Laʻau

Fale ile tausiga i le taumafanafana

O le taumafanafana o se taimi umi ua leva ona faatalitali i ai mo tagata, faapea foi ma le tele o laau i totonu o loʻo ola malosi i lenei vaitau. O le mafuaʻaga lea e matua taua ai le tausiga faʻapitoa e le gata i le malulu malulu, ae i le vevela vevela foi. E tatau i le tasi ona vaʻaia lelei le fafagaina o fagafao i lenei taimi o le tausaga, ma i na faʻataʻitaʻiga e masani ona "malolo" i lenei taimi. O le isi, o le a matou faʻaalia mea lilo o le tausiga lelei o fugalaau i le taumafanafana.

Laʻau i totonu o totonu.

Tulafono faavae mo le tausiga o totonu o fale i le taumafanafana

Suafa vevela ma le susunuina

O le vevela o le taumafanafana e fesoasoani i le faateleina o fuga e maua i le fesoasoani o fugalaau ma laʻau, ma o le palapala e matua paʻu vave tele. Ma le le lava o le susu, o loʻo i ai se soliga atoatoa o le taamilosaga o meaʻai uma o loʻo iai i totonu o laau.

Afai e te le mulimulitai i le masani ona faasusu, e le gata e mafai e le laau ona taofia lona atinaʻe, ae e mate foi. Ae ui i lea, aua le faʻamamaina le palapala, e taua le mafaufau i lena mea, e faalagolago i tulaga tau le siosiomaga, o le tele o le vai e manaʻomia mo le faʻaleleia o le vai e mafai ona fesuisuiai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le aso e vevela tele ma susulu foi, ona tatau ai lea ona fafaga nisi o fugalaau i ni nai taimi i le aso. E mafai ona faʻaaoga lelei le vai. Ae peitai, faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela ma le amataina o aso timuga (o lona uiga o le faateleina o le maualuga o le ea), e tatau ona faaitiitia le vai mo le suavai.

E te le manaʻomia le amataina o le suavai, pe a lelei le susu o le palapala, e le faigata ona fuafua, e tatau lava ona e togiina le eleele i lou tamatamailima (pe tusa ma le 1 cm). I le lagonaina o le mago o le eleele, e mafai ona e saogalemu i le faʻaaogaina o vai. O tamai ipu e mafai ona siʻi aʻei luga e siaki pe a mago le eleele mai lalo ifo.

Faʻasalaina o totonu o laau.

O le faʻateleina o le faʻasusu (i soo se taimi o le aso) ma le faʻaleleia e le aunoa, o lona uiga, o le faʻaleleia atili o mea, e manaʻomia fale o fale nei:

  • Agave i totonu.
  • Maota totonu poʻo le faʻaaogaina (aemaise lava i le vaitau o lona fugalaau e sili ona galue malosi, ma le le lava o le eleele, o fugalaau matagofie o le a amata ona malepe).
  • Agapanthus.
  • Azalea o loʻo i totonu. Picky pusi i le faʻatupulaia, i le taumafanafana, e manaʻomia ai le masani ai o le eleele ma susu.
  • Allamanda.
  • Alocasia e fiafia i vai, lea e mafai ona saogalemu i le soloina o laulaau ma se laʻau susū po o le omomi.
  • O le fomaʻi i le fale, i le taumafanafana e liua foi i se "suavai vai", ae e sili atu le aua le moliina laulaau, a le o lea atonu latou te masini.
  • O le Anthurium o se laau e fiafia tele i le faʻaleleia o laʻau, faʻapea foi ma le faʻafeinu, o lona eleele e tatau ona susu.
  • Fugalaau Achimenes.
  • Roly susu po o le pulu. O le suavai, faʻapea foʻi ma le faʻaleleiaina o lea mea e tatau ona sili atu ona masani, e le taliaina le suavai i totonu o le apa.
  • Geranium poʻo Pelargonium.
  • Gloxinia.
  • Jasmine
  • Callas poʻo lili laʻau.
  • Faʻataʻitaʻiga poʻo se mea muamua.
  • Oleander.
  • Orchid (aemaise lava i taimi o fugālaau).
  • Cassia.
  • Rose.

