Laʻau

O le a le mea e fai i fugalaau fugalaau poʻo le fuga

O le fuga o le cotton o se faʻaogaina o le tolu i le lima futu lapoʻa ma fusi faʻatasi ma se ipu tumu. O le taamilosaga o loʻo siʻosiʻoina e se 'ie e tolu-velas, ma o le sima e faʻaogaina i le tele o numera i totonu o se puʻu. O fugalaau e masani lava ona i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama, poʻo le kulimi

O le a le cotton

Cotton o tausaga faʻaletausaga pe lualaausia le maualuga o le 70 centimita i le lua mita. O se fuainumera tele o lala i luga o le ala e foliga mai ai o se togavao.

O le maualuga o le laau na fuafuaina e ala i le gaosia o auala.

Faatasi ai ma ona lanu, o le cotton e fiafia i mata mai ia Iulai ia Setema lava ia, ma mulimuli ane ua fuga se fuga fuga e se atigipusa ua tumu i le tele o fatu. I luga o fatu taitasi, e lima i le sefululima afe futu o se umi o le tolu i le lima milimita e mafai ona atiaʻe.

O nei fiva e avea ai le laʻau ma se laau taua, e ui lava o isi vaega o loʻo faʻaaoga foi i le tele o alamanuia, e ui lava e le lautele.

Fualaau suamalie pe leai foi

Cotton - aganuu e le o ni meaʻai ma o ona fugalaau latou te le faʻaumatia. O le mea lea, e le mafai ona talia. Ae ui i lea, o vaega toto e pei o uumi uumi, fatu, aʻa, ma aʻa e masani ona faʻaaoga i vailaʻau.

O le mea lea e faʻaaoga ai le paʻu o le fatu mo le kanesa o le manava po o le taimi o le toe faʻaleleia o le tino pe a uma le taotoga, ma o le paʻu o le laau o loʻo i ai mea e sili ona maualuga.

Vitamin E deficiency, faʻamaʻi vailaʻau, atherosclerosis, herpes, maualuga maualuga o le toto maualuga, leai o se tamaititi, tulaga le mautonu - i le taua faasaga i nei faamai o le cotton foi o loo taua ai se matafaioi taua.

O suauu e faia mai fatu o le cotton e talafeagai e le gata mo le faʻaaogaina fafo (plasters ma le ointments), ae e faʻaaogaina foi i le alalafaga taumafa faatasi ai ma sunflower, flax poo suauu sima. O le suāuʻu suauu e talafeagai mo le faʻaaogaina, ma e masani ona faʻaaoga i le gaosia o le margarine ma le mayonnaise.

Laʻu suauʻu
E le gata i lea, i totonu o le alalafaga taumafa, o le meli ma le ola maloloina ma le falaoamata e faia mai le sipuni.

E faʻapefea ona tupu: faʻaleleia pe faʻaulu

Mafaufau totoina pe leai. Cotton e tusa ma le selau miliona tausaga talu ai i le vaomatua. O iinei na ola ai i le tulaga o le salalau o le vavae, ma i vaega o le vaeluaga o le toafa ua avea ma laau e puipuia i vaitau malogo.

I se taimi mulimuli ane, o le laau na faalauteleina lona nofoaga, "fetuunai" i le tau o le eria. O le mea moni, e faʻaleagaina ma agavaʻa. E tupu i tulaga nei:

Aferikao loʻo faʻasusuina ituaiga vao
Vanu PeruvianLaʻau lanu meamata e maua ai lanu meamata
Ausetaliao se meaola e le fefe i le kiona, vevela ma le vevela, faʻapea foʻi faʻamaʻi
Amerikalaau maualalo e maua ai filo lanu moana
E faʻapefea ona filifili fatu i Aferika
Totoina o le fuʻa i Peru
Cotton i Peru
Toto Ausetalia
Upega o le Fuʻu U.S.

Ua totoina le totoa i le lalolagi atoa, ae o se ogaoga o laau toto. E manaʻomia ai le tele o le vevela ma le susu, ma o fatu e le tupu i le vevela i lalo ifo o le sefululima tikeri.

O tulaga sili mo le tuputupu ae o le totino ua manatu e tolu-tikeri le vevela ma tele ai le suavai, aemaise lava i le taimi o le fugalaau.

E faapena foi faʻapalapala le palapala aʻo lei totoina, ma ia faateleina le seleselega i le taumafanafana, e tatau ona vavae ese pito o le ogatotonu tutotonu ma lala o itu. A maeʻa le pusa, faʻamamā le fale.

Talu ai e le tupu i le taimi e tasi, o le faagasologa atoa o le seleselega e faia i ni vaega.

I le fale, e mafai foi ona tupu lau cotipousaga. O tulaga autu mo le tuputupu ae lelei o fugalaau e tele le susulu o le la, mafanafana ma faatuatuaina puipuiga mai le tataina o ata. Ae mo ia foi taimi e taua ai le fausua ma laʻei pito i luga.

E oo mai i le taimi nei, e tolu sefulu lua vaovao ma le lima ituaiga ituaiga o cotton i le paneta.

