O le togalaau

Hamamelis totoina ma tausia i le laufanua teuteu teuteu

O Hamamelis e taua tele o se taulaitu po o se moli tiola ona o le tutusa o le vao ma le hazel. O le mea moni, o se laau manaia e iai fugalaau e le masani ai e pei o vaʻavave vae o loʻo ufiufi i le paolo ma fuga i le la.

Faamatalaga lautele

E le eseese le ituaiga o lenei manu feʻai, e na o le 4 ituaiga. O le fanau mai o uluai meaola e lua o Amerika i Matu, ma le lua na totoe na faʻaalia i Asia i Sasae. Na amataina le togafitiina o lafumanu i le seneturi lona luasefulu ma o lenei laau e le o se mea e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga e fiafia i laau toto ma susulu ma le tele o mea aoga.

O le taimi o le vavalaʻau i le ogalaau e mafai ona pau i le tautoulu po o le tautotogo. O iinei o le a faʻalagolago uma lava mea i le tele o manu feʻai. O lenei laau toto, e fuafua i le tau, e mafai ona suia le lanu o laʻau i le autumn mai le samasama i le mumu. I le faaopoopo atu i lona teuteu, o le vao e mauoa i tannins, o suauu ma tannins taua. I Europa, e toetoe lava faʻaaogaina i le lalolagi i le fale.

Afai e te manaʻo e teuteu lau 'upega tafaʻilagi e ala i le totoina o vine vao, o le a fesoasoani moni la matou faʻamatalaga i luga o le tuputupu ae ma le tausiga o le a fesoasoani ia te oe.

Meaola ma ituaiga

Hamamelis virginianus - Na totoina lenei ituaiga o laau i le 1736. O le laisa walnut o se laau o loʻo i ai le pale paleni ma oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 3 mita. O le laau e paʻu laʻau lanumeamata lanumeamata e foliga tutusa ma foliga o launiu foliga. O le vaitau o le vaomatua e pau i le tautoulu. O inflorescences ei ai se lanu mumu po o se mumu mūmū ma se manogi manaia. E fuga mai fuga lauulu seia oʻo muamua i le kiona.

Hamamelis susu - O le nofoaga na fanau mai ai le laau o Saina. E tupu tele i vaega o mauga. O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le faʻavaveina o le tuputupu ae ma o se laau faʻaupuʻe ma se pale, pale matagofie. E i ai ni laupepa lauusiusi ma se foliga ova, mai le pito i lalo. Ona o le pubescence, latou te lagona le fiafia i le paʻu.

I le amataga o le autumn, o le pogisa lanumeamata lanumoana o le pale e sui i le mumu-lanu moli. O le fuga o taimi e tupu i le amataga o le tautotogo ma e tusa ma le 1.5 masina. O inflorescences ei ai se lanu samasama samasama ma se manogi manaia. A maeʻa le laau, o le a amata ona aliali muamua laʻau muamua.

Hamamelis vernalis - O le Iunaite Setete ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le laau. E tolu mita le maualuga o le ogalaau ma o loʻo i ai se pale matagofie ma le lau paʻu. O taimi e felafoaʻi ai i nofoaga mafanafana e amata mai ia Ianuari ia Fepuari, ma i nofoaga malulu mai ia Aperila ia Me.

Fugalaau ei ai se lanu samasama samasama ma se nofoaga tutotonu mumu. I le amataga o le tautoulu, ua maua ai e le laʻau se paʻu lanumumu-samasama, lea e maua ai e le lala laau se mea teuteu faapitoa.

Hamamelis totoina o togalaau ma tausi

E sili ona lelei le filifilia o se nofoaga mo le totoina o le vao, mafanafana, susu ma puipuia mai le matagi i matu. E taua le faʻamautinoa o le mea e toto ai le togavao, e le faʻaputuina le ea malulu. O le a lagona e le laau se mea lelei i autafa o se vaituloto laitiiti pe lata i se fale poʻo se pa.

E mafai ona e totoina se moa moa i se paolo malulu o nati ma fala. O le eleele e tatau ona lelei ma maua ai se alavai lelei. E taua le mafaufau e le taliaina e le laau le lamala ma le umi o le leai o se vai, e mafai ona oti. A o totoina le vao, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa e leai ni "tuaoi" e sosoo ma lea o le a faatapulaa ai lona tuputupu ae ma le atinaeina.