Faʻalelei ma faʻamamaina: adenanthos, adenium, adiantum, amaryllis, astrophytum, begonia (e mafai foi ona tuu i totonu o se fata ma solo, lea e manaʻomia ona faʻamaluluina i nisi taimi), cyclamen, nasturtium, nerin ma le violetopot, e sili ona lelei e le pala, faʻafiafiaina. Ufiufi le ulo i le viole ma le paʻu po o le galu, ia sosolo taimi i le vai.

O le maualuga o le susu e mafai ona mafua ai se afaina taua i ia meaola e pei o le: aglaonema (fafaga 2 taimi i le vaiaso), geranium (1 taimi i le lua aso), ma le chrysanthemum (2-3 taimi i le vaiaso).

O le fufuluina o meaai e sili ona aoga i le taumafanafana, ma o laau e pei o dracaena, dieffenbachia, arrowroot, ivy, ferns, philodendrons ma ficuses e lauiloa fomaʻi o le suavai e le tatau ona malulu. E le gata i lea, o le tele o laau toto e le mafai ona puipuia e se mafanafana mafanafana i ni taimi se lua i le vaiaso, lea e le na o le susu, ae fufulu foi le pefu mai lau.

Afai e tatau ona faia se suiga i le taimi lenei, e taua le mataʻituina o le eleele mo nai vaiaso muamua, e tatau ona faia ina ia vave aʻafia ai aʻa i totonu o le mea o loʻo i ai, o lona uiga, i fafo atu o le paʻu o le eleele lea na totoina ai le plantplant. O le maualuga o le susu, faapea foi ma le vevela, e mafai ona faalavelave i lenei faiga taua.

Amaryllis.

Laʻau mea taumafa i le taumafanafana

O se mea taua i le tuua i le taimi o le vevela taimi o luga o laʻei, lea e tatau ona masani. I le taumafanafana, e mafai ona faʻatinoina lenei faiga i ni nai taimi i le masina, e faʻalagolago lava i le tuputupu ae o le laau. O le fesuisuiai o fagafao e tatau ona faʻaalu atili le taimi ma le gauai i le fafagaina i latou i le vaiaso. Pe a faʻaaogaina faʻamalaʻau o le mineral liquid, e taua le usitai i faatonuga e mafai ona maua i taimi uma i luga o le afifiina. E masani lava o se aga masani le faʻaaogaina o le amonia po o le potassium, le masima ma le superphosphate.

O le malosi o le faʻamaʻiina o fomaʻi e mafai ona afaina ai le aʻa, e pei o meaʻai laiti, e tatau ona e faʻaaoga muamua le afa, ma faasolosolo malie ona faʻaleleia i le tasi e te manaʻomia. I le mea na tupu talu ai nei, o le fagafao na faʻapipiʻiina i totonu o se masini ua maeʻa e aofia ai ituaiga eseese o mea e fai ai le fugalaʻau, o le fafagaina e leʻi manaʻomia.

I le vaitau o le vavao, e manaʻomia e le fagafao se vaega faaopoopo o fomai, mo lenei faʻamoemoega sili atu ona lelei le faʻaaogaina o oloa ia e sili atu ai le malosi o phosphorus-potassium. I nisi o laau, pe a uma ona fuga, lau lau, ona tatau ai lea ona sui le fuluʻu i le isi, ma se vaega maualuga o le eletise.

Laʻasaga manaʻomia ma le faʻamafanafana

Ua lauiloa o faagasologa taua uma o ituaiga laau toto taitasi o loʻo faia i lalo o se faigamalo faʻapitoa. Sa maitauina e le au atamamai e faapea, o le photosynthesis e maitauina le faatelevaveina i le maualuga o le vevela i fualaau aina mai i vailaau oona ma subtropics, faapea foi i meaola e mafua mai i latitudes temperate. O le mea lautele, toetoe lava o meaola uma i totonu o le fale e mafai ona talia lelei le vevela ma le malamalama, ae o le a le afaina ai le puipuia oi latou mai le susulu o le la.

