Fugalaau

Pests o meaʻai i totonu ma auala e faʻafefe ai

E le na o togalaau e afaina i osofaiga a iniseti. E leai se ituaiga o meaola faalafua o laau i totonu, ma faaleagaina i fugalaau i le fale i le leai o togafitiga talafeagai e mafai ona faataumaoi. Ina ia foia lenei sasa, o loo i ai le tele o meaola o meaola e le afaina ai laau totő, ae fesoasoani i le faatamaia o meaola faalafua.

Ituaiga o meaola faalafua i totonu o laau toto ma ata ma igoa

O lenei mea e tuʻufaʻatasia i faʻamaʻi o meaola i totonu ma le taua faasaga ia i latou. Ae ae e te leʻi taulimaina meaola faalafua o laau i totonu, e tatau ona e iloa le "fili i foliga."

Lalo o ata, igoa ma faʻamatalaga o meaola vevela i totonu o laau toto, faapea foi ma fualaau faasaina o le a fesoasoani i le puipuia o fale:

Spider mite. O le mea sili ona taatele ma le matautia o manufeʻai i totonu o laau o loʻo i ai le apogaleveleve. O se iniseti laʻitiiti lava, toetoe lava a le mafai ona vaaia e aunoa ma se tioata tetele. Faʻaalia i luga ifo o lau. I le ea mālūlū ma le vevela vevela e televave le faʻaleleia.


I le taimi muamua, o le apogaleveleve mite le moa ua iloa i foliga o lanu susulu mai le injections ma le suʻiina o le sua mai le laulaau. Mulimuli ane, faatasi ai ma le malosi o le toe gaosia o meaola faalafua, o le pito i lalo o laulaau ua ufiufi i le pito i tua o le laupepa. O nisi taimi uma o lapisi o le laau o loʻo lafoina i totonu o pusa, o laulaʻau e avea ma siliva-lanumoana i lanu, o le tuputupu aʻe e taofi, ma o lau laʻau e aʻafia e paʻu ese. O le meaʻai e afaina ai le tele o togalaau, e aofia ai le rose a Saina, aspidistra, geranium, pama.

Aphids ola i pitonuʻu i luga o laʻau laiti, suʻe sua mai fualaʻau o laau, ma mafua ai ona latou sosolo, samasama ma mago.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o nei mea vevela i totonu o laau e laiti, e oʻo atu i le 1 mm, iniseti lanumeamata:


I le gasologa o le tausaga, o le anufe o le fausiaina pea. O le tasi tamaitai e mafua mai i le 150 ituaiga o le ola, lea pe a uma le 7-10 aso ona avea ma tagata matutua, e mafai foi ona fausiaina. Amata mai le lua poʻo le tolu o augatupulaga, o tamaʻi apaau e foliga mai e mafai ona lele atu i isi laau totō. Aphids o paʻau autu o faʻamaʻi vailaʻau - mosaisi laʻau.

Thrips. O totonu o laau ua faaleagaina i le tele o ituaiga o nei iniseti, vave atiae atiseti. Esoso latou te afaina i le vevela o le tau. O fafine e tuʻu fua i fua o laʻau ma fugalaau fugalaau, ma faia ai ni faʻamalosi i totonu. O ia laʻau ei ai se lanu siliva paleni. Thrips ola i luga o le laupepa. O iniseti matutua e mafai ona oso i laau lata ane. Greenhouse thrips e aafia ai fusi, begonias, pama, dracaena ma isi fugalaau.

Vaʻai pe faʻapefea ona foliga lenei ituaiga meaola i totonu o le fale ile ata oi lalo:


Shields. I totonu o laau toto, o le tele o ituaiga o meaʻai nei e faʻalelei. Paʻu paʻu le leaga o laʻau ma petioles o pama, aemaise lava le manu. I nofoaga o le faaleagaina, o lau e lanu samasama.


O le talita talitane e paʻepaʻe, lapotopoto pe puupuu-oval, o le tane e faʻaloloa, ma papaʻe foi.

O le a le isi fale e faʻamaʻi ai meaola faalafua e mafai ona mafua ai le tele o mea leaga i le fale:

Soʻo sese puipui - suʻi pepe. O pests e ola i le pito i lalo o le laulaau, aemaise lava o le tele o latou nonofo i luga o veins, faapea foi i luga o pou o laau.


O le fafine e laugatasi, lautele lautele, samasama-enaena, 3-4 mm le umi. Larvae (paʻu) e laʻititi lava, salalau i luga o le laau ma pipii i laʻau, petioles ma mama. E taatele i luga o laʻau paluga, gaʻo ma isi meafale i totonu. Faʻateleina le toe gaosia, o laulaau e ufiufi i se vao soʻo, lea e eleelea ai laau totō, ma latou tutupu le lelei.

