Faatoaga

O le a le mea e manaʻomia e moa nai lo meaai?

O le tulaga autu mo le soifua maloloina o moa ua i ai se tulaga maualuga ma paleni paleni, lea e tatau ona i ai ni mea masani mo le lelei o le faagaoioia o le tino puipuia ma faaleleia atili le soifua maloloina o le manulele. Ae ui i lea, o elemene elemene e taua tele mo manu felelei - o le kalave lelei ma meaʻai faaopoopo.

Faʻaopoopoga o le kesi

O le tele o le calcium ua uma ona i ai i totonu o le faga fafaga, ae e le o se mea e sili ona lelei le faaopoopo i ai o lenei minerale i le taumafataga, talu ai ona o fualaʻau fuamoa e aofia ai le sili atu ma le 95% le kesi. Mo lenei mafuaʻaga, afai e leai se meaʻai i le pipiʻi, ona le maua ai lea e le tino o le manulele se mea e foafoa ai le atigi, ma amata ona fufulu ese le calcium i ponaivi o le manulele. E taʻitaʻia ai le moa ma le ponaivi.

Ae ui i lea, o le filifili e faʻamalosia le taumafa moa i le calcium, e tatau ona e manatua e le tatau ona e faʻafefiloi le faʻaopoopoga o le calcium ma le fafagaina. Na ona sasaa atu i totonu o se fafaga ese ina ia mafai ai e manufelelei ona fiafia i se fesoasoani maloloina pe a latou mananao. Talitonu mai ia te aʻu, o lenei fafaga fafaga o le a na o le pau lava le mea o le a manaomia, ae o le a le oo mai lava i totonu o se pesini ni taamilosaga ma ni talavou e le o tauaveina ni soa. E mafai ona faʻatau le faʻataʻitaʻiga o le Calcium i le faleoloa, o se paʻu mafiafia. E mafai ona e faia se faʻaopoopoga aoga ma ou lava lima mai fuamoa fuamoa masani.

Aua le lafoai fuamoa, sili ona tipi ma sasaa i totonu o se fafaga faaopoopo

Gravel (faʻapitoa)

E le o ni nifo ni pou, ma o meaʻai mo lona faʻataunuʻuina e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete, ma o le poto poto ei ai lana lava auala e faia ai lenei mea. Afai e saʻoloto le manulele ma lana gaioiga, e savalivali faataamilo i le fanua ma piki ni tamai maa laiti, eleele ma foloina i latou mai le eleele. Ae peitai, afai o le manulele e faatapulaa i le gaioiga, o mea ia e sili ona laitiiti e manaʻomia ona ofoina atu faatasi ma meaai. Ma le isi, aua nei faʻafefiloi meaʻai ma maʻalaʻau, e sili atu le sasaʻaina i totonu o se pusa eseese. Afai e tatau ai, o moa lava latou o le a faʻalatalata atu i lenei mea fafaga. O le kalave ua faʻaumatia e le manulele o loʻo teuina i totonu o le manava maso ma e faʻaaogaina i le po mo le faʻalaumalie. O maa e matua laiti lava latou te ui atu ai i totonu o le vaega o meaʻai o le manulele.

Talu ai ona o le taimi vevela mafanafana e masani ona faʻasaoina mo se savalivali faataamilo i le fanua, e leai ni faafitauli i le iliili, ma o manu felelei latou te maua. Ae i le oʻo mai o le tau malulu, o le eleele e leai se totogi, ua lilofia i se papa o le kiona, ma e le mafai ona maua e moa ia maʻa. O le fofoina o lenei faafitauli e matua faigofie lava: ao lei amataina le tau malulu, aoina mai ni pakete se lua o le eleele ma le iliili, tuʻu i totonu o le moa. O manulele lava latou o le a togi maa o le saʻo saʻo.

Faʻafefiloi fatu

O le faʻafefiloi o fatugaʻau eseese o se mea moni lelei mo moa. O fatu fatugaina e tatau ona 10% o le aofaiga atoa o meaʻai a le manulele: o lenei mea e itiiti ifo nai lo le sipuni i le aso mo le moa. O lenei mea suamalie o manulele e tatau ona togafitia i na o le malulu ma na o le taimi e momoe ai, ona o le fausiaina o otaota e faia i le po, ma o le malosi e faʻamalolo i le taimi o le faʻapalaina o fatu o le a faʻaaogaina e faʻamafanafana ai le manulele. E mafai ona e faʻatauina se paluga kulimi i totonu o se faleoloa pe faia oe lava.

Faʻatau ituaiga o fatu ma faʻafefiloi i se isi pesini.

Laʻau Vavalaʻau Laitiiti

Vaovao, e aofia ai vao, e lelei tele mo manulele. Faʻaopopo le mutia mago i aso taʻitasi i le taumafataga, e fesoasoani e faʻaleleia ai le puipuiga o le manulele, aafia ai le manogi o le manulele ma o selu o fuamoa e samasama samasama.

Faaputuputu pulou i le taumafanafana, vevela ma tafe. I le taumalulu, pe a le maua e le moa le avanoa e 'ai ai le mutia fou, e mafai ona e faʻaopopo i lau manu manu i lenei paluga. E mafai ona e faʻaaogaina e le gata taulaʻau, ae faʻapea foi isi laau totō e tutupu i lau 'upega tafaʻilagi - pasili, oregano, sage ma basil.