O nisi laau e sili atu le maualuga o le vevela, ma i luga o le vevela maualuga e mafai ona latou oti, o: azalea, amaryllis, gloxinia, jasmine, camellia, primrose, violet ma le tele o isi.

O isi, i se isi itu, e lagona lelei i le vevela: aloe, ituaiga uma o cacti, laau o laau, marshmallows ma sulufaʻi, pama ma fusi.

Peperomia kopi faʻaopoopo.

O faʻataʻitaʻiga o le fili o le tele o tamaʻi pele, o le mea lea e le mafai ai ona tuʻuina fagu faʻatasi ma i latou i nofoaga e faigofie ona feosofi. A e agi, ave lau fugalaau i fafo mai le potu (e mafai foi ona e tapunia le faitotoa): o le sola, croton, dieffenbachia, dracaena, o le Peniamina. I le taimi lava e tasi, o le ea fou mo laau toto e faigofie lava i le taumafanafana, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina e ave i latou i balconies ma loggia.

Malamalama o le taumafanafana

O meaola lalelei e sili ona le lelei i le tausiga o le fale, e mafai ona tuu i luga o le windowsill, e le fefefe o le a latou mamaʻi mai le susulu o le la, mai lea taimi i lea taimi i le vai, fafaga, masani, ia tausia lelei ma o le a lelei mea uma. O le tautotogo ma le taumafanafana o la latou vaitau e sili ona fiafia i ai, e masani ona vave olaola ma ola vave. O Begonia, geranium ma Kalanchoe e fiafia i le malamalama susulu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o le mafuaʻaga lea e alofagia ai i latou e le toatele. O se tasi o toesea o nei meaola, o latou nofoaga i le itu i matu o nofoaga ma fale e le manaomia, a leai o le a taofia lo latou tuputupu ae, o le a pauu lau lau ma o le a le pine ae latou mamae.

O Hibiscus, cacti, faʻatoʻaga, logo, oleander, aso pama ma citruses e lagona lelei i le itu i saute o le potu, ae tatau ona puipuia o latou laʻau mai ogaumu.

Ae o le tele o laau e sili ona fiafia i le paolo, o lea o le teuina i le taumafanafana e sili atu ona lelei i totonu o se potu pogisa: asparagus, glasia, ruscus, aspidistra, tradescantia, nisi ferns ma isi.

Tausia laau e alu e malolo i le taumafanafana

E ese le tulaga atonu e foliga mai, ae i le taumafanafana, o nisi laau e malolo, o le mea lea, ina ua maitauina le tosoina o le laʻau, aua le faanatinati e lafo ese, ae ia tuu i totonu o se mafanafana, malulu, ma mai lea taimi i lea taimi aua nei galo e vai.

Kalanchoe.

E aofia ai le cyclamen, lea o loʻo i le faaiuga o Iuni e fautuaina ai le faʻafeiloaʻi i se faapaologa lautele ma tuʻu i lalo o le paolo, talu ai ia Iulai o le a amata ai ona ala mai ma faʻasao laupepa, i le taimi lava e tasi o se manaoga faanatinati mo le gafa. O le taimi o le gaoioiga i le cyclamen e pau i le taumalulu-taumalulu.

Toto ma tafu

Vaitaimi masani ma teuteuina o ni faʻatagaga faʻamalosi, pe a maeʻa ona tuʻuina atu e le laau laau ni taamilo, ma maua ai se foliga sili atu ona teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e meaola uma mea e fai, ma tuʻuina atu ia i latou se foliga manaia, e manaʻomia ona faʻapipiʻi i luga taimi le tumutumu. E sili atu le faia o lenei mea i se naifi po o se fagu.