Cotton - Fugalaau Denim

E tele taimi e masani ai ona taʻua e le telefoni le laau o le denim, talu ai o le mea lea e faia ai tagata uma e sili ona fiafia i ai.

O le lelei o sea ituaiga ie umiʻaga, faʻaofuofu, faʻamafanafanaga ma le mafai ona "manava." O le lelei o le denim e faʻatatau sao i le cotton lea e faia ai.

Ma o le cotton Mekisiko ma filo luasefulu-fa mita le umi e mafai ai e oe ona maua le denim maualuga, lea e toetoe lava a leai ni maʻila. O 'ie na faia mai le Barbados cotton e matua vaivai ma malolosi.

Ae ui i lea, e faigata tele ona faʻagasolo ma faʻapipiʻiina, o le numera o tamaʻi mea na faia i le maketi i aso nei e laʻititi - e tusa ma le fitu pasene.

Zimbabwean Cotton Fabrics iloga i le maualuga maualuga i se tau e taugofie. O le laupepa e sili ona lauiloa mo le faʻaaogaina o fipa palapopoʻa e faia mai le fiva Asia ma Indian.

O ia ituaiga o augatupe e ave le afa o maketi laei faʻaonapo nei.

O le mea lea, o lalaga lalaga e eseese tele i le tuufaatasiga, i le gaosiga o auala ma foliga vaaia. O le tele o filifiliga lea na faia ai ofu talaloa i le tele o tausaga.

O Denim foʻi e iai ana lava ituaiga, pe a fai o le filo o se mea e faamuamua.

Atonu e le mafai i le lalolagi ona e maua ni mea e sili atu ona faigofie ma aoga nai lo sene.

Cotton and Hand Made

O fugalaau e faia i le lima e lauiloa i faʻailoga lima e pei o scrapbooking ma le faia o pepa. Latou te fetaui tonu i faatulagaga o le fugalaau, o teuteu teuteu.

E faʻapea foi i le galuega i sitaili o le atunuu, eco, ma isi mea faapena. O le maua o nei fugalaau e mafai ona faigofie ma taugofie.

Meafaigaluega talafeagai ma meafaigaluega

Mo le gaosiga o le a e manaʻomia mulimuli i mea:

  • peni meli pepa;
  • lanu enaena;
  • lanu enaena;
  • suisui fulipulu;
  • se pulumu;
  • seleulu;
  • fulufulu mamoe po o se mea e faʻatau ai mea manogi;
  • kelu faʻafefe.
I se tulaga lautele, o le fugalaau e tasi e le sili atu i le sefulu minute, ae le o le faitauina o le taimi e manaʻomia e faamama ai le vali.

E faʻapefea ona fai ni fugalaau i lou lima

O le faia o se fuga launiu i lou lava lima e leai se mea faigofie: o se pepa pepa pepa o le a avea ma se vaalele sili ona lelei mo fugalaau, ma o le a avea ma se mea e faʻataunuʻu ai le gaosiga po o le fulufulu mamoe e avea ma se mea moni. Le faia fugalaau mulimuli i ni tulaga:

  1. Ua vaevaeina le fata i sela, ona vavae ese mai ai lea o sepals e fa-petal.
  2. O nei avanoa e tatau ona valiina i vali lanumoana. Mo se lanu masani, e sili atu le faʻafefiloi o lanu vali.
  3. I le taimi o le ufiufi, o le pepa laititi o le a amata ona susu ma avea ma mea e sili atu ona faigofie, lea o le a fesoasoani i le faigofie ona afifi ai petals i le ogatotonu.
  4. A maeʻa le mago mo le tele o mea moni, e mafai ona e tipiina ni fasi pupuu i luga o pito o petals.
  5. Mai se vaega laitiiti o le taumalulu faʻamaʻi po o le fulufulu mamoe, e tatau ona e taʻavale se polo e pipii i le filo i le 4-5 avanoa e vaevae ai le fugalaau i ni vaega.
  6. Ma le isi, o le polo o loʻo pipii i le ipu i le kelu, a maeʻa e tatau ai ona faia ni petals mo se foliga masani.
E oʻo lava i le filo laʻau o se teuteuga matagofie

O se fugalaau faapena i le vaaia toetoe leai se eseesega mai le taimi nei, o lea e le manaʻomia ai le faʻaalu o le taimi e suʻe ai le cotton - e sili atu le faigofie ma vave ona fai e oe lava ia.

O le mea lea, o le fuga fugalaau o se tasi lea o laau taatele i le lalolagi. E tatau ona i ai le lauiloa i ituaiga eseese.

I le faaopoopo atu i pisinisi o loʻo taua i luga, o loʻo aofia ai foi o ia i le gaosiga o palu, pepa, pulou, fasimoli, varnishes, ma isi.
Cotton pupu
Suʻe pepa pepa

Aofaiga i le lalolagi ua gaosia e uiga i tasi le afe lua selau fua o le cottonlea e na o le fa pasene o meafaitino o loʻo totoe e le faʻaaogaina. O le fugalaau e faʻaaogaina i le mea manogi e faatusatusa i le mama ma le agavaivai, ma o le laau lava ia e taua o le "tama o le la."