Laʻau

Faʻaaoga mea aoga o laulaʻau laulaʻau ma faʻamaʻiloga

O le tolo o se tasi lea o na laau toto na totoina i aso anamua. Ae peitai, e le o tagata uma e iloa e le gata o fatu, ae o laulaau laulani e taua tele i se tagata, o ona aoga aoga ma le faalēaogaina e faaaoga e faalagolago atoatoa i le tuufaatasiga o le lanu vevela.

O le tasi le tilotilo i le laulani ua lava lea e manatua ai laulaau le masani ai o lenei fualaau aina, e pei ona i ai, e aofia ai ni paʻu paʻu o manu paʻu. O loʻo amataina ia Me, o loʻo faʻateleina le tuputupu ae o lau paina ma ua i ai i le ogatotonu o le taumafanafana ua faia ai se pale malulu.

O le a, e ese mai i le foafoaina o le ata na manao i ai i le vevela o le taumafanafana, pe aoga tele laulaau o lenei fualaau aina? E faʻapefea ona faʻaogaina lau laulani i fomaʻi faʻapitoa ma fomaʻi?

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o laulaʻau paina

Afai muamua na faʻaaogaina e tagata faʻamalolo mea totino o laau toto e tusa ai ma le poto masani, o le taimi nei e le faigata i saienitisi ona suʻeina le vailaʻau o meaola mataʻese ma fuafua pe o le a se aganuu e mafai.

O laulaau lanulaula lanumeamata e mauʻoa i meaola oona, o suauu ma glycosides, alkaloids ma vailaʻau oona, vitamini ma elemene.

I le tuufaatasiga o le lanumeamata, e leai lava se mea e afaina ai, mea oona ma isi vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le soifua manuia poʻo le faʻamalosia o se faʻamaʻi masani. O a vaega e sili ona taua ma aoga tele ai lau launiu?

O le tamaoaiga o le tuufaatasiga o le amino, faapea foi ma le i ai o le acid ascorbic, carotene, vitamini E, PP ma se vaega o mea mai le vaega B, na fuafuaina ai le faaaogaina o mea lanu meamata e avea o se sui lelei e toe faaleleia.

O vitamini taua e tuʻuina atu i le tino ma le malosi, tausia le faʻafouina faifaipea o sela, lagolago le faʻaogaina o le tino ma le vascular system. Ona o le tele o le vaitamini C, lea e sili ona taua i laʻau laititi, o loʻo maua ai e le faʻalavelave le meaʻai talafeagai. O se tagata e sili atu ona faʻapaleina ituaiga uma o popolega ma e sili atu ona faigofie le teenaina o le popolega.

E le gata i lea, o laulaau laisa e mafai ona:

  • ia faʻamalolo manuʻa, e aofia ai le purulent;
  • teena le mumunia, faamalulu ma puipuia o latou foliga vaaia;
  • faamago le foci o le ita;
  • faʻauʻu;
  • taofi le tafe toto ma faʻavave le fausia o se kopa.

O sauniuniga e faʻavae i luga o meafaitino masani e masani ona aoga i le tau faasaga i le staphylococci, gasegase pathogenic, pathogens o maʻi o le intestinal ma le tuberculosis.

Talu ai o meaola faʻamalosi e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o manuʻa ma le taofiofia o le toto, o le gasegase, faapea foi le le faapalepale, o se faʻalavelave mo le faia o lau paina.

O le laʻau fou ua paʻu, faʻafetai i le tele o suauu tāua, i le taumafanafana ma le fale e fesoasoani e tuliesea ai iniseti vevesi. Ma pe a faʻaogaina, o le alkaloids o le laau e taulimaina osofaʻiga manumalo.

Laʻau laulaʻau lauusiusi

O le lautele o le faʻaaogaina o laʻau e taua, ma e tele auala e faʻaaoga ai. O mea faʻamalolo o lau o lau paina e lelei ona puipuia pe a uma ona vevela, alu i totonu o decoctions ma infusions ua saunia i luga o latou faʻavae, fuafua e faʻaaogaina totonu ma fafo.

O lea la o laulaau na maua ai le maualuga o le aoga, e aoina mai ia Me ia oʻo i le faaiuga o Iuni. Mo le faʻagogoina, faʻafefiloi, nofoaga vaʻaia e ave i totonu ma o loʻo teuina ina ia le susu le meaʻai ma taofi ai se paolo lanu meamata e leai ni pogisa. O le suamalie fou e faʻaaoga e faʻaaogaina ai le sua mo ituaiga uma o paʻu o le paʻu, e aofia ai:

  • laisene;
  • siama;
  • furunculosis;
  • faʻamaʻi
  • diathesis;
  • faʻatoʻa togafiti faʻamalolo o le ulu;
  • foo luga;
  • umi le le faamaloloina, manua faigata.

Anesthetizing, o mea manogi o laulaau o loʻo manaʻomia mo faʻataʻi tiga, taula o le ita. Faʻasusu i se mafanafana mafana e aveese lagona le lelei ma faʻateleina le togafitiga.

Tuʻu faʻamago mo le lumanaʻi o le faavae lea o teuteuga mo le togafitia o gaioiga o le lotoifale, taʻavale, ma le vaivai o le tino. I le taimi nei, o loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega i mea aoga o laulaʻau paʻu ma i luga o le faʻasaina mo lo latou faʻaogaina i faʻamaʻi faʻasolo. E foliga mai o se vailaau faigofie o le laʻau e fesoasoani tele e faʻamalosi ai le puipuiga poʻo le toe faʻaleleia pe a maeʻa le chemotherapy poʻo le taotoga.

E masani lava e seasea ona masani sauniuniga o laʻau ma faʻaaoga lelei mo faʻamaʻi o le tino. O lau o lauusiusi o se tuusaunoaga.

Latou te fesoasoani e le gata i faafitauli o le pusi, ae faʻasaʻo ai foi le tiga, le mimiti ma isi mea le lelei e iloa ai le gastritis gasegase, maʻi o le peptic, dysbiosis.

O le teuteu poʻo le lauti e faʻavae i luga o lau paina i le maʻisuka e fesoasoani e faʻasaʻo ai le maualuga o le suka, lagolago le tino ma lona tino puipuia. O le meafaigaluega e tutusa lona aafiaga i faʻamaʻi o sooga, le lamatiaga o le atherosclerosis. I nei tulaga uma, o le faʻafouina o le gaosiga o mea totino o loʻo aʻafia ai.