O le vave faʻateleina o fugalaau fugalaau e manaʻomia ni lagolago malosi, ae o le teuina tele o mea e le fautuaina, talu ai o le tuputupu ae mai lenei mea e mafai ona iloa lelei le leaga.

Pest protection

I le tau mafanafana, o faʻamaʻi meaola uma e maua ai se ola malosi tele, o lea e taua ai le siakiina o lau lafumanu i aso uma mo iniseti. O lo latou amanaʻia vave ma le faʻamamaina o le a faʻaolaina fugalaau mai le oti ma faʻamaʻi. O faʻasologa masani e masani ona tupu, vaʻavaʻapeʻavea, paʻepaʻe, moli, ma le paʻu manogi.

O le faʻafefe ia i latou, e tele auala e faʻaaogaina - inisetiute poʻo isi fualaau suʻe.

Fafagaina o le fugalaau taumafanafana

I le taumafanafana, i le vaitau o aso malolo, e tatau ona e mafaufau e uiga i laau muamua, aua o nisi taimi e te le alu ai mo ni nai aso, ae mo ni nai vaiaso. E pei ona e iloa, o le tino o le tele o laau totō ua 80 pasene e aofia ai vai, o lea la o le galuega muamua o le faʻamautinoa o latou faʻafefeteina o vai.

O le auala pito sili ona faigofie o le leai o ni au i le taumafanafana o le a ave e laau nei:

  • Tea
  • Lora mamalu.
  • Lavrovishnya.
  • Fua
  • O fualaau aina ma nisi o mea teuteu (fineapa, cissus, hoya).

Laʻau i totonu.

Ae i totonu o mea totino, o tagata tomai faapitoa ei ai ni fautuaga mo tagata e ona o latou malolo, o le a latou fesoasoani i le faasaoina o laau e sili ona e fiafia i ai i le vevela sili ona malosi:

  1. I ni nai aso ao le i malaga, e taua le siakiina o laulaau mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le mauaina o faailoga o faʻamaʻi, e tatau ona e togafitia ia nofoaga ua afaina i fualaau faʻapitoa.
  2. O laʻau mamago ma le mama ma laulaʻau, faʻapea foʻi ma fugalaau tetele ma e oʻo lava i afifi, e tatau ona aveesea mai laau totō.
  3. O faitotoa ma faamalama e tatau ona vaʻaia, o lea e tatau ona faia i se auala e leai ni tusi malosi ma susulu le la i totonu o le potu e tumau ai laau, lea e fesoasoani i le vave faʻamagoina o le eleele.
  4. O laau tetele e tatau ona tuu i luga o le fola, ese mai faamalama, i ipu ma kalaupapa, vela lautele, vermiculite po o le perlite, ma sasaa ai le suavai.
  5. O ituaiga uma lava o laʻei pito i luga e tatau ona faamutaina i ni nai vaiaso ao le i malaga.
  6. Mo le faʻavainuina, ei ai se auala faʻapitoa o le absorption absorilla, lea e taua foi o le auala faila. E faia e pei ona taua i lalo: o se fasi ie po o se fulufulu fulufulu mamoe ua ave, ona tuu ai lea o le tasi pito i totonu o se ulo, ma le isi i totonu o se fagu vai. O le apa poʻo le fagu vai vai e tatau ona i luga ae o fafie.
  7. E mafai ona e ave uma laau i le fale, pe afai e mafai, ma eli i totonu iina faatasi ma ipu, aʻo ufiufi le palapala ile meaola, e pei o le peat and sawdust.

E le gata i lea, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina pe gaosi le laau atoa, lea e mafai ai e fugalaau ona leai se vai inu mo se taimi umi.

O se auala faigofie, ae taua tele le alu i le taumafanafana, e tatau ona e mulimulitai i tulafono uma ona sosoo ai lea, o au manu manaia o le a faʻaumatia oe i le tele o taimi e tele mai lea tausaga i lea tausaga!