Totoina vao vao vao o le vao ia Mati. O le taimi lava e vevela lelei ai le palapala, e mafai ona e amata aʻa i vao vao. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona eli se lua telē tele e sili atu lona lautele nai lo le aʻa o le fatu. I le pito i lalo o le lua, e tatau ona tuu se laulau o le faalauteleina o le omea poʻo le piliki gau. Pe a faʻatūina le alavai, e tatau ona tuʻuina i luga luga o le pito i luga se laufanua malulu o laufanua laufanua aina ma le faapalaga. O le a aoga foi le faaopoopo o le humus.

A maeʻa ona faʻafefiloi i totonu o le lua i luga o le eleele, e tatau ona e tuʻuina se fatuga i luga, salalau aʻa ma ufiufi i le eleele, faʻamalo lelei. Ona tatau lea ona e lūlūina le ogalaau ina ia faatumulia uma i lalo le eleele ma mulch le poloka poloka i le faapalaga. O le isi mulumuluga o le tautotogo e tatau ona toe fai.

Mosythia o se mea teuteu e foliga mai e pei o le vao. Ua tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimuli i tulafono o le tekinolosi. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasusuina o vao vao

Ole taimi o le fafaga o le a faalagolago ile tau. E tatau ona faʻamautinoa o le fanua i le eria o le poloka poloka e le mago. O le eleele e tatau ona susu ma vaeluaina. E naʻo le pito i luga o le eleele e mafai ona faʻamalolo. O le faʻatau mo vao i le taimi o se lāmala e taua tele.

O le vevela umi ua i ai se aafiaga leaga i luga o le laau, e tau atu ai i lona toilalo. Ina ia puipuia lenei mea, i le vevela o le tau, e tatau ai ona pupu le pale o le laau i afiafi uma. E mafai ona faia le sufuluina i le taeao atoa ma le afiafi.

Laʻau mo le vao vao

O le eleele mo lafasi vao e tatau ona lafulemu, o le mea lea, ao le i alu i ai, ia tuʻuina atu le paluga e tatau ona saunia muamua. Muamua lava, e manaʻomia e le vailaʻau le tuʻuina atu o se faʻaleleia lelei o alavai, lea e lelei tele ai le kelei. Ona e manaʻomia lea e aveese le laufanua lafulemu o loʻo i luga o le fanua faʻatoʻaga ma se loloto e tusa ma le 2-3 kiliva bayonet ma faʻafefiloi ma le faapalaga ma le humus.

O laau iti e mafai ona totō i le mea e tupu mai ai. O le lio o le lio e tatau ona mulimulitaʻi i le faapalaga ina ia puipuia ai le eleele mai le faʻamamago ma tuʻuina atu ai le mea aoga laau.

Hamamelis totoina

E masani lava e le mafai ona toe totoina se laau, ona o le mea moni o le vao e matua telegese le tuputupu ae. E tatau ona ave le mea totino i totonu o se laʻau lelei, vaʻa vevela e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma faʻaogaina vai. Afai o le nofoaga e filifilia saʻo, o le a le mafai e le makerisi ona tupu le ola ma fua mai, ma i le tulaga sili ona leaga, o le a oti le togavao.

O le eleele mo le vao matala e tatau ona matala ma fua. E sili atu le lelei o le faʻavasegaina o le vao i se meaola o le lalolagi, faʻafeiloaia ma le faʻaeteete i se pu na saunia muamua. E tusa ma le ono masina o le a manaomia ai le ola o le au matala i se nofoaga fou ma maua ai aʻa.

Hamamelis fuga

E manaomia le fafagaina o se moa mata i le tautotogo. E pei o le fugalaʻau, puʻu puʻamea ma le faapalaga o loʻo faʻaaoga, lea e tatau ona aumai i totonu o le poloka poloka.

I le taumafanafana, e tatau ona e fafagaina le laau i fualaau faʻamaʻi. Faatasi ai ma le faaaogaina lelei o meaai paleni, o le a ola aʻe ai le vao mago ma fua vave mai.

Fugalaau o le Witch hazel

O le taimi vavalalata o le vao vao e faalagolago i le eseesega. O nisi laau e totogo i le amataga o le tautotogo ao lei i ai laulaau, ae o isi e ola i le tautoulu, fiafia i le au fai togalaau ma o latou lanu susulu seia oo i le muamua gutu.

