Faatoaga

Physalis - o se meaʻai matagofie mai le "Lamepa Saina"

O le tele oa tatou togalaau e masani lelei i se lalelei matagofie e taʻua o le physalis, lea e matua ese lava le teuteu ae le o se meaʻai. Ae e lua isi ituaiga o mea-fualaau faisua ma otaota, lea e le gata e mafai ona taumafa, ae e mafai foi ona ola manuia i luga oo tatou moega.

Physalis - o se meaʻai matagofie mai le "Lamepa Saina"

O ituaiga uma o le physalis e faʻatasi ma vaʻavaʻai mai isi fualaau aina e natia i se ituaiga "moli eletise", e peiseai na faia mai pepa papyrus. "Tomato Tomato", "vine cherry", "Fugalaau Peruvian", "apple apple" - o nei igoa uma o physalis na mafua ona o foliga vaaia ma le tofo. O le mea moni, o le igoa Physalis e mafai ona faaliliuina mai le gagana Eleni o le "bubble". Faʻalagolago i le ituaiga, o fua e lautele i le lapoa mai se pea i se peleie tele. Valiina i le lanu samasama, lanu moli, lanu meamata ma le lanu viole, e masani lava ona pei o se penina o loʻo natia i le va o atigi. O na faʻalapotopotoga e tulaʻi mai, pe a tatalaina le "moliuila", e te iloa ai o loʻo natia se pusi i le ogatotonu.

Edible Physalis - O laau ia e olaola i totonu oa tatou latitudes e pei o tausaga taʻitasi. E mafua mai i le ituaiga nightshade, o lona uiga o ona aiga vavalalata o tamato, eggplantelu, pepa ma pateta. Ae e le pei o latou, o le physalis e le afaina i le tuputupu ae o tulaga: o le lamala, malulu, malulu-faapalepale ma vave.

O le gasegase o le physalis e tupu aʻe i foliga o se ogalaau e sili ona maualuga ma faʻapupulaina le tuputupu ae o le tuputupu ae o tipu i totonu o le kulupu ma nonofo i totonu o le fualaʻau. Lea o se foliga faʻalelei faigofie ma ni pito faʻamalosi poʻo se mea e faʻauluina. Soʻolaʻau taʻitasi o laʻau e ufiufi ai se fugalaau e pei o le sameli e pei o le lanu samasama i le ogatotonu.

O ituaiga taumafa o le physalis o laau toto ia e tutupu i totonu o tatou latitudes e pei o tausaga taʻitasi.

O le vaega o le berry physlog ua sili atu le fiafia ma le manuia pe a faʻatusatusa i le fualaʻau. E ui o nei meaola uma e lua e tutusa lava le tuputupu aʻe i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, Iraq, o le Baltic states, Bulgaria, Central Central Asia, Rusia, le Caucasus, ma o latou fua ia e mafai ona tatou vaaia i luga o fagu fualaau aina i supermarkets i tau maualalo.

Faʻalelei physalis "Moli afi mai Saina" mai le physalis Masini teuteu

Berry Physalis

Physalis o se mea e fai ai le eletise ma fatu e paʻu mai le 3 i le 12 kalama, amber po o le moli i lanu.

Fuga vine poʻo falemaʻi o loʻo i ai se tofo suamalie o fualaau aina ua faʻagogo ma faʻaaogaina e avea o se mea taua i vine mama e tusa ai ma le tofo. Laititi laititi ma le mama e oo i le 40 cm.

Physalis Peruvian poʻo vine. O fua e maua ai le suamalie ma le manaia o le tofo o strawberries. O le laau e malosi tele, e oʻo i le 2 mita.

Physalis Florida. Fua o le tofo maualuga ma se tusi manaia, ae e le o le manogi e pei o ona vaega.

Fuga vine Physalis Strawberry Physalis Florida

Vegetable Physalis

E naʻo le tasi ituaiga o meaola e fai ma sui - Mexican physalis, lea e matua eseese lava i ona ituaiga.

