata uma o le aiga i taimi uma. E masani lava, e le mafai ona latou manatu o se vaega masani o le mamanu. O le i ai i le phytodesign o se orchid e pei o le elemene autu o lona uiga o le filifilia o isi elemene o le tuufaatasiga, vases tutusa, faʻamanatu po o ata i luga o lenei mataupu. Phalaenopsis - sili mo le teuteuina. Fugalaau fugalaau e mafai teu fou mo le masina.

O le microclimate o le potu

Faʻasolosolo ituaiga o gaʻo, uluaʻi faasologa o lau, togalaau fou, fugalaau. O nei mea uma e aʻafia ai se tagata e pei o le malosi o le mafaufau o le toʻafilemu, faʻamautinoaga o le tagata lava ia ma i le taimi lava e tasi e faʻamalieina le atuatuvale ma faʻamaonia le faʻalavelave popole.

Malosiaga

O lenei fugalaau e lelei mo tagata atamamai. O ona pusa matagofie, o le matagofie o le fugalaau o le a mafai ona fagua ai musumusuga mai i se "tekinolosi" naunautai ma faamalosia o ia e faia lana mea laiti. E le gata i lea, o le laau lava ia e ofoina atu avanoa sili mo le fatufatuaʻi: ​​e te fiafia e tusi - o le ae maua le fiafia tele e tusi se fugalaau, e te fiafia e pueina ata - filifili se talaaga, fausaga ma le faatulagaina o malamalama mo lenei mea e sili atu ma le tasi le itula ofoofogia.

Malosiaga eseese vibration rotation o loʻo faʻatatau i fafo. Malosiaga o le malosi i se afifi mai le ogatotonu o le fugalaau ma le faateleina o lio. E faʻaleleia ai, maua ai le malosi, o le mea lea e totoina ai i lenei malosiaga e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma fugalaau e faʻafeiloaʻi ai faʻavavega o le ao.

O se togiiti o se fugalaau lea e manaʻomia le tausiga ma le totoa. Faatasi ai ma se auala talafeagai, o lenei laau o le a mafai ona faʻafiafiaina lē e ona ma faʻapitoa ma faʻapitoa mo le tele o tausaga. O le sili atu ma le faaeteete o le tausiga e tupu, o le umi o le taimi o le fuga.