Laʻau

Sanchezia

Sanchezia (Sanchezia) - o lenei laau toto e iloga i ona foliga vaaia. O le tele lava o taimi e tupu ai i totonu o greenhouses, ae mafai foi ona ola lenei laau i le fale, pe afai e saunia lelei le tausiga mo ia. I totonu o se potu, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 150 senitimita. O le fugalaau ei ai laʻau teuteu e foliga e matua le masani ai ma ofoofogia. I luga o se lau lanu lanumeamata lanu meamata, e iai se foliga lautele, o le kulimi-auro poʻo le samasama vevela. O nei laupepa i le uumi e mafai ona oʻo i le 30 inisi le umi.

I luga o se faasolosolo fetuutuunaʻi i luga o luga o laulaau, o fugalaau o sanchezia ua aoina. O le faʻauʻuina o le toto e oʻo i le 5 inisi le umi, ma e lanu i le lanu violē, samasama poʻo le moli. O fugalaau o lenei laau toto e ola i tulaga masani, ma o loo maua i vaega eleele laiti ma le vevela o Amerika i saute, ua paʻuina i le fesoasoani a nai manu laiti e taʻua o hummingbirds. A maeʻa le fugalaau, e aliali mai le fua i le nofoaga lava e tasi (lua pusa nusi). A maeʻa le fua o fualaau 'aina, o le a lele ese fatu i itu eseese. I le fale, na o le tasi le ituaiga o laau ua tupu - noble sanchezia.

O nei ituaiga meaola e sili atu ona faʻapitoa nai lo mea e tutupu i tulaga masani ma ausia pe a ma le 200 inisi le maualuga. O se laau e vave ona ola vave. O le mea lea, mai se fatuga laitiiti i le 2 tausaga o le a tupu tele ai se laau tele.

Sanchez tausi i le fale

Malamalama

E manaʻomia le malamalama moli, ae tatau ona faʻasalalau. Aua le faatagaina ia ave saʻo o le la e pau tonu i luga o le lau. E leai se mea e tatau ona e tuʻuina ai le sanchezia i le windowsill i le taimi mafanafana.

Tulaga o le vevela

E alofa tele o ia. O lea la, e fautuaina e aofia ai lenei laau toto i se potu vevela o le 15 i le 24 tikeri. I le taumalulu, ia mautinoa o le vevela i totonu o le potu e le pa'ū ile 12 tikeri.

E faʻafefea vai

Lafoaia o le laau i le tautotogo ma o le taumafanafana e tatau ona tele, ma i le taumalulu - i le faaogaina. I le avea ai o se tulafono, o le fausua e faia i le 2 taimi i le 7 aso. E leai se tulaga e le tatau ona faʻatagaina e faʻamaʻu atoa le eleele.

Totogi

Laʻau e manaomia le maualuga o le susu. Ina ia mautinoa, e tatau ona e sasaa se tamai maa po o le faalauteleina o le omea i totonu o le apa ma sasaa vai, ma e manaomia e sanchezia le togavao i aso taitasi.

Fertilizers

Faʻamuʻu lenei laau i le taimi o le gafa. Mo le faia o lenei mea, sasaa 1 le tele o sipuni o fugalaʻau manogi i le mea e sui ai.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi i le tausaga i le amataga o le tautotogo. Faʻaaoga mo le oneone o le heather ua faʻafefiloi ma se vaega o le peat. E le gata i lea, o lenei faʻatinoga e faʻatinoina pe'ā maeʻa le faʻatauina saʻo o le laau (pe afai o se tagata matua).

Faʻatauga auala

E mafai ona e faʻapipiʻiina meaʻai i le taumafanafana. E tatau ona tipi le umi o le ogalaau (e le sili atu i le 15 senitimita), ona totoina lea mo le aʻaina o le palapala susu, lea e tatau ona mafanafana. Mo le aʻafia manuia o le sanchezia, e manaʻomia le vevela maualuga. I le avea ai ma tulafono, a maeʻa le 4 vaiaso, ona fai lea o aʻa, ona faʻapipiʻiina lea o le sulu i totonu o se fagu e le tele tele.

Mea faʻaoga

E mafai e Sanchezia ona lafoaia laulaʻau pe afai e faʻaalia i suiga faafuasei i le vevela.

Talu ai ona o le lafoaia o lau laau ua le toe aoga pe a uma ona taumalulu, e tatau ona teuteuina i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. Mo le taimi nei seia oʻo ina ola le lauusiusi i le sanchezia, e fautuaina e toe faatulaga i se nofoaga e le o vaaia, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona tuʻuina atu tulaga tatau uma mo le tuputupu ae masani.

Maʻi ma faʻamaʻi

E mafai e se mealybug ona faʻaleleia, aʻo se mea e pei o le siʻosiʻomaga o le a mafai ona iloa ile luga o le lau laulaau. Ina ia faʻaumatia mea iniseti leaga, e tatau ona e faʻamaluina le omomi i le vai mafanafana ma fufulu lau. Ona fuʻa lea o le laau i se mea faʻataʻitaʻi ma pe a maeʻa sina taimi e toe fai togafitiga.