Inflorescences e mafai ona eseese lauulu: mai le lanu samasama i le lanu violē. O pamu fugalaau e pei o lapisi felanulanuaʻi, lea, e fuafua lava i tau, e mafai ona faʻafefe pe faʻamalosi.

I le taimi o le fuga o le vao o le vao, o le togalaau e le gata ina susulu ma matagofie, ae ua tumu foi i se mea manaia, manaia e susulu ai le laau.

Hamamelis teuteuina

O laau e seasea manaomia ona teuteuina. E naʻo le taimi e matua mafiafia ai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa ma vevela le mata o le makerise, ma tosoina lala o loʻo faʻatonu i totonu o le palealii.

Ina ia tuʻuina atu i le laau se foliga teuteu, ua fautuaina le tagata fai togalaau e ave ni laau e lua tausaga le matutua ma faia se taamilosaga mata o le ola mama. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai ona tufatufaina atu lala o le vao i le lumanaʻi.

O nisi tagata latou te manatu o le teuteuina o se vao e le talafeagai. Ae e le o lea. Afai e le aveeseina le aʻa i le taimi, o le a toesea le mea teuteu o le laau ma teuteu ma faʻafefe.

Falemaʻi Witch hazel mo le taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona ufiufiina se laau talavou ao lei oʻo i le fitu o ona tausaga ma lau lau mago po o vaomago.

O le poloka o le poloka e mulimulitaʻi ma se vaega mafiafia o le faapalaga ina ia puipuia le aʻa mai le maalili.

Hamamelis faʻalauteleina e ala i tipi

E mafai ona e faʻapipiʻi se laau teuteu i le auala e tipi ai poʻo le fesoasoani a fatu. Ae ui i lea, ina ia leai se mea e le mafai ai e le laau toto ona faʻaaogaina mea totino, e tatau ona faʻaleleia e na o ni mea e gaosia.

O le otiina ua faia e pei ona taʻua i lalo:

  • O mea totō e seleseleina i le taumafanafana. Mo lenei faamoemoe, o pito i luga o paranesi e 4 internodes ua faʻaaogaina.
  • O taunuʻuga na mafua ai ona tuʻuina i se vaifofo o le simulator tuputupu ae o le aʻa mo le tele o itula.
  • Ona latou tosoina lea o le tipi ma i le maualuga o le 45 tikeri ma tuu i latou i le lafoaia, palapala elemene e faamamaina mai le pamu moli.
  • E le gata i lea, e ufiufiina i latou i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma le ufiufi.
  • E ono vaiaso mulimuli ane, e aliali mai aʻa.

Hamamelis fatu toto

E aoina meaʻai i le ogatotonu o le taumalulu ma vave ona toto. Ona tuu lea o se atigipusa e totoina fatu i totonu o se potu manaia ma le vevela o le itiiti ifo +2 tikeri seia oʻo i le tautotogo.

O le a amata ona tupu fatu i le tausaga lona lua talu ona totoina. A maeʻa le tuputupu ae o le tuputupu ae, e tatau ona faʻafeinu i le taimi ma faʻamautinoa se mea faʻalelei. Mo le tausaga, o laau laiti e ola e le sili atu ma le 20 simita.

Hamamelis faʻamatalaga faleopathy mo le faʻaaogaina

E faʻavae i luga o malaela vao, e tele togafitiga homeopathic e avanoa e iai le tele o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina. O le sili ona lauiloa oi latou o le tincture.

E faia mai le paʻu ma lau o le laau ma e faʻaaogaina mo vein vevela, thrombophlebitis, faʻamaʻi tino paʻu, faafitauli o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o tui ma le faʻafefeteina.

Hamamelis tincture faʻaaogaina mo le faʻamoemoe o se tagata poto faapitoa. O le auala o togafitiga ma tui e filifilia taʻitoʻatasi e faalagolago i maʻi o loʻo iai.

Tagata maʻi mamaʻi ma tagata e le lelei le totoina o le toto e tatau ona musu e faʻaaogaina mea laiti.

O le Witch Hazel e le gata o se laau totino ma mea lelei teuteu, ae o se fale moni foi o le fale o le a puipuia le matagofie ma le soifua maloloina o lē e ona. E ala i le totoina o lenei laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma le lelei ona tausia, o le a manuia oe i masaga, avea oe ma e ona le laau sili ona matagofie i le konetineta o Europa.