Physalis Fasi E iai fualaau lanu meamata ma se manogi suamalie, e fuaina le 40-50 kalama, e matua lelei i le tele o vaitaimi. O le togavao e sili ona faʻalautele.

Physalis Korolek. O le lanu o le fualaau e le o fualaau aina, o le lanumeamata lanumeamata, o le fua e tasi o le lanu samasama ma samasama. Fua o le manogi 60-90 g O le tofo o fualaau aina suamalie e suamalie ma manaia. O le gaosiga o fualaau aina e mafai ona fuaina e oo atu i le 5 kilokalama mai le tasi laau. Mananaia suamalie suamalie ma le vave ona matua ma le taina o vao.

Physalis Gruntovy Gribovsky E i ai lanu lanumeamata lanumeamata ma se manogi suamalie ma le manaia, e fuaina le 50-60 kata, e matua lelei i le amataga. O laau toto e ola e oʻo i le 80 cm le maualuga ma lala laʻau.

O laau toto e felafoaʻi solo, oa latou fugalaau o se manogi manaia. O lenei vaega e tuufaatasia uma le umi, e tusa ma le mita, ma ituaiga fetolofi ma lanu samasama, lanumeamata po o le lanu viole, e fua mai i le 40 i le 150 kalama, ma o le pusa lava ia o loo i ai se paʻu paʻu lamolemole ma fetaui lelei lona paʻu - "moliuila".

E aloese mai le faʻaleagaina o le masini, ma o le mea na tupu, o le faʻaogaina o le saite, ola na o le tasi ituaiga o fualaau faisua ma le tasi ituaiga o physicist berry, lea e mafai ona suia i tausaga taʻitasi.

Tuputupu ae na o le tasi ituaiga o fualaau faisua ma le tasi ituaiga o physicid berry, o le ato e mafai ona suia i tausaga uma.

Physalis Gruntovoy Gribovsky Physos Fualaau Faʻatoʻaga Physalis Korolek

Faʻatoʻaga o le Physalis

O le agrotechnology o le physalis i le tele o auala e talitutusa lava ma le totoina o tamato. Ua faʻatupulaia e le metotia o fatuga, lea e oʻo atu i vaitaimi uma lava: totoina, totoina, vevela ma totoina ile laufanua. O fatu e sili ona totoina mai le ogatotonu o Aperila, ma totoina i se nofoaga tumau i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. Ua maitauina o le toto, e le sili atu i le masina lona matua, maua le gafatia aupito sili ma maua ai se seleselega lelei. O le totoina o le physalis e maua ai foi iʻuga lelei, pe a totoina laau toto i se mamao e na o le 35-40 cm. E faʻapipiʻi faʻamalosi, lala o laʻau vavalalata e maua ai ei latou lava se microclimate e na o le aoga o le fua ma lona tele.

O fatu o le Physalis e sili ona totoina mai le ogatotonu o Aperila, ma totoina i se nofoaga tumau i le faaiuga o Me - i le amataga o Iuni.

Mo le physalis, nofoaga talafeagai i le lafoaʻi o le la po o totonu o le malu puipuia, e pei foi o soʻo se eleele e leai se mea e vaeluaina ai, e ui lava o le fua o le eleele o le a sili atu le maualuga. Pe a faʻapipiʻiina, faʻapala pe palau manu e faaopoopo i vaieli, e tanumia laau i le lautusi moni muamua, ma a maeʻa le physalis e aoga tele le faia o se tasi pe lua maupuʻepuʻe.

I le gasologa o le vaitau, 3-5 le fafagaina o le physalis ma faʻamaʻi faʻasaina, faʻaleleia le palapala ma faʻaleleia le laau atoa. O se faʻaopoopoga lelei i ia ituaiga o laei pe afai e te faaopoopo i le lua i le tolu tioata o le fafie i le mita sikuea.

I le physalis, o le natura o le tuputupu aʻe o le fatu ma le vaitusi fou. O le mea lea, o le physalis e le tatau ona avea ma laasaga, a leai o le ae leiloa se vaega o le fua. O lona fua e pei o le pepa - o le tasi fualaau aina e nofo i le ogatotonu o tui taʻitasi.

Fugalaau physalis Fualaau aina Fua fatu

Seleselega

O fua o le tino e amata ona selesele mai i le ogatotonu o Iulai faatasi ai ma le va o le 4-7 aso. Faafetai i le atigi puipuiga i foliga o se ituaiga moliuila, o fualaau aina pe a uma ona faamatuu i le palapala mo se taimi umi ona taofi uma a latou uiga tau pisinisi e aunoa ma le faaleagaina. Physalis e faʻapipiʻi ma fusi fua seia oʻo ia Oketopa ma e oʻo lava i le pa'ū o le vevela ile -2 C.

Physalis e faʻapipiʻi ma fusi fua seia oʻo ia Oketopa ma e oʻo lava i le pa'ū o le vevela ile -2 C.

Ina ia faʻavaveina le faʻatumu ma le matua o fua ua uma ona fua mai o physalis, faatasi ai ma le oʻo mai o le tau malulu, fago uma fugalaau ma moli pito i luga. Aʻo le i muamua muamua gulu, latou te aveesea uma fua ma fua i latou i le fale. Ma o fualaau le fua e mafai ona tumau i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le tautotogo. O le Physalis ua manatu o se fualaau fua tele. E tasi le sikuea mita o le totoina i lea vaitau e maua ai le afa o pakete o vine suamalie, ma o laau taʻitasi e maua ai le 2-3 kilokalama o le fua.

O fua o le berry physalis e lelei fou ona o lo latou suamalie ma le manogi. Peitai, e ui i lea, o le fua o le laau e faʻaalia ai le fusi o le tofo pe a uma le gaosiga o meaʻai. E i ai le anoanoai o fua o fualaʻau ma togafiti o meaʻai e liliu ai physalis i se mea manaia. Masalo o le pau lea o aganuu lea e tutusa ai le numera tutusa o ipu suamalie ma lelei. E mafai vave ona faʻaaoga le pipi physalis mo lona faʻamoemoega, ae o le physalis fualaau e manaʻomia le sauniuni muamua i le ituaiga o avanoa i le vai inu mo 2-3 minute. O lenei faiga e aveeseina ai le ata tifaga ma le tiga oona ile palate.

Canned Physalis Salad

Meaʻai

  • Physalis - 1kg
  • Kukama - 1kg
  • Kāreti - 500g
  • Onions - 500g
  • Garlic - 300g
  • Pepa lanu - 10 pi
  • Sugar - 100g
  • Salt - 40g
  • Vinego - 100g.

Lago le physalis, kāloti, aniani, kesi ma kukama e tipi i liʻo. Faʻafefiloi uma fualaʻau faʻatasi, faaopoopo le masima, suka, pepa ma tuʻu mo le 10-15 minute seia oʻo mai le sua mai fualaau faisua. A maeʻa pe a fufulu ma susunuina mo le 10 minute ma le vineka. Faʻatonu i fagu vaʻa ma faʻafefete i luga.

E le tatau ona e taulai atu i le tuputupu ae o fualaau lauiloa o fualaau faisua ua tatou iloa talu mai le laʻitiiti, pe a iai se ituaiga o mea lelei ma matagofie e pei o le physalis e mafai ona ola i luga oo tatou moega. Ou te mautinoa i totonu o le togalaau o taumafanafana taʻitasi o loʻo i ai se nofoaga mo lenei laau e le masani ai, ma fata i vaitau taumalulu faatasi ai ma lona auai o le a mafai ona faʻamafanafana ma faʻamalieina le gaosiga sili ona manaia, aemaise i le taumalulu.

Blog mo tagata fai togalaau - GreenMarket