Ituaiga leoleo pepelo. E iai foi se iniseti tele e aliali mai i lalo ifo o laulaau ma i luga o laʻau o laau. Suega leotele puupuu-oval, fetaui, lanu enaena.


E tuʻuina e le fafine le tele o fuamoa i lalo o le talipupuni, lea e afaina mai ai ni vaega laiti ma salalau solo i totonu o le laau. O lenei meaola e afaina ai asparagus, fern, pama, myrtle, cyperus ma isi laau.

Podura e paʻepaʻe - O se iniseti osooso lea e maua i fugalaau fugalaau ile luga ole palapala. O iniseti ua faʻaloloa ma antennae ma tolu paipa o vae.


Latou te gaosia i le palapala malulu ma ola i totonu o le eleele faapalaga ma humus. E tele naua i latou i le tautotogo. Latou te fafagaina meaʻai, ae i totonu o ipu e mafai ona latou 'aina i lalo ole vaega ole laau. O le eleele e lele, namu, faʻasalaga e afaina ai fugalaau fugalaau.

Mealybugs. Faʻaalia i luga ifo o laʻau i luga o veins ma i luga o pou. O le fafine o le oval (umi mai le 3.5 i le 5 mm), uma e ufiufi paʻu paʻu paʻu.


Na ia tuʻuina fuamoa i se paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe i totonu o laʻau. Ua salalau solo otaota i totonu o le laau. Mealybugs faaleagaina azaleas, cacti ma isi laau totō vavalalata i totonu o potu ma greenhouses. E faʻamaina e le fafine le sau o le meli, ma faʻalautele fasipolo solos i laulaau, lea e leaga ai le leaga o laau.

O aʻafiaga e aʻafia ai laau i totonu o greenhouses:

Whitefly - pusa koli. O le potu e aʻafia ai le toetoe lava o laau uma ma laʻau vaivai. O lenei pepe iniseti e tusa ma le 2 mm le umi ma se masini fofo. E i ai se tino lanu samasama ma lua paipa paʻepaʻe paʻepaʻe.


E le gata o siaki, ae o petioles foi, lea e lanu samasama, ona mate vave ai lea. O le pest na te ofoina atu le tele o augatupulaga o fanau i le tausaga ma o loʻo galue mo le 12 masina i le vevela o le potu. Fuchsia, ferns, geraniums e sili ona afaina i le papafaso.

E faʻafefea ona aveese faʻamaʻi o meaʻai i totonu ole fale: puipuia ma togafitiga

E faʻafefea ona aveese faʻamaʻi o meaʻai i totonu o fale e faʻaaoga ai meaola o meaola faʻaonapo nei:

  • O le sauniuniga o le olaola o le "Fitoverm" o le a fesoasoani i le aveesea o aphids, thrips, whiteflies, ticks (o le 5 mm ampoule ua solo i le 0.5 l o le vai ma ua totoina ai laau). O le puipuiga o le fualaau faasaina e 7 aso. A maeʻa lenei vaitau, pe a manaʻomia, e toe faʻaleleia le togavao.
  • Mo le puipuia o totonu o fale mai meaola faalafua, e fautuaina e suia le faaaogaina o Fitoverm ma Agrovertin poo Iskra-Bio. O nei foi mea e sili ona lelei le sauniuniga o meaola. A maeʻa ona totoina laau, o le meaʻai ma le afi a iniseti e muta pe a mavae le 4-16 itula, ma o le a maliu i le 2-3 aso. O le maualuga o le aoga o le faʻaaogaina o meaola oona e 5-6 aso.
  • O meaola faalavelaiti - anufe, maʻila, e mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o masini. O se vaifofo lelei mo meaola faalafua o laau o loʻo i totonu o loʻo ola i le eleele o le Faʻasalaga-2 sauniuniga.
  • O le isi mea aoga e puipuia ai pest mo totonu ole laau ole fale e totoina le colloidal gray (5 g i le 1 lita o le vai) e puipuia ai mai siaki, faapea foi mai le iniseti iniseti, anufe ma le paʻu palapala.

Mo le togafitiga o meaʻai i totonu ole fale e faʻamaʻiina e meaola faalafua, "Faʻaalia le taʻavale" o loʻo faʻaalia - o se sauniuniga mo meaola mo le apogaleveleve i luga o kukama ma tamato o eleele puipuia, faʻapea foʻi ma siaki i currants.

O fualaau oona: